Bağlantı Kurmak
Moderatör: Sai
- Budray
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
- Cinsiyetiniz: Erkek
Bağlantı Kurmak
"Nasıl öğreniriz?" sorusuna düşündüm ve bağlantı kurmak ama bana mantıklı geldi. Düşünün dersin ortasında gelen kişi diğerleri kadar anlar mı? Veya anlar mı? Bir konuda geçen temel şeyleri bilmezse o konuyu temelleri olmadan ancak ezber yapabilir ki ezberde malum kaç gün dayanır. Bunları düşündükten sonra bağlantı kurmanın aslında her yerde olduğunu gördüm. Yaptıklarımızın, davranışlarımızın, dediklerimizin...
Mesela bunu okuduktan sonra benim düşünceme katılmayıp alakasız bir şey yapabilirsiniz fakat bu benim yazımı okuduğunuz için, mantıksız bir şey yapmak isteği ile bağlantılıdır. İşin telekinezi yönüne gelince de siz bir nesneye odaklanıyorsunuz ve hayal ediyorsunuz fakat kıpırtı dahi yok. E tabi olmaz beyin bunu neyle yapacağını, nasıl yapacağını bilemiyor ki ona geçerli bir neden sunmanız lazım. Bunun nedeni de imajinasyondur. Siz nesneye onu hareket ettirmek düşüncesiyle değil imajinasyonla hareket ettirmek düşüncesiyle harekete geçmeniz lazım. Bunun içinde imajinasyonu kolay yollardan ilerletetmek lazım. Bu bağlantı kurmak zincir gibidir. Eğer bir şey yapıp tekrar etmiyorsanız o ortadaki demir zayıflar fakat kırılmaz. Bunu bir başka örnekle açıklamak gerekirse yöneticimiz yazmıştı herhalde hiç açılmamış bir kapıyı mı açmak daha zordur? Yoksa açılmış fakat zamanla kapanmış bir kapıyı mı?
Mesela bunu okuduktan sonra benim düşünceme katılmayıp alakasız bir şey yapabilirsiniz fakat bu benim yazımı okuduğunuz için, mantıksız bir şey yapmak isteği ile bağlantılıdır. İşin telekinezi yönüne gelince de siz bir nesneye odaklanıyorsunuz ve hayal ediyorsunuz fakat kıpırtı dahi yok. E tabi olmaz beyin bunu neyle yapacağını, nasıl yapacağını bilemiyor ki ona geçerli bir neden sunmanız lazım. Bunun nedeni de imajinasyondur. Siz nesneye onu hareket ettirmek düşüncesiyle değil imajinasyonla hareket ettirmek düşüncesiyle harekete geçmeniz lazım. Bunun içinde imajinasyonu kolay yollardan ilerletetmek lazım. Bu bağlantı kurmak zincir gibidir. Eğer bir şey yapıp tekrar etmiyorsanız o ortadaki demir zayıflar fakat kırılmaz. Bunu bir başka örnekle açıklamak gerekirse yöneticimiz yazmıştı herhalde hiç açılmamış bir kapıyı mı açmak daha zordur? Yoksa açılmış fakat zamanla kapanmış bir kapıyı mı?
Re: Bağlantı Kurmak
Yazını okudum, düşüncene katılmıyorum ve bu da alakasız bir yorum..
Son zamanlarda hiç bir şeyi ciddiye alamıyorum, hep alaya alıyorum Allah ıslah etsin..
Hacı şimdi dersin ortasında gelen adam anlamaz tabii dediğin gibi başını, temelini kaçırmıştır ama telekinezi de bu nasıldır tam olarak ? Direk bir şeyi hareket ettirmek yerine önce nasıl hareket ettireceğini, hareket ettirmede yardımcı olacak şeyleri öğrenin diyorsun ki telekinezinin ortasından başlamayasınız ve bu başlangıcı, temele de imajinasyon diyorsun. Doğru muyum ?
Peki imajinasyonu nasıl güçlendirebilir ki bir insan sadece sürekli hayal kurarak mı ?
