Harekete Geçmek Özbilinç
Moderatör: Sai
- Budray
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
- Cinsiyetiniz: Erkek
Harekete Geçmek Özbilinç
Benim sıkça hatta sıkça demek çok az kalır baya baya en çok sorun yaşadığım konu bu olmuştur. Harekete geçmeyi öğrendim baya araştırıyordum. Arkadaşlarıma başarının sırrı çalışmaksa çalışmanın sırrı nedir? Diyordum. Şimdi harekete geçmek için kendimizi tanımalıyız, kendimi tanıtacağım diyede yiyip bitirmeyin kendinizi. Çünkü yapacağınız işlerde ne istediğinizi bilirsiniz. Kendimizin farkında olmamız gerekiyor mesela okuldan geldiniz dinlenip ders çalışmanız gerekiyor. Fakat dinlenme arasında oyun oynayayım sonra 4 saat çalışırım dediniz. Bu tamamen kendinize söylediğiniz, kendinizin inandığınız bir yalandır. Burda kendinize yalan söylemeyin. O an oyun isteği gelince ben şimdi bunu oynarsam oyuna dalarım diyip kendinizi durdurun. Gün içinde daha çok örnekler verilebilir. Kendinize uygun olanı seçin, çalışma alışkanlığınız yoksa uzun süre çalışacağım felanda demeniz yine bir yalandır. Ve kendinizi durdurduktan sonra oturacağınız işi o an sevin en azından seviyormuş gibi yapın çünkü insan kendi yalanına bile inanır. Örnek: sevmediğin bir şeyi sevdiğin kız seviyor diye bağımlısı olmak
. Bu arada işe yarayan vardır belki ama ben daha henüz görmedim saat saat ne yapacağını planlamak buda bir kandırma.

Re: Harekete Geçmek Özbilinç
Sevdiğin kız meselesi içlerinde bence en etkilisi. Aşk adama her şeyi yaptırır. Yani aşık olunca dağları delecek, Hulku dövecek, dünyayı yerinden oynatacak(düzgün bir benzetme bulamadım.) güçte hissediyor adam kendini ve en katlanılmaz şeye bile sevgiyle katlanabiliyor. Ben öyleydim zamanında. Ama şu an karşı kanepede ki kumandayı alacak dermanım yok 

- Budray
Hedefi sevmek lazımUchiha Sasuke yazdı: ↑23 Ara, 16:48 Sevdiğin kız meselesi içlerinde bence en etkilisi. Aşk adama her şeyi yaptırır. Yani aşık olunca dağları delecek, Hulku dövecek, dünyayı yerinden oynatacak(düzgün bir benzetme bulamadım.) güçte hissediyor adam kendini ve en katlanılmaz şeye bile sevgiyle katlanabiliyor. Ben öyleydim zamanında. Ama şu an karşı kanepede ki kumandayı alacak dermanım yok![]()

- TriGonoMetri
- Medya-Tanıtım Yönetici
- Yaşadığınız İl: 72 Batman
- Burcunuz: Başak Burcu: 23 Ağustos-22 Eylül
Öncelikle insanın bir hedefi olmalıdır. Okul hayatı, iş hayatı vb gibi konularda. Hedef yapmamız gerekenleri veya yapılması gerekenleri önceden planlamamızı sağlar. Harekete geçmek belirttiğin gibi esas noktalardan biridir. Harekete geçmek için hedefe doğru koşmak için plan ve program hazır olmalıdır. Ders vb durumları gerçekleştiremeyen öğrenci ders çalışkanlığı kazanamamış kişi demektir. Bunu aşmanın yolu ise olgun düşünerek ve aslında hayatı yaşayarak olur. Nasıl mı? Başımızı sanal dünyadan kaldırıp pencereden dışarı çıkarıp gerçek dünyaya bakarak olur. Hayat bir sahne ve bizim bu sahnede rolümüz ne olacak diye düşünmek lazım. Ve biz bu dünyaya ne katabiliriz insanlara faydalı olacak neler yapabiliriz diye düşünmek lazım. Burada da asıl önemli olan Devletimize, milletimize coğrafyamıza yaşadığımız topluma yararlı olmak ve yarar sağlayacak şeyler yapmayı düşünmek. O zaman başarı bizi bulur. Hedef+Program = %100 Başarı
Ne zaman şah desem herşey mat olur!
- Budray
Hocam ben başka bir kavramı daha uygun buldum ama aynı şeyler.
Başarının sırrı niyet etmek
Niyet edince ne oluyor:
1- Hedef belirliyorsun
2- O gün sadece hedefine odaklanıyorsun
3- Kendini uyarıyorsun mesela içinden bi his arkadaşlarınla gez mi dedi ben niyetliyim diyeceksin
Başarının sırrı niyet etmek
Niyet edince ne oluyor:
1- Hedef belirliyorsun
2- O gün sadece hedefine odaklanıyorsun
3- Kendini uyarıyorsun mesela içinden bi his arkadaşlarınla gez mi dedi ben niyetliyim diyeceksin

-