Bilinç - Bilinçaltı İle Hayatınızı Değiştirmek

Bilinçaltı sayesinde sağlığa özgüvene başarıya mutluluğa ulaşma, bilinçaltı nasıl programlanır, bilinçaltı ve önemi, bilinçaltı testi, bilinçaltının gücü, bilinçaltı dili, bilinçaltı temizliği, bilinçaltı temizleme, bilinçaltı nedir, bilinçaltı analizi

Moderatör: Sai

Kullanıcı avatarı
Budray
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
Cinsiyetiniz: Erkek

Bilinç - Bilinçaltı İle Hayatınızı Değiştirmek

Okunmamış mesaj gönderen Budray »

Resim

Bilinç ve bilinçaltımızı nasıl işlediğini öğrenirsek hayatımızda ki kötü durumlardan kurtulabiliriz. Eğer bir şeyler yapmak istiyorsak, değişim istiyorsak ilk önce kendimizi disipline etmemiz gerekiyor. Bu yüzden en içten başlamamız gerekiyor yani zihnimizden. Unutmayın Peygamberimiz (s.a.v) de müslümanlığı yayarken en içten yani akrabalarından, ailesinden başladı. O zaman başlayalım.

Zihnimiz inanç yasasıyla çalışır. Neye inanıyorsak onu yaşarız. Eğer başarısız olcağımıza inanırsak başarısız olmamız kaçınılmazdır. Toplumun içinde konuşurken okuyamıyorum, sesim titreyecek, gülecekler diye düşünceler geliyorsa o an mutlaka öyle olur. Bizim bu durumda ilk bir derin nefes alıp olumlu yönde telkinler vermemiz gerekiyor. Ben bu konuşmayı çok kez prova yaptım, sadece okuyacağım şeye odaklanacağım, kendime güveniyorum demeliyiz.

Resim

Biz bir şeye inanıyorsak onun altında bir neden vardır. Mesela bir dine inanmanız da bir neden vardır. Karşıda ki kişinin yazdıkları, konuştukları inanma nedeninize değiniyor ve sizin inanma nedeninizin zıttına laflar ediyor o an o söylenenler size istemeseniz bile doğru geliyorsa inancınızı sorgularsınız.

Hayal gücümüz de gayet önemli bir rol oynar. Imajinasyonla iyileşme ve başarı hakkında konular açmıştım. (Bbc nin videolarından olanlar)
Kısaca tekrar edeyim motosiklet kazasından bacağı kopma eşiğinde olan kadın bacağının git gide iyileştiğini düşündü. Düşünürken hissetti bacağının titreşimler gönderdiğini ve iyileştiğini imaje etti. Ve sonuç olarak bacağı kesilmekten kurtuldu.

Bir diğeri ise jimnastikci zor bir harketi zihininde canlandırarak ve çok kez tekrarladıktan sonra o hareketi yapabildi.

Bilinçaltımız bir çok şeyi kontrol eder alışkanlıklar, yaraların iyileşmesi, hayati fonksiyonlarının kontrolü...

Bilinç etki bilinçaltı tepkidir.

Avatarda bir söz geçiyordu "Zihin güçlü bir müttefik olabileceği gibi en büyük düşmanımızda olabilir."

Resim

Çünkü bilinçaltında doğru yanlış yoktur olumsuz düşünceler eklerseniz olumsuz, olumlu düşünceler ekerseniz olumlu şeyler yaşarsınız. Bilinçaltı düşünmez, tartışmaz bilinç o işleri yapar.

Bu yazıyı Joseph Murphy'nin kitabından yola çıkarak yazıyorum. Ve onun uzaktan akrabasının nasıl öldüğünü yazmış.

Akrabası Hindistan da bir kahine gidiyor. Kahine giderken inancı açık şekilde giriyor. Kahin ona kalbinde sorun olduğunu bir ay sonra öleceğini söylüyor. Adam telaşa kapılıyor herkesi arıyor. Yazar onu uyarıyor fakat o çoktan girmiş bile o inanca. Adam mutlu ve sağlıklı iken şimdi yatalak oldu ve dediği gün kalp krizi geçirerek öldü. Adam o düşünceye inandı bilinçaltı da uyguladı.

Bir düşünceyi ne kadar sık tekrar ediyorsanız o artık sizin gerçeğiniz olur. Mesela bir şarkıcıyı sevdiğinizi sürekli dile getirip dinliyorsunuz. O şarkıcı kötü bir şarkı çıkarsa bile sevebilirsiniz.

İyileşme teknimleri, meditasyon, telkinler aslında biz zaten bilinçaltımıza etki etmeye çalışıyoruz.

Gün içinde insanların ve sizin olumsuz düşüncelerine inanmayın olumlu düşüncelere yer açık çünkü bilinç ve bilinçaltı kaderimizi belirliyor.

