Elementlerle İlgilenenlere Bir Sorum Olacaktı :)
Moderatör: Sai
- turab
- Yaşadığınız İl: 37 Kastamonu
- Burcunuz: Boğa Burcu: 21 Nisan-21 Mayıs
- Cinsiyetiniz: Erkek
Elementlerle İlgilenenlere Bir Sorum Olacaktı :)
Arkadaşlar Elementleri Bükmek İçin Hareketler Var mı?Bazı Yerlerde hava su ateş bükme hareketleri tha ci vs. gibi şeyler görüyorum acaba ne kadar doğru bilemedim bilen biri varsa ve cevaplarsa sevinirim.Teşekkürler
uubam.com
Kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir...
- ScreamOfTheElements
- Yaşadığınız İl: 35 İzmir
Re: Elementlerle İlgilenenlere Bir Sorum Olacaktı :)
Yoktur. Yani hem vardır hem yoktur. :D Bu yürüdüğünüz yol ve geleneğe bağlı olarak değişir. Elementlerle ahengi zihninizle ve ruhunuzun ritmine kulak vererek sağlarsınız. Bazı gelenekler bunlar için özel ritüeller yapıyorlar. Mesela elementi çağırıyorlar ve elemente hareket veya söz BAHŞEDİYORLAR. Yani elemente diyorki şunu şunu söylediğimde şöyle olacaksın, şunu şunu yaptığımda şöyle olacaksın. Tabi böyle basit değil sadece anlayabileceğin şekilde örnek veriyorum. Bu sözler ve hareketler genelde kimsenin aklına gelemeyecek şeyler olarak seçilir ve öyle elemente atfedilir. Ama bu seviyeye gelebilmek için o öğretinin önceki derslerini tamamlamak gerekir.
Bu bir gelenek için geçerli. Aslında her ezoterik öğretide elementlere yer verilir bunun için gelenek çoktur. Mesela başka bir gelenekte elementlerle fiziksel olarak çalışmak başka varlıklar tarafından, kişinin çalışması karşılığı bir ÖDÜL olarak verilir. Burada hareketlerin, sözlerin olup olmayacağı kişiye ve varlığa bağlıdır.
Başka bir gelenekte tıpkı evrensel bir enerji gibi insiyasyonla kişi öğrenir elementlerle fiziksel olarak bütünleşmeyi. Gerekli insiye alındıktan sonra kişi düzenli çalışarak diğerlerinden daha hızlı ilerleyebilir yalnız burada hareket vesayre pek söz konusu değildir. Bu konuda bilgim yok.
Bunun en alt yolu ise işte o uyduruk kinezilerdir. :D
Bu bir gelenek için geçerli. Aslında her ezoterik öğretide elementlere yer verilir bunun için gelenek çoktur. Mesela başka bir gelenekte elementlerle fiziksel olarak çalışmak başka varlıklar tarafından, kişinin çalışması karşılığı bir ÖDÜL olarak verilir. Burada hareketlerin, sözlerin olup olmayacağı kişiye ve varlığa bağlıdır.
Başka bir gelenekte tıpkı evrensel bir enerji gibi insiyasyonla kişi öğrenir elementlerle fiziksel olarak bütünleşmeyi. Gerekli insiye alındıktan sonra kişi düzenli çalışarak diğerlerinden daha hızlı ilerleyebilir yalnız burada hareket vesayre pek söz konusu değildir. Bu konuda bilgim yok.
Bunun en alt yolu ise işte o uyduruk kinezilerdir. :D
I Can Be Anything, Anything I Want To BE .!!
Witch
Witch
- turab
ben pyrokinezi çalışmaya başladım ve kendim bi teknik geliştirdim diyebilirim ne derece doğru bilmiyorum ama sizin fikrinizi almak isterim..gece yatmadan önce her derin nefes alışımda içimdeki ateşin arttığını düşünüyorum vucudumdaki tüm ateş zerreciklerinin karnımda toplandığını düşünüyorum.ve o topun büyüdüğünü düşünüyorum ve o kadar güçlü oluyorki sanki lavlarla kaplanıyorum..ve gerçekten bi süre sonra karnımda ısınma oluyor ve vucudum ısınıyor bazıları karın çakrana zararlı olabilir diyor ama bana iyi geldiğini hissediyorum sizce devam etmelimiyim?
uubam.com
- ScreamOfTheElements
evet bu işte bir çeşit ateş meditasyonu. element meditasyonu elemental gücü kuvvetlendirir. yalnız aldığınız o ateş elementini çalışmanın sonunda vücudunuzdan çıkıp everene gittiğini düşünerek evrene geri vermelisiniz. yoksa gelişemezsiniz.
Witch
Witch
- turab
hm anlıyorum teşekkürler insiye almadan gelişmek mümkün değilmi üst seviyelere?
uubam.com
- UsTr
- Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart
Lafınızı bal ile kesiyorum.Su elementi için nasıl bir meditasyon şekli uygulayabilirim ? Ne düşünmem lazım ? Nasıl bir yol izlemem lazım ? Turab arkadaşın yaptığı ateş meditasyonu demişsin.İşte bende onun gibi su meditasyonu gibi bişey yapabilirmiyim ? Yapılabiliyosa işte nasıl yapılır ? Yada bi kaynak filan verebilirmisiniz ? Şimdiden teşekkür ....
- ScreamOfTheElements
yani mümkün ama dediğim gibi derin ezoterik ve ruhani uygulamalar gerekli. bunun için de titreşim seviyen ve ruhani düzeyin bayağı fazla olmalı. :)
UsTr: Öncelikle her zamanki meditasyon oturuşunda oturup zihnini meditatif hale sokuyorsun. Sonra işte suyun enerjisini içine çekiyosun yavaş yavaş 10 dakika bunu yapmalısın. 10 dakika da çektiğin enerjiyi tekrar evrene geri vermek zorundasın. bu evrensel bir kuraldır. bu en basiti. kendin de meditasyonlar geliştirebilirsin. :)
UsTr: Öncelikle her zamanki meditasyon oturuşunda oturup zihnini meditatif hale sokuyorsun. Sonra işte suyun enerjisini içine çekiyosun yavaş yavaş 10 dakika bunu yapmalısın. 10 dakika da çektiğin enerjiyi tekrar evrene geri vermek zorundasın. bu evrensel bir kuraldır. bu en basiti. kendin de meditasyonlar geliştirebilirsin. :)
Witch
Witch
- UsTr
- Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart
Anladım.Normal enerji çeker gibi suyun enerjisini çekicem.Zaten enerji çekerken su gibi berrak masmavi enerji çekiyorum.Yani 10 dakikada yapabilirim sanırım.Teşekkür ederim. :)
- ScreamOfTheElements
evet mavi suyun rengidir. bunu kafanı batı yönüne koyarak, bulunduğun yere metal bir kapta esanslı su koyarak ve yağlanmış mavi bir mum yakarak destekleyebilirsin :)
Witch
Witch
- ScreamOfTheElements
eğer uzanmıyorsan oturma pozisyonundaysan kafanı batıya koyamayacağına göre yüzünü batıya dönerek yapabilirsin.
Witch
Witch
-