Sözlük Nedir?

Moderatör: Sai

Forum kuralları
* Forumlarda T.C. Yasalarına aykırı konu açmak ve konulara yazmaz,
* Genel ahlaka aykırı yazılar yazmak, resim-video ve çeşitli medyalar eklemek,
* Küfür ve aşağılama içeren yazılar yazmak,
* Dil, Din, Irk ve Mezhep ayrımı yapmak, kışkırtmak veya bunlara zemin oluşturmak,
* Ahlaki, Tarihi, Örfi ve Kültürel yapımıza aykırı konu başlatmak, konularda yazmak ve yayınlamak,
* Hangi nedenle olursa olsun Siyasi konularda başlık açmak, açılmışsa başlık altına yazmak; başka bir konu altında Siyasi konulara girmek, Siyasi tartışmalar başlatmak, başka konuları Siyasi tartışma malzemesi haline getirmek;
Forum ortamının sıhhati açısından Yasaktır. Bu kurallara uymayanlar hiçbir uyarı verilmeksizin Forumdan Uzaklaştırılacaklardır
Kullanıcı avatarı
Telekinezistm
Yaşadığınız İl: 44 Malatya
Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
Cinsiyetiniz: Erkek

Sözlük Nedir?

Okunmamış mesaj gönderen Telekinezistm »

Arkadaşlar bu sözlük meselesi ne oluyor ? Bir kaç tane sözlüğe girdim dinle ilgili ilginç bir espiriler yaratıp kendilerinin cool olduğunu düşünüyorlar sanırım (Arabesk rap dinle daha cool olursun .) . Sözlüklerin amacı nedir ?
@Kuupa7

Kullanıcı avatarı
karanlks

Re: What is sözlük

Okunmamış mesaj gönderen karanlks »

Bana göre sözlüklerin anlamı büyük. Ama burda tartışmaya girmek istemiyorum. (bu arada sadece tek bir sözlük işe yarar :) )
Beni Öldürmeyen Şey Tuhaflaştırır... -Joker

Sorularını Ö.M den verebilirsiniz reiki haricinde rahatça cevap verebilirim...
Kullanıcı avatarı
ozina
Yaşadığınız İl: 10 Balıkesir
Burcunuz: Koç Burcu: 21 Mart-20 Nisan

Okunmamış mesaj gönderen ozina »

sözlüğüm olmasa hayatın anlamı olmazdı :D
pixies forever <3<3
Psik0z
Yaşadığınız İl: 16 Bursa

Okunmamış mesaj gönderen Psik0z »

Telekinezistm yazdı: Bir kaç tane sözlüğe girdim dinle ilgili ilginç bir espiriler yaratıp kendilerinin cool olduğunu düşünüyorlar sanırım (Arabesk rap dinle daha cool olursun .)

cool olmaktan bahsetmişsin ama "what is sözlük" yazarak cool olma çabalarının en bariz halini sen hayata geçirmişsin. ayrıca bir kaç dediğin sözlükler muhtemelen: inci, spac falandır. düzgün bi sözlüğe girilip sonra eleştirilmeli derim ben.
Kullanıcı avatarı
ozzzyyy
telekinezi.com.tr Yöneticisi
telekinezi.com.tr Yöneticisi
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul

Okunmamış mesaj gönderen ozzzyyy »

Bu nasıl bir konu açma üslubudur? Yarı ingilizce yarı Türkçe açınca daha mı havalı oluyor yada daha mı ilgi çekici hale geliyor anlamadım?

Başlık Düzenlendi...

