Durugörü ve Dİn
- Admin
- Site Yöneticisi
- Yaşadığınız İl: 7 Antalya
- Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
- Cinsiyetiniz: Erkek
Re: Durugörü ve Dİn
Bu kişinin niyetine bağlı. Eğer gelecekten haber vermek gibi bir niyetle yapılırsa bu Allah'a şirk koşmak gibi büyük bir günaha neden olabilir.
Ancak Allah'ın yarattığı ilimleri araştırıp bu yönde kendini geliştirerek iyi yönde kullanmaksa bu tartışılabilir.
Bunların dışında Allah bazı kullarına doğuştan bazı yetenekler vermiştir, bazı kişiler vardır ki olacak bir olayı önceden görür, duyar veya hissederler. Bunu da iki şekilde değerlendirebiliriz
* Bu durum o kişiler için imtihandır
* Allah insanların sahip olabileceği ilimleri bu kişiler aracılığı ile kullarına gösterir. Veliler ve Allah dostları bu ve benzeri ilimlere Allah dostu oldukları için sahiptirler ancak bu ve benzeri ilimleri kullanmaktan özellikle imtina ederler sadece gerektiğinde ve gene Allah yolunda kullanırlar. Ötesinde bu tür konuları büyücülük, insanları dinden uzaklaştırma ve soğutmak için kullananlarda vardır.
Ancak Allah'ın yarattığı ilimleri araştırıp bu yönde kendini geliştirerek iyi yönde kullanmaksa bu tartışılabilir.
Bunların dışında Allah bazı kullarına doğuştan bazı yetenekler vermiştir, bazı kişiler vardır ki olacak bir olayı önceden görür, duyar veya hissederler. Bunu da iki şekilde değerlendirebiliriz
* Bu durum o kişiler için imtihandır
* Allah insanların sahip olabileceği ilimleri bu kişiler aracılığı ile kullarına gösterir. Veliler ve Allah dostları bu ve benzeri ilimlere Allah dostu oldukları için sahiptirler ancak bu ve benzeri ilimleri kullanmaktan özellikle imtina ederler sadece gerektiğinde ve gene Allah yolunda kullanırlar. Ötesinde bu tür konuları büyücülük, insanları dinden uzaklaştırma ve soğutmak için kullananlarda vardır.
Aramak, güzel bir çabadır.
-
- Yaşadığınız İl: 52 Ordu
- Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
arkadaslar ben bazen gelecegi gordugumu saniyorum ama aslinda goruyorum yani soyle oliyor:onceden goriyorum ama gordugumu hatirlamiyorum o gordugum an gelince yani o ani yasarken bu ani iki kere yasamis gibi hissediyorum ondan sonra ne zaman gordugumu hatirlamaya calisirken ne zaman gordugumu hatirlamiyorum ama ben uyurken gordugumu saniyorum.bazende bir sesle hatirliyorum.bunu kontrol edebilirmiyim arkadaslar yardim edin lutfen.
Umudun karşısında tüm imkansızlıklar diz çöker. Unutma! İnsan daha imkansızlığı keşfetmedi!
- turab
- Yaşadığınız İl: 37 Kastamonu
- Burcunuz: Boğa Burcu: 21 Nisan-21 Mayıs
No_99 yazdı:arkadaslar ben bazen gelecegi gordugumu saniyorum ama aslinda goruyorum yani soyle oliyor:onceden goriyorum ama gordugumu hatirlamiyorum o gordugum an gelince yani o ani yasarken bu ani iki kere yasamis gibi hissediyorum ondan sonra ne zaman gordugumu hatirlamaya calisirken ne zaman gordugumu hatirlamiyorum ama ben uyurken gordugumu saniyorum.bazende bir sesle hatirliyorum.bunu kontrol edebilirmiyim arkadaslar yardim edin lutfen.
bunun adı durugörü değil dejavu kardeşim :) olayı önceden yaşamışlık hissidir. banada çok olur bu kontrol edilemez. yani üzgünüm ama durugörü değil bundan dolayı kontrol edemezsin :)
uubam.com
Kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir...
Kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir...
- Culmination
- Yaşadığınız İl: 1 Adana
Durugörü ile kim ilgileniyordu forumda ?
- Maximum
- Yaşadığınız İl: 35 İzmir
- Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
Onlymerthy var.Birde ayrılan Psik0z da lucid ile duru görü arasında bir şey yapıyor sanırım :DCulmination yazdı:Durugörü ile kim ilgileniyordu forumda ?
- Culmination
Teşekkürler.Öğrenmek istiyorum bunu çünkü arkadaş ortamında bu konulara girdinmi hep aynı şey soruluyor ''buna gayb derler'' falan diyorlardı (gayb mıydı hatırlamıyorum ) bende suspus kalıyodum.Şimdi nasıl açıklamalıyoım olayı? Bende merak ediyorum çünkü bunun hakkında kitap falan okudumda dinimize göre caiz mi bilmiyorumMaximum yazdı:Onlymerthy var.Birde ayrılan Psik0z da lucid ile duru görü arasında bir şey yapıyor sanırım :DCulmination yazdı:Durugörü ile kim ilgileniyordu forumda ?
- Msa
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
- İletişim:
psik0z u anca facede bulursun. Forumu bıraktı öm la facebook'unu verebilirim.Culmination yazdı:Teşekkürler.Öğrenmek istiyorum bunu çünkü arkadaş ortamında bu konulara girdinmi hep aynı şey soruluyor ''buna gayb derler'' falan diyorlardı (gayb mıydı hatırlamıyorum ) bende suspus kalıyodum.Şimdi nasıl açıklamalıyoım olayı? Bende merak ediyorum çünkü bunun hakkında kitap falan okudumda dinimize göre caiz mi bilmiyorumMaximum yazdı:Onlymerthy var.Birde ayrılan Psik0z da lucid ile duru görü arasında bir şey yapıyor sanırım :DCulmination yazdı:Durugörü ile kim ilgileniyordu forumda ?
İMZA
- Culmination
ö.m. atsan iyi olur birader
-