bosan yazdı:Dostum ben mi modern fiziği yanlış anladım yoksa fizikte mi bir sorun var. Uzayı bükmen için ışık hızına yaklaşmalısın. Kütleçekimi uzayı bükmez. Yoksa uzayda her cisim kütleçekime sahiptir. Sadece bu kütleye göre değişir.
Karadeliklere gelirsek, karadeliklerde zaman dursaydı karadeliği algılamamız gibi bir ihtimal olamazdı. Karadelikler ışığın bize ulaşmasına imkan vermediği için onları o şekilde de algılayamıyoruz.
Uzayı büktüğünde zaman durmaz , Yavaşlar. Zamanda yolculuk yapman için uzayı bükmekten fazlasını yapmalısın. Işık hızını geçmek gibi. Bu da sadece bir hipotez.
Bu teori Einstein tarafından jetler ile denenmiş. Süpersonik hızda uçan jetin saatinin birkaç saniye geri kaldığı ortaya çıkmıştır. Süpersonik jet ses hızını aşarak uçar. Ses hızı 1224km/h
Not E=mc2 cismin yüksek hızda enerjisini verir. Bu ışık hızını geçemeyeceğimizi söylemez. Işık hızını geçemeyeceğimiz hipotezini ortaya Einstein atmıştır.
zaten E=mc2 zaten Einstein nın teorisidir ve ışık hızını geçemeyeceğimizi söylüyor yani enerjin yani oradaki duruma göre değişir hız=küte yani ışık hızına ulaştığımız da kütlemiz o kadar çok artar ki daha fazla hızımız artamaz ha kara deliklere gelince biz kaç yılında yaşıyoruz dostum orada zaman durur ve uzay zamanı büker 13 yaşımda olduğuma bakma ben astrofizik`i biliyorum
Astrofizik bilip bilmemenin bununla ilgisi yok. Bu modern fizik. Ayrıca Karadeliklerin kaç yılında yaşadığımızla ilgisi nedir? Karadelikler yeni keşfedilmedi ki? Peki karadeliklerde zaman niçin dursun? Karadelik te ölmüş bir yıldır değilmidir? Onun farkı nedir? Yoğunluğu ve kütlesi yüksektir ve cisimleri kendine çeker? peki karadelik deyince aklına ortası delik bir hortum mu geliyor? Karadeliğin içine girdin diyelim orda senin için zaman durmaz. Ama sona erer bundan eminim. İnsan vücudu ve dünyada üreteceğin bir cisim karadeliğin yüksek kütleçekimi karşısında sağlam kalamaz. Hem İçi boş bir cisim değil ki bu karadelikler. Senin hızını artırıp da arkadan göndersin.
Bu arada astrofizik bilgini de yoklasan iyi olur. Karadeliklerin yakınına yaklaştığın zaman seni kendine doğru çeker. Çeker ama çarpar unufak olmuş bir şekilde dairesel bir sekilde geri atılırsın. Zaten astrofik ben biliyorum demekle olmaz. İnsanlar bir ömür uğraşıyor bu bilim dalıyla ki anca ben bu konuyu biliyorum diyebiliyor!!?
Peki sen kaç yaşında başladın da astrofiziğe, biliyorsun bu bilim dalını. Karadeliğe gidip te gelen bir tanıdığın mı var da bu kadar kesin bir dille karadeliğe gidersek zamanda yolculuk yaparız zamanı bükeriz diyorsun?
Bir kere zamanı bükemezsin sadece uzayı bükersin yorumuna dikkat et. Önce bir doğru dürüst araştır. İnternetten iki üç uyduruk şey okumakla kimse bilim adamı olmuyor. Ben yıllardır araştırıyorum. Ben okuma yazma öğrendiğimden beri çocukluğum ansiklopedilerle, bilim dergileriyle geçti. Şu anda da akademik olarak bilimle uğraşıyorum. Tıp öğrencisiyim. Ama halen hiçbir konuda uzman değilim. Hiçbir zaman kesin olarak bilmediğim bir şeyi kendimce yorumlamam. Kaynak ararım.
Sen bu ortaya attığın iddiaları destekleyecek kaynakların varsa getir. Bizim de bilmediğimiz şeyler vardır elbet. Hiçkimse herşeyi bilemez. Ama kaynaklara dayan.
Amacım senin iddialarını çürütmek vs. değil. Doğru bilgiye uğraşman.
bosan yazdı:Dostum ben mi modern fiziği yanlış anladım yoksa fizikte mi bir sorun var. Uzayı bükmen için ışık hızına yaklaşmalısın. Kütleçekimi uzayı bükmez. Yoksa uzayda her cisim kütleçekime sahiptir. Sadece bu kütleye göre değişir.
Karadeliklere gelirsek, karadeliklerde zaman dursaydı karadeliği algılamamız gibi bir ihtimal olamazdı. Karadelikler ışığın bize ulaşmasına imkan vermediği için onları o şekilde de algılayamıyoruz.
Uzayı büktüğünde zaman durmaz , Yavaşlar. Zamanda yolculuk yapman için uzayı bükmekten fazlasını yapmalısın. Işık hızını geçmek gibi. Bu da sadece bir hipotez.