Sözlük nedir sorusuna gelincede; Sözlükler din, millet, görünüş, etnik köken, görüş ayırt etmeksizin her insana açık bir paylaşım platformudur. İnsanlar buralarda siyasi, dini,(bazı sözlüklerde bu 2 konu hakkında da konuşmak yasaktır.) milli konular hakkında tartışabilirler. Bunlar gibi ciddi konuların yanında tamamen geyiğe yönelik muhabbet ve paylaşımlarda bulunup hep beraber eğlenebilirler. Sözlük hep beraber sözleşip kan vermeye giden bir topluluk manasına da gelebilir, hiç tanımadığın halde en yakınına anlatamadığın sırlarını anlatabileceğin bir ortamda olabilir. Sözlük farklı şehirlerden hayatında birbirini hiç görmemiş kişilerin sırf muhabbet için aynı şehirde toplanması, birbirine evini açması manasına da gelebilir. Böyle kuvvetli bağların oluştuğu bir ortamı 1-2 kişi yüzünden aşağılamanın ne kadar doğru olduğu tartışmaya açık bir konu. Ama emin olun oradaki insanlar bir hiç için sözlükte takılmıyorlar. Düşünün ki ciddi bir konuda hadi gelin dediğinizde yanınızda binlerce kişilik bir destek kuvvet beliriyor(herhangi bir konuda yardımda bulunmak veya bir görüşü savunmak gibi...)
Daha birçok şey söylenebilir ama ana hatlarıyla durum böyle.

Onun için sözlüklerin gücünü ve değerini küçümsemek bana hiç doğru bir davranış gibi gelmiyor. Bence bu konuyla ilgili daha fazla araştırma yapmalı ve sözlüklerde daha fazla takılmalısın...

Kullanıcı avatarı
kimsetutamaz
Yaşadığınız İl: 35 İzmir
Burcunuz: Yay Burcu: 22 Kasım-21 Aralık

Re: Sözlük Nedir?

Okunmamış mesaj gönderen kimsetutamaz »

Sözlük kelimelerin anlamlarının yazdığı küçük kitapçık gibi bişi değil miydi ?
Telekineziyle ilgilenmemin nedeni:Yüce Rabb'imizin bizlere vermiş olduğu yetenekleri keşfedebilmek.Ve onun yüceliğini her telekinetik çalışmamda bir kez daha hatırlamak. :)
Kullanıcı avatarı
karanlks

Okunmamış mesaj gönderen karanlks »

Adam gibi sözlük diyorsunuz da inci sözlükteki mal mal yazanlar gelen liseliler. Orda öyle adamlar var ki hayatın anlamına kadar bile anlatabilir.
Beni Öldürmeyen Şey Tuhaflaştırır... -Joker

Sorularını Ö.M den verebilirsiniz reiki haricinde rahatça cevap verebilirim...
Kullanıcı avatarı
Telekinezistm

Psik0z yazdı:
Telekinezistm yazdı: Bir kaç tane sözlüğe girdim dinle ilgili ilginç bir espiriler yaratıp kendilerinin cool olduğunu düşünüyorlar sanırım (Arabesk rap dinle daha cool olursun .)

cool olmaktan bahsetmişsin ama "what is sözlük" yazarak cool olma çabalarının en bariz halini sen hayata geçirmişsin. ayrıca bir kaç dediğin sözlükler muhtemelen: inci, spac falandır. düzgün bi sözlüğe girilip sonra eleştirilmeli derim ben.
İlk cümlene katılmıyorum . Kendini haklı gösterme çabalarına girmenide istemiyorum . Tartışma çıkartmamanı rica ederim . İnci sözlüğe girdim adam resmen dinini yok sayıyor . Önerdiğiniz bir sözlük var mı ?
@Kuupa7
Kullanıcı avatarı
Telekinezistm

kimsetutamaz yazdı:Sözlük kelimelerin anlamlarının yazdığı küçük kitapçık gibi bişi değil miydi ?
O değil :) . Forum gibi bir şey .
karanlks yazdı:Adam gibi sözlük diyorsunuz da inci sözlükteki mal mal yazanlar gelen liseliler. Orda öyle adamlar var ki hayatın anlamına kadar bile anlatabilir.
karanlks yazdı:Adam gibi sözlük diyorsunuz da inci sözlükteki mal mal yazanlar gelen liseliler. Orda öyle adamlar var ki hayatın anlamına kadar bile anlatabilir.
Sözlüğün adı ne ? Önerirmisiniz bir kaç tane ? Bu arada herkese teşekürler bilgilendirğiniz için . (Buton yok .)
@Kuupa7
Kullanıcı avatarı
ozina
Yaşadığınız İl: 10 Balıkesir
Burcunuz: Koç Burcu: 21 Mart-20 Nisan

Okunmamış mesaj gönderen ozina »

inat sözlük öneririm
pixies forever <3<3