Zikr Tasavvuf
Moderatör: Sai
- Mirza
Re: Zikr Tasavvuf
Zikirin Kesinlikle vücuda zararı olması Söz konusu değildir
Allah Teal'anın zikrinin vücuda zarar vermesi kesinlikle düşünülemez.
Ancak her çekilen zikir miktarı vücudun değişik bölgelerine etki yapar. Aynı zikir miktarı belli süre çekildiğinde görülen bu etkiler zikrin arttırılması gerektiğinin bir göstergesidir. Seyr-i Sülük dediğimiz bu hadisede bu değişimlerin neticesinde varılacak sonuctur. Zikrin arttırılmasıda ancak yetkili olan kişiler tarafından yapılır.
Allah Teal'anın zikrinin vücuda zarar vermesi kesinlikle düşünülemez.
Ancak her çekilen zikir miktarı vücudun değişik bölgelerine etki yapar. Aynı zikir miktarı belli süre çekildiğinde görülen bu etkiler zikrin arttırılması gerektiğinin bir göstergesidir. Seyr-i Sülük dediğimiz bu hadisede bu değişimlerin neticesinde varılacak sonuctur. Zikrin arttırılmasıda ancak yetkili olan kişiler tarafından yapılır.
-
muku_baba yazdı:aynur_81 yazdı:Arkadaşlar araştırmalarım sonucunda zikr çekmenin de bilinçsiz bir şekilde yapılırsa tehlikeli olabileceğini gördüm
Bilen arkadaşlar nasıl zikr çekilmelidir. Zararları nelerdir, korunma yolları nelerdir paylaşabilirler mi?
Yani biliyorum belki bazı arkadaşlara alakasız gelebilir ama bizim dinimizde bir nevi çakra açma yöntemi zikirdir.
Ve işte böyle , paylaşımlarınızı bekliyorum.
Aynur_81 Siz bilinçsiz Zikirin tehlikeli olabileceğini gördüm demişsiniz acaba kaynağınız nedir? Çünkü zikir Allah ı zikirdir ve istediğiniz kadar bilinçsizce yapın hiçbir türlü Zararını görmessiniz... Teşekkürler...
Yani aslında bire bir kimse ile görüşmedim ama okuduğum kadarıyla diyelim ki Ya Basir üçüncü gözü açıyor şu kadar çekilirse ve açılınca sadece ulvi sayılan varlıkları görmezsiniz başka varlıklarıda görebilirsiniz deniyor. Bu da sizi kötü etkileyebilir deniyor. ve diğer benzeri şeyler
Mirza arkadaşımız da zikrin arttırılması bilen bir kişi tarafından yapılmalı demiş yani bu durumda bilinçsiz olmamalı manası çıkıyor yanlış anlamadıysam
Dediğim gibi ben emin olmak için soruyorum doğruyu arıyorum.
- fenomen
- Yönetici
Ya arkadaslar Allahin adlarindan ne kadar zikr ederseniz bilincli bilincsiz size fayda verir zarar vermez.Onun icin de hic kaygilanmayin.Bol-bol zikr edin.
Chi Master Ferdi Bayramov (безконтактный бой, no contact combat,dokunmadan dovus)
Sizin veliniz ancak Allah, O'nun Peygamberi ve namaz kılan ve rükû halinde zekat veren müminlerdir. MAİDE suresi 55.
Sizin veliniz ancak Allah, O'nun Peygamberi ve namaz kılan ve rükû halinde zekat veren müminlerdir. MAİDE suresi 55.
- Mirza
bak Fenomen arkadasm Yemek yemek zorundayız. Ama çok yerSek ve Düzensiz yersek öLüme kadar gider öyle değilmi ? Ve su... En önemli ihtiyacımız ancak çok fazla tüketildiğinde de vücuda zararları var. Yemek yemek için Diyetisyenlere uzman kisilere basvuruyoruz sağlıklı olalım diye. Zikirde aynen böyle işte Düzensiz ve dengesiz zikredilirse insan vücudu kaldıramayabilir. Düşünsene Allah'ın o muhteşem sıfatlarını zikrediyorsun bir süre sonra onlar sende tecelli etmeye baslar ve aynur arkadsımzn dediği gibi etkileri olabilir. Bu yüzden zikride ilmi olan yetkisi olan kisiler tarafından ihtiyac olunan ölcüde almak gerekir.
Yardımcı olduysam ne mutlu bana
teşekkürler..
Yardımcı olduysam ne mutlu bana
teşekkürler..
-
Yunus Emre'nin dediği çok doğru boşa değil
"Kamil bir mürşide varmadan olmaz"
Ben sonuca vardım
"Kamil bir mürşide varmadan olmaz"
Ben sonuca vardım
-
Aynen Öle. Allah seni kamil bir mürşidle karşılaştırsın inşallah. Eğer bulursan da merak etme Şeyhin sana Ya Basir veyahut Ya Habir gibi zikirleri vermez ilk etapta. DAha önce dediğim gibi nefis mertebene göre başlar zikirlerin ve tarikatına göre değişir. Çünkü hafif zikirli olanları var ada ağır olanları var. Bu da NAkşibendi, Rufai, Kadiri vs vs olarak değişir. Hepsinin yöntemi değişiktir ama amaç aynıdır. Allaha ulaşmak... Araçlar değil Amaç önemli ama Amerikaya nasıl uçakla kara yoluna göre daha hızlı ulaşırsak bence Allah a ulaşmak için de bir Kamil Mürşide ihtiyacımız vardır... Yol yöntem gösterecek birine... Teşekkürler...