Evrende Yanlızmıyız?
Forum kuralları
Kaynak belirtilmeden eklenen tüm yazılardan ekleyen sorumludur.
Alıntı Yapılmadan Eklenen Tüm Yazılar Silinecektir.
Kaynak belirtilmeden eklenen tüm yazılardan ekleyen sorumludur.
Alıntı Yapılmadan Eklenen Tüm Yazılar Silinecektir.
- Psisik67
Re: Evrende Yanlızmıyız?
ohoo wvrende çok zeki uygarlık var dünyada GRİ ler adı verilen uzaylıları 51. bölgede ele geçirdiler ama dünyadan saklıyolar
- coolugur
- Yaşadığınız İl: 19 Çorum
51. bölgeyi ele geçirmediler ama varlık tiplerini veriyim;Psisik67 yazdı:ohoo wvrende çok zeki uygarlık var dünyada GRİ ler adı verilen uzaylıları 51. bölgede ele geçirdiler ama dünyadan saklıyolar
Dünya dışı varlıklarla temas kuran şahıslardan ve de yakın gözlem raporlarından edinilen bilgilere göre gezegenimizi en çok ziyaret eden varlık grupları şunlardır:
• PLEİADESLİLER
• SİRİUSLULAR
• ORİONLULAR
• ZETA-RETİCULİLER (bu senin dediğin griler tipindeki varlıklara deniyor)
• ARCTURUSLULAR
• ANDROMEDALILAR
• SANTORLAR
• VEGALAR
• NORDİKLER
• MAVİLER
Yolun ucunun nereye varacağını düşünmek beyhude bir çabadan ibarettir.
Sen sadece atacağın ilk adımı düşünmekle yükümlüsün. Gerisi zaten kendiliğinden gelir.
Sen sadece atacağın ilk adımı düşünmekle yükümlüsün. Gerisi zaten kendiliğinden gelir.
- levitasyon_kralı
arkadaşlar yok şu kadar yıldız var yok şu kadar uygarlık bunların hepsi tahmin kıyamet alametlerini bakarsanız insanlar şunu şunu yaparsa kıyamet kopacak türklerle araplar savaş yaptıktan sonra kıyamet kopacak yani hep bizden örnek verilmiştir Risale-i nurda derki insanlardan başka nurani varlıklar,cinler hep bunlardan var denilir yani bizden başka bedenen yoktur varsa bunlar cinlerdir ALLAH der ki :Ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet yapsındiye yarattım ahirette hesaba çekilecek sadece insanlar ve cinlerdir.
Namazda RuHuN,kalbin ve aklın büyük bir rahatı vardır.hem cisme de o kadar ağır bir iş değildir.Ey insanoğlu al abdestini kıl namazını yarına senedin yok...
- ozina
- Yaşadığınız İl: 10 Balıkesir
- Burcunuz: Koç Burcu: 21 Mart-20 Nisan
- Cinsiyetiniz: Erkek
KOPTUM ŞUAN :Dcoolugur yazdı:51. bölgeyi ele geçirmediler ama varlık tiplerini veriyim;Psisik67 yazdı:ohoo wvrende çok zeki uygarlık var dünyada GRİ ler adı verilen uzaylıları 51. bölgede ele geçirdiler ama dünyadan saklıyolar
Dünya dışı varlıklarla temas kuran şahıslardan ve de yakın gözlem raporlarından edinilen bilgilere göre gezegenimizi en çok ziyaret eden varlık grupları şunlardır:
• PLEİADESLİLER
• SİRİUSLULAR
• ORİONLULAR
• ZETA-RETİCULİLER (bu senin dediğin griler tipindeki varlıklara deniyor)
• ARCTURUSLULAR
• ANDROMEDALILAR
• SANTORLAR
• VEGALAR
• NORDİKLER
• MAVİLER
allah en zeki varlık insan dememiş mi?
pixies forever <3<3
-
bi maymun klavyeye rasgele olarak sonsuza kadar basarsa 639 sayfalık empati kitabını yazma olasılığı %100 dür evreninde sonsuz olduğu düşünülüyo ...
