[left]https://www.parapsikoloji.net/wp-content ... 00x225.jpg[/left]25 Aralık 2016 tarihinde sitemizde yayınladığımız "Dünyada Parapsikoloji Eğitimi Veren Okullar ve Eğitim Kurumları" adlı yazımızdan sonra Parapsikoloji eğitimi verdiği iddia edilen üniversitelere kurumlarındaki parapsikoloji eğitimi hakkında bilgi almak amacıyla bir yazı gönderdim. Henüz tüm okullardan mesaj gelmedi ancak bilgi ulaştıkça https://www.parapsikoloji.net/dunyada-pa ... kurumlari/ linkinde gerekli güncellemeleri ekliyorum.
Şu ana kadar en kapsamlı cevap Edinburg Üniversitesinden geldi. Kapsamlı ve sorulara birebir cevap verilmesi nedeni ile ayrı bir başlık altında konu açarak yayınlamak istedim. Ülkemizde Parapsikoloji eğitimi hakkında doğrudan kaynağından gelmeyen bilgi çok fazla eminim bir nebzede olsa merak edenler cevap bulabilirler.
Konuyu ilgili birime yönlendiren sevgili isabelle'ye, Sophie Conway'a, Clare ve Sorularımızı cevapsız bırakmayan Parapsikolog Professor Caroline Watt'a teşekkülerimi sunuyorum.
Bir metinle birlikte İlettiğim sorular:
* Okulunuzda parapsikoloji alanında eğitim faaliyetleri devam ediyor mu, devam ediyorsa hangi alanlarda eğitim verilmektedir?
* Eğitimin süresi ne kadardır?
* Eğitim ücreti ne kadardır? Burs imkanı var mı?
* Öğrencilere ne gibi imkanlar sunulmaktadır?
* Parapsikoloji ile ilgili uygulamalı çalışmalar yapılmakta mıdır?
* Mezun olan bir öğrenci ne tür bir belge amaktadır?
* Mezun olan öğrenciler hangi alanlarda iş imkanı bulmaktadırlar?
Konunun Devamı: https://www.parapsikoloji.net/edinburg-u ... nda-bilgi/
Edinburg Üniversitesinde Parapsikoloji Eğitimi (Soru-Cevap Profesör WATT Caroline)
Moderatör: Sai
- Admin
- Site Yöneticisi
- Yaşadığınız İl: 7 Antalya
- Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
- Cinsiyetiniz: Erkek
Edinburg Üniversitesinde Parapsikoloji Eğitimi (Soru-Cevap Profesör WATT Caroline)
Aramak, güzel bir çabadır.
Re: Edinburg Üniversitesinde Parapsikoloji Eğitimi (Soru-Cevap Profesör WATT Caroline)
Sadece teori üzerine ve pratik çalışma içermiyorsa bence pek de gerekli değil.Diğer üniversiteler daha kapsamlı çalışıyor herhalde..
- Admin
- Site Yöneticisi
Re: Edinburg Üniversitesinde Parapsikoloji Eğitimi (Soru-Cevap Profesör WATT Caroline)
Pratik çalışma sadece online kurslarında yokmuş. Yalnız bizim bildiğimiz manada bir deneği oturtup ta sürekli onun üzerinden çalışma yapmıyorlar tabi ki. Profesör Caroline Watt şu an Koestler Parapsikoloji Başkanı ve gönderdiği mesajda araştırmamız için linklerde iletmiş. Diğer makalelerde de belirtmiştim üniversitelerde eğitim şu an psikoloji ile iç içe geçmiş durumda. İncelemek isteyenler https://koestlerunit.wordpress.com/ linkinden google translate ile inceleyebilirler.
Hem yaklaşım hem de organizasyon olarak şu an en iddialı okul Edinburg gibi görünüyor. Diğerlerinden gelen cevaplar pek kayda değer değil. Henüz cevap gelmeyen okullarda var ayrıntılı cevap yazan olursa onları da yayınlarım. Noel tatil döneminin etkisi sanırım.
Hem yaklaşım hem de organizasyon olarak şu an en iddialı okul Edinburg gibi görünüyor. Diğerlerinden gelen cevaplar pek kayda değer değil. Henüz cevap gelmeyen okullarda var ayrıntılı cevap yazan olursa onları da yayınlarım. Noel tatil döneminin etkisi sanırım.
Haklısın Abi biz öyle bir şey bekliyoruz.Sanki savaşa hazırlar gibi gece gündüz çalışma yaptıracaklar :) Diğer okullardan az cevap gelmesi belki de fazla bilgi vermek istemediklerinden olabilir.Zira İngiltere de ki okullardan baya bir işkillendim.Ayrıca bunlar sahnenin görünen yüzü, bence asıl çalışmalar sahnenin arkasında ve gizli olarak yapılıyor.Yani ben zihin okuyup başkalarına hükmetmeyi veya uçmayı vaat eden bir okul açacak olsaydım bunu herkesin önünde yapmazdım..
- Admin
- Site Yöneticisi
Tabi ki o meselenin farklı bir boyutu Uchiha. Şu an ilgili olduğumuz kısım görünen kısmı.
-