Re: Lucid Dreaming Tecrübeleriniz, Anılarınız ve Kendi Yöntemleriniz...

Moderatör: ozzzyyy

Kullanıcı avatarı
ozzzyyy
telekinezi.com.tr Yöneticisi
telekinezi.com.tr Yöneticisi
Mesajlar: 555
Kayıt: 08 Şub, 16:30
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
Cinsiyetiniz: Erkek
Konum: Yönetici

Re: Lucid Dreaming Tecrübeleriniz, Anılarınız ve Kendi Yöntemleriniz...

Okunmamış mesaj gönderen ozzzyyy »

Darknesspromise yazdı:Ben çok yaşıyorum lucid rüyayı bir ara parapsikoloji ile yeni tanışmamdı işte onda lucid gördüğümde güçlerimi lucidde deniyordum yani pyrokinezi vs. yapıyordum ama çok daha gelişmiş halde veya uçuyordum bu sizi çok tatmin ediyor ama bazen rüya içerisinde rüya görüyorum örneğin rüyamda rüya görüyorum ve ikinci rüya kısmındayken "Aaa ben rüyadayım" diyorum ve lucid yapıyorum ama sonra uyanıyorum sanıyorum halbuki 2. rüyadan uyanmışım ve geri ilk rüyaya devam ediyorum yani aynı anda hem lucid hem normal rüya. Bu arada ozzzyyy bir sorum olacaktı da, okuduğum bazı yerlerde lucid rüyadan direk astral seyahate geçiş var diye okudum bunu uçarak yapıyorsunuz çünkü ruhunuz yükseliyor diye yazıyordu ve ben bir kaç lucid rüyamda bunu denedim fakat hiç bir işe yaramadı lucid devam etti ama astral olmadı acaba bu mümkün müdür?
Astral seyahat parapsiklojik bi fenomendir ve ruhun bedenden ayrılıp başka bir yere(başka bir nokta, boyut veya zamana) gönderilmesidir. Lucid ise %100 gerçektir ve rüyalarla alakalıdır. Astral seyahati tam anlamıyla hiç tecrübe etmediğim için bu konuda birşey söyleyemeyeceğim. Eğer astral seyahat varsa... ki bir çok üstada göre var... o zaman sadece iki kez kapısından döndüm diyebilirim. :) Lucid rüyadan astrale geçme konusundaysa mantık çerçevesinde düşünmemiz lazım. Lucidden astrale geçmek için; içinde bulunduğumuz rüyadan uyanmak gerek sencede öyle değil mi? Yoksa bunun rüyadan ne farkı kalır? O yüzden astrale çıkabilicek biri lucide ihtiyaç duymaz diye düşünüyorum. İkisi birbirinden bağımsız şeyler çünkü. Lucid yapan biri esasında uyanıktır bana göre. Bununda altını çizmek isterim. Çünkü kendi deneyimlerime dayanarak söyleyebilirimki; Ben etrafta olan herşeyin farkında oluyorum bu esnada. Rüya içinde rüya olayına gelirsek ben buna biraz daha farklı bakıyorum. Aslında hepsi tek bir rüya veya birbirinden bağımsız 2-3... rüya. Eskiden bende katmanlı rüyalar olayının büyüsüne kapılmıştım (inception filmi çıkmadan önceydi.) ve kendi katmanlı rüyalarımı oluşturuyordum. Ancak şuan düşündüğüm şey esasında hepsinin aynı rüyanın devamı olduğu fikri(veya uykudan uyanmamla başlayan farklı bir rüya). Eğer sen rüya esnasında uyanıp aaa ben şuan uyandım ama buda bi rüya diyorsan üzgünüm ama tam kontrollü bir lucid değil senin yaptığın. Lucid tam kontrol esasına dayanır. Eğer evde uyanmak istersem o an tek yapmam gereken gözümü kapatmak ve evde gözlerimi açmak. Bunun devamı farklı bir rüya olmuyor yani. Senin verdiğin örnek yarı kontrollü bir rüyadan başka bir yarı kontrollü rüyaya geçiş. Sonuç şu ki: Eğer isterseniz 2-3 değil, 1000 katmanlı rüya bile görebilirsiniz teorik olarak. Sürekli yatağınızda uyanırsınız "aaa gene rüyadayım x 1000" şeklinde. Ama 1000 kez uyanmanız bunun tek bir rüya olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
İkinci ihtimalde şu; İlk rüyan bittikten sonra ikinci bir rüya görüyorsun ve bu rüya senin uykundan uyanmanla başlıyor. Az önceki rüyanı kontrol edebildiğini hatırlayıp bununda bir rüya olduğunu farkediyorsun. Ama bu da ilk gördüğün rüyanın ikinici katmanı değil. Sadece farklı bir rüya. Söylemeye çalıştığım; yatakta uyanmanla başlayan ikinci bir rüya, başka şekilde başlayan ikinci bir rüyadan daha değerli değil. Hepsi rüya ve kontrol edebildiğin sürece eğleneceksin. Eğlenmene bak o yüzden. :)
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
İyi forumlar...
Sadece Çok Önemli Olduğunu Düşündüğünüz Soruları Özel Mesaj ile Sorun.

