En sevdiğiniz film nedir?

Moderatör: Sai

Forum kuralları
* Forumlarda T.C. Yasalarına aykırı konu açmak ve konulara yazmaz,
* Genel ahlaka aykırı yazılar yazmak, resim-video ve çeşitli medyalar eklemek,
* Küfür ve aşağılama içeren yazılar yazmak,
* Dil, Din, Irk ve Mezhep ayrımı yapmak, kışkırtmak veya bunlara zemin oluşturmak,
* Ahlaki, Tarihi, Örfi ve Kültürel yapımıza aykırı konu başlatmak, konularda yazmak ve yayınlamak,
* Hangi nedenle olursa olsun Siyasi konularda başlık açmak, açılmışsa başlık altına yazmak; başka bir konu altında Siyasi konulara girmek, Siyasi tartışmalar başlatmak, başka konuları Siyasi tartışma malzemesi haline getirmek;
Forum ortamının sıhhati açısından Yasaktır. Bu kurallara uymayanlar hiçbir uyarı verilmeksizin Forumdan Uzaklaştırılacaklardır
Kullanıcı avatarı
Budray
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
Cinsiyetiniz: Erkek

Re: En sevdiğiniz film nedir?

Okunmamış mesaj gönderen Budray »

Uchiha Sasuke yazdı: 21 Tem, 00:15 Alışkanlıklardan vazgeçmek zor, nefis alışkanlıkların esiridir. Önemli olanda bu noktad zorlamak tabii ki.

Aynen Abi çok güzel örnek bu. Kendim için söylüyorum neyin ne olduğunu tam olarak bilmesemde, dediğin gibi az çok nasıl bir etki bırakacağını biliyoruz. Tabii filmin en heyecanlı yerinde böyle birşey görüp filmi yarım bırakabilir miyiz emin değilim.. :)

Farklı sahnelerde tersten ezan okunuyordu ama sahneyle alakalı birşey olarak değil. Öylesine. Ya da öylesineymiş gibi algı oluşturuyor.. Kulağa güzel gibi de geliyor ama bilemedim. Karışık çok mevzuu var, her bilgiye ulaşamıyoruz.
Hoca da da vardır herhalde birşey herhalde, orada ezan okuduğuna göre..

Abi diziler de çok sıkıntılı. Ya insanın vaktini o kadar boş şeylerle harcıyorlar ki bazen bende kapılıp gidiyorum. Şu sıralar dizim bitti yeni dizi arıyorum başlayayım diye. Halbuki iş güç, en azından üniversite hazırlığı var ama robot(köle) gibi hergün bütün vaktimi harcıyorum. Çok değişik bir durum ve sana imrenmediğimi söylesem yalan söylemiş olurum. Evet dizilerin de birçok yönden yararı oldu, araştırmak yerine birsürü bilgiyi zevkli bir şekilde öğrendim ama boşa vakit gidiyor işte..

Neyse her zamanki gibi konudan sapıyorum.. Ben kaçtım..
Bende eskiden böyleydim fakat sonradan hepsi beni mal yerine koyuyormuş gibi geldi sonra bıraktım. Filmlerde daha çok şey katıyor bana göre yada güzel dizi seçemedim :D Pele'nin hayatı vardı tv da o çok güzeldi. Ne yapıyorsan kendi tekniğinle yapıp özenmeyeceksin baştan sona bu konu hakim. Bende konuyu saptırdım :D

Uchiha Sasuke

Okunmamış mesaj gönderen Uchiha Sasuke »

Sen eskiden nasılsın anlamadım ?
Yabancı dizi izleyeceksin. Türk dizileri çok birşey katmıyor insana zaten. Ozzyyy nin dizilerle arası iyidir ondan bilgi alabilir.
Yav aslında böyle diziler falan benim için gerçek hayattan kaçış yolu.Yaşamla iç içe olmayınca mutluluğu dizilerde, filmlerde arıyor insan. Maalesef paso ergen dizisi diye tabir edilenleri izliyordum ama ne bileyim.. ne diyeceğime unuttum yav.. :D
Amaan yapacak birşey yok izliyoruz işte nasılsa ölüp gidecez :)
Kullanıcı avatarı
Budray

