İslamın Reikiye Bakışı

Kullanıcı avatarı
bykus51

Re: İslamın Reikiye Bakışı

Okunmamış mesaj gönderen bykus51 »

Baktım kardeşim ama Allah'ın haram kıldığı şeyin üzerine kurulu bir siteden bahsediyoruz galiba. (yanlış görmediysem)
Din hususunda herkese itibar edilmeyeceğini benden iyi biliyorsunuzdur.
Ama yinede seçim sizin benimki tavsiye. Aslolan Kur'an-ı Kerim ve Sünnettir. Ben şahsım adına konuşurumki ben oraya itibar etmiyorum. Çünkü temeli haram üzerine kurulu.(Şeytan yıldızı bile çizmesi söyleniyor kişilerin, hemde ne için? Sınavda başarılı olmak için yapılan BÜYÜ(haram olduğunu söylememe gerek var mı?) için) Ha, temeli bozuk diye doğru söyleyemez mi? Tabiki doğru söylediği şeylerde olabilir. Fakat bunlardan alınan bilginin doğruluğunu ve helalliğini TAM manası ile seçebilmek için, çok bilmek, belkide alim olmak gerekir, hatta yetmeyebilirde. Zaten yukarıda belirttiğim Ayet ve Hadis'lere bakacak olursak bu şekilde tefsir yapanlara itibar etmek konusunda hiçbir tereddüte sahip değilim. Direkt iptal:):):)
Birkaç hadis:
"Resulullah (sav) (bir gün) aramızda doğrulup buyurdular ki: "Haberiniz olsun! Sizden önce Ehl-i Kitap, yetmiş iki millete (dine) bölündüler. Bu ümmet ise yetmiş üç fırkaya bölünecek. Bunlardan yetmiş ikisi ateşte, sadece biri cennettedir. Bu da Ehl-i Sünnet ve`l-Cemaattir." [Bir rivayette şu ziyade var: "ümmetimden bir kısım gruplar çıkacak, bunları bid`alar istila edecek, tıpkı kuduzun, buna yakalanan kimsede hiç bir damar, hiçbir mafsal bırakmayıp her tarafını sardığı gibi, bu bid`a da onların her hallerine sirayet edecek."]
HadisNo : 4776 (Kütüb-i sitte)"

"Resulullah (sav): "İmtina edenler hariç, bütün ümmetim cennete girecektir." buyurmuşlardı. "İmtina edenler de kim?" dediler. "Kim bana itaat ederse cennete girer, kim asi olur (itaat etmezse) o imtina etmiş demektir!" buyurdular.
HadisNo : 4515 (Kütüb-i sitte)"

"Resulullah (sav) (bir gün): "ümmetim on beş şeyi yapmaya başlayınca ona büyük belanın gelmesi vacib olur" buyurmuşlardı. (Yanındakiler): "Ey Allah`ın Resulü! Bunlar nelerdir?" diye sordular. Aleyhissalatu vesselam saydı: 1- Ganimet (yani milli servet, fakir fukaraya uğramadan sadece zengin ve mevki sahibi kimseler arasında) tedavül eden bir meta haline gelirse. 2- Emanet (edilen şeyleri emanet alan kimseler, sorumlu ve yetkililer, memurlar) ganimet (malı yerini tutup, yağmalayıp nefislerine helal) kıldıkları zaman. 3- Zekat (ödemeyi ibadet bilmeyip bir angarya ve) ceza telakki ettikleri zaman. 4- Kişi annesinin hukukuna riayet etmeyip, kadınına itaat ettiği; 5- Babasından uzaklaşıp ahbabına yaklaştığı; 6- Mescidlerde (rıza-yı ilahi gözetmeyen husumet, alış-veriş, eğlence ve siyasata vs. müteallik) sesler yükseldiği zaman. 7- Kavme, onların en alçağı (erzel) reis olduğu; 8- (Devlet otoritesinin yetersizliği sebebiyle tedhiş ve zulümle insanları sindiren zorba) kişiye zararı dokunmasın diye hürmet ettiği; 9- İpek (haram bilinmeyip erkekler tarafından) giyildiği; 10- (San`at, bale, konser gibi çeşitli adlar altında; bar, gazino, dansing ve salonlarda ve hatta televizyon ve filim gibi çeşitli vasıtalarla yaygın şekilde) şarkıcı kadınlar ve çalgı aletleri edinildiği; 11- Bu ümmetin sonradan gelen nesilleri, önceden gelip geçenlere (çeşitli ithamlar ve bahanelerle) hakaret ettiği zaman artık kızıl rüzgarı, [(zelzeleyi), yere batışı (hasfı) veya suret değiştirmeyi (meshi) veya gökten taş yağmasını, (hazfı)] bekleyin."
HadisNo : 5046 (Kütüb-i sitte)"
Esselamu Aleyküm kardeşlerim

Kullanıcı avatarı
Psisik67

Okunmamış mesaj gönderen Psisik67 »

reiki ne bilsem :D google a yazıyom 10 sayfa yazı çıkıo ben de üşeniom okumuyom ama güzel paylaşım :D
Kullanıcı avatarı
serchester
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
Cinsiyetiniz: Erkek

Okunmamış mesaj gönderen serchester »

arkadaş diyanetin sitesinde yazmadıktan sonra hiç bir şeye inanmam günah konusunda..
Discover the energy in your brain...