Hipnoz ile ilgili Sorular ve Cevapları-1
- TriGonoMetri
- Medya-Tanıtım Yönetici
- Yaşadığınız İl: 72 Batman
- Burcunuz: Başak Burcu: 23 Ağustos-22 Eylül
- Cinsiyetiniz: Erkek
Hipnoz ile ilgili Sorular ve Cevapları-1
Hipnozla ilgili bazı sorulara açıklık getirmek istedim.Alıntı değildir .Eğitim aldığım zamanlar da öğrendiğim ve kendi uygulamalarımda ki tecrübelerimden faydalanarak oluşturdum.Umarım bazı sorularınıza cevap niteliğinde olur.
Soru 1-Hipnoz nedir ve Hipnoz yapabilmek için temel şartlar nelerdir?
Cevap:Hipnoz yunanca da hipnosis yani uyku hâli olarak nitelendirilse de kesinlikle uyku hâli değildir.Uyku ve uyanıklık arasında bir noktadadır.Temel şartlara gelince en önemli şart kişinin kendisidir.Serbest olmalı ve önyargılı olmamalıdır.Uygulama yapmadan önce kişiye gerekli tüm bilgileri verip rahatlamasını sağlamalıyız.Ayrıca uygulamayı yapacak kişinin de kendini geliştirmiş olmasına dikkat etmelisiniz malum konumuz bilinçaltı asla kendinizi acemi ellere teslim etmemelisiniz.Yani diğer bir şartta uzmanlık diyebiliriz.
Soru 2-Herkes hipnoz olabilir mi?
Cevap : Herkesi Hipnoz edemezsiniz.Hipnoz edeceğiniz kişinin akıl sağlığının yerinde olması,6 yaşın üstünde olması, 65 yaşüstü olmaması ve kendini size bırakması gerekir.Ayrıca belirli hastalığı olanlara da hipnoz uygulamamaya dikkat ediyoruz.Onlar da kalp,sara vb hastalığı olan gruplardır.Çünkü geçmişe dair canlandırma yaptığımızda acı bir olayı derin bir şekilde hatırladıklarında kötü bir durum olabilir.
Soru 3- Hipnoz kaç aşamadan oluşur?
Cevap: Hipnoz genel itibariyle gevşeme, telkin ve uyandırma olmak üzere 3 aşamadan oluşur.Uygulayıcın taktikleri doğrultusunda bu aşamalar kişiyi rahatlamak vb yöntemlerle arttırılabilir.Bunlar Hipnoz öncesi ve sonrası yapılan uygulamalar olduğu için kafa karışıklığına sebep vermemek için bu konulara ileride değineceğim.Öğrenme ve öğretme babında kolaylık sağlamak açısından 3 aşamaya ayırabiliriz.
Soru 4- Hipnoz da kaç türlü trans vardır?
Cevap: Hipnoz da kişiyi hafif orta ve ağır ( derin) olmak üzere 3 farklı transa koyabiliriz.Yeni başlamış ve birazda uygulama yapmış bir öğrenci hafif transa alabilir daha da gelişmiş eğitmen seviyesine gelmiş biri orta trans ve biraz uğraşla derin transa koyabilir daha çok gelişmiş ve tabiri caizse hipnozun profu olmuş kişi ise derin transı zorlanmadan uygulayabilir.
Soru 5-Hipnozla bir kişiye istediklerimizi yaptırabilir miyiz?
Cevap:Hipnozun en çok tartışılan sorusudur.Derin transla kişiye birçok şey yaptırabilirsiniz fakat bunun da kişiye bağlı olduğunu vurgulamak isterim.Kişiyi derin transa almış olsanız bile bilinçaltına yerleşmiş değerlerini bir seansla aşamazsınız.Birçok dış istihbarat örgütünün ajanlarına cesaret verme vb birçok yöntemi hipnozla uyguladığı da herkesçe bilinmektedir.Bu şekilde de yaptırmak istediklerine zemin oluşturabiliyorlar.
Soru 6- Hipnoz uygulaması ortalama ne kadar sürer?