(Vereceğin cevabı malum yerde kullanabilirim telif hakkıyla falan uğraştırma beni
)
Son zamanlarda hiç bir şeyi ciddiye alamıyorum, hep alaya alıyorum Allah ıslah etsin..

Hacı şimdi dersin ortasında gelen adam anlamaz tabii dediğin gibi başını, temelini kaçırmıştır ama telekinezi de bu nasıldır tam olarak ? Direk bir şeyi hareket ettirmek yerine önce nasıl hareket ettireceğini, hareket ettirmede yardımcı olacak şeyleri öğrenin diyorsun ki telekinezinin ortasından başlamayasınız ve bu başlangıcı, temele de imajinasyon diyorsun. Doğru muyum ?
Peki imajinasyonu nasıl güçlendirebilir ki bir insan sadece sürekli hayal kurarak mı ?
(Vereceğin cevabı malum yerde kullanabilirim telif hakkıyla falan uğraştırma beni

Nasıl bir kapı bu normal ev kapısı mı ? Normal kapısıysa kimse açmayacaksa niye kapı yapıyorlar ki ? Bunu dalga geçmek için söylemiyorum. Yani biraz değişik geldi bana.. 
Su normalde kayayı delemez ama sürekli, düzenli damla damla akması zamanla delmesine yol açar.. Öyle bir şey sanırım..

Su normalde kayayı delemez ama sürekli, düzenli damla damla akması zamanla delmesine yol açar.. Öyle bir şey sanırım..
- Budray
Evet temeli imajinasyon diyorum. Ama imajinasyon durumu öğrenmekte bisiklet binmedeki dengeye benzer. Biri sana nasıl bisiklette dengede duruyorsun dese sen nasıl cevaplarsın? Cevapladın diyelim ilk denemede dengede durabilir mi? Hayır. Bunun gelişmesi de iyice bisiklet sürmeyi öğrenip yeni yeni hareketler deneyerek olabilir. İmajinasyon için konuşursam. Ben şimdi enerjimi yönlendirmeyi öğrendim kendi başıma. Bunda bir süre ustalaştıkça (o durumu anlayınca) bu kezde suya karşı kullandım ve suya da etki yapabildim. Sonra suyla pek uğraşmadan yatağa uzandım kendimi rahatlattım. Ondan sonra gözlerimi açıp yine aynı durumu (imajinasyon) bu kezde üzerime ışık parçacıklarının bana yağmur gibi üzerime geldiğini yaptım ve oldu. Ben o imajinasyon durumunu kendimce bir şeyler yaparak biraz daha ilerletseydim belki ilerde telepati yapardım. Anlatabildim mi?Uchiha Sasuke yazdı: ↑22 Ara, 07:19 Yazını okudum, düşüncene katılmıyorum ve bu da alakasız bir yorum..
(Vereceğin cevabı malum yerde kullanabilirim telif hakkıyla falan uğraştırma beni)
İmajinasyon durumunu sorcak olursan bana göre hisset odaklan bir butun ol ve gonder enerjini.
Bütün ol derken odaklanıp enerjini orda hissedince anlıyorsun. Ve bunu yaparken kendine baya inanman gerekiyor bunun içinde çalışman lazım imajinasyonla.
- Budray
Hayal meyal hatırlıyorum ama kapı olmasına önemseme. Herhangi bir şey zor açılıyor. Sen bunu hiç açılmamışken mi daha zor açarsın açılınca mı? Mesela yeni yapılmış reçelini kavonozo konup ordaki kapağı açmak gibi.Uchiha Sasuke yazdı: ↑22 Ara, 07:22 Nasıl bir kapı bu normal ev kapısı mı ? Normal kapısıysa kimse açmayacaksa niye kapı yapıyorlar ki ? Bunu dalga geçmek için söylemiyorum. Yani biraz değişik geldi bana..
Anladım.
Benimde en zorlandığım şey bu aslında. Yani hayal ettiğin şeyi hayal ettiğin şekilde başkasına anlatmak. İmkansız gibi bir şey..
