Telekinezi, Gerçeklik ve James Randi

Moderatör: Sai

Kullanıcı avatarı
**profesyonel**
Yaşadığınız İl: 35 İzmir
Burcunuz: Terazi Burcu: 23 Eylül-22 Ekim
Cinsiyetiniz: Erkek

Re: Telekinezi, Gerçeklik ve James Randi

Okunmamış mesaj gönderen **profesyonel** »

Zamanla eski yorumlarımı gördükçe gülesim geliyor.O zamanlar Yolgezer1986 adlı kişinin bu kadar mantıklı konuştuğunu farkedememiş ve çok kısa süre için sinirlenip bir çok boş şey yazmışım.Olaya tepkiyle karşı çıkmamak gerek.Öncelikle bilim insanlarına göre psi-wheel elin ısısından dolayı havanın ısınması ve kağıdın hareket etmesidir.Detaylı bir şekilde anlatalım.Isı dediğimiz kavram enerjidir ve atomlar ısı aldıkları zaman kinetik enerjileri artar.Örneğin su ısıtıldığında kinetik enerjisi artan elektronlar dağılırlar ve buharlaşırlar.Isı alışverişi de enerjinin birbirine iletimi sonunda olabilir diyebiliriz.Elimizin sıcaklığı havaya da enerji gönderir bunun sonucunda enerji kazanan kağıt hareket eder.İlginç olansa psi-wheel yapan kişiler bilirler ki zamanla daha çok hızlı hareket etmeye başlar ve daha uzun süre dönmeye başlar.Böyle bir şeyin olabilmesi için insanın elinin daha çok ısıtılması gerekirdi fakat bir süre sonra ılık ve soğuk ellerle de psi-wheel yapabilen kişilerde var.İnanıyorum ki sitemiz de çok daha uzaklardan kağıt döndüren üyelerimiz var bunları bilim açıklayamıyor ve çaresiz kalıyor.Kuantum fiziği veya termodinamikte bunu açıklayamaz.Çünkü günümüzün bilimi gerçekten de gelişmiş ve ihtişamlı olsada hala daha açıklayamadığı şeyler var.Her şey üzerin de kesin bir şey söyleyemiyoruz.Telekinezi daha gelişmekte olan bir terim.İnsanlık daha çok yol katediyor ve daha çok yol katedecek...Levitasyon ilüzyon olduğu konusunda kafada soru işaretleri bıraksa da artık bir çok insan telekineziyi kabullenmiş durumda.Bunu televizyondan ve internetten zaten açıkça görmekteyiz.Bu konular üzerinde kesin konuşan kişilerin de alacakları daha çok uzun bir yol olduğunu düşünüyorum.İnsanlar modern fizik yokken de klasik fiziğin kabul etmediği şeyleri kabul görmemişlerdir.Kuantum fiziği,rölativite gibi kuramlar olmadan belirli şeyleri açıklayamıyorsak,bu konu hakkında da kuramlar çıkmadan bir açıklama yapamayız.Bildiğimiz çoğu fizik kanunları alt üst olabilir.Bu sebeple bu tür konularda var olan bilgilere değil gözlemlere daha çok önem verelim.Bu tür tartışmalar gördüğümüz de ise tepkiyle karşılık vermiyelim :)
Tek bildiğimiz şey hiçbir şey bilmediğimizdir.

Kullanıcı avatarı
UsTr
Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart

Okunmamış mesaj gönderen UsTr »

Uzaktan psi wheelin dönmesi bir yana sabit şekilde duran bir plastik silindir şeklinde sarkacın uzaktan bir el hareketiyle aniden dönmeye başlaması da buna bir örnektir.Yani bu telekinezi evet.Ama telekinezinin sadece psi wheelin kap içinde dönmesinden ibaret olup tek kanıtının bu gibi davranılması bence doğru değil.Su üstünde kibrit çöpünün hareket etmesi,su üstünde şarap mantarının hareket etmesi aynı şekilde sarkaç ve su dolu bir şişenin içinde plastik ketçap paketinin yukarı aşağı hareket ettirilmesi.Yani bu kadar yazının ve örneğin sebebi telekineziyi sadece psi wheelden ibaret görünmemesi ve düşünülmemesidir.Aynı şekilde telekinezi ile sadece birşeylerin döndürülmesi değil ileri,geri,yukarı,aşağı hareketlerinde mümkün olduğunu ve telekinezi kavramının daha büyük bir çerçevede gözlemlenmesi ve görülmesi gerektiğin düşünmemdir. :)
No_99
Yaşadığınız İl: 52 Ordu
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos

Okunmamış mesaj gönderen No_99 »

ben şimdi bişi sorcam sizlere şimdi biz telekinezi ile nesneleri uçurabiliyoruz ya ama hafif olanları.Biz nesneyi uçurabiliyosak kendimizi bir nesne yerine koyupta kendimizide havaya uçurabilirmiyiz?
bide bir çözümüm var(yukardakiyle ilgili değil):hafif nesneleri kolayca uçurabiliyoruz mesela pamuk tabi alıştırma yapanlar,o zaman ağır nesneyi mesela araba diyelim onu araba şeklinde bir pamuk olarak hayal edersek ve uçmasınıda istersek bence oda pamuk gibi uaçacakdır yani beynimize onun bir pamuk olduğuna ve pamuk kadar hafif olduğuna şartlandırırsak olur bence.
Umudun karşısında tüm imkansızlıklar diz çöker. Unutma! İnsan daha imkansızlığı keşfetmedi!
Kullanıcı avatarı
UsTr
Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart

Okunmamış mesaj gönderen UsTr »

O kadar kolay olsaydı keşke :D Bir pamuğun bile uçurabilirmiyiz bilmiyoruz.Telekinezi ortaya çıkınca beraberinde bir sürü de yalan çıktı ortaya.Psi pet bunların en uçuk olan yalanı :D Yani levitasyon da çıktı ortaya.Ama kesin bir kanıt yok.1001 tane video gösteriyolar.Ama bu işin kanıtı gerçekte yoktur.İstediğin kadar levitasyon videosu çek yinede kanıt olmaz.Sen yada ben yada bir başkası cismi levite edip yani havalandırıp bunu başarabilirse video çekse bile kanıt olmaz.Kanıt sadece kendine olur.Kendi bunu yapmıştır.Yani anlatmak istediğim bir sürü levitasyon videosu var ortada ki çoğu sahte.Yinede gerçekte levitasyon yani cisimleri uçurabilme yapılabiliyomu yapılamıyomu daha o kesin değil.Adam gözümün önünde cisim uçursa yine de inanmam.Çünkü ben yapmadım.Ben yapsam o zaman inanırım bu sefer de başkası inanmaz.Yani daha cisimleri havalandırabilmek bile mümkün mü değil mi o bile belli değilken bu kadar kolay olması olmaz bence :)
Kullanıcı avatarı
MustafaCoban
Yaşadığınız İl: 42 Konya

Okunmamış mesaj gönderen MustafaCoban »

cisim uçurabilen var mı pamukla alıştırma yapılsın :D
Her gün her saat her dakika bir insan hayal edersin. Sonra onunla yaşamaya başlarsın. Gerçek olur hayalin o insan artık yanındadır. Ama aslında sadece sen varsın.

No_99

ya bana güzel teknikler lazım arkadaşlar benim sabrım orta dercede yani 1 haftada olaydan sıkıliyorum hep aynı şeyi yapiyorum çünkü sürekli psi-wheel yapiyorum ama bazen döniyo döniyo döniyo ondan sonra düşiyor yok kendisimi yoksa benmi düşüriyorum bide ben düşmesi için küçük örsler hayal ediyorum ve 2 dk içinde düşiyor.psi-wheelden çok sıkıldım arkadaşlar bana teknik verin lütfen
Umudun karşısında tüm imkansızlıklar diz çöker. Unutma! İnsan daha imkansızlığı keşfetmedi!
No_99

hiç teknik yokmu?artık ilgilenmiyomusunuz?