Fikirlerimiz Yanlış Olabilir!

Moderatör: Sai

Kullanıcı avatarı
Budray
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
Cinsiyetiniz: Erkek

Fikirlerimiz Yanlış Olabilir!

Okunmamış mesaj gönderen Budray »

Biz genellikle kendi düşünce, duygu ve hayallerimizi gerçek zannederiz. Bir de onları dille ifade edebildik mi gerçeğin ta kendisini bulduğumuzu inanırız. İnsanın kendisini nasıl aldattığını çok iyi bilen Napolyon:
"Bu fikir bana çok doğru gibi gözüküyor, öyleyse yanlış olması da muhtemeldir." dermiş. Bize fikirlerimizin hatalı olduğunu gösteren birisi olmazsa ömür boyu yanlışı doğru bilerek yaşayabiliriz. Sokrates'i sokaklara düşüren, fikirlerini tartışacak adam aramaya sevk eden bu endişe olsa gerek. Zıt görüşler bizi kendi içimize kapanmaktan kurtarır. Dosttan çok düşmanımız bizi gaflet uykusundan uyandırır.

Düşüncelerimiz bizim kendi mantık, hayal gücü, sezgilerimizin ürünleridir. Bunların dışına çıkmak zordur kendi başına.

Bu sitede eski yazdıklarımıza biz bile gülüyoruz yeri gelince. O an öyle düşünüyoruz bugün başka. Mesela önceden yazdığım genel-derleme-yazilar-ve-makaleler/basa ... t8740.html bu yazıda ki yazılara bayadır katılmadığım yerler var. Evet odaklanma konsantrasyon çok önemli fakat başka etkenlerde var.

Kimya veya biyoloji de bile doğrulanan şeyler zamanı geldiğinde tam aksi şeyler söylenebiliyor. Bu yüzden burda ki yazdıklarımız veya başka sitede yazanlara hemen inanmayın. Kendi yorumunuzu da yazın beraber değerlendirelim
.

İlk paragraf karekök yayınların Türkçe soru bankası kitabından alınmıştır.
 Not
Paragraf çözmeyi seviyorum. Benim seyir defterimde ki gibi yazıları nerde bulabilirim derken paragraf sorularında buldum. Ara sıra işaretliyorum zamanı gelince paylaşacağım.

Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi
Yaşadığınız İl: 7 Antalya
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım

Re: Fikirlerimiz Yanlış Olabilir!

Okunmamış mesaj gönderen Admin »

Sonrada neden Explorer veya edge kullanılmıyor oluyor. O kadar yaz sonra da anlık net kesintisi ile hepsi heba olup gitsin : )

Kısaca: Güzel bir konu. Sürekli aynı yöne bakan bir insanın dünyasını ancak diğer yönlere bakan insanlar zenginleştebilir.
Aramak, güzel bir çabadır.
Kullanıcı avatarı
Budray
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos

Re: Fikirlerimiz Yanlış Olabilir!

Okunmamış mesaj gönderen Budray »

Yönetici yazdı: 25 Kas, 18:33 Sonrada neden Explorer veya edge kullanılmıyor oluyor. O kadar yaz sonra da anlık net kesintisi ile hepsi heba olup gitsin : )

Kısaca: Güzel bir konu. Sürekli aynı yöne bakan bir insanın dünyasını ancak diğer yönlere bakan insanlar zenginleştebilir.
:)