Kullanıcı avatarı
Diablo11
Mesajlar: 237
Kayıt: 09 Haz, 14:09
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart
Cinsiyetiniz: Erkek

Re: Lucid Dreaming Tecrübeleriniz, Anılarınız ve Kendi Yöntemleriniz...

Okunmamış mesaj gönderen Diablo11 »

Lucidden astrale geçme gibi bir şey olduğuna inanmıyorum. Diyelim ki geçtiğinizi sandınız, buda bir rüyadan ibaret olacaktır.
Minilogue
AhmetTKReis
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Mesajlar: 2
Kayıt: 14 Ağu, 09:31
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
Cinsiyetiniz: Erkek

Re: Lucid Dreaming Tecrübeleriniz, Anılarınız ve Kendi Yöntemleriniz...

Okunmamış mesaj gönderen AhmetTKReis »

Bu olay dün oldu akşamdan sabaha kadar kesik kesik uyudum artık sabahtı tekrar uyudum sonra kendimi youtubeda bişey izlerken gördüm sonra anlamsızca telefonu duvara fırlattım kalktım bakmaya yoktu içeri gittim sars daydı keşke kalmasaydım fırlattığımda :) çok gerçekçi idi...
Kullanıcı avatarı
WarandDead1
Mesajlar: 76
Kayıt: 22 Eyl, 11:52
Yaşadığınız İl: 6 Ankara
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
Cinsiyetiniz: Erkek

Re: Lucid Dreaming Tecrübeleriniz, Anılarınız ve Kendi Yöntemleriniz...

Okunmamış mesaj gönderen WarandDead1 »

Lucid rüya gibi birşeye tek inanma nedenim var oda daha ne olduğunu bile bilmeden 10 11 yaşlarında yaşamış olmam. Öyle bildiğimiz çok net görüntüler yoktu ama bilinçliydim bunun rüya olduğundan ve rüyada birşey yapmaya çalışsam hiçbirzaman olmaz. Rüyada ne oluyosa onu izlerim ama ozaman aklıma ne geliyosa anında oluyordu. Ve uyanmaya bağırmaya çalıştığımdaysa bişey olmuyordu. Yani bu gerçek ben hiç çalışmadan özel birşey olmadan yaptıp okadar şatafatlı ve güzel bir şey olduğunu da düşünmüyorum.
sametqq0

Re: Lucid Dreaming Tecrübeleriniz, Anılarınız ve Kendi Yöntemleriniz...

Okunmamış mesaj gönderen sametqq0 »

Ben 2 kez istemeden Lucid gördüm.

1.sinde normal rüya görüyordum, birden rüyada olduğumun farkına vardım. İstediğimi yapabileceğimi hatırladım ve uçmak istedim istediğimde oldu yükselmeye başladım ama aşağı geri inemedim. Rüyamda evimdeydim bu yüzden yükseldikten bir süre sonra duvarın içine girmeye başladım, daha sonra etraf simsiyah oldu. Birazdan uyanırım diye düşündüm ama bir türlü uyanamadım :D sonradan uyandım ama çok korkmuştum.

2.sinde , uyurken aklıma 1. gördüğüm rüya gelmişti, daha sonra rüyamda bembeyaz bir yerdeydim rüyada olduğumu hatırladım bu sefer ormanda olmayı düşündüm ve etrafıma baktığımda ormandaydım ama hiç bir şey hissetmiyordum.
Zaten rüyaları istediğim gibi de kontrol edemiyordum.

Bu olaylardan 5 yıl falan geçti ve bunlardan sonra hiç Lucid Rüya görmedim daha doğrusu denemedim.

Tesadüfen olmasına ve becerememe rağmen gerçekten güzel bir deneyimdi :)

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Lucid Rüya (Lucid Dreaming)” sayfasına dön