3.GÖZ(Ajna çakra) meditasyon tekniği:
Moderatör: Sai
-
3.GÖZ(Ajna çakra) meditasyon tekniği:
Ajna çakra meditasyon tekniği:
* Rahat ve bacaklarınız çapraz posizyonda oturunuz. Bu meditasyon için bir duvara yaslana bilir yada sandalyeye otura bilirsiniz.
* Herhangi bir alarm cihazını 20 dakikaya ayarlayınız.
* Omurganızı düz konuma getiriniz(dik oturun), başınızı dik tutun ve çenenizi hafif dışa doğru çıkarın, hazır olda olan bir asker gibi. Bu hareket omurganız ile başınızın hizalanmasını sağlayacaktır.
* Burnunuzdan 5 derin ve yavaş nefes alıp verin. Bu adım kanınızı oksijene edip sizi rahatlatacaktır.
* Başınız dik bir şekilde ve gözleriniz üçüncü gözünüze bakarcasına(kaşlarınıza doğru) bakın. Bu göz pozisyonuna "shambhavi yoga mudra" denilmektedir. Bu göz pozisyonundayken gözlerinizi kapatın. Rahatsız olacak kadar zorlamayın.
* Ellerinizi herhangi rahat bir şekilde dizlerinizin üzerine koyun.
* Olabildiği kadar hareketsiz kalmaya özen gösterin fakat rahatsızlık derecesine gelmeyecek kadar.
* Şimdi, derin bir nefes alın ve yavaş, yumuşak ve sürekli bir ses ile "OM" (Söyleniş şekli: "AUM"). "OM" (AUM) kelimesini her söyleyişiniz nefesiniz tükenene kadar sürmelidir. Söyleyiş biçimi uzun bir “Oh”un benzer uzunluktaki “Mmmm” tarafından takip edilmesine benzer. Nefesiniz tükendiğinde tekrar derin bir nefes alıp etkili bir biçimde tekrarlayın. OM kelimesinin alnınızda, kaşlarınızın arasından gelen ve bütün vücudunuza yayılan bir enerji ve ses olduğunu hayal edin.
* Meditasyona devam edin. Eğer gözleriniz "shambhavi yoga mudra" pozisyonundan yorulduysa, mudra pozisyonunu bırakıp gözlerinizi normal haline getirin fakat OM kelimesini tekrarlamaya devam edin. Mudra hareketini hazır ve rahat olduğunuzda tekrar uygulayın.
* Meditasyonunuzu tamamladığınızda, avuçlarınızı ısıtmak için birbirine sürtün ve gözlerinizin üzerine yerleştirin ve yavaşça gözlerinizi açın. Bu hareket gözlerinizi rahatlatıp kasların gevşemesini sağlayacaktır
-Alıntıdır, İngilizce'den Türkçe'ye çevrilmiştir
Bu omm kelimesi ile cinlerle rezonansa girilebilir ama yapmak isteyenler yapabilir
* Rahat ve bacaklarınız çapraz posizyonda oturunuz. Bu meditasyon için bir duvara yaslana bilir yada sandalyeye otura bilirsiniz.
* Herhangi bir alarm cihazını 20 dakikaya ayarlayınız.
* Omurganızı düz konuma getiriniz(dik oturun), başınızı dik tutun ve çenenizi hafif dışa doğru çıkarın, hazır olda olan bir asker gibi. Bu hareket omurganız ile başınızın hizalanmasını sağlayacaktır.
* Burnunuzdan 5 derin ve yavaş nefes alıp verin. Bu adım kanınızı oksijene edip sizi rahatlatacaktır.
* Başınız dik bir şekilde ve gözleriniz üçüncü gözünüze bakarcasına(kaşlarınıza doğru) bakın. Bu göz pozisyonuna "shambhavi yoga mudra" denilmektedir. Bu göz pozisyonundayken gözlerinizi kapatın. Rahatsız olacak kadar zorlamayın.
* Ellerinizi herhangi rahat bir şekilde dizlerinizin üzerine koyun.
* Olabildiği kadar hareketsiz kalmaya özen gösterin fakat rahatsızlık derecesine gelmeyecek kadar.
* Şimdi, derin bir nefes alın ve yavaş, yumuşak ve sürekli bir ses ile "OM" (Söyleniş şekli: "AUM"). "OM" (AUM) kelimesini her söyleyişiniz nefesiniz tükenene kadar sürmelidir. Söyleyiş biçimi uzun bir “Oh”un benzer uzunluktaki “Mmmm” tarafından takip edilmesine benzer. Nefesiniz tükendiğinde tekrar derin bir nefes alıp etkili bir biçimde tekrarlayın. OM kelimesinin alnınızda, kaşlarınızın arasından gelen ve bütün vücudunuza yayılan bir enerji ve ses olduğunu hayal edin.
* Meditasyona devam edin. Eğer gözleriniz "shambhavi yoga mudra" pozisyonundan yorulduysa, mudra pozisyonunu bırakıp gözlerinizi normal haline getirin fakat OM kelimesini tekrarlamaya devam edin. Mudra hareketini hazır ve rahat olduğunuzda tekrar uygulayın.
