Gerçek mi Hayal mi ?

Moderatör: Sai

Kullanıcı avatarı
UsTr
Yaşadığınız İl: 35 İzmir
Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart
Cinsiyetiniz: Erkek

Gerçek mi Hayal mi ?

Okunmamış mesaj gönderen UsTr »

Hemen konuya giricem.Öncelikle ben hayal aleminde yaşayan bir insanım.Çizgi filmlerdeki ve filmlerdekilerin birgün bir şekilde olabileceğine inanırım.Dünyanın gerçeklerini takmıyorum.Hayal aleminde yaşıyorum ve evden kaçıp ormanda yaşayıp parapsikoloji çalışıcam diyede hep uçuk hayaller kuruyorum.Buraya kadar benim ne kadar hayalci olduğumu anlamışsınızdır.Şimdi gelelim asıl konuya.Herkes diyo ki gerçek dünya,gerçekler,gerçek hayat.Güzel.Bunları söyleyen kendini doğru bişey söylüyo zannediyo.Herkes öyle zannediyo.Hayal dünyasında yaşama gerçeklerle yüzleş diyenler hiç düşündünüz mü ben niye bunu söylüyorum ? Söylemiş olup sırf nasihat vermek için mi söylüyosunuz ? Yoksa gerçeklerle yüzleşmeye gerçekten inandığınız için mi ? Gerçekler acıtır,gerçek hayat hayal dünyasına benzemez hayallerimizi yıkar geçer bizi çiğner ezer geçer.Gerçek bu.Çok güzel.Niye o zaman gerçek hayatı ve gerçek dünyayı isteyeyim ki ? Hiç düşündünüzmü hep gerçeği arıyosunuz.Hep hayal kurmak çocukça ve kurulan hayallerin gerçek dünya tarafından yıkılacağını biliyosunuz.O zaman hayal gerçekten daha güzel.Gerçek dünyayı ben niye isteyeyim ki ? Şimdi bütün bu okuduklarınızdan sonra çık hayal dünyasından gerçek hayata dön diyenlere,gerçekler hayalleri yıkar gerçek dünyayla yüzleş diyenelere ve hayal aleminde yaşamayı bırak diyenlere soruyorum.Bu zamana kadar hep gerçekleri savundunuz.Çok basit bir sorum var herkesinde cevabına ihtiyacım var.

Gerçeği Hayalden Üstün Yapan Şey Nedir ?
Hayali Gerçekten Daha Alçak Yapan Şey Nedir ?

Bu iki soruya cevabınızı bekliyorum değerli arkadaşlarım. :)

Kullanıcı avatarı
Yalniz
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul

Re: Gerçek mi Hayal mi ?

Okunmamış mesaj gönderen Yalniz »

Hayal kurmayi cok severim ciddi.. yururken, bisey dinlerken, oyle her an, hayal kurarim. Hayalden zevkli bisey yok.. Rüya gormeyide cok seviyorum bu yzden :D Ama soyle bir sey ki tumden hayal dunyasinda yasayamazsin.. Yani yasarsinda en azindan etrafindakiler bilmesin bunu.. Amma laf ediyorlar sonra.. Hayatta hayal ettigimiz hersey olsaydi, imtihanin sebebi kalmazdi.. Bir seyi cok istersin cok hayal edersin vs elinden geleni yaparsin olmaz. Neden? Bunun cevabini kendine verebileceksin. Hayatin anlami nedir onu bileceksin.. Rabbimiz vermeyecek olsaydim isteme hissini vermezdim diyor.. Hayaller insani ayakta tutan seydir. Onlarsiz olmaz heralde ben dusunemiyorum sahsen. dengesini bileceksin.. gerceklerle yuzles diye bisey yok.. onlari bana gore hayallerden yoksun insanlar söyler..
My heart will be blacker than your eyes when I'm through with you. ( Radical face - Black Eyes)

I found freedom. Losing all hope was freedom. (Fight Club)
Kullanıcı avatarı
carnim_rama

Okunmamış mesaj gönderen carnim_rama »

