En sevdiğiniz film nedir?

Moderatör: Sai

Forum kuralları
* Forumlarda T.C. Yasalarına aykırı konu açmak ve konulara yazmaz,
* Genel ahlaka aykırı yazılar yazmak, resim-video ve çeşitli medyalar eklemek,
* Küfür ve aşağılama içeren yazılar yazmak,
* Dil, Din, Irk ve Mezhep ayrımı yapmak, kışkırtmak veya bunlara zemin oluşturmak,
* Ahlaki, Tarihi, Örfi ve Kültürel yapımıza aykırı konu başlatmak, konularda yazmak ve yayınlamak,
* Hangi nedenle olursa olsun Siyasi konularda başlık açmak, açılmışsa başlık altına yazmak; başka bir konu altında Siyasi konulara girmek, Siyasi tartışmalar başlatmak, başka konuları Siyasi tartışma malzemesi haline getirmek;
Forum ortamının sıhhati açısından Yasaktır. Bu kurallara uymayanlar hiçbir uyarı verilmeksizin Forumdan Uzaklaştırılacaklardır
Kullanıcı avatarı
Budray
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
Cinsiyetiniz: Erkek

Re: En sevdiğiniz film nedir?

Okunmamış mesaj gönderen Budray »

Ortada bir şey yokken hayal gücü daha güçlü olmaz mı?
Çünkü onlar akıl ve mantık yoluyla yapıyorlar. Animasyonla gerçekci bir cihaz yapılıp fizik kurallarına sadık kalarak görüntü sunabilirler diye düşünüyorum. :D

Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi
Yaşadığınız İl: 7 Antalya
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım

Okunmamış mesaj gönderen Admin »

Uchiha Sasuke yazdı: 16 Tem, 21:55 Öyle dediklerini anladım ama öyle düşünmem için "Henüz teknoloji yeterli olmadığı için çekilemeyen X-Men filmi yakın zamanda çekilebilir.." böyle kurulması gerekiyor cümlenin sanırım yanlış yazılmış.

Ama böyle yazmışsın abi bende dedim daha karmaşık birşey düşündürmeye çalışıyorlar herhalde :)

"Henüz teknoloji yeterli olduğu için çekilemeyen X-Men filmi yakın zamanda çekilebilir.."

Aslında diğer önemli nokta da her ne kadar fantastik filmler olsalarda içinde barındırılan bilimsel şeyler çok gelişmiş. Bu kadar şey gerçekten de hayal ürünü mü acaba ? Zaman yolculuğunun olmayacağına karar verdim ama bir ihtimal yapmış olsalarda adamların gelecekten gelip film yapacak halleri yok ya :)
Bence teknoloji yeterli değil kısmı yalnız film yapımı, efektler için değil, teknoloji ne kadar gelişirse daha ileri teknolojiyi hayal etmeleri daha kolay olur ve bunu filme yansıtabilirler.. diye düşünüyorum.
Tabii bu kapitalist düzen farklı işliyor. Millet bel altına gönderme yapar, bunlar bilinç altına yapıyor.. :)
Yok yanlış anlaşılma olmamış ta ben o an fazla vaktim olmadığı için o kadar yazabildim. Şu saat itibari ile bile %54 Nem ve 30 derece civarında dolaşan ısının etkisi ile tam anlatamamış olabilirim.

Kesinlikle filmlerin perde arkaları çok çok farklı. Bazı filmler insanların zihinlerini hazırlamak için alt yapı malzemesi olarak ta kullanılıyor. Mesela çoğu kişi o ayrıntıyı görememişti ben olay olduğun ilk o film geldi aklıma. "Dövüş kulübü" 11 Eylül ikiz kule saldırılarının planı gibiydi belki de doğrudan şablon verildi. "Kod Adı Kılıç Balığı" filminde sistemin nasıl işlediği ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor. "Gözleri Tamamen Kapalı" filminde filmin ne anlattığı ortaya çıkınca garip bir şekilde ölen ve araştırılsın diyen eşi de aynı akibeti paylaşan Stanley Kubrick olayı.

Bir de bazı yapımlar var ki bizzat senaritsleri tarafından rüyada görüldüğü söyleniyor. Terminatör filmi gibi mesela. Hemen hemen tüm sahnelerinde yer alan Nükleer patlamalar ve sonrası yaşananlar anlatılır. Bunun gibi bir kaç film daha vardı.

Tabi sırf insanların bilinçaltını programlamak için hangi filmlerde ne gibi teknikler kullanılıyor tümü bilinmiyor. Filmler gösterime girmeden yapılan reklamlar da doğal olarak sıradışı oluyorlar.
Aramak, güzel bir çabadır.
Kullanıcı avatarı
Budray

Yönetici yazdı: 17 Tem, 00:01
Uchiha Sasuke yazdı: 16 Tem, 21:55 Öyle dediklerini anladım ama öyle düşünmem için "Henüz teknoloji yeterli olmadığı için çekilemeyen X-Men filmi yakın zamanda çekilebilir.." böyle kurulması gerekiyor cümlenin sanırım yanlış yazılmış.

