Tesadüf Zannettiklerimiz...
- Sai
- Yönetici
- Yaşadığınız İl: 54 Sakarya
- Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
- Cinsiyetiniz: Erkek
Re: Tesadüf Zannettiklerimiz...
Tesadüf denilen şey bir olayın doğru yerde ve doğru zamanda olmasına denir
- ddemmahum
- Sai
- Yönetici
- Yaşadığınız İl: 54 Sakarya
- Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
- Cinsiyetiniz: Erkek
örnek verirsen sevinirimXx.EvaisT.xX yazdı:oLadabiLir :P
- RM Agreder
Tesadüf ve şans ;
Tesadüfleri şans oluşturur.
Fakat şansın tanımı yapıldıktan sonra tesadüfün tanımını tekrar okuyun.
Şans ; bizim hesaplayabildiğimiz tüm olasılıkların dışında kalan , hesaplanması gereken fakat çok küçük ayrıntılar oldugundan ya da gözden kaçtığından hesaplanmamış olan olasılıkların bir araya gelip gerçekleştirdiği etkidir. Eğer tüm olasılıklar hesaplanırsa şans faktörü ortadan kalkar. Aksi taktirde hesaplayamadıklarımız bize bu şekilde geri döner.
Tesadüfleri şans oluşturur.
Fakat şansın tanımı yapıldıktan sonra tesadüfün tanımını tekrar okuyun.
Şans ; bizim hesaplayabildiğimiz tüm olasılıkların dışında kalan , hesaplanması gereken fakat çok küçük ayrıntılar oldugundan ya da gözden kaçtığından hesaplanmamış olan olasılıkların bir araya gelip gerçekleştirdiği etkidir. Eğer tüm olasılıklar hesaplanırsa şans faktörü ortadan kalkar. Aksi taktirde hesaplayamadıklarımız bize bu şekilde geri döner.
İmkansız diye bir kavram yoktur demeyin var. İmkansız olduğunu düşündüklerimiz bizim , olmasını imkansız haline getirdiklerimizdir! Keşke beynimizin kilitlerini çözmek yerine hiç kitlemeseydik... [ Başlangıç mısrası , yıl 1994]
-
bu "tesadüf"ler bana çok oluyor ama bunu nasıl kontrol edeceğimi bilmiyorum... neler yapmalıyız bunları kontrol etmek için?
-
bir şey soracağım bu güçler insan kirlendikçe-yani manevi anlamda çirkinleştikçe kayboluyormu-eskiden teyzeme elektrik faturası gelmişti baya yüklü bi miktar dı anneme abla baksana ne kadar gelmiş dedi bende o daha gitmeden 36 tl 350 lira demiştim küsüratına kadar bilmiştim son 1 sene öncesine kadar matematiğim iğrenç olmasına rağmen rakamları küsüratıyla tahmin edebiliyordum arada ama son 1 senedir yaşadıklarım dolayısıyla bunlar gitmiş olabilirmi?
- ilginç288
Bendede çok oluyor farklı nerden baksanız 15 örnek veririm ama herkes tesadüf diyor o ayrı :S
Sabreyle işine, hayır gelsin başına !
-
Bana daha çok cisimler konusunda oluyor. Evdeki tüm camlar kapalı olduğu halde sinirli olduğum zamanlarda ne zaman bir odaya girsem arkamdan kapı kapanıyor. Bu aralar dış kapı için aynı şey geçerli. Kapıdan girdiğimde arkama dönüp kapıyı kapamak için elimi uzatıyorum. Fakat kapı kendiliğinden ilerleyerek kapanıyor. 2. sinin rüzgardan olduğunu düşünsem bile etrafta hava akımı olduğunu farketmiyorum.
-
Geçen gün arkadaşla okuldan duraga gidiyorduk yolda normalde pek konuşmadıgım bir arkadaşımı gördüm selam verdim işte iyi günler falan..sonra arkadaşım dedi ki ne oluyo normalde hiç konuşmazdın onunla demeye gibi şeyler söylemeye başladı.Bende sonuçta arkadaşım oldugunu falan söyledim işte..sen selam bile vermiyor musun falan dedim..tam o sırada onun pek konuşmadıgı biri cıkmaz mı karşımıza:)..direk yanımdaki arkadaşıma selam verdi arkadaşımda ona tabi:)..tabi biraz bozuldu arkadaş ama:)..peki asıkl soru bu nasıl açıklanabilir?telepati falan değil değil mi?
bugün merdivenlerden çıkarken, orada olmayan bir adamla karşılaştım. bugün de orada değildi. keşke dedim... keşke gitse...
-
- Yeni Kullanıcı
Evet evet. İlkokul arkadasım aklıma gelmişti ve 2 gün önce hiç olmadık yerde bindiğim otobüse benden bi kaç durak sonra bindi.
Tesadüf demistim :)
Ama arada bir yanımdaki kişinin azda olsa ne düşündüğünü anlayabiliyorum. gözlerine yüzüne bakmadan. herkese oluyo mu bilmem ama garip :D
Tesadüf demistim :)
Ama arada bir yanımdaki kişinin azda olsa ne düşündüğünü anlayabiliyorum. gözlerine yüzüne bakmadan. herkese oluyo mu bilmem ama garip :D
-