Ölümsüzlük Bulundu Mu?
Moderatör: Sai
Forum kuralları
* Forumlarda T.C. Yasalarına aykırı konu açmak ve konulara yazmaz,
* Genel ahlaka aykırı yazılar yazmak, resim-video ve çeşitli medyalar eklemek,
* Küfür ve aşağılama içeren yazılar yazmak,
* Dil, Din, Irk ve Mezhep ayrımı yapmak, kışkırtmak veya bunlara zemin oluşturmak,
* Ahlaki, Tarihi, Örfi ve Kültürel yapımıza aykırı konu başlatmak, konularda yazmak ve yayınlamak,
* Hangi nedenle olursa olsun Siyasi konularda başlık açmak, açılmışsa başlık altına yazmak; başka bir konu altında Siyasi konulara girmek, Siyasi tartışmalar başlatmak, başka konuları Siyasi tartışma malzemesi haline getirmek;
Forum ortamının sıhhati açısından Yasaktır. Bu kurallara uymayanlar hiçbir uyarı verilmeksizin Forumdan Uzaklaştırılacaklardır
* Forumlarda T.C. Yasalarına aykırı konu açmak ve konulara yazmaz,
* Genel ahlaka aykırı yazılar yazmak, resim-video ve çeşitli medyalar eklemek,
* Küfür ve aşağılama içeren yazılar yazmak,
* Dil, Din, Irk ve Mezhep ayrımı yapmak, kışkırtmak veya bunlara zemin oluşturmak,
* Ahlaki, Tarihi, Örfi ve Kültürel yapımıza aykırı konu başlatmak, konularda yazmak ve yayınlamak,
* Hangi nedenle olursa olsun Siyasi konularda başlık açmak, açılmışsa başlık altına yazmak; başka bir konu altında Siyasi konulara girmek, Siyasi tartışmalar başlatmak, başka konuları Siyasi tartışma malzemesi haline getirmek;
Forum ortamının sıhhati açısından Yasaktır. Bu kurallara uymayanlar hiçbir uyarı verilmeksizin Forumdan Uzaklaştırılacaklardır
- **profesyonel**
- Yaşadığınız İl: 35 İzmir
- Burcunuz: Terazi Burcu: 23 Eylül-22 Ekim
- Cinsiyetiniz: Erkek
Re: Ölümsüzlük Bulundu Mu?
açlık,sefalet ve yokluk içerisinde mutlu bir ölüm bizi bekler büyük oranla artık işlerde kalkar yada adam sürekli gençleşiyo sonra ne olcak adam işinden 20 yıl izinli:D
Tek bildiğimiz şey hiçbir şey bilmediğimizdir.
- degre1
yani bu ölümsüzlük işi bizi kıyamete yollucak gibi
- bykus51
Ölümsüzlük var diyenler:
Buyrun kainatı ve içindekileri-doğal olarak her şeyi(ölümsüzlüğü iddia edenleride doğal olarak)- yaratan Allahu teala ne diyor bir bakalım:
"Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak hayır ile de şer ile de deniyoruz. Ancak bize döndürüleceksiniz."(Enbiya Suresi, 35. ayet)
Allah mutlaka doğruyu söyler.
Buyrun kainatı ve içindekileri-doğal olarak her şeyi(ölümsüzlüğü iddia edenleride doğal olarak)- yaratan Allahu teala ne diyor bir bakalım:
"Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak hayır ile de şer ile de deniyoruz. Ancak bize döndürüleceksiniz."(Enbiya Suresi, 35. ayet)
Allah mutlaka doğruyu söyler.
Esselamu Aleyküm kardeşlerim
- kinetik_prens
- Merlin
Hayır insan ruhu ve meleklerde ölümsüzdür..Biz bu dünyada ölebiliriz ama bu gerçekte ölmüyoruz..Asıl vatanımıza asıl memleketimize yani ahiret hayatına gidiyoruz..Bunu uzaya fırlatılan bir roketin arkasında bıraktığı kapsüle benzetebiliriz..kinetik_prens yazdı:ehehe tabiki ölümsüzlük biteq allaha mahsustr
Ve ayrıca arkadaşlar Allah aşkına bu dünyada sonsuza kadar yaşasak nolur? Ne kadar mantıksız..Her şeyin sahte her şeyin bir kopya olduğu bu dünyayı neden istiyorsunuz?Ben şahsen orijinali yani diğer dünyayı istiyorum..Ve asla ama asla çok yaşamak istemem bu dünyada..
