Ben böyle laflar aalışık değilim :D Sadece elimden geldiğince karşıdakine yardım etmeye çalışıyorum. Saolasın. :)Uchiha Sasuke yazdı:Çok Güzel Aydınlatıyorsun İnsanı Her Mesajda Ama.Hem Sen Benim İçin Einstein Den Daha Değerlisin. :DUsTr yazdı:Sanki ben einstein im.Bende etten kemikten normal bir insanım.Einstein bile herşeyi bilmiyordu ki.Fotokinezi ne ki bir kere.Hiç duymadım.Ama telekineziden sonra en az 20 tane uydurma kinezini olduğu yazı vardı herhalde ordan duyulmuş birşey.Şimdi biyere bakınca sağdan soldan flash patlasa bile buna bir kinezi çeşidi demek çok zor olur.Yani siz kinezi tarafına değil ne olduğu tarafıyla ilgilenin.Şimdi uzun zamandır kapak çalışıyorum.Odaklanmadan kaynaklanan görünmez tünel olayı vardı hatırlarsanız.İşte ben bunu biliyordum zaten kapak çalışmasına başlamadan önce bayağı bir gelişmişti bu bende.İşte ben tabi kapak çalışmasıyla bu görünmez tünel olayının daha da ilerisine gittim.Hala daha gidiyorum.Sizin kastettiğiniz odaklanma sırasında birden her yeri böyle bembeyaz değilde haiften beyaz ışık gibi birşey kaplıyormuş gibi oluyor.Kasttettiğiniz bu ise eğer banada oluyor ve bence odaklanmanın gelişmesi.Ben bu aralar birde kapak yine çalışması sırasında o görünmez tünel filan olayının dışında imajeler görüyorum.Ama bir şekil veya vizyon değil.Mavi tonlarında küçük dalgalar.Değişik birşey.Yani bu kadar detay yazdım odaklanma sırasında çok değişik şeylerle karşılaştığımı söyemek içindi.Bence o flash gibi şey benim bahsettiğim bu etrafın görünmez olması olayının yavaş yavaş değil birden olması.Hatta kulaklar hafiten uğuldar bazen kulaktaki çınlama artar.Odaklanma sırasında ben bunları her gün yaşıyorum.Eğer bu flash gibi birşey bu yazdıklarım dışında gerçekten etraf birden bembeyaz oluyorsa o zaman başka birşeydir.Ama benim tahminim tek noktaya odaklanmanın ilerlemesi durumunda oluşan göz olayıdır.Başta yazdım birdaha yazıyorum einstein değilim ben. :)
[YARDIM]Flash patlamış gibi oluyor
Moderatör: Sai
- UsTr
- Yaşadığınız İl: 35 İzmir
- Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart
- Cinsiyetiniz: Erkek
Re: [YARDIM]Flash patlamış gibi oluyor
- pack35
Saolun UsTr O birşeye odaklanınca etrafındaki beyazlıktan bahsetmiyorum ama yinede saol cevap veriosun en azından :) Einstein :D
- UsTr
- Yaşadığınız İl: 35 İzmir
- Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart
Önemli değil. :)pack35 yazdı:Saolun UsTr O birşeye odaklanınca etrafındaki beyazlıktan bahsetmiyorum ama yinede saol cevap veriosun en azından :) Einstein :D
- Msa
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
- İletişim:
-
- Yaşadığınız İl: 6 Ankara
bnce fotokinezi diye bir şey var
einsteinlık gibi olacak ama(sadece görüşlerimi yazıyorum)
bir teoriye göre her şey enerjiden oluşmuştur ve madde enerjinin yoğunlaşmış halidir.düşünce ise akışkan bir enerjidir yani akışkan enerjiyle diğer enerjilere hükmedebilriz bunlarada kinezi ismi konulmuştur.Şimdi psiwheeli düşünelim.Psiwheelde düşünce ile hareket ettiriyoruz kimisi ısıdan kimisi statiik elektrikten kimisi havadan diyor.Fakat sadece bakarak 2 3 metreden duran kağıdı döndürenlerde var.Bu enerjinin akışkan olmasından kaynaklanır bnce
Fotokineziye gelelim şimdi
Fotokinezi ışığa hükmetmektir.Öncelikle ışık bir madde midir onu düşünmek lazım.Çünkü kinezilerde maddelere hükmedilir ki madde enerjinin yoğunlaşmış halidir.Yani insan aynı zamanda enerjiye hükmedebilir.Tüm evren enerjiden oluştuğuna göre doğal olarak ışığada hükmedebilir ayrıca bilim ışığı hala tam açıklayamamış sanırım vikipediden bulduğum bir şeyi paylaşmak istiyorum
