Uyku Felci Hakkında
Moderatör: ozzzyyy
- ozzzyyy
- telekinezi.com.tr Yöneticisi
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
- Cinsiyetiniz: Erkek
Uyku Felci Hakkında
Merhaba arkadaşlar.Bildiğiniz gibi benim asıl alanım lucid rüya, fakat forumda uyku felci konusuyla ilgili bir çok arkadaşın sıkıntısı var. Ve bende uyku felcini neredeyse çocukluk zamanlarımdan beri yaşadığım için kendi kendime ürettiğim yöntemleri ve edindiğim tecrübeleri bunların yanında da uyku felci hakkındaki bilimsel bulguları, dökümanları ve araştırmaları sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Umarım konu ilgi görür bunun yanında da umarım bilgilerde sizin işinizi görür. :))
Not: Konuyu lucid rüya kategorisinde açmamın sebebi, uzaktan da olsa birbiriyle ilişkili konular olması. Ayrıca bu bölümün yetkilisi ben olduğum için yazılanları düzenleme ve kendi hatalarımı düzeltme şansına sahip olmamda bir diğer etken.
Not: Konuyu lucid rüya kategorisinde açmamın sebebi, uzaktan da olsa birbiriyle ilişkili konular olması. Ayrıca bu bölümün yetkilisi ben olduğum için yazılanları düzenleme ve kendi hatalarımı düzeltme şansına sahip olmamda bir diğer etken.
Sadece Çok Önemli Olduğunu Düşündüğünüz Soruları Özel Mesaj ile Sorun.
- Cavasta
- Yaşadığınız İl: 27 Gaziantep
Re: Uyku Felci Hakkında
Arkadaşım ben bu konudan geri kaldımda uyku felci uykuda kendinden geçme gibi bişeymi.Ben uyurken rüyalarımı kendin yönetmiyorum bumu uyku felci ?
Söz ola kese savaşı söz ola kestire başı ,söz ola avlu aşı bal ile yağ ede bir söz..
- ozzzyyy
Uyku felci: Uyku esnasında yaşanan kısa süreli bir felçtir. Kişi uyanıktır, etrafta olup biteni algılayabilir fakat tepki veremez.Cavasta yazdı:Arkadaşım ben bu konudan geri kaldımda uyku felci uykuda kendinden geçme gibi bişeymi.Ben uyurken rüyalarımı kendin yönetmiyorum bumu uyku felci ?
- Cavasta
- Yaşadığınız İl: 27 Gaziantep
Halk arasında kara basan dedikleri şey galiba?
Söz ola kese savaşı söz ola kestire başı ,söz ola avlu aşı bal ile yağ ede bir söz..
- ozzzyyy
Evet. Karabasanın bilimsel adı.
-
- Yaşadığınız İl: 22 Edirne
Arkadaş çok kötü bir şeydir :(
Lise 2deyken birkaç kez olmuştu bana. Uyanıksın, uyanık olduğunu biliyorsun ama hareket yok... Hiçbir şey yok. Sonra aklından geçen her şey olmaya başlıyor (en azından bana öyle oldu, kimseyi korkutmak istemem) Birkaç kez uyandığımı sanıyorum ama ı-ıh yok. Karanlık karanlık yaratıklar geliyor falan. Rüya olduğunu biliyorum. Uyanıp kaçmak istiyorum, kaçamıyorum. Berbat bir şeydi.
Lise 2deyken birkaç kez olmuştu bana. Uyanıksın, uyanık olduğunu biliyorsun ama hareket yok... Hiçbir şey yok. Sonra aklından geçen her şey olmaya başlıyor (en azından bana öyle oldu, kimseyi korkutmak istemem) Birkaç kez uyandığımı sanıyorum ama ı-ıh yok. Karanlık karanlık yaratıklar geliyor falan. Rüya olduğunu biliyorum. Uyanıp kaçmak istiyorum, kaçamıyorum. Berbat bir şeydi.
- delenamo
- Burcunuz: Boğa Burcu: 21 Nisan-21 Mayıs
Evet çok doğru ben gözümü kapasam dokunsal olarak hissetmeye başlıyorum. Ama düşünceyi kontrol edince sorun olmuyo.gizem22 yazdı:Arkadaş çok kötü bir şeydir :(
Bildiğim bir şey varsa o da hiçbir şey bilmediğimdir.
- Culmination
- Yaşadığınız İl: 1 Adana
Bazılarının boğazını sıkıyormuş. Böyle ölen kişiler var mı acaba ?
- kaptankork
- Yaşadığınız İl: 32 Isparta
ya ben bu gün bi rüya gördüm deprem oluyodu sanırım yatağımdan ALLAH ALLAH DEPREM YATIN diye bağırarak yere atlayıp hayat üçgeni yaptım nillet uyandı bana olum deprem olmuyo dediler ama ben onlar bunu söylerken sallandığımı hissediyordum.3-4 saniye sonra kafamı kaldırıp avizenin sallanmadığını görünce sallanmam kesildi.bunun karabasan (uyku felci) ile alakası var mı dır
laa shay'a waqi'un moutlaq bale kouloun muoumkine.(söyleyemediniz mi
)
eşe-i vaka um mutlak el kullun mumkin.

eşe-i vaka um mutlak el kullun mumkin.
- ozzzyyy
Uyku felciyle alakası yok, sen çok gerçekçi bir kabus görmüşsün. Uyku felci beynin uyanık vaziyetteyken vücuda sinyal gönderememesidir. Yani sen yattığın yerde uyanıksın fakat aynı zamanda da bir bakıma uyuyorsun çünkü etrafta olanları görüp, duyup, algılıyorsun ancak konuşup, hareket edip, tepki veremiyorsun. Uyku felci bir insanın yaşayabileceği en kötü deneyimlerden biridir. Çünkü o anda ölmüş olduğunuzu bile zannedebilirsiniz. Düşünsenize hareket edip konuşamıyorsunuz bundan büyük ızdırapmı var bir insan için? Yalnız uyku felcinin 1 tane ve bana göre çok önemli bir artı yanı var. O da felçli insanların ne yaşadığını kısa bir sürede olsa anlayıp halimize şükretmemizdir.kaptankork yazdı:ya ben bu gün bi rüya gördüm deprem oluyodu sanırım yatağımdan ALLAH ALLAH DEPREM YATIN diye bağırarak yere atlayıp hayat üçgeni yaptım nillet uyandı bana olum deprem olmuyo dediler ama ben onlar bunu söylerken sallandığımı hissediyordum.3-4 saniye sonra kafamı kaldırıp avizenin sallanmadığını görünce sallanmam kesildi.bunun karabasan (uyku felci) ile alakası var mı dır
-