Soru işareti şeklindeki yıldızlar ve arkasında ki yıldız sürüsü.

Moderatör: Sai

Psik0z
Yaşadığınız İl: 16 Bursa

Soru işareti şeklindeki yıldızlar ve arkasında ki yıldız sürüsü.

Okunmamış mesaj gönderen Psik0z »

Foton kuşağına kim inanır kim inanmaz bilemem, ama bazı alametleri şimdiden ortaya çıkmaya başladı bile. Örnek olarak foton kuşağına göre dünyaya yıldızlar yaklaşıyor-veya yıldıza benzeyen parlak şeyler-. Ben her gece gökyüzünü teleskopla inceleyen biriyim ve bugün gerçekten hayatımda görmediğim şeyleri gördüm. Lütfen bu yazıyı okuduktan sonra herkes açık bir alana çıkıp gökyüzüne iyice bir baksın. Sadece kutup yıldızını bulabilseniz bile parlaklığındaki artışı fark edebileceksiniz. Rengi hafif sarı olmaya başlamış. Dürbün veya teleskop varsa öyle bakın anlarsınız. Kutup yıldızını bulduğunuzda ona baktığınız yönden sağına doğru bakın-size göre- . İlk bakışta anlayamayabilirsiniz. Benim gibi gözleriniz uzağı görmüyorsa başka yönlere bakın. Bir yerde çok yoğun bir ışık gibi birşey göreceksiniz. Başka yere odaklanmışken bir ışık görürsünüz ya, onun gibi. Muhtemelen oraya bakınca gördüğünüz şeyi göremeyeceksiniz. Ama dediğim gibi dürbünle veya teleskopla bakarsanız 8 adet olmak üzere soru işaretini anımsatan sıralı yıldızları görebilirsiniz. Eğer daha yakınını gösteren bir aletiniz varsa arkasında kum tanelerini anımsatan yüzlerce yıldız sürüsünü görebilirsiniz. Gözümle görmeden inanmam diyen arkadaşlar için iyi bir ilerleme olabilir. İnanmıyorsanız bile bir bakın. Gerçekten harika bir görüntü..

Kullanıcı avatarı
TTmF##
Genel Yetkili
Genel Yetkili
Yaşadığınız İl: 33 Mersin
Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart
Cinsiyetiniz: Erkek

Re: Soru işareti şeklindeki yıldızlar ve arkasında ki yıldız sürüsü.

Okunmamış mesaj gönderen TTmF## »

Güneye kıyısı olan Mersinde yaşıyorum ve kutup yıldızından daha parlak bir yıldız Sarı renkte hep güneyde duruyor. Onun dışında sürekli renk değiştiren şeyler var
Aradağın çok uzakta değil aslında, gözlerini kapat ve dinle ...
Kullanıcı avatarı
UsTr
Yaşadığınız İl: 35 İzmir

Okunmamış mesaj gönderen UsTr »

