4-5 yaşından beri rüyada olduğumun farkına varınca uyanmak istiyordum. Gerçek hayata dönmek için. O zamanlar ben de istiyordum ve 7 yaşına falan gelince kendimi uyandırabilmeye başladım. 3-4 gün öncesine kadar da hep gerçek dünyaya gitmek istediğimi düşünüyordum hem rüyada hem gerçek hayatta ve uyandırıyordum kendimi. Artık böyle düşünmüyorum. Lucid rüya görmek istiyorum. Ama ben böyle düşünsem de rüyamda hala aynı şekilde düşünüyorum. Rüyamda hala 4-5 gün önceki psikolojiye sahibim. Sormak istediğim bu sorunu çözmek için bir subliminal ses dosyası falan var mı? ya da kendime yatmadan önce söyleyebileceğim birşey. Ya da günlük hayatta yapmam gereken şeyler? Anladığım kadarıyla her gün rüyada olduğunun farkında olan az kişi var. Ben bunun boşa gitmesini istemiyorum. Bir öneriniz yoksa önemli değil. Yine de teşekkürler. :)ozzzyyy yazdı:Üzgünüm ama buna yardım edebileceğimi sanmıyorum. Bu senin düşünce tarzınla ilgili bir şey. Yani basit mantıkla bakan biri uyanmazsın olur biter der. Senin uyanmanı tetikleyen etkeni söylersen belki yardımcı olabilirim. Onun dışında elde bir veri olmadan fikrimi söylemem doğru olmaz.Waltor yazdı:Benim de bir sorum var. Ben neredeyse her gün rüyada olduğumun farkında oluyorum. Ama nedense rüyada farklı bir psikolojim var. Rüyada olduğumun farkına varır varmaz hemen uyanmak istiyorum ve uyanıyorum. Bunu nasıl engelleyebilirim? Boşuna gidiyor bütün farkında olduğum rüyalar. :(
Lucid Dreaming İle ilgili Sorularınız
Moderatör: ozzzyyy
- Waltor
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Re: Lucid Dreaming İle ilgili Sorularınız
- ozzzyyy
- telekinezi.com.tr Yöneticisi
- Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
- Cinsiyetiniz: Erkek
Yatağa uzandığında uyumadan önce kendine, istediğin şeyi lucid dreaming ansiklopedisinde anlattığım nefes tekniğiyle beraber telkin etmen sorununu çözmene yardımcı olabilir. Gene istediğin sonucu elde edemezsen bana ö.m ile ulaşabilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir. :)Waltor yazdı:4-5 yaşından beri rüyada olduğumun farkına varınca uyanmak istiyordum. Gerçek hayata dönmek için. O zamanlar ben de istiyordum ve 7 yaşına falan gelince kendimi uyandırabilmeye başladım. 3-4 gün öncesine kadar da hep gerçek dünyaya gitmek istediğimi düşünüyordum hem rüyada hem gerçek hayatta ve uyandırıyordum kendimi. Artık böyle düşünmüyorum. Lucid rüya görmek istiyorum. Ama ben böyle düşünsem de rüyamda hala aynı şekilde düşünüyorum. Rüyamda hala 4-5 gün önceki psikolojiye sahibim. Sormak istediğim bu sorunu çözmek için bir subliminal ses dosyası falan var mı? ya da kendime yatmadan önce söyleyebileceğim birşey. Ya da günlük hayatta yapmam gereken şeyler? Anladığım kadarıyla her gün rüyada olduğunun farkında olan az kişi var. Ben bunun boşa gitmesini istemiyorum. Bir öneriniz yoksa önemli değil. Yine de teşekkürler. :)ozzzyyy yazdı:Üzgünüm ama buna yardım edebileceğimi sanmıyorum. Bu senin düşünce tarzınla ilgili bir şey. Yani basit mantıkla bakan biri uyanmazsın olur biter der. Senin uyanmanı tetikleyen etkeni söylersen belki yardımcı olabilirim. Onun dışında elde bir veri olmadan fikrimi söylemem doğru olmaz.Waltor yazdı:Benim de bir sorum var. Ben neredeyse her gün rüyada olduğumun farkında oluyorum. Ama nedense rüyada farklı bir psikolojim var. Rüyada olduğumun farkına varır varmaz hemen uyanmak istiyorum ve uyanıyorum. Bunu nasıl engelleyebilirim? Boşuna gidiyor bütün farkında olduğum rüyalar. :(
Sadece Çok Önemli Olduğunu Düşündüğünüz Soruları Özel Mesaj ile Sorun.