Uchiha Sasuke yazdı: 21 Tem, 14:33 Sen eskiden nasılsın anlamadım ?
Yabancı dizi izleyeceksin. Türk dizileri çok birşey katmıyor insana zaten. Ozzyyy nin dizilerle arası iyidir ondan bilgi alabilir.
Yav aslında böyle diziler falan benim için gerçek hayattan kaçış yolu.Yaşamla iç içe olmayınca mutluluğu dizilerde, filmlerde arıyor insan. Maalesef paso ergen dizisi diye tabir edilenleri izliyordum ama ne bileyim.. ne diyeceğime unuttum yav.. :D
Amaan yapacak birşey yok izliyoruz işte nasılsa ölüp gidecez :)
Çok dizi izlerdim ama televizyondan yabancı değil. Yabancıların ki güzeldi ya the mentalist izliyordum güzeldi fakat devam ettiremedim.
İnsana bir şey kattığı sürece her şey iyidir bence. Tabii fazlası zarar. :D
Uchiha Sasuke

Anladım.. Birşey katsa bile götürdüğü çok şey oluyor. İnsan her ne izlerse izlesin kendini filmlerde ki, dizilerde ki kişilerin yerine koyuyor. Yani gerçek hayatta bulamadığı tadı, mutluluğu böyle şeylerde buluyor.(arıyor ama bulamıyor).Bu da büyük travmalara yol açabiliyor.. Tabii ben çok dizi izlediğimden mi böyle oluyor bilmiyorum. Hep izlediğim kişiler gibi olmak istiyorum.. İnsanın doktorları izleyince doktor olmak istemesi, kurtlar vadisini izleyince vatana hizmet etmek için asker vs olmak istemesi gibi. Birde 10 tane dizi izlediğini düşün.. Bu sefer 10 farklı kişi olmak istiyorsun ve sonunda hiçbirini, bir tanesini bile olamıyorsun.. Travma bu işte.. Çok dizi izlediğimden dolayı oluyor sanırım.. Ya da komple, baştan aşağı psikolojik sorunlarım var benim.. :D
Kullanıcı avatarı
Budray

Uchiha Sasuke yazdı: 22 Tem, 01:43 Anladım.. Birşey katsa bile götürdüğü çok şey oluyor. İnsan her ne izlerse izlesin kendini filmlerde ki, dizilerde ki kişilerin yerine koyuyor. Yani gerçek hayatta bulamadığı tadı, mutluluğu böyle şeylerde buluyor.(arıyor ama bulamıyor).Bu da büyük travmalara yol açabiliyor.. Tabii ben çok dizi izlediğimden mi böyle oluyor bilmiyorum. Hep izlediğim kişiler gibi olmak istiyorum.. İnsanın doktorları izleyince doktor olmak istemesi, kurtlar vadisini izleyince vatana hizmet etmek için asker vs olmak istemesi gibi. Birde 10 tane dizi izlediğini düşün.. Bu sefer 10 farklı kişi olmak istiyorsun ve sonunda hiçbirini, bir tanesini bile olamıyorsun.. Travma bu işte.. Çok dizi izlediğimden dolayı oluyor sanırım.. Ya da komple, baştan aşağı psikolojik sorunlarım var benim.. :D
Bu bana da çok oluyor bunla ilgili yöneticizime de mesajlar atmıştım. Kesinlikle dizi izlediğinden müziğe ilgi varsa bir kişi de oda sevdiği sanatçı gibi olmak ister. Dizilerde heyecan tavan olur o anı yaşamışcasına fakat arkaya baktığın da her şey normal sıradan...
Kendi yolumuzu biz belirlemeliyiz biz değil de insanlar kenderini bizim yerimize koysunlar. Bunu demek kolay ama yapmak zor çünkü bunu yaparken bile onlardan esinlenir insan.
Dizi izleme demiyorum ama eğer bir iş hakkında uğraşıyorsan (izlediğin film/dizi den etkilenip) onun gibi yapmaya çalışırsan aklında o iş yerine onun yaptıkları gelir ve konstrasyon buhar olup gider. Hayatım boyunca en büyük eksiğim diyebilirim. Mesela bir oyun oynuyorsun ve karşıda ki kişi acayip iyi oynuyor onun oynayışına bakıyorsun, inceliyorsun videosu varsa videolarını izliyorsun fakat onun gibi olamazsın ancak taklit edersin o savaşta ki hareketlerini hayal gücüde, konstrasyon da uçup gider.
Yalnız değilsin zaten çoğu kişi esinlenerek ve esinlendiği şeye göre arama yaparak burayı buldu eminim.
Bu durumu düzeltmek için baya uğraş verdim. Sonunda doğal olarak telepati özelliğim çıktı. Telepatiyi çok araştırmadım hatta yöneticimiz o ev konumunu yazınca telepati özelliği vardır diye inşallah benim değildir dedim sonra bir baktım benim gezegenim benim ev konumum. Geçmişe döndüm bazı şeyleri doğruladım. Şimdi baya sevmeye başladım ve kimseden esinlenmeyerek çünkü telepatiyiyle ilgili bir şey izlemedim.
Sende kendini tanı ve ilk sorun şu olsun benim amacım ne?
Ve astrolojiden de yararlanmalısın. : )

