Gerçek mi Hayal mi ?

Moderatör: Sai

Kullanıcı avatarı
ozina
Yaşadığınız İl: 10 Balıkesir
Burcunuz: Koç Burcu: 21 Mart-20 Nisan
Cinsiyetiniz: Erkek

Re: Gerçek mi Hayal mi ?

Okunmamış mesaj gönderen ozina »

gerçeği hayalden üstün yapan gerçek olması. istiyosan hayal kurarak yaşa ama o hayallerini gerçekleştirmek istiyosan hayal kurmayı bırakıp gerçek dünyada çalışman gerekir
pixies forever <3<3

Kullanıcı avatarı
UsTr
Yaşadığınız İl: 35 İzmir
Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart

Okunmamış mesaj gönderen UsTr »

Gerçeğin gerçek olmasıdır cevabını herkesden aldım.Herkes gerçek gerçektir diyo.Ama asıl cevap bu değildir.Asıl cevabı kimse veremiyo çünkü yok.Bu yüzden soruyorum Gerçeği hayalden üstün kılan şey nedir ? Bunu düşünürken belki benim baktığım pencereden bakabilirsiniz diye.
Uchiha Sasuke

Okunmamış mesaj gönderen Uchiha Sasuke »

delenamo yazdı:Yanlız UsTr ona bakarsan kötülük yapıp, kul hakkına girerek, çalıntı para yiyerekte, güzel bir hayat sürebilirsin. Kul hakkına girebilme ve hırsızlık yapabilmede Allah'ın verdiği bir yetenek bunu kullanmak veya kullanmamak sınavın bir parçası. Tamam hayal kurmak güzeldir ama o açıdan bakmamalısın. Mesela alkol kullanırsın başka kimseye zarar vermeyebilir diğer sıkıntıları unutmak için içer adam ama hem bilincini kaybeder yaptığını bilemez hemde sınavın parçası olan şeylere aklınca atlatmaya çalışır. Bu yeteneği de Allah verir yine kullanıp kullanmamak bize kalmış.
:D :D kardeş :D kul hakkının ve hırsızlığın yetenek olduğunu ve Allah'ın Mı Verdiğini Düşünüyorsun :D
Uchiha Sasuke

Bırak Gerçeği Yani Bırak Derken Takma Kafaya Hayal Kur Rahatlarsın Sıkıntıların Gider :)
Kullanıcı avatarı
UsTr

Uchiha Sasuke yazdı:Bırak Gerçeği Yani Bırak Derken Takma Kafaya Hayal Kur Rahatlarsın Sıkıntıların Gider :)
Bende öyle yapıyorum zaten.Gerçek dünyadaki dertlerime kafayı takıp her günümü kendime cehennem ediceğime kendime bir dünya kurup orda kafama göre yaşıyorum.Daha iyi oluyo.En azından orda bana kötülüğü dokunabilecek yada bana zarar verebilecek varlıklar yok :)

Kullanıcı avatarı
delenamo
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Boğa Burcu: 21 Nisan-21 Mayıs

Okunmamış mesaj gönderen delenamo »

Uchiha Sasuke yazdı:
delenamo yazdı:Yanlız UsTr ona bakarsan kötülük yapıp, kul hakkına girerek, çalıntı para yiyerekte, güzel bir hayat sürebilirsin. Kul hakkına girebilme ve hırsızlık yapabilmede Allah'ın verdiği bir yetenek bunu kullanmak veya kullanmamak sınavın bir parçası. Tamam hayal kurmak güzeldir ama o açıdan bakmamalısın. Mesela alkol kullanırsın başka kimseye zarar vermeyebilir diğer sıkıntıları unutmak için içer adam ama hem bilincini kaybeder yaptığını bilemez hemde sınavın parçası olan şeylere aklınca atlatmaya çalışır. Bu yeteneği de Allah verir yine kullanıp kullanmamak bize kalmış.
:D :D kardeş :D kul hakkının ve hırsızlığın yetenek olduğunu ve Allah'ın Mı Verdiğini Düşünüyorsun :D
Peki Allah izin vermeseydi yapabileceğin mi sanıyorsun :D
Bildiğim bir şey varsa o da hiçbir şey bilmediğimdir.
gmangman