Cevap: Bunun için kesin bir süre veremeyiz tamamiyle uygulayıcının program amacına ve telkinlerin süresine bağlıdır aynı zamanda telkinlerin yavaş, anlaşılır ve yumuşak tonda verilmesi gerekir bundan ötürü seans aşağı yukarı 25-30 dk civarındadır.Bir de Hipnoz konusu içine giripte kişiyi transa almadan aniden konu atlaması yapılarak o anki zihin çelişkisinden faydalanılarak verilen telkinler vardır.Onlar kısa sürer ve bunlar da genel de ikna amaçlı kullanılır.
Soru 7- Hipnozun en önemli aşaması hangisidir?
Cevap:Her aşamanın ayrı bir görevi olduğundan böyle bir ayrım yapılması doğru değildir.Her aşama birbirini tamamlayıcı ve olmazsa olmaz niteliğe sahiptir.Gevşeme olmadan telkinlerin bir önemi olmaz.Telkinler olmadan da uyandırmanın ve gevşeme halinin bir önemi olmaz.
Soru 8-Hipnozu hangi alanlarda kullanabiliriz?
Cevap:Genel olarak sigarayı bırakma,konsantrasyon ,uyum sağlama vb birçok alanda kullanabiliriz.Kendim hipnozu uyguladığım bir arkadaşımın fasulyeye karşı olan problemini bu şekilde çözdüm.Bu Tabi bunların sonucunu bir seansta alamayabiliriz.Ben uygulamamı 4 seansla sınırlandırdım.Arkadaşım fasulye yemeye başlayınca devam etmeye gerek duymadık.Hipnoz bilinçaltının kapısını açar geri kalanını ise telkinler bilinçaltına işler.Ayrıca Dr Mehmet ÖZTÜRK tarafından narkoz kullanılmadan hipnozla guatr ameliyatı yapıldığı da herkesçe bilinmektedir.
Soru 9-Hipnozda telkinler nasıl oluşturulur?
Cevap:Telkinleri uygulamamızın amacına göre oluştururuz.Genelde kişiyi gevşetmek için yapılan telkinler benzerlik gösterir.Kişiyi sahile götürüp kuş ve su sesiyle de ormana götürüp kuş ve bastığı yerde ki yaprak sesiyle veya bulutların üstünde geziye çıkararakta trans halini değiştirebilirsiniz.Fakat bunları iki kelimeyle sınırlı tutamazsınız.Tasvir yeteneğinin iyi olması gerekiyor.Aynı zamanda anlatım da ayrıntılara önem vermeli bir anda konudan konuya atlamamalısınız.Geri kalan kısımları da uygulamamızın amacına bağlı olarak oluştururuz.Bu tamamiyle hipnozu yapacak kişinin uzmanlığına ve hayal gücüne bağlıdır.
Soru 10-Hipnoz olan kişi seans sırasında yalan söyler mi?
Cevap: Evet söyleyebilir.Örnekle açıklanam gerekirse hipnoz yaptığım bir amca ilimizin valisiyle dost olduğunu söylemişti.Fakat onun valiyle hiç karşılaşmadığını bile biliyorduk.Sebebi de şudur ki bunu bilinçaltına öyle yerleştirmiş ve zihnini buna inandırmış ve kabul ettirmişti.Hipnozla bilinçaltına yerleşmiş olanı ortaya çıkarırsınız.Bilinaltına kodlanmış olan neyse kişi onun cevabını verir.
Soru 11-Kişi uyandıktan sonra hipnoz anında konuştuklarınızı hatırlar mı?
Cevap -Hafif ve orta transta hatırlayabilir fakat derin transta hepsini hatırlamayabilir.
Konuyla ilgili diğer soru ve açıklamaları aktarmaya devam edeceğim umarım faydalı olmuştur.
Soru 1-Hipnoz nedir ve Hipnoz yapabilmek için temel şartlar nelerdir?
Cevap:Hipnoz yunanca da hipnosis yani uyku hâli olarak nitelendirilse de kesinlikle uyku hâli değildir.Uyku ve uyanıklık arasında bir noktadadır.Temel şartlara gelince en önemli şart kişinin kendisidir.Serbest olmalı ve önyargılı olmamalıdır.Uygulama yapmadan önce kişiye gerekli tüm bilgileri verip rahatlamasını sağlamalıyız.Ayrıca uygulamayı yapacak kişinin de kendini geliştirmiş olmasına dikkat etmelisiniz malum konumuz bilinçaltı asla kendinizi acemi ellere teslim etmemelisiniz.Yani diğer bir şartta uzmanlık diyebiliriz.
