Aklımıza gelen gereksiz düşünceler bizi oyalar. Dikkatimizi işimize veremeyiz. Eğer o düşünceler yarım kaldıysa da arkadan enerjimizi yer. Namaz kılarken son zamanlarda çok düşünce geliyordu. Kaçıncı rekatta olduğumu unutup tekrar ediyordum. Bir gün yönetici abi ile konuşuyorduk bana dedi ki:
"Vesveseler ve telepatik etkilerle test ederler. Sınırlarını merak ederler, Zayıf yönlerini keşfetmek isterler."
Bu cümle her şeyi açıklıyor. Her insanın zayıf noktası, etkilendiği noktası var. Son zamanlarda da dikkatimi veremiyorum diye üzülüyordum. Fakat şimdi aklıma bir düşünce geliyorsa bu şeytandan deyip direk devam ediyorum. Fakat şeytan o kadar kurnaz ki siz fark edince bunu şeytan yapıyor diye düşünürseniz de sizi oyalıyor.
Sitede çok kez değindim konsantrasyonun önemine, tek bir işle ilgilenmenin önemine. İşte bunları yapmanın püf noktası bu. O düşüncelerin şeytandan geldiğini bilip önünüze bakın, işinize devam edin. Mesela hızlı okumakta insanı iyi dikkatini veriyor. Çünkü o ara düşünceler giremiyor.
İnsan bunları yapınca beyni rahatlıyor cidden. Ve bir çok işte başarılı olmayı sağlayacak olan önemli bir nokta.
Zihinde ki Düşüncelerin Susturulması/ Zamandan Kazanım
Zihinde ki Düşüncelerin Susturulması Zamandan Kazanım Dikkatini Vermek Odaklanmak
Moderatör: Sai
- Budray
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
- Cinsiyetiniz: Erkek
Re: Zihinde ki Düşüncelerin Susturulması/ Zamandan Kazanım
Uyandığım an makineli tüfek gibi başlıyorlar taa uyuyana kadar. Boşuna 12 saat uyumuyorum.. (:
- Budray
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
- Cinsiyetiniz: Erkek
Re: Zihinde ki Düşüncelerin Susturulması/ Zamandan Kazanım
Bana öyle oluyor, ömrümüzü yiyorlarUchiha Sasuke yazdı: ↑03 Tem, 16:27 Uyandığım an makineli tüfek gibi başlıyorlar taa uyuyana kadar. Boşuna 12 saat uyumuyorum.. (:

Kararsızlık da getiriyor o düşünceler o yüzden zamandan da sıkıntı oluyor. Hayatımız seçeneklerle, düşüncelerle dolu kendimizi frenlememiz gerek

-