- Waltor
Teşekkürler. Deneyeceğim :)ozzzyyy yazdı:Yatağa uzandığında uyumadan önce kendine, istediğin şeyi lucid dreaming ansiklopedisinde anlattığım nefes tekniğiyle beraber telkin etmen sorununu çözmene yardımcı olabilir. Gene istediğin sonucu elde edemezsen bana ö.m ile ulaşabilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir. :)Waltor yazdı:4-5 yaşından beri rüyada olduğumun farkına varınca uyanmak istiyordum. Gerçek hayata dönmek için. O zamanlar ben de istiyordum ve 7 yaşına falan gelince kendimi uyandırabilmeye başladım. 3-4 gün öncesine kadar da hep gerçek dünyaya gitmek istediğimi düşünüyordum hem rüyada hem gerçek hayatta ve uyandırıyordum kendimi. Artık böyle düşünmüyorum. Lucid rüya görmek istiyorum. Ama ben böyle düşünsem de rüyamda hala aynı şekilde düşünüyorum. Rüyamda hala 4-5 gün önceki psikolojiye sahibim. Sormak istediğim bu sorunu çözmek için bir subliminal ses dosyası falan var mı? ya da kendime yatmadan önce söyleyebileceğim birşey. Ya da günlük hayatta yapmam gereken şeyler? Anladığım kadarıyla her gün rüyada olduğunun farkında olan az kişi var. Ben bunun boşa gitmesini istemiyorum. Bir öneriniz yoksa önemli değil. Yine de teşekkürler. :)ozzzyyy yazdı:Üzgünüm ama buna yardım edebileceğimi sanmıyorum. Bu senin düşünce tarzınla ilgili bir şey. Yani basit mantıkla bakan biri uyanmazsın olur biter der. Senin uyanmanı tetikleyen etkeni söylersen belki yardımcı olabilirim. Onun dışında elde bir veri olmadan fikrimi söylemem doğru olmaz.
-
- Yaşadığınız İl: 22 Edirne
"Aklımızdan geçer geçmez olur mu" konusunun kişiden kişiye veya ruh haliyle değiştiği kanısındayım. Şahsen bende bazen oluyor bazen olmuyor.Lord_of_Hackland yazdı:bir de bir sey sorucam,diyelim ki, benim kafamdan kucucuk bir korku gecti...hem de ben istemeden oyle viz diye bisey gecti...hemen o korku gerceklesir dimi?o halde dusuncelerimizi susturmayi bilmeliyiz...ve kontrol etmeyi...
mesela:
"ya boyle olursa"
dediyimizde hemen olur...gibi
Örneğin bazen; 'ya şimdi bana vurursa' diye aklımdan geçirmemle kalmıyor karşımdaki kişi bana vuruyor.
Bazen karşımdakine 'sen gerçek değilsin' diyorum ve 'evet biliyorum.' dediğini, başını öne eğip gittiğini hayal ediyorum. Ama o da ne, 'Sen kimsin de bana gerçek değilsin!' diyerek üstüme saldırıyor adam. :D
Rüyada her şeyi bizzat hissetsen, gerçek olarak algılasan da bence bu kadar korkmaya gerek yok. Örneğin çoğu zaman olduğum yerden havalanıp uçarak dayaktan kaçtım :D Rüya sizin, istediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz. Şeytanın kendisi rüyanıza gelse yağmur yağdırır, öldürürsünüz. Tabii biraz hayal gücü gerek :)
Tavsiyem; yatmadan önce görmek istediğiniz rüyayı kafanızda sürekli hayal edin. Lucid olduktan sonra da sadece senaryoyu okuyun. :) Korkacak bir şey yok. Zaten istediğiniz zaman uyanabilirsiniz. Sadece rüyadaki açık gözlerinizin üzerinde bir katman daha göz kapağı olduğunu düşünün ve onları açtığınızı hayal edin. Kendi gözlerinizi açmış olacaksınız :) :)
Tatlı rüyalar...
