Mehdi Geldi Mi?

Moderatör: Sai

Forum kuralları
* Forumlarda T.C. Yasalarına aykırı konu açmak ve konulara yazmaz,
* Genel ahlaka aykırı yazılar yazmak, resim-video ve çeşitli medyalar eklemek,
* Küfür ve aşağılama içeren yazılar yazmak,
* Dil, Din, Irk ve Mezhep ayrımı yapmak, kışkırtmak veya bunlara zemin oluşturmak,
* Ahlaki, Tarihi, Örfi ve Kültürel yapımıza aykırı konu başlatmak, konularda yazmak ve yayınlamak,
* Hangi nedenle olursa olsun Siyasi konularda başlık açmak, açılmışsa başlık altına yazmak; başka bir konu altında Siyasi konulara girmek, Siyasi tartışmalar başlatmak, başka konuları Siyasi tartışma malzemesi haline getirmek;
Forum ortamının sıhhati açısından Yasaktır. Bu kurallara uymayanlar hiçbir uyarı verilmeksizin Forumdan Uzaklaştırılacaklardır
Kullanıcı avatarı
Swocker
Yaşadığınız İl: 59 Tekirdağ

Mehdi Geldi Mi?

Okunmamış mesaj gönderen Swocker »

Mehdi ile ilgili bazı noktalar iyi bilinirse, bu konuda gelen rivayetler ve yapılan yorumlar daha iyi anlaşılır.Şöyle ki:

-Mehdi meselesi akideye dahil değildir. Yani, bazı ehl-i iman Mehdiyi inkar etse dinden çıkmış olmaz, onun feyzinden mahrum kalır, hizmetinden istifade edememiş olur.

-Mehdiyi şahıs olarak belirlemek zordur. Hemen her hizip, kendi üstadını veya şeyhini mehdi görme temayülündedir.

-Mehdi olmak ayrı, kendini mehdi zannetmek ayrıdır. Nitekim zaman zaman bazı meczuplar çıkmakta ve kendilerini mehdi veya İsa olarak takdim etmektedirler. Halbuki, mehdi kendisinin mehdiliğine değil, İslama davet eder. Bir peygamber "ben Allahın elçisiyim, bana tabi olun" der. Ama mehdi, "ben mehdiyim, bana uyun, yoksa küfre düşersiniz" diyemez.

-Her asır, ehl-i imanı ümitsizlikten kurtaracak bir mehdi manasına muhtaçtır. Yani, mehdi manasından her asrın bir çeşit hissesi vardır.

-Bediüzzaman Said Nursi, mehdi konusunda çok kıymetli bilgiler verir. Bunların en mühimlerinden biri şudur:

Bu zaman şahıs zamanı değildir. Eski zamanda bazı harika şahıslar çıkmışlar, kıymettar hizmetlere vesile olmuşlar. Ama bu zamanda küfür şahs-ı manevi olarak hücum etmektedir. Bu hücuma karşı en büyük ferdi mukavemet başarısız kalmaya mahkumdur. Onun için bu külli hücuma mukabil bir şahs-ı manevi çıkarmak gerekir.

-Bediüzzaman Said Nursi, mehdiyetin üç merhalesinden söz eder:
1-İman
2-Hayat
3-Şeriat

Risale-i Nur, temelde iman hizmeti görmekle beraber, diğer iki merhalenin de öncülüğünü yaptığını söyleyebiliriz. Hz. Peygamber (asm) İslam davasının temelinde yer almış, sonraki İslami hizmetlerin de temelini atmıştır. Benzeri bir durumun mehdiyette olmasına bir engel söz konusu değildir. Yani, iman hizmeti diğer iki hizmet alanını etkileyecektir. Bununla beraber, hayatın geniş dairelerinde hizmet edilirken sıra dışı bazı harika fertlerin eliyle bu hizmetlerin ifa edilmesi medar-ı bahs olabilir. "Melikin atıyyelerini ancak matıyyeleri taşır." Bu kutsi hizmetlerin icrasında elbette bir kısım maneviyat erleri istihdam edilecektir. "Her ormanın kendine göre aslanları olduğu gibi, her meydanın da ona münasip erleri vardır."

