Psikolojik Ölüm Varmıdır ?

Gizli Kalan Gerçekler

Moderatör: Sai

Kullanıcı avatarı
FullManyak
Yaşadığınız İl: 6 Ankara
Burcunuz: Yay Burcu: 22 Kasım-21 Aralık
Cinsiyetiniz: Erkek

Okunmamış mesaj gönderen FullManyak »

Aslında direk psikolojik sebeplere gerek yoktur stres kalp krizini tetikler ve kişi ölebilir. Ayrıca Mutsuz aile ortamının insanı kanser yaptığı araştırmalarca da belirlenmiştir.

İşin asıl noktası "Kişi kendini neye şartlandırırsa onu yaşar"

Dünyada çözülmesi imkansız en büyük şey "İnsan beyninin neler yapabildiğidir." En büyük örnek telkinezi hatta tüm kinezi çeşitleri ve parapsikolojinin tüm dallarını örnek verebiliriz.

İnsan beyni kendisini hatta bir başkasını zihin gücüyle öldürebilir bu kesinlikle mümkündür.

Bir söz vardır. Bir insan 100 defa salak dersen salak olduğuna inanır diye. Bunun benzerini bilim insanları denemiştir. İdam edilmeden önce bileklerinden kesileceği söyleniyor mahkuma. Kaçış yok bundan. Mahkumun gözleri bağlanıp sıcak kan dökülüyor bileklerine aynı andada bileklerine plastik bir madde ile kesilircesine baskı uygulanıyor... Ve mahkum sıcak kanı hissettiği an bağırarak ölüyor. Hiçbir darbe veya zede olmadan. İşte bu psikolojik ölümdür. Çünkü mahkum kendi zihnini ölüme şartlandırıyor. Bu örneği biraz daha açarsak olay aslında şöyle oluyor;

Mahkum bilinç altında ölüceğini kabulleniyor. Bileklerinin kesileceği söylenmesi aslında hipnotik bir durumdur. Bileği baskı altına girince bileğinin kesildiğini düşünmesine hipnoz edilmiş gibi düşünülebilir. Sıcak kan beyni kandırıyor. Beyin gerçek ile hayali ayıramaz. Bu sayede sıcak kan ve baskı bileğin kesildiğini mahkumun beynine inandırıyor. Zaten kendini ölüceğine şartlandırmış olan mahkum gerçekçi delillerle beyni kandırıp gerçekten ölüyor.

" Polonya'daki Lodz kasabasından çıkan tren, dükkanlara dondurma dağıtır. Görevlilerden ikisi, dondurmaları dükkana taşımak için dondurma dolabının içine girer. O sırada dolabın kapağı kapanır ve içerde kalırlar. Dolabın kapağını vururlar ama onları duyan kimse yoktur. Öleceklerini anlarlar ve sürekli kendi kendilerine "Donucaz, donucaz..." diye mırıldanırlar. İçlerinden bir tanesi kağıda "Yavaş yavaş tenimiz donmaya başladı, artık dayanamıyoruz." diye yazı yazar. En sonunda bunlar donucaz diye diye donarak ölürler. O akşam onları orada bir kasabalı bulur ve polise haber verir. Olay yerine gelen polis bunların otopsisini yaparak donarak öldüklerini kamuoyuna açıklar. FAKAT DOLAP ÇALIŞMIYORDUR... "

Bu benzer olay ise yine aynı şekilde şartlandırma ve beyinin inanılmaz gücü sayesinde oluyor.

Konu Tamamen Bana Aittir. "By FullManyak" (Örnekler:A. MAVİŞ Telkin ve Hipnozla Öğrenme Teknikleri)

Kullanıcı avatarı
ESP
Yaşadığınız İl: 7 Antalya
Burcunuz: Terazi Burcu: 23 Eylül-22 Ekim

Re: Psikolojik Ölüm Varmıdır ?

Okunmamış mesaj gönderen ESP »

Güzel yazı Teşekkürler
Biri yapıyorsa herkes yapar. Daha yapılmamışsa, Durma yapmaya başla :)
Kullanıcı avatarı
ESP

Yakinda saçma sapan bilinçaltımızda yer etmiş inançları da yok edeceğiz inşallah... yazi hazırlıyorum.
Kullanıcı avatarı
FullManyak

ESP yazdı:Yakinda saçma sapan bilinçaltımızda yer etmiş inançları da yok edeceğiz inşallah... yazi hazırlıyorum.
Yazılarını takip ediyorum gerçekten çok bilgilendirici yazılar hazırlıyorsun merakla yeni çalışmalarınıda bekliyorum kardeşim :)
Kullanıcı avatarı
ESP

FullManyak yazdı:
ESP yazdı:Yakinda saçma sapan bilinçaltımızda yer etmiş inançları da yok edeceğiz inşallah... yazi hazırlıyorum.
Yazılarını takip ediyorum gerçekten çok bilgilendirici yazılar hazırlıyorsun merakla yeni çalışmalarınıda bekliyorum kardeşim :)
Takip edip okuduğun için çok teşekkür ederim gerçektende :) Yararım birazda olsun dokunuyorsa ne mutlu bana :)

Kullanıcı avatarı
TriGonoMetri
Medya-Tanıtım Yönetici
Medya-Tanıtım Yönetici
Yaşadığınız İl: 72 Batman
Burcunuz: Başak Burcu: 23 Ağustos-22 Eylül

Okunmamış mesaj gönderen TriGonoMetri »

Beynin; gerçek ile hissedilen arasında nasıl bir bağ oluşturduğunu açık ve net olarak ortaya koyan bir yazı.Araştırman için teşekkürler.Fakat düzeltmem gereken bir konu var verdiğin örnekler Adil MAVİŞ'in kitabında yer alıyor.Telif hakkına sebebiyet verme durumu söz konusu olmaması için müsadenle düzenleme yapmak istiyorum.
Ne zaman şah desem herşey mat olur!
geller
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Kova Burcu: 22 Ocak-19 Şubat

Okunmamış mesaj gönderen geller »

kitabın pdf si var mı?
Başaranlar önce inandılar,sonra yaptılar,başaramayanlarsa önce yapıp sonra inanmayı denediler...

Doğru seçimi tecrübe
kazandırır,tecrübeyi yanlış
seçim..
AZERBAIJAN
Kullanıcı avatarı
TriGonoMetri
Medya-Tanıtım Yönetici
Medya-Tanıtım Yönetici

geller yazdı:kitabın pdf si var mı?
Bilemiyorum Geller.Hipnoza ilk merak saldığım yıllarda okuduğum kitaplardan biriydi.Araştırıp bilgi veririm
Kullanıcı avatarı
FullManyak

Örneklerin o kitaptan olduğunu bilmiyordum internetten rastgele bulduğum yazılardı tabiki düzenleme yapabilirsiniz :)
Kullanıcı avatarı
TriGonoMetri
Medya-Tanıtım Yönetici
Medya-Tanıtım Yönetici

FullManyak yazdı:Örneklerin o kitaptan olduğunu bilmiyordum internetten rastgele bulduğum yazılardı tabiki düzenleme yapabilirsiniz :)
Araştırma ve bağlantıyı güzel oluşturmuşsun.Eline sağlık