Soru 2-Herkes hipnoz olabilir mi?
Cevap : Herkesi Hipnoz edemezsiniz.Hipnoz edeceğiniz kişinin akıl sağlığının yerinde olması,6 yaşın üstünde olması, 65 yaşüstü olmaması ve kendini size bırakması gerekir.Ayrıca belirli hastalığı olanlara da hipnoz uygulamamaya dikkat ediyoruz.Onlar da kalp,sara vb hastalığı olan gruplardır.Çünkü geçmişe dair canlandırma yaptığımızda acı bir olayı derin bir şekilde hatırladıklarında kötü bir durum olabilir.
Soru 3- Hipnoz kaç aşamadan oluşur?
Cevap: Hipnoz genel itibariyle gevşeme, telkin ve uyandırma olmak üzere 3 aşamadan oluşur.Uygulayıcın taktikleri doğrultusunda bu aşamalar kişiyi rahatlamak vb yöntemlerle arttırılabilir.Bunlar Hipnoz öncesi ve sonrası yapılan uygulamalar olduğu için kafa karışıklığına sebep vermemek için bu konulara ileride değineceğim.Öğrenme ve öğretme babında kolaylık sağlamak açısından 3 aşamaya ayırabiliriz.
Soru 4- Hipnoz da kaç türlü trans vardır?
Cevap: Hipnoz da kişiyi hafif orta ve ağır ( derin) olmak üzere 3 farklı transa koyabiliriz.Yeni başlamış ve birazda uygulama yapmış bir öğrenci hafif transa alabilir daha da gelişmiş eğitmen seviyesine gelmiş biri orta trans ve biraz uğraşla derin transa koyabilir daha çok gelişmiş ve tabiri caizse hipnozun profu olmuş kişi ise derin transı zorlanmadan uygulayabilir.
Soru 5-Hipnozla bir kişiye istediklerimizi yaptırabilir miyiz?
Cevap:Hipnozun en çok tartışılan sorusudur.Derin transla kişiye birçok şey yaptırabilirsiniz fakat bunun da kişiye bağlı olduğunu vurgulamak isterim.Kişiyi derin transa almış olsanız bile bilinçaltına yerleşmiş değerlerini bir seansla aşamazsınız.Birçok dış istihbarat örgütünün ajanlarına cesaret verme vb birçok yöntemi hipnozla uyguladığı da herkesçe bilinmektedir.Bu şekilde de yaptırmak istediklerine zemin oluşturabiliyorlar.
Soru 6- Hipnoz uygulaması ortalama ne kadar sürer?
Cevap: Bunun için kesin bir süre veremeyiz tamamiyle uygulayıcının program amacına ve telkinlerin süresine bağlıdır aynı zamanda telkinlerin yavaş, anlaşılır ve yumuşak tonda verilmesi gerekir bundan ötürü seans aşağı yukarı 25-30 dk civarındadır.Bir de Hipnoz konusu içine giripte kişiyi transa almadan aniden konu atlaması yapılarak o anki zihin çelişkisinden faydalanılarak verilen telkinler vardır.Onlar kısa sürer ve bunlar da genel de ikna amaçlı kullanılır.
Soru 7- Hipnozun en önemli aşaması hangisidir?
Cevap:Her aşamanın ayrı bir görevi olduğundan böyle bir ayrım yapılması doğru değildir.Her aşama birbirini tamamlayıcı ve olmazsa olmaz niteliğe sahiptir.Gevşeme olmadan telkinlerin bir önemi olmaz.Telkinler olmadan da uyandırmanın ve gevşeme halinin bir önemi olmaz.
Soru 8-Hipnozu hangi alanlarda kullanabiliriz?