Uchiha Sasuke

Re: Bilinç - Bilinçaltı İle Hayatınızı Değiştirmek

Okunmamış mesaj gönderen Uchiha Sasuke »

Zikir çekmek gibi bir nevi. Zikir çektikçe zaman içinde o zikre uyum sağlarsın.
Ya da hani denir ya birine kırk gün "deli" dersen deli olur diye. Belirli bir süre tekrar edilen telkinler kişiyi şekillendirmeye başlıyor. Sürekli "güçlüyüm" şeklinde telkin veren birisi elbet bunun sonucunu olumlu yönde görecektir..
Kullanıcı avatarı
Budray

Bilinçaltında Değişiklik Meydana Getirme ve İyileştirme

Bilinçaltımız bizim elimizde olmayan işlerden görevlidir. Hücrelerimizin yenilenmesi, kalbimizin atması, hatta alışkanlıklarımız.

Şimdi bizim elimizde pek de olmayan şeyleri değiştirmemiz gerekiyor olabilir. Ya sağlık için ya başarı için ya mutlu olmamız için yada kötü büyümüş için.

Peki bilinçaltımıza nasıl etki ederiz. İlk önce şunu belirteyim ki bilinçaltımızı kullanamayız kullansak malum ölürüz dakika da kalp atışını ritmik olarak nasıl ayarlarız yoksa?
Fakat ona bir fikir/ neden sunabiliriz. Kitaptan aldığım alıntıyı aktarıyorum okuyacağınız üzere her şeyin başı sevgi ve inanç onlar olunca güzel işler çıkararız.

"Bilinçaltının iyileştirici gücüne dair en ikna edici kanıt, kişisel iyileşmedir. Kırk yıldan fazla bir süre önce, bir cilt hastalığına yakalanmıştım. En iyi doktorlara gittim; tıbbın elverdiği bütün olanakları kullandılar, en ileri tedavileri uyguladılar. Hiçbiri işe yaramadı. Hastalık giderek kötüleşti.Sonra bir gün, derin bir psikolojik bilgiye sahip olan bir dostumla karşılaştım.
Bana bütün organlarımı tek bir hücreden oluşturup şekil-
lendiren bilinçaltının bir “kitap” gibi işlev gördüğünü açıkladı. Bilinçaltım bedenimi yaptığına göre, onu yeniden şekillendirip iyileştirebilirdi de.

Sonra saatini işaret etti. “Bunu biri yaptı.” dedi. “Ancak saat nesnel bir gerçeklik haline gelmeden önce, saatçinin zihninde buna dair net bir fikir olmalıydı. Saat bir nedenle gerektiği gibi çalışmazsa, saatçinin buna dair fikri, ona saati tamir etmek için ihtiyaç duyacağı bilgiyi de verecekti.

Bu benzetmeyle bana ne anlatmaya çalıştığını anlamıştım.
Bedenimi yaratan bilinçaltı zeka saatçi gibiydi. Bedenimin bütün hayati fonksiyon ve süreçlerini nasıl iyileştireceğini, yeniden yapılandıracağını ve yöneteceğini biliyordu. Ancak bunu gerektiği gibi yapabilmesi için ona sağlık konusunda mükemmel bir fikir vermeliydim. Bu neden, iyileşme de sonuç olacaktı.
Dileğim oldukça basit ve dolaysızdı.
Bedenim ve bütün organlarım, bilinçaltımda ki Sınırsız Zeka tarafından yaratıldı. O, beni nasıl iyileştireceğini biliyor. Onun bilgeliği bütün organlarımı, dokularımı, kaslarımı ve kemiklerimi şekillendirdi. İçimdeki bu sınırsız iyileştirici güç varlığımın her hücresini dönüştürüyor; beni eksiksiz ve kusursuz kılıyor. Şu anda içimde gerçekleştiğini bildiğim iyileşme için teşekkürlerimi sunuyorum. İçimdeki yaratıcı zeka harikalar yaratıyor.
Bu basit dileği, günde iki ya da üç kez beşer dakika süreyle yüksek sesle tekrarladım. Üç ay kadar sonra, cildim tamamen iyileşmiş, kusursuz olmuştu."

Joseph Murphy - Bilinçaltının Gücü kitabından alıntıdır.
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi
Yaşadığınız İl: 7 Antalya
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım

Okunmamış mesaj gönderen Admin »

Güzel bir yazı olmuş Budray, öz ve sade..
Aramak, güzel bir çabadır.
Kullanıcı avatarı
Budray

Yönetici yazdı: 21 May, 22:25 Güzel bir yazı olmuş Budray, öz ve sade..
Teşekkürler : )

Kullanıcı avatarı
Budray

Nasıl Etkileriz?
Bilinçaltına etki ederken istiyorum ve gelecek kipi çıkarılmalı. Ve mesela kilo vermek isteyen biri zayıf olmak istediği vücudu hayalde etmemeli. Peki ne yapılmalı? İstediği durumdaymış gibi davranmalı. Mesela sevdiğin bir film/dizi karakterine canlandırıyormuşsun gibi davranmalı. Aynı imajinasyon yapmak gibi. Boş bir hayal değil gerçekten de o anı yaşıyormuşsun gibi davranmalı.