Işığın parçacıklardan oluştuğu fikrini ilk kez Isaac Newton ortaya koydu. Sonraları ışığın dalgalardan oluştuğu düşüncesi yayıldı, ve rahatlardı; ta ki Max Planck bazı deneylerinde ışığın tanecikmiş gibi davrandığını farkedinceye dek. Işık sanki devamlı dalgalar değil de, enerji paketcikleri gibi geliyordu. Einstein ve Planck bu enerji paketlerini ışık quantumu veya foton olarak adlandırdılar. Fotonlar sanki birer parçacıklarmış gibi davranıyordu. Relativite (izafiyet) teorisine göre, bir parçacığın ışık hızında gidebilmesi için kütlesinin sıfıra eşit olması gerekiyordu! Demek ki ışığın enerjisi sadece kinetik enerjiydi; kütlesinden kaynaklanan hiçbir enerjisi yoktu. Einstein o güne dek açıklanamamış olan fotoelektrik olayını bu kavramla açıkladıktan sonra, bilim adamlarının ağzında yeniden 'ışık nedir?' sorusu gündeme gelmişti. Eğer ışık dediğimiz olgu parçacıklardan oluşuyorsa, frekans veya dalgaboyunun ne anlamı var acaba? Aslında sorulması gereken en iyi soru: "ışık gerçekten nedir?" Cevap: 'Hem dalga, hem parçacık Işığın bazı özellikleri sadece dalga olgusu (mantığı) ile açıklanırken (girişim veya kırınım gibi), bazı özellikleri ise sadece foton konsepti ile açıklanabiliyor (Fotoelektrik olay veya atomların enerji soğurması ve salması gibi).
einsteinlık gibi olacak ama(sadece görüşlerimi yazıyorum)
bir teoriye göre her şey enerjiden oluşmuştur ve madde enerjinin yoğunlaşmış halidir.düşünce ise akışkan bir enerjidir yani akışkan enerjiyle diğer enerjilere hükmedebilriz bunlarada kinezi ismi konulmuştur.Şimdi psiwheeli düşünelim.Psiwheelde düşünce ile hareket ettiriyoruz kimisi ısıdan kimisi statiik elektrikten kimisi havadan diyor.Fakat sadece bakarak 2 3 metreden duran kağıdı döndürenlerde var.Bu enerjinin akışkan olmasından kaynaklanır bnce
Fotokineziye gelelim şimdi
Fotokinezi ışığa hükmetmektir.Öncelikle ışık bir madde midir onu düşünmek lazım.Çünkü kinezilerde maddelere hükmedilir ki madde enerjinin yoğunlaşmış halidir.Yani insan aynı zamanda enerjiye hükmedebilir.Tüm evren enerjiden oluştuğuna göre doğal olarak ışığada hükmedebilir ayrıca bilim ışığı hala tam açıklayamamış sanırım vikipediden bulduğum bir şeyi paylaşmak istiyorum
Işığın parçacıklardan oluştuğu fikrini ilk kez Isaac Newton ortaya koydu. Sonraları ışığın dalgalardan oluştuğu düşüncesi yayıldı, ve rahatlardı; ta ki Max Planck bazı deneylerinde ışığın tanecikmiş gibi davrandığını farkedinceye dek. Işık sanki devamlı dalgalar değil de, enerji paketcikleri gibi geliyordu. Einstein ve Planck bu enerji paketlerini ışık quantumu veya foton olarak adlandırdılar. Fotonlar sanki birer parçacıklarmış gibi davranıyordu. Relativite (izafiyet) teorisine göre, bir parçacığın ışık hızında gidebilmesi için kütlesinin sıfıra eşit olması gerekiyordu! Demek ki ışığın enerjisi sadece kinetik enerjiydi; kütlesinden kaynaklanan hiçbir enerjisi yoktu. Einstein o güne dek açıklanamamış olan fotoelektrik olayını bu kavramla açıkladıktan sonra, bilim adamlarının ağzında yeniden 'ışık nedir?' sorusu gündeme gelmişti. Eğer ışık dediğimiz olgu parçacıklardan oluşuyorsa, frekans veya dalgaboyunun ne anlamı var acaba? Aslında sorulması gereken en iyi soru: "ışık gerçekten nedir?" Cevap: 'Hem dalga, hem parçacık Işığın bazı özellikleri sadece dalga olgusu (mantığı) ile açıklanırken (girişim veya kırınım gibi), bazı özellikleri ise sadece foton konsepti ile açıklanabiliyor (Fotoelektrik olay veya atomların enerji soğurması ve salması gibi).
-