San kimse hic hayal kurma demiyor ama hayaller ugruna gercek dunyayi boslayip mahvetme diyorlar. Ve gercekten gerceklerle yuzlesmelisin cunku bu hayat sana allahin verdigi bir sinav. Sen bu dunyayi unutucak kadar hayallere kapilirsan allahin sana verdigi hayatada laf ediyorsun demektir.
Anlatsanda anlamam sanırım sen şehirli ben köylüyüm Ölmeden girdim toprağa ölüyüm ibretlik bir öyküyüm Gözümü deldi nur körüm bu dünyaya bil bu dünya kaynana İyilik etmez hayrına ..
Kullanıcı avatarı
UsTr

carnim_rama yazdı:San kimse hic hayal kurma demiyor ama hayaller ugruna gercek dunyayi boslayip mahvetme diyorlar. Ve gercekten gerceklerle yuzlesmelisin cunku bu hayat sana allahin verdigi bir sinav. Sen bu dunyayi unutucak kadar hayallere kapilirsan allahin sana verdigi hayatada laf ediyorsun demektir.
Alakası yok.Sonuçta hayal kurma yeteneğini bize veren yine ALLAH.Ben hayal dünyamda yaşayıp bütün dünyayı boşalrsam ki çok sıkıntılı olduğum zamanlarda öyle yapıyorum.Ben bu dünyayı unutup hayallere kapılırsam ALLAH ın veridği hayata laf etmiş olmam aksine ALLAH'ın verdiği hayatın en güzel yanını yaşamış olurum. HAYAL :)
Kullanıcı avatarı
carnim_rama

UsTr yazdı:
carnim_rama yazdı:San kimse hic hayal kurma demiyor ama hayaller ugruna gercek dunyayi boslayip mahvetme diyorlar. Ve gercekten gerceklerle yuzlesmelisin cunku bu hayat sana allahin verdigi bir sinav. Sen bu dunyayi unutucak kadar hayallere kapilirsan allahin sana verdigi hayatada laf ediyorsun demektir.
Alakası yok.Sonuçta hayal kurma yeteneğini bize veren yine ALLAH.Ben hayal dünyamda yaşayıp bütün dünyayı boşalrsam ki çok sıkıntılı olduğum zamanlarda öyle yapıyorum.Ben bu dünyayı unutup hayallere kapılırsam ALLAH ın veridği hayata laf etmiş olmam aksine ALLAH'ın verdiği hayatın en güzel yanını yaşamış olurum. HAYAL :)
O zaman bu dunyaya gelme nedenin olan sinavlarindan kalmisolursun. Basina gelen kotu olaylar senin allaha inancini vebagliligini sinar. Sen kacarsan nasil olacak bu:)
Anlatsanda anlamam sanırım sen şehirli ben köylüyüm Ölmeden girdim toprağa ölüyüm ibretlik bir öyküyüm Gözümü deldi nur körüm bu dünyaya bil bu dünya kaynana İyilik etmez hayrına ..

Kullanıcı avatarı
delenamo
Burcunuz: Boğa Burcu: 21 Nisan-21 Mayıs

Okunmamış mesaj gönderen delenamo »

Yanlız UsTr ona bakarsan kötülük yapıp, kul hakkına girerek, çalıntı para yiyerekte, güzel bir hayat sürebilirsin. Kul hakkına girebilme ve hırsızlık yapabilmede Allah'ın verdiği bir yetenek bunu kullanmak veya kullanmamak sınavın bir parçası. Tamam hayal kurmak güzeldir ama o açıdan bakmamalısın. Mesela alkol kullanırsın başka kimseye zarar vermeyebilir diğer sıkıntıları unutmak için içer adam ama hem bilincini kaybeder yaptığını bilemez hemde sınavın parçası olan şeylere aklınca atlatmaya çalışır. Bu yeteneği de Allah verir yine kullanıp kullanmamak bize kalmış.
Bildiğim bir şey varsa o da hiçbir şey bilmediğimdir.
Kullanıcı avatarı
UsTr

carnim_rama yazdı:
UsTr yazdı:
O zaman bu dunyaya gelme nedenin olan sinavlarindan kalmisolursun. Basina gelen kotu olaylar senin allaha inancini vebagliligini sinar. Sen kacarsan nasil olacak bu:)
Ben bu zamana kadar zaten hepsinden kaçtım.Dedim ki ALLAH'ım sen beni bu sıkıntımdan kurtar.Sabrettim.Sabrettim.Hep de kurtuldum.Hayal işte o sabır imtihanı sırasında devreye giriyo. :)
Kullanıcı avatarı
UsTr

