Konu farklı başlıklar altında farklı şekillerde işlenmişti ancak tekrar ele alalım.
Keramet dışında kişinin çalışarak elde ettikleri istidracidir. İstidraç'ta dinden uzaklaşma, zarar verme, insanlar üzerinde hükümranlık, ard niyet vardır. (Konu ayrıntılı olarak İslami sitelerde araştırılabilir)
Allah'ın ilimlerini ve insana vermiş olduğu kabiliyetleri tanımak için yapılan çalışmalar ayrı tutulmalıdır çünkü bu niyette olan kişi egosunu tatmin etmek veya zarar vermek için değil metafizik ilimleri tanımak ve mesafe katetmek için kullanır. Parapsikolojide dallar birbirine çok bağlıdır ve genel anlamda Parapsikoloji hakkında net bir bilgiye sahip olabilmek için bazı konuların işlevini çözmek zorundasınız. Her parapsikolojik olgu istidraç veya günah çerçevesinde ele alınsa idi bioenerji ile tedavi uygulanabilir miydi? Müslümanların metafizikle ilgili alanlarda ilerlemesi ve ilmi planda ele almaları ve insanlık yararına kullanmaları tümden yanlış düşüncesi ilmi araştırmaların önünü kesmez miydi?
Bir kişi bilinçaltında duyduduğu öfkeden dolayı insanlara kin duyabilir bunun için kendisine iyi davranmayan veya kendisini hor hakir gören insanları cezalandırmak ve onlardan intikam alabilmek yaptıkları ile korku salıp tanınmak ve nefsini tatmin etmek için telekineziyi öğrenip öğrendikleri ile düşündüklerini yapar ve o güce sahip olursa (izin verilirse) istidraci halkaya dahil olmuş olur. Burada kişi gücün tek kaynağı olarak kendisini görür. Konuyla ilgili dini kaynaklarda sık sık firavunlardan bahsedilir..
Bir başkası bedenin işleyişini ve bu işleyişin ruhi derinliklerinin maddesel boyutlardaki etkilerini öğrenmek ve bu konu hakkında insanları bilgilendirmek ve ilgi duyduğu alanlarda hem kendine hem de çevresine yarar sağlama adına kendisini geliştirirse bunun adı öğrenmek ve gelişmek olur. Bu noktada duran insanlar egosal hesap peşinde veya nefsi menfaatler peşinde olmayacaklardır.
Tehlike noktası şurası: Emin olun ciddi anlamda isteyen herkes telekineziyi başarabilir. Bu başarı ile "Ben yaptım, Ben harikayım, Bu benim eserim, Ben herkesten güçlü ve becerikliyim, Ben, Ben, Ben" deyip duruyorsa bu noktada duran herkes kusura baksın, Sen sadece çok güzel bir manyaksın.
"Ben" demek için yapanların çok büyük kısmı çok kısa sürede çok büyük beceriler istedikleri ve egoları yeterli sabrı gösteremediği için "yapamıyorum" deyip bırakacaklardır. Aksi taktirde dünya gerçekten yaşanılması çok zor bir yer haline gelirdi.
Telekinezi - İstidraç münasebeti (Özelden soruya cevap)
Moderatör: Sai
- Admin
- Site Yöneticisi
- Yaşadığınız İl: 7 Antalya
- Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
- Cinsiyetiniz: Erkek
Telekinezi - İstidraç münasebeti (Özelden soruya cevap)
Aramak, güzel bir çabadır.
-
- Yaşadığınız İl: 52 Ordu
- Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
- Cinsiyetiniz: Erkek
Re: Telekinezi - İstidraç münasebeti (Özelden soruya cevap)
Güzel bir yazı olmuş.
Umudun karşısında tüm imkansızlıklar diz çöker. Unutma! İnsan daha imkansızlığı keşfetmedi!
-