Büyük Adam James Randi!..
- Sai
- Yönetici
- Yaşadığınız İl: 54 Sakarya
- Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
- Cinsiyetiniz: Erkek
Re: Büyük Adam James Randi!..
sadece gülüyorum sana anlamak istemiyorsun hiç bir şeyi
- antitk
Kendi haline gül sen.zaza54 yazdı:sadece gülüyorum sana anlamak istemiyorsun hiç bir şeyi
- Sai
- Yönetici
- Yaşadığınız İl: 54 Sakarya
- Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
benim kimin haline güldüğüm belli sen kendi konuşmanı yine kendikonuşmanla cevap veren birisin o yüzden gülüyorum sana
- antitk
Senin anlayışın bukadar işte.zaza54 yazdı:benim kimin haline güldüğüm belli sen kendi konuşmanı yine kendikonuşmanla cevap veren birisin o yüzden gülüyorum sana
- Bru-x
Başlığı ve başlıktaki adamı tartışmayı bırakıp birbirinizle savaşa başlamışsınız.
Başaranlar, önce inandılar, sonra yaptılar; Başaramayanlar ise, önce yapıp sonra inanmayı denediler.
https://telekinezi.com.tr/app.php/rules
https://telekinezi.com.tr/app.php/rules
narayoklar yazdı:Doğru Randi bir ilüzyonist. Telekinezi ile yapılanlara katlanamıyor demişsin yanlış. Telekinezi yaptığınınetenes yazdı:tabiki senin için bir yazı hazırlıyorum ve bitince bu mesaja ekleyecem bakalım duvarının yıkılmaması için objektiflikten ayrılacakmısın :)
burada sıkıcı uzun ve zor anlaşılır bir ansiklopedi yazısı tarzında bir açıklama var istersen okuyabilirsin
Parapsikolojinin bilimsellik derecesi [değiştir]
İngiliz fizikçi, astrolog ve mistik Robert Fludd'un 17. yüzyıldaki çalışmalarıParapsikolojiye, halihazırda sekiz üniversitede okutulmasına karşın, ABD’de ve birçok ülkede "sınır-bilim" (fringe science)[kaynak belirtilmeli] gözüyle bakılmaktadır; çünkü araştırmaları ABD'deki bilim adamlarının büyük çoğunluğu tarafından kabul edilmiş "standart varsayım numuneleri"[20] içinde henüz yer almamaktadır.
Parapsikolojik araştırma laboratuvar araştırmasını ve bilimsel alan çalışmasını içeren bir dizi metodoloji gerektirir ki, günümüzde bu metodolojik parapsikoloji araştırmaları bazı özel laboratuarlarda ve dünyanın çeşitli üniversitelerinde sürdürülmektedir.[21] Bununla birlikte, günümüzde parapsikolojik araştırmalara etkin olarak destek veren (sponsorluğunu yapan, finanse eden) üniversiteler, tüm üniversitelerin sayısına oranla çok fazla değildir. Bu tür akademik araştırmalar özel parapsikolojik yayınlarda, bazı parapsikolojik araştırmalar da geleneksel gazetelerde makale olarak yayımlanmaktadır. ABD’li parapsikologlarca sürdürülen deneyler iki alanda ya da iki yöntemde yoğunluk kazanmıştır. Kullanılan temel yöntemlerden biri, psikokinezinin varlığını ortaya koymak üzere RNG[22]yöntemidir, diğeri duyular-dışı algılamanın varlığını ortaya koymak üzere de uyaranlardan yalıtılmanın sözkonusu olduğu “Ganzfeld uyarımı”dır. Bunlardan başka, parapsikolojik araştırma deneylerinin bir kısmını da, ABD'de, "gezici (coğrafi) durugörü" olasılıklarını incelemek üzere, devlet sözleşmesi altında sürdürülen araştırma deneyleri oluşturmaktadır.