- bykus51
hayırlı uzun ömür dilemek sünnettir diye biliyorum kardeş.Merlin yazdı:Hayır insan ruhu ve meleklerde ölümsüzdür..Biz bu dünyada ölebiliriz ama bu gerçekte ölmüyoruz..Asıl vatanımıza asıl memleketimize yani ahiret hayatına gidiyoruz..Bunu uzaya fırlatılan bir roketin arkasında bıraktığı kapsüle benzetebiliriz..kinetik_prens yazdı:ehehe tabiki ölümsüzlük biteq allaha mahsustr
Ve ayrıca arkadaşlar Allah aşkına bu dünyada sonsuza kadar yaşasak nolur? Ne kadar mantıksız..Her şeyin sahte her şeyin bir kopya olduğu bu dünyayı neden istiyorsunuz?Ben şahsen orijinali yani diğer dünyayı istiyorum..Ve asla ama asla çok yaşamak istemem bu dünyada..
Esselamu Aleyküm kardeşlerim
- Merlin
Hmm olabilir..Bende şuna dayanarak konuşuyorum:"Bu dünya onların olsun diğer dünya bizim".. :)bykus51 yazdı:hayırlı uzun ömür dilemek sünnettir diye biliyorum kardeş.Merlin yazdı:Hayır insan ruhu ve meleklerde ölümsüzdür..Biz bu dünyada ölebiliriz ama bu gerçekte ölmüyoruz..Asıl vatanımıza asıl memleketimize yani ahiret hayatına gidiyoruz..Bunu uzaya fırlatılan bir roketin arkasında bıraktığı kapsüle benzetebiliriz..kinetik_prens yazdı:ehehe tabiki ölümsüzlük biteq allaha mahsustr
- jargon
Ben Bu Dünyada Uzun Yaşamak İsterim Nasıl Olda Öteki Dünyaya Zaten Gidicez
Fantastik Dünyamdaki Skolastik Düşünceler [Jargon]
Kimseye Birşeyi Anlatıpta Güvenme Çünkü Başkasınında Bir Güvendiği Vardır
Kimseye Birşeyi Anlatıpta Güvenme Çünkü Başkasınında Bir Güvendiği Vardır
- Merlin
Anne karnında yaşasaydın bu dünyayı görmediğin için sürekli orda yaşamak isterdin..Ama biri gelseydi doğduğun zaman gideceğin dünyayı sana anlatsaydı sabırsızlanırdın oraya gitmek için..Buna benzetebilirsin bu dünyayla öbür dünya arasındaki farkı..Tabi bu çok düşük seviyede bir örnek oldu öbür dünyayı anlatmak için..Çünkü öbür dünyadaki güzellikler sonsuzdur ve hiçbir insanın aklı bu güzellikleri algılayacak nitelikte değildir (Bu dünyadaki aklımız için geçerli)..jargon yazdı:Ben Bu Dünyada Uzun Yaşamak İsterim Nasıl Olda Öteki Dünyaya Zaten Gidicez
- kinetik_prens
öbür dünyada katlar wardır
cehennem 8 kat
cennet 6-7-8 kat tam hatırlamıyorum
cennetin bile en alt katındaki insan diyecekmiş ki;..
Allah'ım ne kadar mükkemmel güzellikler böyle,dünyadan çok çok çok daha güzel.
din kültürü hocası anLattı yanlışım warsa düzeltin :D
cehennem 8 kat
cennet 6-7-8 kat tam hatırlamıyorum
cennetin bile en alt katındaki insan diyecekmiş ki;..
Allah'ım ne kadar mükkemmel güzellikler böyle,dünyadan çok çok çok daha güzel.
din kültürü hocası anLattı yanlışım warsa düzeltin :D
İmza Yhok.