-"Mehdi kimdir? Ne zaman gelecektir?" gibi sorular, bazen insanı asıl vazifelerinden alıkoyabilmektedir. Bunun yerine doğrudan aktif hizmetle meşguliyet tercih edilmelidir. Hele hele mehdiyet konusunu tartışma alanına sokmaktan kaçınılmalıdır. Nakledildiğine göre, Said Nursi sürgünde iken saf gönüllü bir zat "efendim, üzülmeyin. Mehdi gelecek, her şeyi düzeltecek" der. Said Nursi, şu anlamlı mukabelede bulunur: "Mehdi geldiğinde seni vazife başında bulsun!"
İnsan olabilmek için Kul olman gerekir.Kul olmak için yürek gerekir Yürek köpektede vardır ? O yüzden Adem Yunus İbrahim Muhammed olman gerekir!

Kullanıcı avatarı
fotino
Yaşadığınız İl: 21 Diyarbakır
Burcunuz: Yengeç Burcu: 23 Haziran-22 Temmuz
Cinsiyetiniz: Erkek

Re: Mehdi Geldi Mi?

Okunmamış mesaj gönderen fotino »

Bu konudaki bazı maddeler yanlış.Mesela "Mehdiyi şahıs olarak belirlemek zordur." ifadesi.Bu gibi ifadeler insanı çeşitli sapkınlıklara götürebilir.Yüce Allah, dünyaya bir önder gönderince halkın onu tanıyıp ona biat etmesi için onun belli özelliklerini insanlara belirtir.Eğer belirtmezse senin de bahsettiğin gibi her şeyh kendini mehdi zanneder.Böylece dünyada bir sürü mehdi olur ve onlara tabi olanlar da onlar gibi helak olur.Ayrıca bende Üstat Bediüzzaman'ın Hz.Mehdi hakkında bazı sözlerini rivayet etmek isterim.

BEN BÖYLE BİR NURUN ZUHURUNU ÇOK İNTİZAR ETTİM VE EDİYORUM. FAKAT ÇİÇEKLER BAHARDA GELİR. ÖYLE İSE O KUDSİ ÇİÇEKLERE ZEMİN HAZIR ETMEK LAZIM GELİR. VE ANLADIK Kİ, BU HİZMETİMİZLE O NURANİ ZATLARA ZEMİN İZHAR EDİYORUZ. (Mektubat, s. 371)

O ileride gelecek acib bir şahsın bir hizmetkarı ve ona yer hazır edecek bir dümdarı ve o büyük kumandanın pişdar bir neferi olduğumu zannediyorum. (Barla Lahikası, S. 162)

Ahir zamanın en büyük fesadı zamanında, elbette EN BÜYÜK BİR MÜÇTEHİD hem EN BÜYÜK BİR MÜCEDDİD, hem HAKİM, hem MEHDİ (hidayet eden) hem MÜRŞİD (doğru yolu gösteren kişi) hem KUTB-U AZAM (Müslümanların kendisine bağlandıkları büyük evliya, zamanın en büyük mürşidi) olarak BİR ZAT-I NURANİYİ (nurlu bir zatı) GÖNDERECEK ve O ZAT da, EHL-İ BEYT-İ NEBEVİDEN (Peygamberimiz (sav)'in soyundan) OLACAKTIR… (Mektubat, s. 411-412)

Alem-i islam'ın vahdetini (İslam aleminin birliğini) nokta-i istinad edip (dayanak noktası yapıp) beşeriyeti (insanlığı) maddi ve mânevi tehlikelerden ve gazab-ı İlâhi'den (Allah'ın azabından) kurtarmaktır. Bu vazifenin, nokta-i istinadı (dayanak noktası) ve hadimleri (hizmetkarları), MİLYONLARLA EFRADI (fertleri) BULUNAN ORDULAR lazımdır. (Emirdağ Lahikası, s. 259)

Ümmetin beklediği, AHİR ZAMANDA GELECEK ZATIN ÜÇ VAZİFESİNDEN EN MÜHİMMİ (önemlisi) VE EN BÜYÜĞÜ VE EN KIYMETDARI (değerlisi) OLAN İMAN-I TAHKİKİYİ (gerçek imanı) NEŞR (yazma ve dağıtma yoluyla yaymak) VE EHL-İ İMANI (iman edenleri) DALALETTEN (sapkınlıktan) KURTARMAK...(Sikke-i Tasdik-i Gaybi, s. 9)