Ama böyle yazmışsın abi bende dedim daha karmaşık birşey düşündürmeye çalışıyorlar herhalde :)

"Henüz teknoloji yeterli olduğu için çekilemeyen X-Men filmi yakın zamanda çekilebilir.."

Aslında diğer önemli nokta da her ne kadar fantastik filmler olsalarda içinde barındırılan bilimsel şeyler çok gelişmiş. Bu kadar şey gerçekten de hayal ürünü mü acaba ? Zaman yolculuğunun olmayacağına karar verdim ama bir ihtimal yapmış olsalarda adamların gelecekten gelip film yapacak halleri yok ya :)
Bence teknoloji yeterli değil kısmı yalnız film yapımı, efektler için değil, teknoloji ne kadar gelişirse daha ileri teknolojiyi hayal etmeleri daha kolay olur ve bunu filme yansıtabilirler.. diye düşünüyorum.
Tabii bu kapitalist düzen farklı işliyor. Millet bel altına gönderme yapar, bunlar bilinç altına yapıyor.. :)
Yok yanlış anlaşılma olmamış ta ben o an fazla vaktim olmadığı için o kadar yazabildim. Şu saat itibari ile bile %54 Nem ve 30 derece civarında dolaşan ısının etkisi ile tam anlatamamış olabilirim.

Kesinlikle filmlerin perde arkaları çok çok farklı. Bazı filmler insanların zihinlerini hazırlamak için alt yapı malzemesi olarak ta kullanılıyor. Mesela çoğu kişi o ayrıntıyı görememişti ben olay olduğun ilk o film geldi aklıma. "Dövüş kulübü" 11 Eylül ikiz kule saldırılarının planı gibiydi belki de doğrudan şablon verildi. "Kod Adı Kılıç Balığı" filminde sistemin nasıl işlediği ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor. "Gözleri Tamamen Kapalı" filminde filmin ne anlattığı ortaya çıkınca garip bir şekilde ölen ve araştırılsın diyen eşi de aynı akibeti paylaşan Stanley Kubrick olayı.

Bir de bazı yapımlar var ki bizzat senaritsleri tarafından rüyada görüldüğü söyleniyor. Terminatör filmi gibi mesela. Hemen hemen tüm sahnelerinde yer alan Nükleer patlamalar ve sonrası yaşananlar anlatılır. Bunun gibi bir kaç film daha vardı.

Tabi sırf insanların bilinçaltını programlamak için hangi filmlerde ne gibi teknikler kullanılıyor tümü bilinmiyor. Filmler gösterime girmeden yapılan reklamlar da doğal olarak sıradışı oluyorlar.
Yabancılar hep dolaylı yollardan gönderme yapıyorlar. Özellikle backmasking ı nasıl yapıyorlar anlamış değilim.
Kullanıcı avatarı
Budray

Allah serinlik versin hocam valla bazı yazıları 5 kere okudum bugün neyse ki karadeniz o kadar olmuyor. :)
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi

Amin amin. Karadenizin serinliği ve temiz oksijeni yazın bir bambaşka olur.

Gizli mesajların çok tekniği var. Uzun süre Telkin mp3'leri hazırladığım için az çok teknik detay öğreniyor insan.

Ses içerisine gizleme, sesi tersten işleme, frekans işleme, 24 kare ve sonrası, görüntü içerisine görüntü ekleme, 10 cümle içerisinde bütünleşen ve asıl mesajı veren tek bir cümle.. Ve burada yazamayacağım çok sayıda farklı teknik (Yazamamamın nedeni söyleniyor ama kanıtlanamıyor veya ispatlanamıyor, delil gösterilemiyor, örnek yok)

Kullanıcı avatarı
Budray

Hocam bu konu hakkında konuşmak isterim uzun uzun :) açıktan soru sorayım. Astral seyhat ve derin uyku daki konuşan adam siz misiniz? Fark etmediğim de korkmuştum bi ara duyunca sonradan fark ettim cümleler bir tık daha sesli olsa anlayabilecektim : D
Uchiha Sasuke

Okunmamış mesaj gönderen Uchiha Sasuke »

Abi film izlemeyelim o zaman bu ne yav :)
Dövüş kulübü ile aydınlanma yaşadığımı düşünüyordum ama onuda kasıtlı olarak kendileri yapmış. Yani herşey onların planları dahilinde işliyor, onlar senaryoyu yazıyor biz oynuyoruz..
Gizli mesajları bu kadar geliştiren adamlar yalnız filmlerde kullanmaz o zaman. Günlül hayatta daha birçok şeyde vardır..

Abi peki kurtlar vadisinde ki tersten okunan ezan ne oluyor, ne anlatıyor acaba ?

Birde dövüş kulübünde(diğer filmleri izlemediğim için sadece bununla alakalı yazıyorum) izlediğim kadarıyla bazı yerlerde tyler durden 1 saniyeliğine gözüküp kayboluyor, onun haricinde birçok şey gizli mesaj gibi değilde doğrudan gözümüze gözümüze sokuluyor. Cinsel objeler mesela. Bunları doğrudan bize göstermeleri de mi bir teknik acaba..
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi

:lol: Film elbetteki izleyelim ama bilinçli bir şekilde.
Hayatından TV'yi çıkar, Filmlerde bilinçli ve seçici ol, Nette dikkatli ol, Fabrikasyon çıkışlı bir şeyler yememeye çalış aradaki farkı göreceksin.

