Prekognisyon Nedir? Öngörü Yeteneği Geliştirilebilir mi?

Prekognisyon Nedir? Prekognisyon ve Premonisyon Gelecekte Olacak Olayları Görme ve Hissetme

Telekinezi ve parapsikoloji alanında derlenmiş, yazılmış makaleler.
Forum kuralları
Kaynak belirtilmeden eklenen tüm yazılardan ekleyen sorumludur.
Alıntı Yapılmadan Eklenen Tüm Yazılar Silinecektir.
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi
Yaşadığınız İl: 7 Antalya
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
Cinsiyetiniz: Erkek

Okunmamış mesaj gönderen Admin »

Resim

Prekognisyon Nedir? Prekogsinyon, gelecekte Olacak Olayları Görme Ruhsal yapısı gereği algıladığı görüntüleri bilinç düzeyinde görüntüleme, meydana gelecek olayları önceden görme yeteneğine verilen addır. Bu durum iki şekilde karşımıza çıkmaktadır.

Prekognisyon: Olacak olaylar net bir şekilde görüntülenir.
Premonisyon: Sezgi hakimdir. Birşeylerin olacağı sezilir ancak net bir şekilde ifade edilemez.

Prekognisyon ve Bilimsellik

Prekognisyon ile geleceğin görülmesi sayısız olayla net bir şekilde ortaya konulmuştur. Yalnız bu noktada parapsikologlar geleceğin önceden dizayn edilmiş olamayacağını belirtirler. Neo-Spiritüalistler ise gelecekte yaşanacakların geçmişte yapılanların sonuçları olarak kısmen belirlenmiş olduğunu iddia ederler. Oysa her iki grubunda atlamış oldukları bir nokta var ki inceleme olanağı mümkün olmadığı için bilimsel olarak izaha yatkın olmadığından değinilmemiş olabilir.

Ruh için zaman ve mekan kısıtlaması yoktur ve kendi evreninde hem geleceğe hem de geçmişe gidip gelebilir ve ruhsal bağ kurduğu her noktayı görebilir. Bu gidip gelmeler sırasında gördüklerini madde düzeyine aktarabilir veya bu özelliğe sahip insanlar bu durumu bilinç düzeyinde okuyup görebilirler. Aslında bunu hemen herkes yaşar “Ben bu olayı daha önce yaşamıştım”, “Ben buraya daha önce gelmiştim”, “Ben seni daha önce görmüş gibiyim” tarzı sözler bu olayın bir yansımasıdır.

Prekognisyon İşleyişi

Prekognisyon hadiselerinde görüntülerin büyük kısmı rüyalar ile aktarılır iken bir kısmı da günün herhangi bir anında görüntü şeklinde alınabilir. Dalıp gitme halleri, derin düşüncelere dalma gibi trans halinin yaşandığı alpha ritminde veya yakın evrelerinde ruhsal katların açıldığı durumlarda ani görüntüler oluşabilir. Genelde görüntüler 2-3 gün içerisinde gerçekleşebilecek olaylarla ilgili olur.

Uzun vadeli görüntüler görenlerin sayısı azdır. Görülen görüntülerin büyük kısmı ruhen bağı olan kişilerle ilgilidir. (Ruhsal temas da denilebilir) Diğer görüntülerse kişiyi dolaylı yoldan etkileyecek görüntülerdir ki bu olaylarda duyulacak, görülecek veya bir şekilde bağ kurulacak (Öğrenildiğinde etki bırakacak) olaylardır. Çok sayıda insanı etkileyecek felaketler gibi.

Prekognisyon büyük oranda doğuştan gelir ancak yaşanan bir olayda bu özelliğin ortaya çıkmasına neden olabilir. Ruhsal yönden hassas olan kişilerde, Parapsikoloji ile ilgili konularla ilgilenenlerde, derin transa girilen meditasyon gibi uygulamaları yapan kişilerde de Prekognisyon olayları gözlemlenebilir. Buradaki önemli nokta kişinin ruhsal katları ile ne kadar irtibatta olduğudur. Kontrol dışı ortaya çıkan veya doğuştan gelen ve denetlenemeyen, ne olduğu bilinmeyen durumlarda korkutucu olabilir ancak ruhsal özellikler araştırılıp normal karşılanmalı ve gerekirse akademik yardım alınarak araştırılmalıdır.

Devamı: Prekognisyon Nedir? Öngörü Yeteneği Geliştirilebilir mi?

Prekognisyon Gelecekte Olacak Olayları Görme - 1 Şubat 2017

www.parapsikoloji.net
Aramak, güzel bir çabadır.

Kullanıcı avatarı
Budray
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos

Re: Prekognisyon ve Premonisyon Gelecekte Olacak Olayları Görme ve Hissetme

Okunmamış mesaj gönderen Budray »

:)
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi

Tanıdık gelebilir : )
Kullanıcı avatarı
Yashida_TR
Yaşadığınız İl: 47 Mardin
Burcunuz: Oğlak Burcu: 22 Aralık-21 Ocak

Okunmamış mesaj gönderen Yashida_TR »

Hocam bizde sık sık elektrikler gider ve bi ara üzerine yoğunlaşıp elektriğin geleceğini sezer TV karsısında yerini alırdim tam dediğim anda bile olmuştur bu.nasıl hissettiğini sorarsanız uykudan uyanırmış gibi oluyorum ve seviyorum ama uzun süredir üzerine yogunlasmadim
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi

Makaleye de eklemiştim buraya da not olarak düşeyim "Bu özellik Genelde Neptün'ü 9. evde olanlarda bu özellik belirgin bir şekilde doğuştan gelen bir özellik olarak görülmektedir."

Neptün 9. Ev etkisi: Olacak şeyleri doğru olarak önceden hisseder. Çok rüya görülür ve rüyalar çıkar. Geleceği görebilme yeteneği vardır.

Medyumluk ve yüksek ölçüde ilham veren doğaya sahip olabilirler, ve psişik olgular, din, psikoloji, felsefe, tinselcilik, yıldızlarla ilgili projeksiyon ve diğer derin konuları araştırmak için muhtemel olan potansiyeli sağlar. Sezgi gücü, altıncı hissi çok kuvvetlidir.