Üstat Bediüzzaman'dan olan sözler alıntıdır.
“-Ya Rab, Sen bizim istediğimiz gibisin bizleri de kendi istediğin gibi eyle.”
Kullanıcı avatarı
fotino
Yaşadığınız İl: 21 Diyarbakır

Okunmamış mesaj gönderen fotino »

Unutmadan Swocker bu konu hakkında daha fazla bilgi istersen öm. ile başvurabilirsin.
“-Ya Rab, Sen bizim istediğimiz gibisin bizleri de kendi istediğin gibi eyle.”
Kullanıcı avatarı
ozina
Yaşadığınız İl: 10 Balıkesir
Burcunuz: Koç Burcu: 21 Mart-20 Nisan

Okunmamış mesaj gönderen ozina »

http://www.youtube.com/user/varliable

bakın bazıları bu şahısın mehdi olduğuna inanıyo , saçma bence ?
pixies forever <3<3
Kullanıcı avatarı
fenomen
Yönetici
Yönetici

Okunmamış mesaj gönderen fenomen »

fotino Mehdi hakkinda fazlami biliyorsun? Sana Mehdi(as)in ne zaman gelecegini soylesem ne dersin?
Chi Master Ferdi Bayramov (безконтактный бой, no contact combat,dokunmadan dovus)

Sizin veliniz ancak Allah, O'nun Peygamberi ve namaz kılan ve rükû halinde zekat veren müminlerdir. MAİDE suresi 55.

Kullanıcı avatarı
Lycanthropy
Yaşadığınız İl: 42 Konya
Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran

Okunmamış mesaj gönderen Lycanthropy »

fenomen yazdı:fotino Mehdi hakkinda fazlami biliyorsun? Sana Mehdi(as)in ne zaman gelecegini soylesem ne dersin?
Ne zaman geleceğini mi yoksa ne zaman ortaya çıkacağını mı?
Dünya tarihine adımızı kazıyacağız. Yeryüzü ilk defa Luciferin korktuğuna şahit olacak.
Kurt kadar hızlı ve kurt kadar özgür !
Zek Asakura
Yaşadığınız İl: 45 Manisa
Konum: Aklının almadığı yerdeyim,okuldan alınmayan belgeyim

Okunmamış mesaj gönderen Zek Asakura »

Yalancı Mehdiler çıktığına göre Hz. Mehdi a.s zaten çıkmıştır..
Maliye Bölümü üzerine Ne tür Sorunuz varsa özel mesaj atın bildiğim kadarıyla cevaplarım ( en iyi bildiğim ders hukuk)
levitasyon_ustası
Yaşadığınız İl: 32 Isparta

Okunmamış mesaj gönderen levitasyon_ustası »

mehdi gelmiştir atatürk zamanında atatürk kuranı kaldıracağım dediği zaman mehdi gelip atatürkü ilimde yenince atatürk kuranı kaldıramamıştır atatürk ezanı 18 sene türkçe okutturdu ve SAİD NURSİ yi müslümanlığı yaymasın diye hapishanelere attırdı neyse kısa keseyim bunlar benim değil nur talebelerinin söylediğidir
Bir köy muhtarsız olmaz. Bir iğne ustasız olmaz, sahipsiz olamaz. Bir harf kâtipsiz olamaz, biliyorsun. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu KÂİNAT hâkimsiz olur ? ( Bediüzzaman Said Nursi )
Kullanıcı avatarı
Swocker
Yaşadığınız İl: 59 Tekirdağ

Okunmamış mesaj gönderen Swocker »

Hocama sorduğumda şu yanıtı aldım;
geldi ama ilan edilmedi zahir yetki verilmedi mehdi a.s. zaten yaşayan birisi idi 12 imamlarımızın sonuncusuydu mesih a.s. da öyle bedenen ruhen yaşıyor idris a.s. ilyas a.s. arşa cennete alındı beklenmede şuan dünya teknolojileri mehdi a.s. yerini araştırmada nasa penthagon bütün uyduları cihazları ile orda yakında gelecek ama kayıplar derken anlamadım bizi ilgilendiren muhammed mustafa s.a.v efendimize tabii olmak ibadetimizi yapmak hadislerde belirtilenleri yapmak geldi gelecek değil garantimiz yokki bir saniye sonrasınada bekleyelim geldi bunca günahlarımızdan koşup eline yapışıncamı sevaba çevireceğiz hayır allah diyeceğiz gelirse biat edeceğiz neden gerçek islamı bidatlerden ayırıp getirecek ..... konu uzun sitede daha önce açtık detaylı ama en güzelini nazımı kıbrisi efendinin bahsettiği vallahu alem bi sevab...
İnsan olabilmek için Kul olman gerekir.Kul olmak için yürek gerekir Yürek köpektede vardır ? O yüzden Adem Yunus İbrahim Muhammed olman gerekir!
Kullanıcı avatarı
fenomen
Yönetici
Yönetici

