Valla? :S
Moderatör: Sai
- Starkiller.05
Valla? :S
Arkadaşlar ben küçükken ''Vallaha''nın anlamını bilmiyordum.Bu yüzden söylediğim her yalanda vallaha diyordum..Ama vallahanın anlamını daha yeni öğrendim.Yemin etmekle aynı şeymiş.Korkmaya başladım.Anlamını bilmeden valla sözcüğünü defalarca kullandım.Günaha girmişmiyimdir acaba :S Anlamını bilseydim zaten ağzıma almazdım o kelimeyi :S
-
- Yeni Kullanıcı
Re: Valla? :S
Bilinçsiz yapdıysan günah diil.
- Starkiller.05
Bilinçsiz değilde bilmeden yapıyordum.Yani kelimenin anlamını bilmeden yalan söylediğimde söylüyordum.Zaten anlamını bilseydim söylemezim >_<warior15 yazdı:Bilinçsiz yapdıysan günah diil.
- gabrielgray
Nasıl oruç tutarken aklında olmayıp yemek yedikten sonra aklına geldiğinde orucun bozulmuyorsa bu da öyle, anlamını bilmediğin sürece onu kullanman senin için bir sorun değil.
- Starkiller.05
Teşekkürler.Çok büyük günaha girdim sandım.İçimi rahatlattın :)gabrielgray yazdı:Nasıl oruç tutarken aklında olmayıp yemek yedikten sonra aklına geldiğinde orucun bozulmuyorsa bu da öyle, anlamını bilmediğin sürece onu kullanman senin için bir sorun değil.
- whaki
bak kardesim sunu sakin unutma Allah (c.c.) seni bilmedigin seylerden dolayi cezalandirmaz. Mesela sen dielim namaz kilarken baska tarafa yerlere bakmanin veya namazda gulmenin gunah oldugunu ve namazini bozdugunu bilmiyorsan o namazin kabul olur. Bilmiyorsun, napcaksin ki ? Bizim dinimiz iste bole cok guzel =) bundan sonra dikkat et ama =)
Hayatta basardiklarinizdan cok basaramadiklariniz onemlidir... Yeni baslayan arkadaslar bu cumleyi unutmasinlar.
bilmemek ayıp değil ama bilinmesi gereken şeyleri bilmemek özellikle dini konularda çok daha büyük günah ve ayıptır yani sen 13 yaşına gelmişsin müslüman bir ülkede yaşıyorsun ve Vallaha nın ne anlama geldiğini bilmiyorsun.
KİMİ İNSANLAR BU YAPTIĞIMIN GÜNAH OLDUĞUNU BİLMİYORDUM ALLAH CEZALANDIRMAZ BENİ DİYE DÜŞÜNÜYOR AMA BİR ŞEYİN GÜNAH OLDUĞUNU BİLMEDEN YAPMAK GÜNAHI BİLEREK YAPMAKTAN DAHA BÜYÜK GÜNAHTIR.
ÖRNEĞİN BİR MÜSLÜMANIN İÇKİ İÇMENİN GÜNAH OLDUĞUNU BİLMEMESİ VE İÇMESİ GİBİ...
YİNE DE EN DOĞRUSUNU ALLAH(CC) BİLİR.
AMA SEN TÖVBE ETTİYSEN İNŞ. AFFOLURSUN:)
KİMİ İNSANLAR BU YAPTIĞIMIN GÜNAH OLDUĞUNU BİLMİYORDUM ALLAH CEZALANDIRMAZ BENİ DİYE DÜŞÜNÜYOR AMA BİR ŞEYİN GÜNAH OLDUĞUNU BİLMEDEN YAPMAK GÜNAHI BİLEREK YAPMAKTAN DAHA BÜYÜK GÜNAHTIR.
ÖRNEĞİN BİR MÜSLÜMANIN İÇKİ İÇMENİN GÜNAH OLDUĞUNU BİLMEMESİ VE İÇMESİ GİBİ...
YİNE DE EN DOĞRUSUNU ALLAH(CC) BİLİR.
AMA SEN TÖVBE ETTİYSEN İNŞ. AFFOLURSUN:)
-
Yaşın daha 13 merak etme ergen değilsen daha sorun yok...
"Cennette yaşamak üzere yaratılmıştık ve cennet bize hizmet etmek için düzenlenmişti. Sonra bir şeyler oldu ve yazgımız değiştirildi; cennetin yazgısında da bir değişiklik oldu mu, bu hiçbir yerde belirtilmiyor.." Franz Kafka