Zeitgeist-Belgesel(Türkçe Dublaj)
- wolfman
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Re: Zeitgeist-Belgesel(Türkçe Dublaj)
Horus Deccal ha? Vay be... :D
Eğer bugün Dövüş Kulübündeki ilk gecenizse,dövüşmek zorundasınız..
- ozina
- Yaşadığınız İl: 10 Balıkesir
- Burcunuz: Koç Burcu: 21 Mart-20 Nisan
- Cinsiyetiniz: Erkek
dalga mı geçiyosun ? bunu bilmeyen mi kaldı ?
pixies forever <3<3
- wolfman
Hayır ama siz çelişkili konuşuyorsunuz.Bunu ilk başta söyleseydiniz böyle olmazdı.
- Haganeno
- Yaşadığınız İl: 33 Mersin
ozina yazdı:dalga mı geçiyosun ? bunu bilmeyen mi kaldı ?
Ya bi kere Horus'un yaşayıp yaşamadığı tam belli değil.Deccal'le bağdaştırılması da saçma.Çünkü Deccal geçmişte yaşamadı, sadece kıyamete yakın bi zamanda gelicek.Ayrıca Deccal Hz. Musa ile de alakalı, tam alakasını biliodum ama unuttum şimdi yanlış konuşmak istemem.Yani Horus'uın Deccal olması bana çok çok saçma geldi.
- ozina
izle kardeşim :
http://uyanmaprojesi.net/upt/video/1X57 ... B6l%C3%BCm
http://uyanmaprojesi.net/upt/video/1X57 ... B6l%C3%BCm
pixies forever <3<3
- wolfman
Videoda birçok hata var.
Size videoyu özetleyeyim:
*Zeitgeist belgeselinden Horus ve Hz.İsa'nın benzerlikleri gösteriliyor.
*Sonra Horus'un hayatından başka ayrıntılar geliyor.Seth ile yaptığı savaşta tek gözü kör oluyor.Ama bu onun Deccal olduğunu göstermez.(Ayrıca bu bilginin doğruluğu tartışılır.Çünkü Antik Mısır'da Horus'un bir gözü Güneş, diğer gözü Ay ı temsil ederdi.Güneş batar Ay doğar.Yani gözü hep insanların üzerindedir.)Ve Horus sizin söylediğiniz gibi gerçekten Deccal ise,neden verdiğiniz videoda mit olarak adlandırılıyor?
*Ve ardından 'İşte İsa Mesih'in Gerçek Hayatı' denerek anlatıma başlanıyor.
*Bir gün Meryem Cebrail'i görür.Cebrail ona hamile kalacağını ve bebeğinin peygamber olacağını söyler.Meryem hiçbir erkekle birlikte olmadığını söyleyince 'Sen Tanrı'ya güven' der.
*Ve Meryem hamile kalır.Çölde bir palmiye ağacının altında dinlenirken doğum sancısı başlar.Ardından Cebrail tekrar görünür ve doğum sancısını keser.Rahat bir doğum yapan Meryem dönünce Hahamlar ona 'Baban kötü biri değildi,annen de kahpe değildi'derler.O sırada İsa konuşmaya başlar.'Ben bir kulum ve Allah'ın peygamberiyim.O bana anneme iyi davranmamı öğütledi.Namazı ve zekatı öğütledi' der.Etraftaki herkes yeni doğmuş bebeğin konuşmasından dolayı şok olur.Ve video biter.Bu mu yani İsa'nın hayatı?Bu yalnızca İsa'nın doğumu.Ve Allah bana namazı ve zekatı öğütledi demesi?O zaman daha Kur-an inmemişti ki ne Namazı? Hiçbir İncil'de Katolik İncil'inden tutun Yuhanna İnciline kadar hiçbirinde namazdan bahsetmez.Video baştan aşağı çelişki ve yanlış bilgilerle dolu.
Size videoyu özetleyeyim:
*Zeitgeist belgeselinden Horus ve Hz.İsa'nın benzerlikleri gösteriliyor.
*Sonra Horus'un hayatından başka ayrıntılar geliyor.Seth ile yaptığı savaşta tek gözü kör oluyor.Ama bu onun Deccal olduğunu göstermez.(Ayrıca bu bilginin doğruluğu tartışılır.Çünkü Antik Mısır'da Horus'un bir gözü Güneş, diğer gözü Ay ı temsil ederdi.Güneş batar Ay doğar.Yani gözü hep insanların üzerindedir.)Ve Horus sizin söylediğiniz gibi gerçekten Deccal ise,neden verdiğiniz videoda mit olarak adlandırılıyor?
