Gerçek mi Hayal mi ?
Moderatör: Sai
-
- Yaşadığınız İl: 22 Edirne
Re: Gerçek mi Hayal mi ?
Gerçekler gözünde hoş görünmeyebilir ancak suç sistemde değil kullanandadır Hayaller seni sınavından geçirmez
- UsTr
- Yaşadığınız İl: 35 İzmir
- Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart
- Cinsiyetiniz: Erkek
Asıl hayallerdir beni kötü yoldan alı koyup sınavımdan geçmeme yardım edenler.Ben en öfkeli anımda hayallere sarılmasaydım daha kötü şeyler yapıp daha kötü bir insan olabilir şuan burada bile olamayabilirdim.Gerçekler acıtır.Gerçekler adamı zor bir şekilde imtihan eder.İşte bu yüzden bende diyorum ki benim hayatımın kötü gideceği dünyadan ben çıkarım.Benim mutlu olacağım dünyada yaşarım.Bu dünyada yaşadıklarımı umursamadan kendi dünyamda yaşarım.Bu dünyanın bana zararı var.Bu dünyanın benden alıp götürdüğü şeyler var.Ama hayal dünyamın bana zararı yok yararı var,benden alıp götürdüğü bişey yok bana kazandırdıkları var. :)
- Yalniz
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
durum kisiden kisiye degisir..
My heart will be blacker than your eyes when I'm through with you. ( Radical face - Black Eyes)
I found freedom. Losing all hope was freedom. (Fight Club)
- UsTr
He işte ne güzel demişsin.Kişiden kişiye değişir.Ama nedense herkes gerçeklerin hayalleri çiğneyip yıkabileceğini düşünüyo.Birçok yerde gerçekler hayallerinizi acımadan yıkar.Gerçek dünya hayallere benzemez diyo.Yani benim gibi hayallerin gerçeklerin üstünü örtebileceğine inanlara niye deli gözüyle bakılıyo onu anlamıyorum zaten.Burda böyle bir bakış olmadı.Bu yüzden burda huzur buluyorum.Neyse.Bende bu forumda gerçeklerin üstünlüğüne inanların çok olduğunu gördüm.Birçok yazıda öğüt verip anneannem ve babam gibi şeyler yazdıklarını gördüm.Bende herkese sorduğum soruyu sordum.Gerçeği hayalden üstün yapan ne ?
- ozina
- Yaşadığınız İl: 10 Balıkesir
- Burcunuz: Koç Burcu: 21 Mart-20 Nisan
çok saçma bi anlayışın var kızma ama böyle. gerçeklerden hayal kurarak kaçamazsın ki sadece kendini kandırırsın. dünyadaki sınavını hayal kurarak geçersin artık . matematik sınavı mı var hayal et kesin 100 alırsın . komada mısın ? hayal et kesin iyileşirsin. yürürken tinerciler mi saldırdı , sen yine kırlarda depar attığını düşün kesin seni döverlerken mutlu olursun kesin. ama hayal etmek gibi saçma bi yöntem yerine onların elinden kurtulmayı denersen bu daha iyi olmaz mı? sonuçta ettiğin hayaller gerçekler etkisini göstermeye başladığında yok olucak . hiç etkisi de kalmayacak. ama hayal kurmak yerine allaha dua edersen ve bi çözüm ararsan bi çözüm bulabilirsin. hayır anlamadığım şu . örneğin; senin birisine çok pis borcun var iflas ettin . borcunu vermezsen adam seni ve aileni öldürecek. burada hayal kurmanın sana ne faydası olacak bi söyle bana. hem dünyada insanın başına gelen sıkıntıları allah verir senin sabrını dener . bakalım isyan edecek mi yoksa hala dua etmeye ve sabırlı olmaya devam mı edecek. eğer rahatlamak için hayal kuruyorum desen bile inan bana gerçeklerle yüzleşirken o ettiğin hayal sana tırnağım kadar fayda vermez sadece kendini kandırırsın.UsTr yazdı:He işte ne güzel demişsin.Kişiden kişiye değişir.Ama nedense herkes gerçeklerin hayalleri çiğneyip yıkabileceğini düşünüyo.Birçok yerde gerçekler hayallerinizi acımadan yıkar.Gerçek dünya hayallere benzemez diyo.Yani benim gibi hayallerin gerçeklerin üstünü örtebileceğine inanlara niye deli gözüyle bakılıyo onu anlamıyorum zaten.Burda böyle bir bakış olmadı.Bu yüzden burda huzur buluyorum.Neyse.Bende bu forumda gerçeklerin üstünlüğüne inanların çok olduğunu gördüm.Birçok yazıda öğüt verip anneannem ve babam gibi şeyler yazdıklarını gördüm.Bende herkese sorduğum soruyu sordum.Gerçeği hayalden üstün yapan ne ?
pixies forever <3<3
- UsTr
O zaman ben kendimi kandırmayı seviyorum öyle diyim :)
- ozina
- Yaşadığınız İl: 10 Balıkesir
- Burcunuz: Koç Burcu: 21 Mart-20 Nisan
ooff ustr ooofff :DUsTr yazdı:O zaman ben kendimi kandırmayı seviyorum öyle diyim :)
pixies forever <3<3
- Yalniz
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
en iyisi ac bi cod zombi öldür :) hayal ettim mi gercekten kopuyorum ama hayali kafamdan atmazsam icimde bi özlem bi hüzün oluyor.. fazla dusunmemek iyidir :)dusune dusune bunalima giriyosun sonra..
My heart will be blacker than your eyes when I'm through with you. ( Radical face - Black Eyes)
- UsTr
İşte ben beni bunalıma sokan düşüncelerin yerine hayalleri koyuyorum.Binanın tepesinden atlayıp kanatsız uçmak gibi hayaller.Hatta mesela öyle kötü senaryolar kuruyorum ki kafamda bu kötü hayalgücü oluyo.O senaryodan sonra ilk yapmak istediğim şey binadan kendimi atmak oluyo.Ama hayalimde kendimi atıp uçuyorum :D Yani böyle böyle kötü düşüncelerin ve kötü senaryoların yerini iyi senaryolar alıyo :D
- UsTr
Ben her zaman diyorum kendime oof ustr of diye . ( ustr yerine kendi adımla hitap ediyorum ) Yani nasıl desem ki sana bazen gerçekler hakkında kafa yormak yerine kendimi kandırmak bana daha iyi geliyo. Mesela yarın kötü bişey olcakmı diye düşünüp paranoya olan biriydim 7 ay önce.Şimdi olursa olsun bu dünyada olan benim hayal dünyamda olmaz. Yani nasıl desem kendimi hayal dünyamda teselli ediyorum.En azından kötü bişey yaşadıktan sonra onu nasıl unuturm diye uğraşacağıma onu umursamayıp kendi hayal dünyama önem vermem kendimi kandırmak olsa bile bana iyi geliyo. :)ozina yazdı:ooff ustr ooofff :DUsTr yazdı:O zaman ben kendimi kandırmayı seviyorum öyle diyim :)
-