Cevap:Genel olarak sigarayı bırakma,konsantrasyon ,uyum sağlama vb birçok alanda kullanabiliriz.Kendim hipnozu uyguladığım bir arkadaşımın fasulyeye karşı olan problemini bu şekilde çözdüm.Bu Tabi bunların sonucunu bir seansta alamayabiliriz.Ben uygulamamı 4 seansla sınırlandırdım.Arkadaşım fasulye yemeye başlayınca devam etmeye gerek duymadık.Hipnoz bilinçaltının kapısını açar geri kalanını ise telkinler bilinçaltına işler.Ayrıca Dr Mehmet ÖZTÜRK tarafından narkoz kullanılmadan hipnozla guatr ameliyatı yapıldığı da herkesçe bilinmektedir.
Soru 9-Hipnozda telkinler nasıl oluşturulur?
Cevap:Telkinleri uygulamamızın amacına göre oluştururuz.Genelde kişiyi gevşetmek için yapılan telkinler benzerlik gösterir.Kişiyi sahile götürüp kuş ve su sesiyle de ormana götürüp kuş ve bastığı yerde ki yaprak sesiyle veya bulutların üstünde geziye çıkararakta trans halini değiştirebilirsiniz.Fakat bunları iki kelimeyle sınırlı tutamazsınız.Tasvir yeteneğinin iyi olması gerekiyor.Aynı zamanda anlatım da ayrıntılara önem vermeli bir anda konudan konuya atlamamalısınız.Geri kalan kısımları da uygulamamızın amacına bağlı olarak oluştururuz.Bu tamamiyle hipnozu yapacak kişinin uzmanlığına ve hayal gücüne bağlıdır.
Soru 10-Hipnoz olan kişi seans sırasında yalan söyler mi?
Cevap: Evet söyleyebilir.Örnekle açıklanam gerekirse hipnoz yaptığım bir amca ilimizin valisiyle dost olduğunu söylemişti.Fakat onun valiyle hiç karşılaşmadığını bile biliyorduk.Sebebi de şudur ki bunu bilinçaltına öyle yerleştirmiş ve zihnini buna inandırmış ve kabul ettirmişti.Hipnozla bilinçaltına yerleşmiş olanı ortaya çıkarırsınız.Bilinaltına kodlanmış olan neyse kişi onun cevabını verir.
Soru 11-Kişi uyandıktan sonra hipnoz anında konuştuklarınızı hatırlar mı?
Cevap -Hafif ve orta transta hatırlayabilir fakat derin transta hepsini hatırlamayabilir.
Konuyla ilgili diğer soru ve açıklamaları aktarmaya devam edeceğim umarım faydalı olmuştur.
Ne zaman şah desem herşey mat olur!
- Cavasta
- Yaşadığınız İl: 27 Gaziantep
- Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
Re: Hipnoz ile ilgili Sorular ve Cevapları-1
Hipnoz edilen kişiye söylenen telkinler hayatında kalıcı mı olur acaba ?
Buda benim sorum..
Buda benim sorum..
- TriGonoMetri
- Medya-Tanıtım Yönetici
Bilinçaltına yerleşirse evet.Tabi başka bir müdahale veya herhangi bir nedenle bilinçaltında değişiklik yapılmadığı sürece.Arkadaşımla ilgili anlattığım fasulye olayını örnek verebilirim .Hiç yemezdi ama telkinlerle sevdirdik ve yedi.Cavasta yazdı:Hipnoz edilen kişiye söylenen telkinler hayatında kalıcı mı olur acaba ?
Buda benim sorum..
- Cavasta
- Yaşadığınız İl: 27 Gaziantep
- Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
Vay be Teşekkürler cevap için :)
Teşekkürler.2 sorum olacak benim (:
1.Bilinç altındaki herşey temizlenip yerine sadece Ellah(c.c) bütün sıfatlarını yerleştirsek duruma göre mesela Ellah diyorki ben herkesin rızkını vericem.Yeter ki boş durmasın. Peki biz herhangi bir zorlukla karşılaştığımızda ya da geçim sıkıntısı çekebileceğimi düşünürsek bu korku vs gider mi ?