Nasıl olumlama yapılması gerektiği bu konuda çok güzel açıklanmış

subliminal-bilincalti-mesaj-telkin-nasi ... t9045.html
Kullanıcı avatarı
Budray

Not: Bu olumlamarın işe yaradığını gördüm artık hayatımın her alanında kullanacağım o isteksizlikler kaybolacak. Azmim artacak. Evde sevinçten havalara uçtum. Burda kendini tanımanın, Neden, Nasıl ve Ne için sorunlarının önemini gördüm.
Kullanıcı avatarı
Budray

Bir Şeye Karşı İnancımızı/ Yüklediğimiz Anlamı/ İmgeleri Değiştirmek

Uzanın ve rahatlayın. Bilgisayar mühendisliği sizin için ne anlam ifade ediyor. Aklınıza hemen bir düşünce gelecektir. Burda kendinize samimi olun. Bilgisayar mühendisliği birisinin aklında sabahtan akşama kadar bilgisayar başında oturup şirkette çalışan biri olarak gelebilir. Tanıdığı da bilgisayar mühendisi olup azıcık göbekli biriyse tamamen doğrular kafasında halbuki bu kişinin bilgisayara karşı yeteneği olabilir. Çok sevebilir fakat etrafında ki insanlarda bu tarz konuşuyorsa ve kişi kabulleniyorsa fikri değişir.(Bizzat başıma gelmiştir!). Kabulleniyorsanın altını çizdim çünkü bilinçaltımıza sadece biz etki ederiz. Çevre konuşur fakat o konuşulanları kabul edip, inanırsak vay o zaman bizim halimize. Fakat üstte yazdığım düşünceyi değiştirebiliriz. Yukarıda yazdığım düşünce yerine; Bilgisayar mühendisliği geleceğe yön veren bir meslektir. Devir teknoloji devridir. En çok ve her zaman ihtiyaç duyulan, yaratıcı eserler çıkaran, işimizi kolaylaştıran bir meslektir. De düşüncesi kullanılırsa bu kez tamamen bakış açımız değişir. Üstüne bir dizi de veya filmde havalı bir bilgisayar mühendisi de görürsek o zaman bilgisayar mühendisi diyince aklımıza gelen görüntü de de değişiklik olur.

Bilinçaltı mantıksal kıyaslama yapar. Fark ettiyseniz yukarı da söylediklerimin ikisi de mantıklı olan şeyler. Mantıklı şeyler sunmak gerekir. Bunun için neden sorusu, nasıl veya ne için sorusuna cevap verirsek daha elde edilir sonuçlar alabiliriz.

%100 Düşünce Gücü (Jack Ensign Addington) kitabından yola çıkarak yazıyorum daha önceden yazdım fakat o zamanlar da hemen sonuca varmak için cok genel okumuşum onu anladım.
Kitapta diyor ki: "Bir büyük, bir küçük önerme ve sonuçtan oluşan mantıksal kıyaslama yöntemidir."
Örnek vermiş: "Bütün Ruslar komünisttir. Müzik Ev'inde çalışan adan Rus'tur. Bana göre o bir komünisttir.
Halbuki Rus halkının sadece küçük bölümü komünisttir. Öyleyse, adamın komünist olmama olasılığı da vardır."

İşte biz bazen böyle ön yargılara da varabiliyoruz. Kendi düşüncelerinizi izleyin. Başkalarının düşünceleri sizi bağlamasın. Korku ve nefrete düşüncelerinizde yer olmasın.
Kullanıcı avatarı
Budray

Bilinçaltında Emir Kipi Kullanılmalı
Gelecek kipi kullanılmamalı dedik peki ne kullanılmalı?
Emir kipi kullanılmalı, istiyorumlu değil direk şimdi, hemen, yap, oku, çalış, gibi kelimler kullanılmalı. İmajinasyonu anlatmaya çalışırken de öyle diyordum. Hatta bir çoğumuz pek anlatamayız direk beynine emir ver deriz. Direk yap deriz. Buda aslında parapsikoloji de yaptığımız şeyleri bilinçalti sayesinde yaptığınıza dair ipuçu veriyor.
Peki neden bilinçaltı emir cümlesi sever? Rica cümlesiyle olsaydı hayata karşı bir anlam da çıkarmış olurduk değil mi? Bilinçaltı bile, zihnimiz bile rica cümlesiyle çalışıyor diye. Tabii emir kipi sevmesinin bir nedeni var bunu da zamanında Uchiha Sasuke çok güzel açıkladı. "Beyniniz yan komşunuz değil ki gidip ona ne yapmak istediğinizi anlatasınız. Ne yapmak istediğinizi biliyor zaten. Beyniniz sizsiniz zaten. Kendinize tekrardan nasıl yapacağınızı söylemenize gerek yok. Sadece yapın."

Not
İmajinasyonu anlatırken ilk önce odaklanmak gerektiğini söylüyordum. O yüzden ilk ilgili olduğunuz şeye dikkatinizi verip telkin vermeniz daha yararlı olabilir.