Şu şekilde düşün,

A kişisi evdeki küçük odada ne olduğunu bildiğini biliyor. Odada ne var ne yok diye hiç düşünmüyor bile.
B kişisi evdeki küçük odada babasının sakladığı av tüfeği olduğunu biliyor ama nerede olduğunu bilmiyor.
C kişisi evdeki küçük odada babanın sakladığı av tüfeği olduğunu ve nerede saklandığını biliyor.

Bu üçünün odaya bakış açıları birbirinden çok çok farklıdır. Ama en masumları A kişisidir. Tehlikenin hiç farkında değildir.
B kişisi her an karşısına çıkabilecek bir tehlikeden haberdardır ve ona göre tetikte durur. Her girişinde aynı duyguları yaşar ve ona göre hareket eder.
C Kişisi Herşeyin farkındadır O da sürekli herşey yerli yerinde mi diye kontrol etmek zorundadır.

En azından B kişisi olarak nerede neyin olduğunu bilmesekte bir şey olduğunu bilerek hareket etmek daha iyidir. Seçicilik oluşur. Gördüğümüz hangi karenin bilinçaltımızda ne tür sonuçlar ve tahripler doğuracağını biliriz.

Kurtlar vadisini hiç izlemedim, niyetim de yok. Güzel bir dizidir belki ama TV zaten kullanmıyorum, dizilere de bulaşmaya hiç niyetim yok. Sahne nasıl göremediğim için bir şey diyemem Ancak ezanın tersten okunması ile ilgili eskiden anlatılan yaşanmış bir olay var.

"Hocayı kızdırırlar, nasıl kızdıysa Tuvalete girip ezan okur (Tersten okuma ile ilgili de olabilir net hatırlamıyorum, yazdığını okuyunca o aklıma geldi) köyde çok sayıda kişiye Cinler musallat olur ve uzun süre de kurtulamazlar."

Bu olayı yaşayan bizzat yakınım. Çok küçükken dinlediğim için ayrıntıları net hatırlayamayabilirim. Hoca dediğim kişi Cinci Hoca dedikleri türden biri de olabilir.

Gizliden yaptıklarını açıktan göstermişler. O kareler benimde ilgimi çekmişti. Asıl amaçları nedir bilmiyorum ama normalde o tür şeyler gizli olarak verilir. Ama filmin geneline o şekilde daha iyi uymuş. Filmi çekici kılmak için ideal olmuş.
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi

Budray yazdı: 17 Tem, 01:10 Hocam bu konu hakkında konuşmak isterim uzun uzun :) açıktan soru sorayım. Astral seyhat ve derin uyku daki konuşan adam siz misiniz? Fark etmediğim de korkmuştum bi ara duyunca sonradan fark ettim cümleler bir tık daha sesli olsa anlayabilecektim : D
Elektronik sentez yaptığım kendi sesim evet. İlk dinleyenlerde de sendeki tepki oluşmuştu. : ) Normalde ses o noktaya kadar açılmaz özellikle o seviyeye getirmiştim.
Uchiha Sasuke

Okunmamış mesaj gönderen Uchiha Sasuke »

Alışkanlıklardan vazgeçmek zor, nefis alışkanlıkların esiridir. Önemli olanda bu noktad zorlamak tabii ki.

Aynen Abi çok güzel örnek bu. Kendim için söylüyorum neyin ne olduğunu tam olarak bilmesemde, dediğin gibi az çok nasıl bir etki bırakacağını biliyoruz. Tabii filmin en heyecanlı yerinde böyle birşey görüp filmi yarım bırakabilir miyiz emin değilim.. :)

Farklı sahnelerde tersten ezan okunuyordu ama sahneyle alakalı birşey olarak değil. Öylesine. Ya da öylesineymiş gibi algı oluşturuyor.. Kulağa güzel gibi de geliyor ama bilemedim. Karışık çok mevzuu var, her bilgiye ulaşamıyoruz.
Hoca da da vardır herhalde birşey herhalde, orada ezan okuduğuna göre..

Abi diziler de çok sıkıntılı. Ya insanın vaktini o kadar boş şeylerle harcıyorlar ki bazen bende kapılıp gidiyorum. Şu sıralar dizim bitti yeni dizi arıyorum başlayayım diye. Halbuki iş güç, en azından üniversite hazırlığı var ama robot(köle) gibi hergün bütün vaktimi harcıyorum. Çok değişik bir durum ve sana imrenmediğimi söylesem yalan söylemiş olurum. Evet dizilerin de birçok yönden yararı oldu, araştırmak yerine birsürü bilgiyi zevkli bir şekilde öğrendim ama boşa vakit gidiyor işte..

Neyse her zamanki gibi konudan sapıyorum.. Ben kaçtım..