Okunmamış mesaj gönderen fenomen »

senin hocan ehlibeytin son imami Imam Mehdi Sahibezzamani ehlibeyt asiklarindan iyimi bilicek ? Mehdi bin yildan fazladir var ama Buharinin yarisindan sonrasi uyduruk olan bir hadisindan sonra tum sunniler aha babasinin adi abdullah olucak felan dedi.hadis sudur.Peygamberimiz(s.a.s) buyurmusdur:Sonda gelen kurtarici(Kaim ve s.) ismi benim ismimden babasinin ismi benim ismimden olcak.ama gerceginde ise baba kismi yerine Kunyesi (yani taninimi mesela ebu Kasim) benim kunyemden olcakdir.Simdi babasinin adi babamin adindan uydurdugu icin tum dunyada Mehdi dogucak yok bilmem IStanbulda dogacak yok geldi daha yetki verilmedi yok gelicekde dogacak.Hepsi uyduruk seyler.Peygamberimizin bir hadisini bile yanlis yorumlamislar.Hadis budur:Kaim (Mehdi) benim soyumdan olucak.Buharinin o uyduruk hadisine gore bu hadisin yorumunu Peygamberin soyundan olcak ta gelicekde Abdullah adli kisinin evinde dogacak.ya kardesim Acib bakin ehlibeyte imamlara.
1. hz ali
2. imam hasan
3. imam hüseyin
4. zeynel abidin
5. muhammed bakır
6. cafer sadık
7. musai kazım
8. ali rıza
9. muhammed taki
10. ali naki
11. hasan askeri
12. muhammed mehdi

Bu imamlarin hepsi bir birinin ogludur babadan ogula gecmedir yalniz Hoseyn Hasandan sonra gelmedir yani buyuk kardesinin oldurulmesinden sonra.Imam Muhammed Mehdi(as) imam Hasan Askerinin(as) evladidir.Eger isterseniz hayatlarini arasdira bilirsiniz.gidib buhariyi ve serefsiz muaviyeye hz deyerek oven hocalarinizin yerine.Ehlibeyt asikligi alevilik demek degildir.EHlibeyt Kadir Humdur.Kuranin ayetleridir (ahzab suresi,maide suresi,insan suresi ve s) Muhammed Mehdi(as) tam bin yildan fazladir yasiyor geldiginde 30-40 yaslarinda genc biri gibi olcak hala ole.sag yanaginda ben var.dislerinin arasi seyrekdir peygamberimize(s.a.s) cok benziyor.Zulfikarla gelicek.Geldiginde cinleri gore bilecegiz tipki Idris peygamberin zamanindaki gibi.Cinler ve Melekler onun ordusunda savasicaklar.eger dunyada 313 takvali kisi olsa imam gelicekdir.Imami gormek mumkun sadece takvali olun yeter.bunun icin yeminde ede bilirim.ve zulmun en ustun seviyyesinde mazlumlar edrikni ya Mehdi (as) dendiginde ve takvali 313 yaveri oldugunda(kumandani.bunlardan 50si kadin ve kizlardir) imam gelicekdir.Neyse basinizi fazla agritdim galiba okudugunuz icin tesekkur ederim.birde yemin etme isini niye dedim biliyormusunuz.sadece 1 hafta calisdigim kadar takvali olmaya calisdim ve gun icinde ev arkadasimla tartsigimiz konulari(imamla ilgili konulari) imam ruyama girerek bana hepsinin cevabini verdi.bunu solemek dogru degil ama size yemin etme sebebini anlatdim sadece.
Chi Master Ferdi Bayramov (безконтактный бой, no contact combat,dokunmadan dovus)

Sizin veliniz ancak Allah, O'nun Peygamberi ve namaz kılan ve rükû halinde zekat veren müminlerdir. MAİDE suresi 55.