islam ve telekinezi

Cevap gönder


Bu soru spambotlar tarafından otomatik form gönderimlerini önlemek için sunulur.

BBCode KAPALI
İfadeler KAPALI

Başlık incelemesi
   

Geniş görünüm Başlık incelemesi: islam ve telekinezi

Re: islam ve telekinezi

gönderen ChaTLacK » 30 Mar, 20:52

Hala bu konuda tereddüt ediyosunuz ya helal olsun valla ne diyeyim....

Re: islam ve telekinezi

gönderen Whisper » 30 Mar, 20:22

Psişik güçler telekinezi, telepati, levitasyon gibi güçlerin İslam Dinine göre durumu
Psişik güçler telekinezi, telepati, levitasyon gibi güçlerin İslam Dinine göre bir sakıncası var mıdır? Sihir ve büyüye girer mi?

Soru

Psişik güçler telekinezi, telepati, levitasyon gibi güçlerin İslam Dinine göre bir sakıncası var mıdır? Sihir ve büyüye girer mi?

Cevap

Değerli kardeşimiz;
Bu işle uğraşanların bildirdiğine göre, Telekinezi, parapsikoloji bilim dalının incelediği önemli bir psişik güçtür. Telekinezi, düşünce gücünü yoğunlaştırarak canlı veya cansız maddeler üzerinde etkiler yapılabilmesi gücüne denir.

Buna verdikleri meşhur misallerinden biri, zardaki istedikleri numaranın gelmesidir.

Bu konuda sadece bir kaç misalin söz konusu edilmesi, realize edilmiş çok fazla örnek olmadığını göstermektedir.

a. Bu tür rast gelmeler birer tesadüf olabilir..

b. Bu konuda fazla sebeplere bağlanarak bir nevi şirke düşme riski içerisinde olanlar için özel bir imtihan da olabilir.

c. Haddini aşmış olanların o yanlış yollarında devam etmelerini sağlayacak bir mekr-i ilahî olabilir..

d. Bu iş herkeste az çok var olan ve görülen hiss-i kable’l-vuku denilen bir önsezi olabilir. Bu önseziler bir nevi ilhamdır. Bu tür ilhamlar için takva sahibi olmak gerekmez, fasık/günahkar müminler veya kâfirler için de geçerlidir.

e. Kişilerin samimi arzuları, özellikle ihtiyaç hissettikleri andaki yoğun istekleri bir nevi makbul dua hükmüne geçebilir. Nitekim, bu işin uzmanlarından biri olan Stanford, dualarında telekinezi yasasına dayandığını fark etmiştir. Duaların gerçekleşmesinde, dua eden kişinin yoğun konsantrasyon içinde düşünce enerjisini yoğunlaştırıp, göndermesiyle telekinetik etkisi söz konusudur.

Duayı kabul etmek, ancak her şeyin dizgini elinde, anahtarı yanında olan Allah’a ait bir meseledir.

Yine işin uzmanlarının bildirdiğine göre, Telepati; düşünceler arasında doğrudan doğruya bağlantı kurulması, iki zihin veya ruh arasında imaj, fikir, sembol tarzında ortaya çıkan etki alış verişidir. Eski alimlerin eskimez ifadeleriyle telepati “minel kalbi ilel kalbi sebila= kalpten kalbe açılan bir iletişim hattıdır. Bu da bir nevi ferasetin kerametidir.

Bu işle uğraşanların iddialarına göre, Levitasyon; insanın kendi öz enerjisini kullanarak -ki bu enerjiye düşünce gücü, ruh gücü, psişik enerji gibi isimler takılır- yer çekimine karşı koyması olayıdır

Bu konuda bazı misaller veriliyor. Bunların ne derece doğru olduğunu, sihirbazlıktan uzak bir realite olup olmadığını bilemiyoruz. Çok güvendiğimiz bir dostumuz anlatmıştı: “bir adam, bir nevi kerametvârı bir pozisyonda, uzaktan bir porselen tabağı- bir çok kimsenin gözü önünde- bir masanın üzerine atmış ve oradan da betona çakılan tabak kırılmamıştır. Herkes şaşırmıştı. Ben onu yalnız bir kenara çektim ve ‘Allah’tan kork, dedim, sen cinleri kullanarak bu oyunu yapıyorsun ve bunu bir keramet gibi gösteriyorsun..” demiş ve adam da bunu kabul etmiş..