- coolugur
Evet arkadaşlar Diyanet İşleri Başkanlığı'na İnternet aracılığya sorduğum soru yanıtlanmıştır. Bilginize sunarım ;
Sorunuz:
Selamın Aleyküm demek isterim önce,
Aklıma takılan gerçi aklımıza takılan demek daha doğru olur, sorular var. Araştırmak doğruyu bulmayı istiyorum. Kur'an-ı Kerim'de bu konuda yorum yapabilcek gördüğüm ayet var ama sizlerden de bu konuda bilgi almak istiyorum;
Sorum şu: Biliyoruz ki İnsan dışında cinler, melekler vardır bu hiç kuşkusuz bir gerçektir. Peki evrende yanlızmıyız?
Bu konuda arkadaşlar arasında tartışırken bir arkadaşım şunu söyledi: ''tam olarak hangi ayette geçtiğini bilmiyorum ama melekler ve cinler hariç insandan başka akıl sahibi varlık yoktur diyordu.'' dedi.
Bende Mealden araştırdım ama uzun sürecek, buradan yazarsam daha cabuk netliğe kavuşacağını sanıyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla
Cevap:
Bir çok ayette bizim bilmediğimiz başka varlıkların olduğuna işaret edilmektedir. Şöyle ki: Bir ayeti-i kerimede göklerde ve yerde ve bunların içinde canlı varlıkların bulunduğu; (İsra, 44) başka bir ayette de yerler ve göklere canlı varlıkların serpiştirildiği (Şûrâ, 29) diğer bir başka ayette ise Yüce Allah(c.c.)’ın bizim görmediğimiz ve işitemediğimiz bir çok varlık yarattığı (Nahl, 8) ifade edilmektedir.
İslam’ın temel inanç esaslarından biri de, görünmez alemlere inanmaktır. Ahiret elemine iman, bu inancın odağını oluşturmaktadır. İnanan insanların görünen dünyadan başka görünmeyen dünyalara da inanmış olmaları (Bakara, 3) geniş ufuklu olmalarını sağlamaktadır. Kur’an-ı Kerim’in bir çok ayetinde alemlerden söz edilmekte (Fatiha, 1) ve bu alemler kavramının içine Allahu Teâlâ’nın dışında, bizim görmediğimiz ve bilmediğimiz varlıklar dahil, her şey girmektedir. Yine Kur’an-ı Kerim’de tek bir alemden değil alemlerden, tek bir gökten değil göklerden bahsedilmekte ve bu göklerde canlıların bulunduğu ifade edilmektedir. Bütün bu bilgilere dayanarak belirtmemiz gerekir ki, görünen ve bilinen varlıkların dışında yerde ve göklerde varlıklar olduğuna inanan bir müslüman, yapılan ilmî çalışmalara açık ve bilim adamları tarafından ispatı yapılan varlıkları kabul etmeye de hazırdır
------------------------------------------
Açıklama: Lütfen bu eposta adresini cevap yazmak veya yeniden soru sormak için kullanmayın. Bunun yerine Dini sorular web sayfasını kullanın. Bu adrese gönderilecek iletiler dikkate alınmayacaktır. Saygılarımızla.
Not: Bu cevap sizin özel sorunuzla ilgili olarak kurul uzmanımızca hazırlanmış bir görüştür, genelleştirilemez.
Sorunuz:
Selamın Aleyküm demek isterim önce,
Aklıma takılan gerçi aklımıza takılan demek daha doğru olur, sorular var. Araştırmak doğruyu bulmayı istiyorum. Kur'an-ı Kerim'de bu konuda yorum yapabilcek gördüğüm ayet var ama sizlerden de bu konuda bilgi almak istiyorum;
Sorum şu: Biliyoruz ki İnsan dışında cinler, melekler vardır bu hiç kuşkusuz bir gerçektir. Peki evrende yanlızmıyız?
Bu konuda arkadaşlar arasında tartışırken bir arkadaşım şunu söyledi: ''tam olarak hangi ayette geçtiğini bilmiyorum ama melekler ve cinler hariç insandan başka akıl sahibi varlık yoktur diyordu.'' dedi.