- delenamo
- Burcunuz: Boğa Burcu: 21 Nisan-21 Mayıs
Ya birşey sorucam uyku felcinden lucide geçmenin bir yolu var mı? Wild tekniğindeki gibi olay hep günlük güneşlik olmuyor :D Bendeki uyku felci görüntüden çok hissel oluyor şahsen hiç halüsinasyon görmedim işte sorun bu gözler kapalı olsada bir sıkıntı basıyor
Bildiğim bir şey varsa o da hiçbir şey bilmediğimdir.
- ozzzyyy
Uyku felcinin halüsinatif bir özelliği yoktur zaten. Hayal görme olayı kişiyle alakalıdır. Uyku felcinden direk lucide geçmek, uyumaya çalışırken direk lucide geçmeye benzer. Hiçbir farkı yoktur çünkü uyku felci esnasında da uyanıksınızdır. Tek fark vücuda komut veremezsiniz. Eğer uyku felcindeyken, felçten kurtulmadan direk uyumayı başarabilirseniz lucide geçebilirsiniz...
- soriano97
- Yaşadığınız İl: 31 Hatay
Ne zaman yatmadan önce uyanacağım yeri düşünsem kabus görüyorum.Garip.Sanıyorsam üç defa hayal ettim.Üç farklı gece.Hepsinde kabus gördüm.Sonra düşünmekten vazgeçtim ve üç defa farkında oldum.Her gece telkinle yatıyorum.Düşünmek yok:) Canıma tak etti yahu :D
''Eğer bir şeyi zorla elinizde tuttuğunuzu düşünüyorsanız,ulaşmak istediğiniz şeyi engellediğini görüyorsanız,o zaman onu özgür bırakmalısınız...''
Konfüçyus
Konfüçyus
- Maximum
- Yaşadığınız İl: 35 İzmir
- Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
Lucid rüyaya giren biri sabaha kadar uyuyor mu yoksa biraz rüyada takılıp uyanıyo mu?
- soriano97
- Yaşadığınız İl: 31 Hatay
Heyecanına bağlı olabilir.İlk lucid rüyam bir dakika bile sürmemiştir.Daha sonrakiler sabaha kadar sürdü.Ama diğer arkadaşlar seni daha iyi bilgilendirebilir.
''Eğer bir şeyi zorla elinizde tuttuğunuzu düşünüyorsanız,ulaşmak istediğiniz şeyi engellediğini görüyorsanız,o zaman onu özgür bırakmalısınız...''
Konfüçyus
Konfüçyus
- ozzzyyy
Lucid rüyada ustalaşan kişiler rüyalarını istedikleri uzunlukta görebilir ve kontrol edebilirler. Normal bir rüya 20-30 saniye sürüyorsa lucid rüyada ustalaşmış biri yattığı andan uyandığı ana kadar kesintisiz rüya görebilir. Zaman kavramı insanın zihninde olduğu için uyku esnasında farklı bir zaman akışı vardır. Yani sen zaten 1 kere denesen bütün gece boyunca rüya görmeyi, bir daha o tarz bir deneyim yaşamak istemezsin. Çünkü bırakın 1 geceyi rüyada geçirdiğim 1 saat bile bana 5-6 sene gibi geliyor. Orada kurduğum yaşam bir anda puff diye sönüp gidiyor. Yani lucidin o tarzda olanları insan psikolojisi için çok büyük bir yıkım...
-