İnsanlar her zaman başarılı olmak istiyorum, başarılı olmak için ne yapmalıyım diye merak ederler ve formülün, başarının sırrının çok gizli olduğunu düşünürler.
Büyük girişimcilere, dünyayı farklı bir yer yapan insanlara bakarsanız en önemli özelliklerinin harekete geçmek, sadece yap diyerek ilerlemek olduğunu görürsünüz. Başarılı insanlarla diğer insanları birbirinden ayıran en temel fark budur. Harekete geçmek, ilerlemek, yapmak başarılı insanların alışkanlığı iken normal insanlar korkularının, rahat bölgelerinin onları durdurmasına izin verirler.
Hepimizin fikirleri, planları ,hedefleri var. Fakat çok azımız tüm bunlar doğrultusunda harekete geçip, bir şeyler yapıyor. Korku, insanları istedikleri hayattan ayıran aşmaları gereken koca bir okyanus. Bilinmez sular, daha önce gidilmemiş yerler insanları ürkütüyor ve harekete geçemiyorlar.
Fakat hayat bitmek bilmeyen bir büyüme ve ilerlemeden ibarettir. Her şey sürekli değişir, gelişir ve buna karşın siz sabit duruyorsanız, rahat kalmayı seçiyorsanız pek de ileri gitmeyi, büyük maceralar yaşamayı bekleyemezsiniz. Maceralar, büyük başarılar bilinmezlik okyanusunda. Yalnızca çok az insan yeterli cesarete sahip olup harekete geçebilir.
İnsan beyninin böyle çalışması aslında bir hayli rekabeti ortadan kaldırıyor. Eğer harekete geçmek, yapmak kolay olsaydı o zaman herkes rahatlıkla yapardı ve elde ettiklerinizin, çıktığınız maceranın bir anlamı olmazdı.
Harekete geçmek, ilerlemek, yapmak korku ve endişelerinizi ortadan kaldırmanın tek yoludur. Sürekli hareket halinde olduğunuzda korku ve endişeler kaybolur, momentum kazanırsınız. Bir şeyi sürekli sürekli yaparsanız ona artık alışırsınız ve yeni rahat bölgeniz o olur. Fakat en zor kısım ilk adımı atmak, harekete geçmeyi başlatabilmektir.
Eğer fikirleriniz varsa, iş inşa etmek istiyorsanız veya hayattan istediğiniz bir şeyler varsa beklemeyin sadece yapın. Sürekli harekete geçin, ilerleyin. Rahat bölgenizin ötesine ilerleyin. Çünkü hayat bundan ibarettir. Sürekli ilerlemek, büyümek, öğrenmek. Durduğunuz an, rahat olmayı seçtiğiniz an tüm ilerlemenin, öğrenmenin bittiği andır. Bu sizi hep geriye götürür.
Rahatlığı, güveni seçip de hayatta büyük bir şeyler başaran, elde eden birisini görmedim. Rahatlığı seçen insanlar genellikle hep onların payına düşenle yetinmek zorunda kalırlar. Bu alabileceğiniz en büyük risk.
Günün sonunda yaşayacağınız en büyük acı hatalar, başarısızlıklar değildir. Bunlar harika bir öğrenme fırsatıdır. İlerlediğinizin kanıtıdır. Fakat en büyük acı imkanınız varken harekete geçmediğiniz için, gerçekleştiremediğiniz onca şey için duyacağınız pişmanlıktır.
Alıntı:http://serhanozulup.com/sadece-yap/
Not Benim anlatan bir yazı. Aslında hepimizin içinde olan şeyler. Bu yazı için Serhan Özulup'a teşekkürlerimi sunuyorum | ||