Ray Hyman, Stanley Krippner, James Alcock ve bazı bilim adamları parapsikolojide kullanılan bu iki yönteme ve bu iki yöntemle elde edilen verilere eleştiri getirmektedirler. Kuşkucu araştırmacılara göre, yöntemsel (metodolojik) kusurlar, birçok parapsikolog tarafından sunulmuş normal-dışına ilişkin açıklamalardan ziyade, görünüşteki deneysel başarılar için en iyi açıklamayı sağlamaktadır.
Parapsikolojiye ABD'de sınır-bilim, hatta Kaliforniya'da sözdebilim olarak bakılmaktaysa da, bu alandaki çalışmalar Avrupa'da özellikle 1977'deki “İzlanda Tezleri” sonrasında bilimsel saygınlığını kazanmaya başlamıştır. 1977’de Reykjavik'de (İzlanda)’da yapılan uluslararası kongrede sunulan, “İzlanda Tezleri” adıyla tanınan rapor ve verilerin bilimsel değerleri “1973 yılı Nobel Fizik Ödülü” sahibi Brian Josephson tarafından onaylanmıştır. Çoğu araştırmacı İzlanda Kongresi’ni parapsikolojinin “tarihi an”ı olarak nitelendirir.[23][24]
Günümüzde parapsikolojik araştırma kuruluşlarının bir kısmı "psişik araştırma" adı altında etkinlik göstermektedir. Parapsikoloji günümüzde ABD'den Yunanistan'a dek yaklaşık 40 ülkede üniversitelerde kürsü edinmiş bulunmakta ve okutulmaktadır.[25] Kimilerine göre, parapsikoloji materyalist metapsişiğe verilen yeni isimdir ya da metapsişiğin materyalistleşmiş devamıdır.
kaynak wikipedia(bazı yerleri anlamayabilirsin yada çelişki gibi görebilirsin istersen şu adresteki bilgileri okuyabilirsin http://tr.wikipedia.org/wiki/Parapsikoloji
Eğer birinci ağızdan dinlemek istersen yani benden telepati yani karşılıklı düşünce alışverişi(tabiki beyingücüyle) kanıtlanmış bir olaydır onun dışında psikokinezi yani cisimleri oynatma tam olarak kanıtlanmamıştır çünkü senin gibi düşünen ve düşünmek isteyen çok insan var ama samimi olarak objektif olmaya çalışırsan gerçekleri anlarsın. Hangi bilimadamlarının telepatiyi hangi bilimadamlarının telekineziyi kanıtlamaya çalıştığını ve başardığınıda yazabilirim istersen
ayrıca bize sahtekarmış insanları kandırıyormuş gibi nefretini dökerek konuşmana karşıyım o senin düşüncen ve buda bizimki kiminki doğru %100 anlaşılması çok zor ama sen bu şartlarda bir iki adamın yaptıklarına dayanarak bize böyle şeyler söylüyorsun... ve randinin neden öyle yaptığını bildiğim kadarıyla(kesin değil yani belirteyim dedim :)) anlatayım:
randi bir ilüzyonistti ve telekinezi ile yapılanlara katlanamıyordu bu yüzden telekinezi yaptığını iddia edenleri yalanlıyordu ve telekinezi yaptığını iddia eden ilüzyonistlere ve telekinezi yapıp kanıtlayamayan kişilere karşı bu 1 milyon dolarlık programı çıkardı :) ve oraya birçok gerçek telekinetik başvurmuş ama bir şekilde geri çevirmiş ve sadece onların yalan olduğunu iddia edebileceği kişileri programına almış
ve mesela oraya ben gitsem (yani düşünüyorsun madem sen yapabiliyorsun sen git oraya) muhtemelen yapamam çünkü şu an yapabildiğim iğnedeki bir kağıdı çevirmek ve o kadar kameranın ve bir talk show tarzı bir programın içinde milyonların karşısında ben değil kağıt çevirmeyi heyecandan yaptıklarımı konuşarak bile anlatamam
evet baya uzun oldu ama bu aklımdakilerin özetiydi :) inanınca çalışmaların niçin yardımcı olabilirim bu msn adresim net-enes@hotmail.com
zannederek yalan söyleyeyenlere katlanamıyor.
