Merhaba , Budray in acmis oldugu "En iyi dovus stili" adli konu basligindan sonra buraya geliniz .
Toph gibi konsantrasyon nasil saglanir vede rakip nasil onun yaptigi gibi dinlenir ?
Ozellikle konsantrasyon konusu cok lazim cunku Karsilikli musabakada bi anda konsantrasyonum sonuyo zirve noktadayken sanki reflekslerm kapaniyo gibi oluyor her durumda olmuyoranlata gerci..
Merhaba, evet eskiden benim açtığım bir konuydu ve sevdiğim konular arasında. Şimdi çizgi film üzerinden gidelim. Orda diyordu ki bekledi ve dinledi. Orda ki beklemesi hemen atak yapmamak. Orda ki dinlemesi de çizgi filmde geçen toprak bükme yeteneğiyle alakalı bir şey. Yani topraktaki titreşimleri hissetmek. Bunu gerçek hayata uyguladığımızda bu rakibi gözlemlemek olur. Rakibin hareketlerine göre hareket etmek bence o videoyu açıklayan en iyi cümle bu. Bu da odaklanmak ve kendi yapabildiklerinin bilincinde olmakla alakalı. Odaklanmaya gelince bence odaklanmanın birinci koşulu odaklanmaya çalışmamaktır. Sadece yapmaktır. Direk yapmaktır. Çünkü diğer türlü düşünceler engel olacaktır. Ve biraz karışık yazmışsın ama refleksin konsantrasyonla alakalı değil de daha çok pratikle alakalı olduğunu düşünüyorum. Tabii ki o anda kalmak önemli. O anda kalmak içinde düşüncelere sus diyip hemen işine dikkatini vermek gerek. Yazdığım şeyleri deneyimlerimden çıkardım. Bende o stili oyunda deniyordum ve gayet de başarılı oluyordu. O an napabileceğimin farkına varmak istedim ilk önce mesela rakip bir tane skill atınca düşmemek içinde benimde skill atmam gerekiyordu. Sonra ezbere göre değil de karşıdaki kişinin hareketlerini gözlemliyordum sadece ve oluyordu.
Ben bunu yani bu stili her yapmaya calistigimda adami dinlemeye calisirken bir anda kendimi yerde buluyorm.Daha dinlememe firsat kalmadan adam hamle yapiyodu yada bn cok yavas dinliyor veya dusunuyordm.
Ve stil esnek bir zihin istiyor , buna sahipmiym bilmiyorum veya nasil esnek bir zihne sahip olacagimada . Bunlari gelistirmenin bir yolu varmi
yoksa sadece kaybederekmi kazanabilrm ? (Stili uygulamaya calisirken kaybede kaybede ogrnmek)
Şimdi çizgi filmde uzaktan dövüşüyorlar. Gerçek hayatta o kadar bekleyemezsin. Hemen darbeler gelir. Rakip bir hareket yaptığında düşünmeye hiç zamanın olmaz o yüzden reflekslerin ortaya giriyor. Sen odaklanmaya çalışmışsın böyle yaparsan olmaz. Kısaca dikkatini rakibinin hareketlerine ver, ezbere gitme, uygun zamanda atak yap. Bende küçükken taekwondoya gidiyordum. Bir kaç hareketi birleştirdim. O hareketlerde pratik yaptım. Ve o hareketi yapabilmek için uygun anını bekledim. O anda o hareketi yaptım (hocam çok iri biriydi). O harekete karşı yine kendini savunabildi ama yere düşürmüştüm son anda savunduğu için beni de düşürdü ama olsun onu yere düşürmek bile başarıdır
Avatarın ikinci çizgi filmi var izledin mi bilmiyorum. Mesela koyacağım bu video da Kuvira (saçı topuz, omzunda metal şeyler olan) ile Korra nın dövüşü var. Bu dövüş biraz daha gerçek hayat yakın. Korra hemen saldırayım, yere yıkayım düşüncesinde. Kuvira ise nötr bir halde(zaten nötr jing deniliyor). Korra'nın hareketlerine göre hareket ediyor ve atak yapmak için uygun halini kolluyor. Bu stil aslında akıllıca dövüşmek.
Çizgi filmi direk gerçek hayata gerçirmezsin. Adamı dinlemeye çalışman felan biraz komik olmuş Aklındaki sorular çok soyut, cevabı olmayan ve kafa karıştıran sorular.
Budray yazdı: ↑19 Nis, 10:32
Şimdi çizgi filmde uzaktan dövüşüyorlar. Gerçek hayatta o kadar bekleyemezsin. Hemen darbeler gelir. Rakip bir hareket yaptığında düşünmeye hiç zamanın olmaz o yüzden reflekslerin ortaya giriyor. Sen odaklanmaya çalışmışsın böyle yaparsan olmaz. Kısaca dikkatini rakibinin hareketlerine ver, ezbere gitme, uygun zamanda atak yap. Bende küçükken taekwondoya gidiyordum. Bir kaç hareketi birleştirdim. O hareketlerde pratik yaptım. Ve o hareketi yapabilmek için uygun anını bekledim. O anda o hareketi yaptım (hocam çok iri biriydi). O harekete karşı yine kendini savunabildi ama yere düşürmüştüm son anda savunduğu için beni de düşürdü ama olsun onu yere düşürmek bile başarıdır
Avatarın ikinci çizgi filmi var izledin mi bilmiyorum. Mesela koyacağım bu video da Kuvira (saçı topuz, omzunda metal şeyler olan) ile Korra nın dövüşü var. Bu dövüş biraz daha gerçek hayat yakın. Korra hemen saldırayım, yere yıkayım düşüncesinde. Kuvira ise nötr bir halde(zaten nötr jing deniliyor). Korra'nın hareketlerine göre hareket ediyor ve atak yapmak için uygun halini kolluyor. Bu stil aslında akıllıca dövüşmek.
Çizgi filmi direk gerçek hayata gerçirmezsin. Adamı dinlemeye çalışman felan biraz komik olmuş Aklındaki sorular çok soyut, cevabı olmayan ve kafa karıştıran sorular.
Evet biraz komik hatta hocam beni azarlamıştı olm niye kaçarak dövüşüyorsun diye . O zamanlar rakibin haraketlerine göre haraket etmeyi kaç sonra saldır sanıyordum . Yok yani kaçmak dediğim full geri gitmek aslında tam geri gitmeden haraketlere uyum sağlamak lazım . Uyum sağlıyarak küçük saldırılarla püskürtüp uygun zamanda saldırmak lazm. Hocam ve arkadaşlarım sürekli tekmelerimin iyi olduğunu söleyip duruyor . Ve öle de ama kullanamıyorum Rakibe saldırcakken veya bana saldırcekken savunma veya saldırma aşamasında içsel bir korku hissediyorum . Böle yeni başlayan korkusu deil siyah kemerim imkanı olmaz . Bunun sonucunda da vücudum otomatik geri atıyor kendini vede gözlemede gözlerimi kısıyorm . İnternette bir sürü kaynak var fakat her kafadan ayrı ses çıkıyor , kafa karışıyor doğal olarak.Mesela bir yazıda eğer gözünüzü kısıyorsanız bu korkuyu atlatmak için sağlam bir dayak yemeniz gerek yazıyordu . Galiba dayak yemekten kastı korkusuzca tekniğin üstüne git demekti . Her neyse konudan biraz çıktım kusuruma bakmayın baktığınız için teşekkür ederim