* Meditasyonunuzu tamamladığınızda, avuçlarınızı ısıtmak için birbirine sürtün ve gözlerinizin üzerine yerleştirin ve yavaşça gözlerinizi açın. Bu hareket gözlerinizi rahatlatıp kasların gevşemesini sağlayacaktır
-Alıntıdır, İngilizce'den Türkçe'ye çevrilmiştir
Bu omm kelimesi ile cinlerle rezonansa girilebilir ama yapmak isteyenler yapabilir
En son criminal_1994 tarafından 03 Haz, 19:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"Cennette yaşamak üzere yaratılmıştık ve cennet bize hizmet etmek için düzenlenmişti. Sonra bir şeyler oldu ve yazgımız değiştirildi; cennetin yazgısında da bir değişiklik oldu mu, bu hiçbir yerde belirtilmiyor.." Franz Kafka
-
Re: 3.GÖZ(Ajna çakra) meditasyon tekniği:
Beyler yanlış bir konu açtım özür dilerim yapmak isteyen yapabilir tasrif etmiyorum om kelimeleri sakıncalı...Ben uyarımı yaptım isteyen yetkili silebilir konuyu Ben tam okumamıştım alıntı yaparken bir daha olmaz onaylamıyorum...Yapmak isteyen yapsın ama uygun değil
"Cennette yaşamak üzere yaratılmıştık ve cennet bize hizmet etmek için düzenlenmişti. Sonra bir şeyler oldu ve yazgımız değiştirildi; cennetin yazgısında da bir değişiklik oldu mu, bu hiçbir yerde belirtilmiyor.." Franz Kafka
- Diablo11
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart
- Cinsiyetiniz: Erkek
Yinede SaoL Bu 'Om' KeLimesini SöyLemeden YapabiLr Miyiz...
Minilogue
-
neden sakıncalı acaba ?
-
Anlamsız bile olsa her kelimenin gücü vardır.İnsan bilmediği bir kelimeyi bile çoğu kez tekrar ettiğinde o kelimenin gücü yani titreşimi insana zarar verebilir.Mesela cinlerle rezonansa girebilir ve cinlerin eline düşebilir.
-
anladmmm... peki ne dememizi önerirsin ?? ya da şöyle sorim sorumu sen nasıl yapmştın ?? ve oldumu bazı insanlar ayın bile qücü ellerini yaktığını anlatıyor bide anllamsız hurafeler var 3. gözü açık olan insanlaraa 8 büyük 24 küçük doğa üstü qüç olayı falan .. ? bilgin var mı bu konuda
- taha
O rezonanslar falan gerçekten tehlikeli şeyler hiç karışmayın derim.Ben bi kaç ay önce bi iki hafta uğraşın sonunda alnımda kıpırdanmalar hissetmiştim.Beyaz bir kağıt üzerinde sarı bir şekle bakınca etrafında mor aura görebiliyordum ama şuan pek olmuyo.Ne yaptığımı paylaşayım:Alnımda bi delik hayal ettim,başı çok geniş olan ama deliğe doğru incelen mor(niye bilmiyorum) bi hortum(şu döne döne ilerleyen rüzgar var ya ondan) hayal ettim,sonra deliğin etrafının o hortumun etkisiyle parçalanıp genişlediğini hayal ettim.Sonra hortumun ucunun delikten girip karnıma enerji doldurduğunu hayal ettim.Sonra hortum durdu,ve alnımda diğer iki göz gibi bir gözün açılıp kapanmaya başladığını bütün gücümle hissetmeye çalıştım.Daha etkili yöntemler vardır mutlaka,ama ben böyle yapıyorum.Oturuşla ilgili bişey diyemicem ama bikaç dakika kafanı boşaltıp beyin frekanslarını yavaşlatmalısın(BWGEN yada Natura Sound Therapy gibi programlar yardımcı olur).Ben bunlara fazla önem veremediğim için uzun sürdü belki de.Başarılar.
-
çünkü hulusi efendi hazretleri öyle buyuruyor... :Dtalktomyface yazdı:neden sakıncalı acaba ?
Sınanıyorsunuz...
-
Sakınaclı olabilir. Hatta başka dine ait kelimler olabilir. Her kelimenin beyinde bir titreşim yeri vardır. OM da bunlardan biridir. Mantralar vardır mesala onun gibi. Yapmanızı kesinlikle önermiyorum. Gereksiz ve tehlikeli olabilir. Pek olacağını sanmıyorum ama bir kanal açarsanız sıkıntı çıkabilir. O yüzden Tasavvuf denir arkadaşlar. Mürşid mürid ilişkisi. yolunuza devam om falan uğraşmanıza gerek yok. Yanlız meditasyon farklı birşey karıştırmayın. Meditasyon yapabilirsiniz:)
- kinetik_prens
omm sakıncalı mı :D puhahah xD
'bööö beğn yücce cinn :D''
'bööö beğn yücce cinn :D''
İmza Yhok.
-