Bu teori Einstein tarafından jetler ile denenmiş. Süpersonik hızda uçan jetin saatinin birkaç saniye geri kaldığı ortaya çıkmıştır. Süpersonik jet ses hızını aşarak uçar. Ses hızı 1224km/h
Not E=mc2 cismin yüksek hızda enerjisini verir. Bu ışık hızını geçemeyeceğimizi söylemez. Işık hızını geçemeyeceğimiz hipotezini ortaya Einstein atmıştır.
Fotonları sana ulaşmadan yansıtamazsın , yansıtsan da görünmez olmazsın. Zaten fotonun bir bölümünü yansıttığın için görünüyorsun. Görünmemen için ışığı geçirmen gerekir.
Teori kütle çekimiyle ilgili.Yanlış hatırlamıyorsam özet olarak durum şu:
Kütle çekimini herhangi bir klasik fizik yasasıyla açıklayamıyoruz.Yani bir kütle bir kütleyi neden çekiyor bilemiyoruz.Bunun üzerine süper dahimiz Einstein bu konuda bir fikir atıyor ortaya.Her kütle uzay zamanda bir bükülme yaratır diyor.Bu yüzden kütle çekimi oluşur ya da biz öyle zannederiz.Yani şöyle düşünün.ACE ile yıkanmış bir çarşafı gerin.Sonra ortasına bir cisim atın çarşaf içe doğru bükülür.Şimdi oraya daha küçük bir cisim atarsınız büyük cismin oluşturduğu bükümden dolayı küçük cisim büyük cisme doğru yuvarlanır.İşte size kütle çekiminin küçük bir örneği.Bunu makrokozmozda daha farklı boyutlarla uzay zamanda düşünürseniz kütle çekimine bir açıklama getirirsiniz diyor Albert Einstein abimiz.Ama başlığı açan arkadaşın tam olarak ne anlatmak istediğini anlamış değilim...
Fotonları sana ulaşmadan yansıtamazsın , yansıtsan da görünmez olmazsın. Zaten fotonun bir bölümünü yansıttığın için görünüyorsun. Görünmemen için ışığı geçirmen gerekir.
Kütle çekimini herhangi bir klasik fizik yasasıyla açıklayamıyoruz.Yani bir kütle bir kütleyi neden çekiyor bilemiyoruz.Bunun üzerine süper dahimiz Einstein bu konuda bir fikir atıyor ortaya.Her kütle uzay zamanda bir bükülme yaratır diyor.Bu yüzden kütle çekimi oluşur ya da biz öyle zannederiz.Yani şöyle düşünün.ACE ile yıkanmış bir çarşafı gerin.Sonra ortasına bir cisim atın çarşaf içe doğru bükülür.Şimdi oraya daha küçük bir cisim atarsınız büyük cismin oluşturduğu bükümden dolayı küçük cisim büyük cisme doğru yuvarlanır.İşte size kütle çekiminin küçük bir örneği.Bunu makrokozmozda daha farklı boyutlarla uzay zamanda düşünürseniz kütle çekimine bir açıklama getirirsiniz diyor Albert Einstein abimiz.Ama başlığı açan arkadaşın tam olarak ne anlatmak istediğini anlamış değilim...
Evet şimdi farkettim kütleçekimi zamanı bükmez yerine uzayı bükmez yazmışım.
Evet Einstein böyle bir teori atmıştı ortaya. Ancak zamanı bükmenin ancak ışık hızına yaklaştıkça olabileceğini iddia etmişti. Tabi bunu jetler ile yaptığı deneyde kanıtladı.
Evet şimdi farkettim kütleçekimi zamanı bükmez yerine uzayı bükmez yazmışım.
Evet Einstein böyle bir teori atmıştı ortaya. Ancak zamanı bükmenin ancak ışık hızına yaklaştıkça olabileceğini iddia etmişti. Tabi bunu jetler ile yaptığı deneyde kanıtladı.
Einstein gibi bir deha bile yanılabilir.Mevcut verilerimiz bize daha nitelikli bir teori sunmaya yetmiyor ama birkaç ay önce gazetelerde çarşaf çarşaf ışık hızının atomik partiküllerce geçildiği yazıyordu.Teoriler değişken.Sabit birşey yok.Ne yazık ki net bilimsel bir yorum yapmak güç.Discovery kanalını izleyebiliyorsanız daha fazla bilgi için Morgan Freeman ile evrenin sırları ve imkansız fiziğini tavsiye ederim.Diğer bir nokta ise görünmezlik için ışığı geçirmek şart değil.Arkadaşın söylediği şey doğru.Bu konuda en çok kullanılan örnek nehirdeki taş örneğidir.Akan bir nehirdeki taşın üzerinden ve etrafından su naısl geçiyorsa fotonlar da bir cismin üzerinden öyle geçerse cisim görünmez olur.Teori bu.Aslında teori değil.Bu prensiple yapılmış görünme tanklar vs var.Yani bu teori görünmezlik için kullanılıyor ve yanlış hatırlamıyorsan kanıtlanmış bir teori...
Doğrudur Einstein yanılabilir. Ama en azından şu ana kadar bilimsel olarak kabul edilen teori bu.Umarım birgün açığa çıkar. Işıkla ilgili teoriyi kabul ediyorum. Ama gelinebilen teknoloji henüz başlangıç aşamasında. Umarım bize karşı da kullanılmaz. .Benim kastettiğim şey zaten ışığı bir şekilde arkaya ulaştırmaktı. Çünkü ışık arkaya ulaşmadığında görünmez olmuş sayılmazsın. Işık her zaman önden gelmeyebilir çünkü.