Bende Mealden araştırdım ama uzun sürecek, buradan yazarsam daha cabuk netliğe kavuşacağını sanıyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla
Cevap:
Bir çok ayette bizim bilmediğimiz başka varlıkların olduğuna işaret edilmektedir. Şöyle ki: Bir ayeti-i kerimede göklerde ve yerde ve bunların içinde canlı varlıkların bulunduğu; (İsra, 44) başka bir ayette de yerler ve göklere canlı varlıkların serpiştirildiği (Şûrâ, 29) diğer bir başka ayette ise Yüce Allah(c.c.)’ın bizim görmediğimiz ve işitemediğimiz bir çok varlık yarattığı (Nahl, 8) ifade edilmektedir.
İslam’ın temel inanç esaslarından biri de, görünmez alemlere inanmaktır. Ahiret elemine iman, bu inancın odağını oluşturmaktadır. İnanan insanların görünen dünyadan başka görünmeyen dünyalara da inanmış olmaları (Bakara, 3) geniş ufuklu olmalarını sağlamaktadır. Kur’an-ı Kerim’in bir çok ayetinde alemlerden söz edilmekte (Fatiha, 1) ve bu alemler kavramının içine Allahu Teâlâ’nın dışında, bizim görmediğimiz ve bilmediğimiz varlıklar dahil, her şey girmektedir. Yine Kur’an-ı Kerim’de tek bir alemden değil alemlerden, tek bir gökten değil göklerden bahsedilmekte ve bu göklerde canlıların bulunduğu ifade edilmektedir. Bütün bu bilgilere dayanarak belirtmemiz gerekir ki, görünen ve bilinen varlıkların dışında yerde ve göklerde varlıklar olduğuna inanan bir müslüman, yapılan ilmî çalışmalara açık ve bilim adamları tarafından ispatı yapılan varlıkları kabul etmeye de hazırdır
------------------------------------------
Açıklama: Lütfen bu eposta adresini cevap yazmak veya yeniden soru sormak için kullanmayın. Bunun yerine Dini sorular web sayfasını kullanın. Bu adrese gönderilecek iletiler dikkate alınmayacaktır. Saygılarımızla.
Not: Bu cevap sizin özel sorunuzla ilgili olarak kurul uzmanımızca hazırlanmış bir görüştür, genelleştirilemez.
- coolugur
levitasyon_kralı yazdı:arkadaşlar yok şu kadar yıldız var yok şu kadar uygarlık bunların hepsi tahmin kıyamet alametlerini bakarsanız insanlar şunu şunu yaparsa kıyamet kopacak türklerle araplar savaş yaptıktan sonra kıyamet kopacak yani hep bizden örnek verilmiştir Risale-i nurda derki insanlardan başka nurani varlıklar,cinler hep bunlardan var denilir yani bizden başka bedenen yoktur varsa bunlar cinlerdir ALLAH der ki :Ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet yapsındiye yarattım ahirette hesaba çekilecek sadece insanlar ve cinlerdir.
''Ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet yapsındiye yarattım'' Bu ayeti biliyorum ama ''ahirette hesaba çekilecek sadece insanlar ve cinlerdir'' bu eyeti hatırlayamadım. Acaba hangi cüz ve ayet numarasını verebilirmisin?
Demiş mi? Böyle bir ayet varsa numarasını vs. verebilirsen üzerinde gerekli yorumları hepberaber yapabiliriz. Ben hatırlayamadım maalesef.ozina yazdı:
KOPTUM ŞUAN :D
allah en zeki varlık insan dememiş mi?
Yani sonunda benim dediğime geldi sanırım Colugur kardeşim dediğim gibi nurani cin yada melek işte :))) sonucta Allah (c.c) Tarafından yaratılmışlardır.
- coolugur
Aslında ben soruyu yanlış sordum sanırım :D melek ve cinler dışında evrende yanlızmıyız demem gerekirdi. bir daha mı sorsak acaba?
:))) bence uzatmaya gerek yok ama merakımı gidercem diyorsan gider :) diyanetin mesajıylada konu kapanmıstır bence