Psik0z yazdı:Foton kuşağına kim inanır kim inanmaz bilemem, ama bazı alametleri şimdiden ortaya çıkmaya başladı bile. Örnek olarak foton kuşağına göre dünyaya yıldızlar yaklaşıyor-veya yıldıza benzeyen parlak şeyler-. Ben her gece gökyüzünü teleskopla inceleyen biriyim ve bugün gerçekten hayatımda görmediğim şeyleri gördüm. Lütfen bu yazıyı okuduktan sonra herkes açık bir alana çıkıp gökyüzüne iyice bir baksın. Sadece kutup yıldızını bulabilseniz bile parlaklığındaki artışı fark edebileceksiniz. Rengi hafif sarı olmaya başlamış. Dürbün veya teleskop varsa öyle bakın anlarsınız. Kutup yıldızını bulduğunuzda ona baktığınız yönden sağına doğru bakın-size göre- . İlk bakışta anlayamayabilirsiniz. Benim gibi gözleriniz uzağı görmüyorsa başka yönlere bakın. Bir yerde çok yoğun bir ışık gibi birşey göreceksiniz. Başka yere odaklanmışken bir ışık görürsünüz ya, onun gibi. Muhtemelen oraya bakınca gördüğünüz şeyi göremeyeceksiniz. Ama dediğim gibi dürbünle veya teleskopla bakarsanız 8 adet olmak üzere soru işaretini anımsatan sıralı yıldızları görebilirsiniz. Eğer daha yakınını gösteren bir aletiniz varsa arkasında kum tanelerini anımsatan yüzlerce yıldız sürüsünü görebilirsiniz. Gözümle görmeden inanmam diyen arkadaşlar için iyi bir ilerleme olabilir. İnanmıyorsanız bile bir bakın. Gerçekten harika bir görüntü..
Tamam da foton kuşağının olması kesin olsa bile bunun nasıl olacağı hakkında kimse birşey bilemiyor.Bir foton olayı olacak belki.Ama nasıl etkileri olacak.Zararlı mı ? Yararlı mı ? Yıkıcı mı ? Yapıcı mı ? Bunlara kimse bir cevap veremiyor.Birde foton kuşağında başka varlıkların dünyaya gelmesinden tut,insanların doğaüstü filmindeki gibi psişik özelliklerinin artacağı gibi şeyler,6 günlük foton kuşağına giriş,insanların evrim geçirmesi vs.Foton kuşağıyla beraber bunların olabilmesi çok zor.Zaten çoğu da bir nevi filmlerden alınma.Tamam foton kuşağı gelecek ama sadece gelecek.Yani demek istediğim foton kuşağına bir kıyamet alameti yada zarar verici yada yıkıcı bir olaymış gibi bakmak yanlış.Belki de sadece gökyüzünde koca bi yıldız sürüsü göreceğiz ve sonra herşey normale dönecek.Belki foton enerjisini kullanmaya başlayıp yeni teknolojiler keşfedeceğiz.Yani foton kuşağı diye bir kuşak olup olmayacağı bile kesin değil.Bir foton olayı olacak ama nasıl olacak,ne etkileri olacak kalıcı mı geçici mi olacak belli değil.Yani foton kuşağına inanıyorsun ama sadece foton kuşağı kelimesine inanıyorsun.Ne olacağını sen de bende ve kimse de bilemiyor ki.1000 tane teori en az bir o kadar da karşı teori atıldı ortaya.Yani ben kendi adıma konuşursam artık neye inanacağımı şaşırmış durumdayım.Foton kuşağı nedir ne değildir bilmiyorum.bilmeyen de zaten internette bir sürü yazılar var kafalarına göre senaryo yazıyorlar.Bu yüzden bence bırakın 21 aralık olaylarını hayatınızı yaşayın.Bir doğa olayının etkileri hiçbir zaman bilinemedi.Bundan sonra da bilinemez.Bu yüzden dediğim gibi 21 aralıkmış,foton kuşağı filan boşverin.Ne olacağı belirsiz bir gün için kafa yormayın.Hayatınıza bakın.Olacağı varsa olur zaten. :)
Psik0z

UsTr yazdı:
Psik0z yazdı:Foton kuşağına kim inanır kim inanmaz bilemem, ama bazı alametleri şimdiden ortaya çıkmaya başladı bile. Örnek olarak foton kuşağına göre dünyaya yıldızlar yaklaşıyor-veya yıldıza benzeyen parlak şeyler-. Ben her gece gökyüzünü teleskopla inceleyen biriyim ve bugün gerçekten hayatımda görmediğim şeyleri gördüm. Lütfen bu yazıyı okuduktan sonra herkes açık bir alana çıkıp gökyüzüne iyice bir baksın. Sadece kutup yıldızını bulabilseniz bile parlaklığındaki artışı fark edebileceksiniz. Rengi hafif sarı olmaya başlamış. Dürbün veya teleskop varsa öyle bakın anlarsınız. Kutup yıldızını bulduğunuzda ona baktığınız yönden sağına doğru bakın-size göre- . İlk bakışta anlayamayabilirsiniz. Benim gibi gözleriniz uzağı görmüyorsa başka yönlere bakın. Bir yerde çok yoğun bir ışık gibi birşey göreceksiniz. Başka yere odaklanmışken bir ışık görürsünüz ya, onun gibi. Muhtemelen oraya bakınca gördüğünüz şeyi göremeyeceksiniz. Ama dediğim gibi dürbünle veya teleskopla bakarsanız 8 adet olmak üzere soru işaretini anımsatan sıralı yıldızları görebilirsiniz. Eğer daha yakınını gösteren bir aletiniz varsa arkasında kum tanelerini anımsatan yüzlerce yıldız sürüsünü görebilirsiniz. Gözümle görmeden inanmam diyen arkadaşlar için iyi bir ilerleme olabilir. İnanmıyorsanız bile bir bakın. Gerçekten harika bir görüntü..
Tamam da foton kuşağının olması kesin olsa bile bunun nasıl olacağı hakkında kimse birşey bilemiyor.Bir foton olayı olacak belki.Ama nasıl etkileri olacak.Zararlı mı ? Yararlı mı ? Yıkıcı mı ? Yapıcı mı ? Bunlara kimse bir cevap veremiyor.Birde foton kuşağında başka varlıkların dünyaya gelmesinden tut,insanların doğaüstü filmindeki gibi psişik özelliklerinin artacağı gibi şeyler,6 günlük foton kuşağına giriş,insanların evrim geçirmesi vs.Foton kuşağıyla beraber bunların olabilmesi çok zor.Zaten çoğu da bir nevi filmlerden alınma.Tamam foton kuşağı gelecek ama sadece gelecek.Yani demek istediğim foton kuşağına bir kıyamet alameti yada zarar verici yada yıkıcı bir olaymış gibi bakmak yanlış.Belki de sadece gökyüzünde koca bi yıldız sürüsü göreceğiz ve sonra herşey normale dönecek.Belki foton enerjisini kullanmaya başlayıp yeni teknolojiler keşfedeceğiz.Yani foton kuşağı diye bir kuşak olup olmayacağı bile kesin değil.Bir foton olayı olacak ama nasıl olacak,ne etkileri olacak kalıcı mı geçici mi olacak belli değil.Yani foton kuşağına inanıyorsun ama sadece foton kuşağı kelimesine inanıyorsun.Ne olacağını sen de bende ve kimse de bilemiyor ki.1000 tane teori en az bir o kadar da karşı teori atıldı ortaya.Yani ben kendi adıma konuşursam artık neye inanacağımı şaşırmış durumdayım.Foton kuşağı nedir ne değildir bilmiyorum.bilmeyen de zaten internette bir sürü yazılar var kafalarına göre senaryo yazıyorlar.Bu yüzden bence bırakın 21 aralık olaylarını hayatınızı yaşayın.Bir doğa olayının etkileri hiçbir zaman bilinemedi.Bundan sonra da bilinemez.Bu yüzden dediğim gibi 21 aralıkmış,foton kuşağı filan boşverin.Ne olacağı belirsiz bir gün için kafa yormayın.Hayatınıza bakın.Olacağı varsa olur zaten. :)
Ben geleceği düşünmem nasıl olsa gelecek :D Sadece ışık kütlesinin geleceğini düşünüyorum. Evrim vb. olayları pek düşünmüyorum. Olursa olur olmazsa olmaz.
Kullanıcı avatarı
UsTr
Yaşadığınız İl: 35 İzmir

