Dünya'nın En Lanetli Yerleri

Moderatör: Sai

Kullanıcı avatarı
gabrielgray

Dünya'nın En Lanetli Yerleri

Okunmamış mesaj gönderen gabrielgray »

Çeşitli ülkelerde bulunan bu yerler için lanetli olduğu söyleniyor..

Resim

Transilvanya'da bulunan Dracula'nın kalesi.

Resim

St. Francisville Louisiana'da bulunan bu ev "Amerika'nın en lanetli evi" olarak da bilinir. Canlanan yağlıboya tabloları kanlı el izi ve kendi kendine açılıp-kapanan kapıları fenomen lanetleri arasında.

Resim

Pfister Oteli

1893 yılında inşa edilen bu otel ABD başkanı William McKinley ve ondan sonraki bütün başkanları ağırlamıştır. 1927'de ölen otelin kurucusu Charles Pfister'in hayaletinin gece vakti otele kayıt yaptırdığı söyleniyor. Bazı müşteriler de bazen garip sesler duyduklarını ve doğa üstü deneyimler yaşadıklarını anlatıyorlar.

Resim

Alcatraz

Bir zamanlar dünyanın en sıkı güvenliğine sahip Al Capone ve George Kelly gibi ünlü suçluları barındırmış bu hapishane San Fransisco Körfezi'nde ki adada bulunuyor. Hapishane faaliyeti sonlandırılan mekanı ziyaret edenler çığlıklar aniden kapanan hücre kapıları veya ayak sesleri duyduklarını iddia ediyorlar.

Resim

Amityville

Amityville New York'ta bulunan evin eski sahipleri gece vakti çalınan bando sesi garip kokular bazen de siyah garip bir yaratığın varlığından söz ediyorlar.

Resim

Edinburgh Kalesi

İskoçyanın en büyük turist cazibe merkezlerinden bu kalede çok fazla hayalet olduğu söyleniyor. Bunlardan en ünlüsü kaleye saldırı düzenlendiği anda ortaya çıkan hayalet davulcudur.

Resim

Paris Yeraltı Mezarlığı

1800'lerde Paris mezarlıkları dolmak üzereydi. Bu yüzden cesetler şehrin altındaki tünellere taşınmaya başladı. Kafatasları ve kemiklerin üstüste yığıldığı bu mezarlıklardan garip sesler geldiği söyleniyor.

Resim

Doğu Eyalet Islahevi

Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinde bulunan bu bina mahpusların kendilerini ve dindarlıklarını sorgulamaları için yapılmıştı. Ancak çoğu mahkum tam tersine akli dengesini kaybetti. Bu fasilite kapatıldıktan sonra içerisinden garip sesler duyulduğu da söylentiler arasında.

Resim

Point Hicks Deniz Feneri

Avustralya'nın doğu kıyısında bulunan bu deniz fenerinin korucusu 1947'de gizemli bir şekilde kaybolur. Sonraları bir çok ziyaretçi geceleri korucunun bot seslerini duyduklarını iddia etti. Bu arada korucunun hayaletinin halen kapı kollarının parlatıp temizlediği de söylentiler arasında.

--Alıntıdır--

aligergi

Re: Dünya'nın En Lanetli Yerleri

Okunmamış mesaj gönderen aligergi »

vay be en korkuncuda dracula kalesi ayrıca hepsinede gitmek isterdi doğrusu
KABA DAVRADIYSAM ÜZÜR DİLERİM
Kullanıcı avatarı
Hidrokinesis

Okunmamış mesaj gönderen Hidrokinesis »

:)) ben daha mezarın içerisinden gecemiyorum
burdaki yerlerden birine gitsem ne olur acaba :DD
Kullanıcı avatarı
Merlin

Okunmamış mesaj gönderen Merlin »

Dünyada gidemeyeceğim yer yoktur ve lanetli yer diye bir yerde yoktur..Hollywood etkilenmeleri bunlar..Dracula kalesi Vlad Tepes'in kalesidir..Korkacak ne var?
CrysthaL

Okunmamış mesaj gönderen CrysthaL »

Bence bazilari insanlarin uydurmasi yani o sesleri duymak istediklerinden dolayi duyuyor olabilirler.Yani demek istedigim bi adam cikiyo dioki burasi lanetli su sesler var falan die oraya giden adamin aklina onlar geldiginde adam o sesleri duymak istiyo ve beynide o adama oyun oynayarak o sesleri o kisiye duyuruo veya o seyleri gorebilior. Yani bu benim dusuncem.Bencede korkmaya gerek yok sanirim.

Kullanıcı avatarı
whaki

Okunmamış mesaj gönderen whaki »

onu bunu birakta, soylenti bile olsa ben bu yerlere asla tek basima gidemem :D zaten karanliktan cok fena korkarim, bigun neden cok korktugumu anladim, beni taniyan herkes benim cok hayalperest oldugumu soylerler, ztn kapkaranlik bi odada durunca aklima o kdr cok sey gelirki orada duramam :D suan bile karanlik bi odaya tek basima gidemem :D hele korku filmi izledikten sonraki tuvalete gitme maceralarini hic solemiyorum bile =)
Hayatta basardiklarinizdan cok basaramadiklariniz onemlidir... Yeni baslayan arkadaslar bu cumleyi unutmasinlar.
CrysthaL

Okunmamış mesaj gönderen CrysthaL »

whaki yazdı:onu bunu birakta, soylenti bile olsa ben bu yerlere asla tek basima gidemem :D zaten karanliktan cok fena korkarim, bigun neden cok korktugumu anladim, beni taniyan herkes benim cok hayalperest oldugumu soylerler, ztn kapkaranlik bi odada durunca aklima o kdr cok sey gelirki orada duramam :D suan bile karanlik bi odaya tek basima gidemem :D hele korku filmi izledikten sonraki tuvalete gitme maceralarini hic solemiyorum bile =)
Beni anlatmissin sanirim :D Bende karanliktan cok korkarim ve o tuvalet macerasi bendede cok oluo hatta ailem o yuzden kizio hem korkuosun hem izliosun diolar :DAma bilmiyolarki asil eglence zaten orda kokmicaksam nie korku filmi izliimki :D

“Genel Kültür” sayfasına dön