Benimde en zorlandığım şey bu aslında. Yani hayal ettiğin şeyi hayal ettiğin şekilde başkasına anlatmak. İmkansız gibi bir şey..
- Budray
Hayal ettiğin şeyi tam anlamıyla hayal ettiysen yani aklında o hayale dair sonradan oluşan şüpheler yoksa somut şeyler üzerine yansıtabilirsin.(imajinasyon durumunun bisiklette denge de durmak gibi) Ama bunun içinde test etmen lazım hayal ettiğin özellikleriyle şeyler uyuyor mu diye. Ben bunu çok yaparım mesela çalışmak yeni şehri gezmeye benzer diye yazmıştım. Hem somut olduğu için insanlar daha iyi anlarlar. Ki bunu birçok yerde gördüm mesela Barış Özcan da bunu yapıyor.Uchiha Sasuke yazdı: ↑22 Ara, 15:29 Anladım.
- Budray
Ama pat diyede gelmiyor. Üzerinde düşünmek lazım. Aslında bana sezgilerim yardım ediyor sonradan aklıma gelen şeylerle bağdaştırıyorum. Çalışan mutlaka karşılığını alır ama illa sezgi demeye gerek yok.
(: Güzel..
Şöyle sağlam resim çizme yeteneğimiz olsa konuşamadıklarımız, kelimelerle ifade edemediklerimizi öyle anlatırdık. Tabii düz resimden bahsetmiyorum animasyon gibi. Gerektiği yere hangisi daha çok uyuyorsa. Mesela imajinasyon için animasyon yapabilsek sağlam şekilde çok güzel olur insanlara da yardımcı olur ama dediğin gibi benim hayalim tam değil. Yani bana göre tam ama insanlara anlatacağım şekilde, onların anlayabileceği şekilde tam değil. Şöyle yani ben en fazla şu an bilgisayar ekranı gibi yansıtabilirim düşüncelerimi ama kendi gözlerimin görme açısı gibi geniş yansıtamam olayı. İnsan zihni çok karmaşık ben bile hala aynı anda kaç farklı düşünceleri, hayalleri düşünüyorum falan tam emin değilim. Aynı anda derken yani birazcık başka bir şey birazcık başka bir şey sonra bunları ışık hızında daha tamamlanmadan birleştirmem ve insanlara anlatmam imkansız. Ki ben imkansız demeyi sevmem biliyorsun.. (:
Şöyle sağlam resim çizme yeteneğimiz olsa konuşamadıklarımız, kelimelerle ifade edemediklerimizi öyle anlatırdık. Tabii düz resimden bahsetmiyorum animasyon gibi. Gerektiği yere hangisi daha çok uyuyorsa. Mesela imajinasyon için animasyon yapabilsek sağlam şekilde çok güzel olur insanlara da yardımcı olur ama dediğin gibi benim hayalim tam değil. Yani bana göre tam ama insanlara anlatacağım şekilde, onların anlayabileceği şekilde tam değil. Şöyle yani ben en fazla şu an bilgisayar ekranı gibi yansıtabilirim düşüncelerimi ama kendi gözlerimin görme açısı gibi geniş yansıtamam olayı. İnsan zihni çok karmaşık ben bile hala aynı anda kaç farklı düşünceleri, hayalleri düşünüyorum falan tam emin değilim. Aynı anda derken yani birazcık başka bir şey birazcık başka bir şey sonra bunları ışık hızında daha tamamlanmadan birleştirmem ve insanlara anlatmam imkansız. Ki ben imkansız demeyi sevmem biliyorsun.. (:
- Budray
Evet haklısın ama iş imajinasyon olunca animasyon da yetersiz oluyor. İlla denemesi lazım. YouTube da jbittersweet adlı kanal bu telekinezi felan şeyler için 3. Göz vs. Animasyonlu anlatıyor İngilizce ama.Uchiha Sasuke yazdı: ↑22 Ara, 20:21 (: Güzel..