Okunmamış mesaj gönderen UsTr »

Psik0z yazdı:
UsTr yazdı:
Ben geleceği düşünmem nasıl olsa gelecek :D Sadece ışık kütlesinin geleceğini düşünüyorum. Evrim vb. olayları pek düşünmüyorum. Olursa olur olmazsa olmaz.
Kafamda canlandırıyorum da ışık kütlesiin gökyüzünü kapladığını.Müthiş olurdu. :)

Psik0z

Kafamda canlandırıyorum da ışık kütlesiin gökyüzünü kapladığını.Müthiş olurdu. :)[/quote]

Aynen :)
Kullanıcı avatarı
Telekinezistm
Yaşadığınız İl: 44 Malatya
Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran

Okunmamış mesaj gönderen Telekinezistm »

Foton kuşağı diğerlerinden daha inandırıcı geliyor bana da .
@Kuupa7
Kullanıcı avatarı
turab
Yaşadığınız İl: 37 Kastamonu
Burcunuz: Boğa Burcu: 21 Nisan-21 Mayıs

Okunmamış mesaj gönderen turab »

1.si dünya yıldızlara yakınlaşmak aksine uzaklaşır . Çünkü bu evrenin genişlemesiyle alakalıdır.

2.si senin gördüğün olay yani sarıya doğru renk değiştirmesi ileride iyice kırmızıya doğru kayıp(red shift) dediğimiz olayla uzaklaşır. bu uzaklaşmanın göstergesidir yakınlığın değil :))
uubam.com

Kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir...
Kullanıcı avatarı
Msa
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen Msa »

Turab uubamdasın hala dimi ? Eskiden bende çok uğraşırdım :D
İMZA
Psik0z

turab yazdı:1.si dünya yıldızlara yakınlaşmak aksine uzaklaşır . Çünkü bu evrenin genişlemesiyle alakalıdır.

2.si senin gördüğün olay yani sarıya doğru renk değiştirmesi ileride iyice kırmızıya doğru kayıp(red shift) dediğimiz olayla uzaklaşır. bu uzaklaşmanın göstergesidir yakınlığın değil :))
Uzaklaşmak mı ? :D Benim bildiğime göre yaklaşıyorlar. İlk defa senden duydum uzaklaştıklarını. Kutup yıldızı olayını bilmiyorum. Ama bu gece bi çık karanlıkta bak. Farkı anlarsın. Bir de teleskopun varsa gördüklerine inanamazsın.