Bu sebeple diyoruz ki, bu gibi işlerin en tehlikeli yanı, bunların “psişik güç” dedikleri bazı mevhum varlık veya yeteneklerden -bağımsız olarak- geldiğine inanmaktır. Çünkü, bu tür düşünce sahipleri, insanların olağanüstü güce sahip olduğunu iddia ederler. Bu güçler de sanki bulundukları takdirde yapmayacakları şey yoktur.. Halbuki, Allah’tan başka sonsuz güce hiç kimse sahip değildir.

Bununla beraber, bu işleri bir şekilde gerçekten veya gözbağı olarak başaranlar, kendilerinde olağandışı bir güce sahip olarak kabul ettikleri için gittikçe bir nevi şımarıklık içinde firavunluk damarları kabarabilir. Bu açıdan bu tür işlerden uzak durmakta fayda olacağını düşünüyoruz.


Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet pki arkadaşlar bu doğrumu bunu islami b i sitede gezerken buldum lütfen acil

Re: islam ve telekinezi

gönderen Kuzey* » 28 Mar, 19:32

Teşekkürler ama konu yanlış yerde.

Re: islam ve telekinezi

gönderen options » 17 Mar, 15:21

teşekkürler

Re: islam ve telekinezi

gönderen hannibalking » 17 Mar, 13:17

Güzel Paylaşım Emeğe saygı

Re: islam ve telekinezi

gönderen NeraGuiztizia » 16 Mar, 22:14

+rep olsa verirdim .d

islam ve telekinezi

gönderen telekom » 16 Mar, 18:11

Sorularla islamiyet sitesinden alıntıdır!!

Soru:Telekinezi, düşünce gücü ile cisimleri hareket ettirmeye çalışmak insanı şirke sokar mı?

Cevab:Değerli Kardeşimiz;
Mıknatısta başka cisimleri çekme kuvvetini veren Allah, insanlara da bu türden bazı kabiliyetleri vermiş olabilir. Bunlarda hem sahibi için hem de görenler için bir imtihan vesilesi olabilir. Bu tür harikaları insanlara mal ederek, adeta bir ilahî güç gösterisi gibi algılamalar elbette bir şirktir. Fakat her şeyi bir sebep olarak görüp asıl kaynağı Allah olarak düşünenler için bir sakınca yoktur.

Ahir zaman fitnesi içerisinde çok harika olaylara şahit olunacağına dair hadisler vardır. Bu hususlar, Deccal ile ilgili olarak zikredildiği için, onların Deccal’ın şahsında ortaya çıkacağı düşüncesi hâkim olmuştur. Oysa bu tür işler, deccallerin de bulunduğu ahirzamanda o asırlardaki insanlar tarafından ortaya konacaktır.

Mesela, bir hadiste “Deccal bulutlara yağmur yağdır diye emreder, o da derhal yağdırır” (Müslim, Fiten, 110; Tirmizî, Fiten 59)denilmektedir. Bunun manası şudur: o asırda teknoloji o kadar gelişecek ki, onunla bulutlara bile hükmedilecek ve yağmur bombası atılarak yağmur yağdırılacaktır. Nitekim günümüzde buna benzer gelişmeler olmaktadır. Eskidenberi göz değdirmeyle insanlar, hayvanlar veya cisimlere tesir edildiği, bu etkiyle onların yere yıkıldığı, attan düştüğü, kayaların parçalandığı vs. bilinmektedir.

Telepati, bu asırda harika bir telekomünikasyon örneği olduğu gibi, -deyim yerindeyse- var olduğu söylenen Telekinezi de harika bir tele-mıknatizasyon örneği olabilir.


Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet Editör
Kaynak:http://www.sorularlaislamiyet.com/subpa ... a&id=45992

Başa dön