Tam anlatamadım ama.. (:
2.Uzaktan hipnoz yapılabilir mi ? (:
1.Bilinç altındaki herşey temizlenip yerine sadece Ellah(c.c) bütün sıfatlarını yerleştirsek duruma göre mesela Ellah diyorki ben herkesin rızkını vericem.Yeter ki boş durmasın. Peki biz herhangi bir zorlukla karşılaştığımızda ya da geçim sıkıntısı çekebileceğimi düşünürsek bu korku vs gider mi ?
Tam anlatamadım ama.. (:
- TriGonoMetri
- Medya-Tanıtım Yönetici
Sorularını sırsaıyla cevaplayacağım:Uchiha Sasuke yazdı:Teşekkürler.2 sorum olacak benim (:
Tam anlatamadım ama.. (:
1-Bilinçaltında temizleme değil de söylediklerini telkinle kişiye yerleştirebilirsin.Bilinçaltına neyi kodlarsan onu yaşarsın.Fakat dediğin konuda yapılmasını uygun görmem neden diye soracaksan o kıvama o anlayışa gelmek için tasavvuf yolunda ilerleme kaydetmek gerekir.Sonuçta Allah o durumlarla seni pişirir ruhunu kendisi için hazırlar.Hipnoz ile düşünceni değiştirsekte o tecrübeyi elde edemezsin o yoldan geçerken alacağın tecrübe bir başka olur.Bu da sağlıklı olmaz.Tasavvufta çalışma yaparken kendin için otohipnoz tekniğiyle düşünceni değiştirmeni sağlayabilirsin.
2-Uzaktan hipnoz yapabilmek için öncelikle kişinin telepatik yeteneğinin çok iyi olması gerekir.Daha önce AkrepKral'ın paylaştığı bir bilgiyi aktarmak istiyorum
Bu da yapılabileceğinin en büyük kanıtıdırRuslar uzaktan telkin denemeleri de yaptılar. Yapılan deneyler sonucu, Sivastopol’ daki bir kişi 1700 km uzaklıktaki Leningrad’da bir kadını hipnoza sokmayı başardı.İhsan KARAÇOKAK / Psikoloji - Sızıntı Nisan 1996
Otohipnoz kendimizi hipnoz etme oluyor herhalde.İlerdede hipnoz nasıl yapılır anlatacaksın sanırsam ki (:
Kadını tanıyormuymuş yoksa rastgele o kadın mı denk gelmiş ? :)
Teşekkür ederim bu nacizane bilgiler için (:
Kadını tanıyormuymuş yoksa rastgele o kadın mı denk gelmiş ? :)
Teşekkür ederim bu nacizane bilgiler için (:
- TriGonoMetri
- Medya-Tanıtım Yönetici
Rica ederim ben teşekkür ederim.Othipnoz kendini hipnozlama tekniğidir.Kadını bilmesi gerekir bilmeden telkinleri yollayamaz.Hipnozu anlatırım gerekirse bu konu için çalışma grubu oluştururuz.
Anladım,müsat olacak mısın ki ? Birde bizimle uğraşacaksın :)TriGonoMetri yazdı:Rica ederim ben teşekkür ederim.Othipnoz kendini hipnozlama tekniğidir.Kadını bilmesi gerekir bilmeden telkinleri yollayamaz.Hipnozu anlatırım gerekirse bu konu için çalışma grubu oluştururuz.
- TriGonoMetri
- Medya-Tanıtım Yönetici
Olurum inş. Yeter ki bu gayret gösterilsin öğrenmek isteyenler olsun.Ben elimden geleni yapacam.Ben de merakla başlamıştım Hipnoza sonra seminerler derken boyuna konuyla ilgili kitapları okuma derken Pdr uzmanlarına danışma derken Hipnozu pdr hocalarımıza öğretir hale geldik :) Bunu isteyen ve çabalayan herkesin yapabileceğine inanıyorumUchiha Sasuke yazdı:Anladım,müsat olacak mısın ki ? Birde bizimle uğraşacaksın :)TriGonoMetri yazdı:Rica ederim ben teşekkür ederim.Othipnoz kendini hipnozlama tekniğidir.Kadını bilmesi gerekir bilmeden telkinleri yollayamaz.Hipnozu anlatırım gerekirse bu konu için çalışma grubu oluştururuz.
-