Okunmamış mesaj gönderen gmangman »

Bilemedim şu an.
En son gmangman tarafından 01 May, 10:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
hayatta yapacağın son şey ölmek olurdu :D
Kullanıcı avatarı
UsTr

ALLAH'ın izni olmadan toz kalkmaz yaprak oynamaz.Bundan şüphesi olan yok zaten.Ama o hırsızlık gibi kötü şeyler ALLAH'ın insana verdiği her türlü yeteneği kötüye kullanmaktır.Bu noktada ALLAH insanı imtihan ederVe nefis ile başbaşa bırakır.Yani ALLAH imtihan ederken insanı kendi iradesine bırakabbilir..Eğer insan o an şeytana uyup hırsızlık yaparsa kötü.Ama o an ALLAH iyilik edeni iyilikle ödüllendirir diye düşünüp hırsızlık yapmaz ise işte o zaman iyi.Bu yüzden hırsızlık bir yetenek değil bunu bir açıklığa kavuşturalım.Gelgelelim hırsızlık gibi kötü alışkanlıkları yapmamıza izin veren yukarıda anlattığım gibi tabiki Yüce ALLAH dır.Bundada bir sorun yok.Yani uchihanın söylemek istediği hırsızlık gibi kötü alışkanlıkların hayal kurmak gibi iyi yeteneklerle aynı kefede tutulmayacağıdır.Çünkü biri zararsız ve iyi bir yetenek.Diğeri zarar veren kötü bir alışkanlık.Tabiki her ikisinide veren Yüce ALLAH. :)
Kullanıcı avatarı
Lycanthropy
Yaşadığınız İl: 42 Konya
Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran

Okunmamış mesaj gönderen Lycanthropy »

Gerçek denilen şeyler yaptığımız şeylerdir. Hayallerimiz ise "henüz" yapmadıklarımız. Eğer peşinden gidecek yeterince cesaretin varsa tüm hayaller gerçektir.
Dünya tarihine adımızı kazıyacağız. Yeryüzü ilk defa Luciferin korktuğuna şahit olacak.
Kurt kadar hızlı ve kurt kadar özgür !
Uchiha Sasuke

UsTr yazdı:ALLAH'ın izni olmadan toz kalkmaz yaprak oynamaz.Bundan şüphesi olan yok zaten.Ama o hırsızlık gibi kötü şeyler ALLAH'ın insana verdiği her türlü yeteneği kötüye kullanmaktır.Bu noktada ALLAH insanı imtihan ederVe nefis ile başbaşa bırakır.Yani ALLAH imtihan ederken insanı kendi iradesine bırakabbilir..Eğer insan o an şeytana uyup hırsızlık yaparsa kötü.Ama o an ALLAH iyilik edeni iyilikle ödüllendirir diye düşünüp hırsızlık yapmaz ise işte o zaman iyi.Bu yüzden hırsızlık bir yetenek değil bunu bir açıklığa kavuşturalım.Gelgelelim hırsızlık gibi kötü alışkanlıkları yapmamıza izin veren yukarıda anlattığım gibi tabiki Yüce ALLAH dır.Bundada bir sorun yok.Yani uchihanın söylemek istediği hırsızlık gibi kötü alışkanlıkların hayal kurmak gibi iyi yeteneklerle aynı kefede tutulmayacağıdır.Çünkü biri zararsız ve iyi bir yetenek.Diğeri zarar veren kötü bir alışkanlık.Tabiki her ikisinide veren Yüce ALLAH. :)
işde onu diyorum yetnek değil alışkanlık :)