delenamo yazdı:Yanlız UsTr ona bakarsan kötülük yapıp, kul hakkına girerek, çalıntı para yiyerekte, güzel bir hayat sürebilirsin. Kul hakkına girebilme ve hırsızlık yapabilmede Allah'ın verdiği bir yetenek bunu kullanmak veya kullanmamak sınavın bir parçası. Tamam hayal kurmak güzeldir ama o açıdan bakmamalısın. Mesela alkol kullanırsın başka kimseye zarar vermeyebilir diğer sıkıntıları unutmak için içer adam ama hem bilincini kaybeder yaptığını bilemez hemde sınavın parçası olan şeylere aklınca atlatmaya çalışır. Bu yeteneği de Allah verir yine kullanıp kullanmamak bize kalmış.
Ya hayal kurmak kötü bişey değil ki ? Gelgelelim hayal kurmak kötğ bişey olsaydı zaten nefis devreye girerdi.Ama bazen kimsenin karışamayacağı ve kimsenin elinden alamayacağı şeyler vardır.Gerçek dünyada bu yoktur.Herşey bir şekilde elinden alınabilir.Ama kurduğun hayaller elinden alınamaz.Bu yüzdendir ki ben şahsen hayal dünyasında yaşamayı gerçek dünyadan daha iyi görüyorum.Hem dediğim gibi senin verdiğin örneklemeler hep kötü yönde.Şeytan ve nefisin baskın olduğunda zaten imtihan halinde olursun.Gelgelelim kötü bişeyi eğer nefis ve şeytana rağmen yapmazsan işte o zaman imtihanı geçersin.Ama hayal kurmak yada hayal kurup dünyadan kurtulmak bir kötülük değil.Kimseye zarar vermez.Sadece sana bütün iplerin elinde olduğu bir dünya verir hayal :)
Kullanıcı avatarı
carnim_rama

UsTr yazdı:
delenamo yazdı:Yanlız UsTr ona bakarsan kötülük yapıp, kul hakkına girerek, çalıntı para yiyerekte, güzel bir hayat sürebilirsin. Kul hakkına girebilme ve hırsızlık yapabilmede Allah'ın verdiği bir yetenek bunu kullanmak veya kullanmamak sınavın bir parçası. Tamam hayal kurmak güzeldir ama o açıdan bakmamalısın. Mesela alkol kullanırsın başka kimseye zarar vermeyebilir diğer sıkıntıları unutmak için içer adam ama hem bilincini kaybeder yaptığını bilemez hemde sınavın parçası olan şeylere aklınca atlatmaya çalışır. Bu yeteneği de Allah verir yine kullanıp kullanmamak bize kalmış.
Ya hayal kurmak kötü bişey değil ki ? Gelgelelim hayal kurmak kötğ bişey olsaydı zaten nefis devreye girerdi.Ama bazen kimsenin karışamayacağı ve kimsenin elinden alamayacağı şeyler vardır.Gerçek dünyada bu yoktur.Herşey bir şekilde elinden alınabilir.Ama kurduğun hayaller elinden alınamaz.Bu yüzdendir ki ben şahsen hayal dünyasında yaşamayı gerçek dünyadan daha iyi görüyorum.Hem dediğim gibi senin verdiğin örneklemeler hep kötü yönde.Şeytan ve nefisin baskın olduğunda zaten imtihan halinde olursun.Gelgelelim kötü bişeyi eğer nefis ve şeytana rağmen yapmazsan işte o zaman imtihanı geçersin.Ama hayal kurmak yada hayal kurup dünyadan kurtulmak bir kötülük değil.Kimseye zarar vermez.Sadece sana bütün iplerin elinde olduğu bir dünya verir hayal :)
Psikolojide cok hayal kurmaktan gercegi ayiramama durumu vardir. Dikkat et deli hastanelik olma derim:)
Kullanıcı avatarı
UsTr

carnim_rama yazdı:
UsTr yazdı:
Psikolojide cok hayal kurmaktan gercegi ayiramama durumu vardir. Dikkat et deli hastanelik olma derim:)
Püff :D Çok hayal kurdum etrafta uçan cisimler görüyorum :D Rahat ol delirmedim :D Sadece herkes bırak hayali gerçeklerle yüzleş filan diyo da.Bende basit bir soru sordum bunu diyenlere ? Niye gerçekleri hayalden üstün görüyolar ? Gerçeği hayalden üstün yapan ne ? Tamam gerçek hayata dönmem ve gerçeklerle yüzleşmem için bana bişey versin bunu diyenler.Basit bir soru. Gerçeği hayalden üstün yapan ne ?