*Ve ardından 'İşte İsa Mesih'in Gerçek Hayatı' denerek anlatıma başlanıyor.
*Bir gün Meryem Cebrail'i görür.Cebrail ona hamile kalacağını ve bebeğinin peygamber olacağını söyler.Meryem hiçbir erkekle birlikte olmadığını söyleyince 'Sen Tanrı'ya güven' der.
*Ve Meryem hamile kalır.Çölde bir palmiye ağacının altında dinlenirken doğum sancısı başlar.Ardından Cebrail tekrar görünür ve doğum sancısını keser.Rahat bir doğum yapan Meryem dönünce Hahamlar ona 'Baban kötü biri değildi,annen de kahpe değildi'derler.O sırada İsa konuşmaya başlar.'Ben bir kulum ve Allah'ın peygamberiyim.O bana anneme iyi davranmamı öğütledi.Namazı ve zekatı öğütledi' der.Etraftaki herkes yeni doğmuş bebeğin konuşmasından dolayı şok olur.Ve video biter.Bu mu yani İsa'nın hayatı?Bu yalnızca İsa'nın doğumu.Ve Allah bana namazı ve zekatı öğütledi demesi?O zaman daha Kur-an inmemişti ki ne Namazı? Hiçbir İncil'de Katolik İncil'inden tutun Yuhanna İnciline kadar hiçbirinde namazdan bahsetmez.Video baştan aşağı çelişki ve yanlış bilgilerle dolu.
En son wolfman tarafından 18 Eyl 2011, 18:45 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- Haganeno
Wolfman videoyu izledim, Horus'un Deccal olduğunu sanmıyorum ama yine de dediklerine katılmıyorum.Çünkü, İslam'a göre, namaz ve Kur'an-ı Kerim'de olan çoğu şey, zaten Zebur, Tevrat ve İncil'le gönderilmiş, ama hepsi değiştirildiği için Kur'an gönderilmiş ve hiçbir zaman değiştirilmemiş, değiştirilemeyecektir.Yani orda "Bana zekatı ve namazı öğretti." demesi çok çok çok doğal.
- ozina
hayatı demiyo ki hikayesi diyo. aslında ne desem şu anda karşı çıkıcaksın bence serinin tamamını baştan izle ne kaybedersin ki . hayır izlamem çok zor hiç izleyemem şimdi diyosan ondan sonraki (37.) bölümü mutlaka izle. ki bence hepsini izlemen daha iyi olr . horus deccal konusuna gelince hristiyanlar neden her pazar günü(sunday = güneş günü)
kiliseye gidiyolar . horus tek gözü olmayan güneş tanrısı değil mi? deccal gerçek peygamberi taklit etmiycek mi? firavun soyu (günümüzdeki elit kesim ) deccalı tanrıları yapmadılar mı? deccal = horus . dediğim gibi bişey söylemeden önce serinin hepsini izle
kiliseye gidiyolar . horus tek gözü olmayan güneş tanrısı değil mi? deccal gerçek peygamberi taklit etmiycek mi? firavun soyu (günümüzdeki elit kesim ) deccalı tanrıları yapmadılar mı? deccal = horus . dediğim gibi bişey söylemeden önce serinin hepsini izle
pixies forever <3<3
- wolfman
ozina : Horus=Deccal diyosun, paylaştığın videoda Horus'a mit deniyor.Ya kendi paylaştığın videoda mitolojik kahraman deniyo sen daha neyi savunuyosun anlamadım?
En son wolfman tarafından 10 Kas 2011, 00:26 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- Haganeno
ozina yazdı:hayatı demiyo ki hikayesi diyo. aslında ne desem şu anda karşı çıkıcaksın bence serinin tamamını baştan izle ne kaybedersin ki . hayır izlamem çok zor hiç izleyemem şimdi diyosan ondan sonraki (37.) bölümü mutlaka izle. ki bence hepsini izlemen daha iyi olr . horus deccal konusuna gelince hristiyanlar neden her pazar günü(sunday = güneş günü)
Deccal peygamberi taklit etmicek ki.Açık açık "Ben Tanrı'yım." dicek.