Kullanıcı avatarı
Budray

Kendi düşündüğüm şeyler de daha çok başarılı oldum. Kendi özelliklerini bilmen için daha önce başarılı olduğun anılara git, sonra en masum olduğun dönemine git çocukluğuna. Annene sorular sor ben küçükken nasıldım? Diye baya uzun konuşun. Ben kendimden örnek vereyim hayal gücüm geniştir küçükken oyuncak alırdım fakat işime nasıl yarar diye. Diğer çocuklardan daha farklı bakardım ve kendimce bir şeyler yapardım. Birde işin özünü bulmaya çalışırım seyir defterimden de anlaşılıyor :D
Bu özelliklerim astrolojide de yazıyordu iyice oturdu.
Uchiha Sasuke

Budray yazdı: 22 Tem, 08:27
Bu bana da çok oluyor bunla ilgili yöneticizime de mesajlar atmıştım. Kesinlikle dizi izlediğinden müziğe ilgi varsa bir kişi de oda sevdiği sanatçı gibi olmak ister. Dizilerde heyecan tavan olur o anı yaşamışcasına fakat arkaya baktığın da her şey normal sıradan...
Kendi yolumuzu biz belirlemeliyiz biz değil de insanlar kenderini bizim yerimize koysunlar. Bunu demek kolay ama yapmak zor çünkü bunu yaparken bile onlardan esinlenir insan.
Dizi izleme demiyorum ama eğer bir iş hakkında uğraşıyorsan (izlediğin film/dizi den etkilenip) onun gibi yapmaya çalışırsan aklında o iş yerine onun yaptıkları gelir ve konstrasyon buhar olup gider. Hayatım boyunca en büyük eksiğim diyebilirim. Mesela bir oyun oynuyorsun ve karşıda ki kişi acayip iyi oynuyor onun oynayışına bakıyorsun, inceliyorsun videosu varsa videolarını izliyorsun fakat onun gibi olamazsın ancak taklit edersin o savaşta ki hareketlerini hayal gücüde, konstrasyon da uçup gider.
Yalnız değilsin zaten çoğu kişi esinlenerek ve esinlendiği şeye göre arama yaparak burayı buldu eminim.
Bu durumu düzeltmek için baya uğraş verdim. Sonunda doğal olarak telepati özelliğim çıktı. Telepatiyi çok araştırmadım hatta yöneticimiz o ev konumunu yazınca telepati özelliği vardır diye inşallah benim değildir dedim sonra bir baktım benim gezegenim benim ev konumum. Geçmişe döndüm bazı şeyleri doğruladım. Şimdi baya sevmeye başladım ve kimseden esinlenmeyerek çünkü telepatiyiyle ilgili bir şey izlemedim.
Sağolasın çok yardımcı oldun. İlk iş dizi izlemeyi bırakıcam.(Son 13 bölüm kaldı bitsin sonra bırakıcam :))
İzlemediğim zaman yavaş yavaş düzelirim gibi tahmin ediyorum.
Şu anda sanki kendi karakterim, davranışlarım yok gibi. Sürekli izlediğim kişilerin davranışlarını taklit ediyorum. Mesela bir olay yaşıyorum damon burada olsa ne yapardı diye düşünüp onun gibi davranmaya çalışıyorum..