TK yapan her türlü yapar kameraymış talkshowmuş fark etmez.
Son olarak bana dedinki ''oraya birçok gerçek telekinetik başvurmuş ama bir şekilde geri çevirmiş ve sadece onların yalan olduğunu iddia edebileceği kişileri programına almış'' bununla ilgili döküman yayınlarmısın video yada resim veya bir yazı.
savaşmadan önceki tek normal yazı bu bende bundan sonraki mesajları yok sayarak cevap verecem :)
tk yapma yani bu tür tüm parapsikolojik olayları yapmanın şartı beyin odaklanmasıdır ve odaklanmak için olabildiğince duygu-düşüncelerden ayrılmalısın ama o tür talk show larda duygu ve düşünce çok fazla olur dikkatini toplayamazsın ayrıca tk yapmadan nasıl her yerde yapılır diyebiliyorsun?döküman olarak bir yazıda okumuştum yine bu sitede ama ne zaman okudum bilmiyorum galiba fenomen arkadaşımız yayınlamıştı o yazıyı mesajlarını araştıracağım ama bulamayabilirim bulursam eklerim
-
arkadaşım henüz moneküllerin hafızasını genişletip yeni yetenekler yükleyemediğimizden ötürü sihirli(!) asalar piyasada yok..şu anlık kendi düşüncemizle idare ediyoruz..sen eğer anlamaya çalışsaydın neden bazı kesimin yapamadığını anlayabilirdin..heyecan konusu konsantrasyonu dağıtıyor ve ilk şart olarak koşulan şey bu..bende yapamıyorum şu an için...ama kesinlikle yoktur diyemiyorum..herhangibir konuda önyargı iyi değildir..
- **profesyonel**
- Yaşadığınız İl: 35 İzmir
- Burcunuz: Terazi Burcu: 23 Eylül-22 Ekim
her yerde yapabilirmi! bir talk showa gittinmi ya yapamazsam sözcüklerinin içinde yankılanması yetmezmiş gibi birde en küçük bir yanlışında elini hareket ettirmenin havasıyla bile seni yalanlayabilirler ve o kadar kişinin önünde rezil edebilirler sen talk show a gittikten sonra hareket etmeye çalış bakiyim;)
Tek bildiğimiz şey hiçbir şey bilmediğimizdir.
-
sonuna kadar haklsın.. zaten bana kalırsa Randi de bir parapsikolog nedenine gelince telekinetiklerin üzerinde öylesine bir baskı yapıyor ki.. Açıklayacak olursam 1 milyon dolar verecek diyorsunuz bu paranın miktarı bile insandaki güçü çekmeye yeter çünkü insanda ister istemez şöyle bir etki bırakır ''Tk gerçek değil mi acaba eğer gerçek olsaydı bu kadar büyük bir ödül olur muydu işin ucunda demek ki Randi nin bildiği bişeyler var '' başka bir örnek o talkshow a katılan o kadar insanın ''yapamaz'' diye oluşturduğu bir enerji de var vs. vs. örnekler arttırılabilir bunlar benim aklıma gelenler katılmayan olabilr saygı duyarım**profesyonel** yazdı:her yerde yapabilirmi! bir talk showa gittinmi ya yapamazsam sözcüklerinin içinde yankılanması yetmezmiş gibi birde en küçük bir yanlışında elini hareket ettirmenin havasıyla bile seni yalanlayabilirler ve o kadar kişinin önünde rezil edebilirler sen talk show a gittikten sonra hareket etmeye çalış bakiyim;)
Ve haykırıyor Kabe;
Hani nerede ordunuz?
Hani gururlanıyordunuz?
Hani kaçış yurdunuz?
Hem nereye kaçaksınız ?
Takip eden Allah...
Hani nerede ordunuz?
Hani gururlanıyordunuz?
Hani kaçış yurdunuz?
Hem nereye kaçaksınız ?
Takip eden Allah...
-