Kendimi tanıyanıyorum ki nasıl tanıyacağım. Neredeyse her durumla alakalı birşeyler izlediğim için hep onlar aklıma geliyor.. Ayrıca amacımı da bilmiyorum..
Nasıl halledeceğiz bunu gerçekten çok büyük bir sorun olmaya başladı.

Benim birşey yapmam için ona komple inanmam lazım. Astroloji de inanmadığım bazı kısımlar olduğu için tam teslim olamıyorum.Aklımda ki birkaç soruya tatmin edici cevap bulabilirsem bu işe girebilirim. Kendimi tanımak için..
Kullanıcı avatarı
Budray

Uchiha Sasuke yazdı: 22 Tem, 13:39
Budray yazdı: 22 Tem, 08:27
Sağolasın çok yardımcı oldun. İlk iş dizi izlemeyi bırakıcam.(Son 13 bölüm kaldı bitsin sonra bırakıcam :))
İzlemediğim zaman yavaş yavaş düzelirim gibi tahmin ediyorum.
Şu anda sanki kendi karakterim, davranışlarım yok gibi. Sürekli izlediğim kişilerin davranışlarını taklit ediyorum. Mesela bir olay yaşıyorum damon burada olsa ne yapardı diye düşünüp onun gibi davranmaya çalışıyorum..

Kendimi tanıyanıyorum ki nasıl tanıyacağım. Neredeyse her durumla alakalı birşeyler izlediğim için hep onlar aklıma geliyor.. Ayrıca amacımı da bilmiyorum..
Nasıl halledeceğiz bunu gerçekten çok büyük bir sorun olmaya başladı.

Benim birşey yapmam için ona komple inanmam lazım. Astroloji de inanmadığım bazı kısımlar olduğu için tam teslim olamıyorum.Aklımda ki birkaç soruya tatmin edici cevap bulabilirsem bu işe girebilirim. Kendimi tanımak için..
Rica ederim. Aynı durumdan konu açtım ve cevap buldum. En büyük etki konstrasyon bir şey yaparken hep konstrasyonunu bozmamaya çalış. Herhangi iş su içerken bile. Mesela fotoğraf çekiniyorsun diyorsunki nasıl poz vereyim şu şöyle çekiniyordu diyip o pozu veriyorsun fakat ortaya iğrenç bir görüntü çıkıyor. Çünkü sen hala o adama odaklısın. Tavsiyem boşver kameraya bakarken aklına düşünce gelince boşver o anın tadını çıkart. Bir anda sebebsiz yere başla inan daha iyi oluyor. Astroloji de yazılanlar banada bazen uymuyor ama genel olarak bakmakta fayda var. Diziyi bırakman iyi olur ama bilinçaltında yine istemsiz öyle davranırsın. Sana bir süre yardımcı olanlar küçüklüğünü öğrenmek, ve konstrasyona önem vermek. Yolun açık olsun. :)
Kullanıcı avatarı
Budray

Aa birde son 13 bölümünü kendini koymadan normal bir insanı izliyormuş gibi davran onunda faydası var.
Uchiha Sasuke

Tamamdır. Hakkını helal et. Harbiden çok yararı oldu anlattıklarının.Artık bazı şeylerin farkına varıp düzeltemeye başladım günde içinde.Hatta şöyle birşey de yaptım.. Eskiden dinlediğim müzikleri indirdim, izlediğim dizilerin müziklerini falan. Çünkü ne zaman onları dinlesem izlediğim sahneler aklıma geliyordu. Artık gün için o müzikleri dinleyip, onlara farklı anlamlar yükleyerek bana o sahneleri falan hatırlatmasını engelleyeceğim..

Aynen öyle izlerim. Bitince daha da izlemem.Bugün izlemedim mesela. Bolca boş vaktim oldu, sürekli yapamadığım, ertelediğim şeyleri yaptım.Şu hayatı mecbur yaşayacaksak sadece izlemekle olmuyor. E artık direksiyonun başına geçme vakti geldi.. Sayende.. :)