İnsan inanmak istediğine inanır.Bu yüzden bilimsel veriler bile fayda etmez.İnanmak yada inanmamak onun ağzından çıkan bir kelimeye bağlı.İnanmak istemiyosa onun ağzından inandım kelimesini duyman mümkün değil.Bu yüzden bilimsel kanıt,deney hiçbişey ifade etmez inanmak istemeyen birinin karşısında.ozzzyyy yazdı:Tamamda herşeye felsefik yaklaşamazsın. Kendine ispatlaman başkası için birşey ifade etmez, onu anlatmaya çalışıyorum. İnsanları inandırabilmek için elde bilimsel veri olması şarttır...
Telekinezi Doğru mu Değil mi?
- UsTr
- Yaşadığınız İl: 35 İzmir
- Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart
- Cinsiyetiniz: Erkek
Re: DOGRU MU DEGİL Mİ
- ozzzyyy
- telekinezi.com.tr Yöneticisi
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
Arkadaşlar bazen hakikaten inadınız tutuyor. Hepiniz Aristo'nun amcasının oğlusunuz tamam anladık. Peki şöyle söyliyim o zaman. Bu olaylara inanan ve inanmayan bütün insanlar bu tarz özelliklere sahip olmak ister. Çünkü bütün insanlar özel olmak ister. Ama ellerinde somut deliller olmadığı için inanmayanların sayısı bir hayli fazla. Ancak bir gün biri çıkıp da açıklama yaparsa ve bunların gerçek olduğunu, laboratuvar ortamında ki deneylerle ispatlandığını söylerse, kanıt ve kayıtlarını denetletip ilgili yerlere onaylatırsa o zaman inanmayacak kimse kalmaz. Birde James Randi amcadan 1 milyon doları alırsa değmeyin keyfine. Çünkü bu şeye benziyor;
Hocanız ders anlatırken: "-Arkadaşlar su 2H ve 1O atomundan oluşur dediğinde en arka sıralardan biri -Hadi len doğruysa ispatla" dediğinde hocanın kitaptaki bilgileri ve bu konu hakkındaki çalışmaların sonuçlarını göstererek öğrencisini ikna etmeye çalışması bu durumda bile öğrencinin kabullenmemesine benziyor. Affedersiniz ama dünyada bu kadar gerizekalı bir insan yok...
Hocanız ders anlatırken: "-Arkadaşlar su 2H ve 1O atomundan oluşur dediğinde en arka sıralardan biri -Hadi len doğruysa ispatla" dediğinde hocanın kitaptaki bilgileri ve bu konu hakkındaki çalışmaların sonuçlarını göstererek öğrencisini ikna etmeye çalışması bu durumda bile öğrencinin kabullenmemesine benziyor. Affedersiniz ama dünyada bu kadar gerizekalı bir insan yok...
- UsTr
Bu kadar gerizekalı bir insan var oda benim.İstedikleri kadar onaylatılmış deney sonuu,ispatlanmış somut delil getirsinler inanmak istediğime inanırım.Sana böle insanlar gerizekalıysa kabul ediyorum ben gerizekalıyım. :) Bu arada özrü 3 tane hakaret içerikli söz kullandım kusura bakmayın :)ozzzyyy yazdı:Arkadaşlar bazen hakikaten inadınız tutuyor. Hepiniz Aristo'nun amcasının oğlusunuz tamam anladık. Peki şöyle söyliyim o zaman. Bu olaylara inanan ve inanmayan bütün insanlar bu tarz özelliklere sahip olmak ister. Çünkü bütün insanlar özel olmak ister. Ama ellerinde somut deliller olmadığı için inanmayanların sayısı bir hayli fazla. Ancak bir gün biri çıkıp da açıklama yaparsa ve bunların gerçek olduğunu, laboratuvar ortamında ki deneylerle ispatlandığını söylerse, kanıt ve kayıtlarını denetletip ilgili yerlere onaylatırsa o zaman inanmayacak kimse kalmaz. Birde James Randi amcadan 1 milyon doları alırsa değmeyin keyfine. Çünkü bu şeye benziyor;
-
İnsanları inandırmak için bilimsel veri olması şart değil.Din örneğini vermeme gerek yok.ozzzyyy yazdı:Tamamda herşeye felsefik yaklaşamazsın. Kendine ispatlaman başkası için birşey ifade etmez, onu anlatmaya çalışıyorum. İnsanları inandırabilmek için elde bilimsel veri olması şarttır...
Sınanıyorsunuz...
- turab
- Yaşadığınız İl: 37 Kastamonu
- Burcunuz: Boğa Burcu: 21 Nisan-21 Mayıs
bilimsel zaten telekinezi
uubam.com
Kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir...
Kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir...
- ozina
- Yaşadığınız İl: 10 Balıkesir
- Burcunuz: Koç Burcu: 21 Mart-20 Nisan
insan inanmak istemezse gerisi boş ...
:s:aSDF:asf asdfghjklş
:D:d:D:
niye güldüm bilmiyorum bütün ciddiyetin ve tartışmanın da içine ettim.

pixies forever <3<3
- UsTr
Zaten fazla ciddiyet insanı boğuyo.Özelden gelirsen forumdaki gereksiz ve mahkeme seviyesindeki ciddiyetle ilgili düşüncelerimi sana sevkedip rahatlamak isterim.ozina yazdı:insan inanmak istemezse gerisi boş ...
:D :s:aSDF:asf asdfghjklş :D:D:d:D:
- ozzzyyy
1)Din ayrı mevzu bu tarz olaylarda başı sıkışan hemen dini ortaya atıyor. Eğer mümkünse farklı bir örnek ver. Allah'ın varlığından şüphe duyanlar bana göre at gözlüğü takan insanlardır. Kur-an'ı kerim en güzel kanıttır hiçbir insanın yazamayacağı mükemmelikte ve güzelliktedir. Ancak onunla daha tanışmayanlar için ise en güzel kanıt içinde bulunduğumuz evren. Bu kadar hassas bir dengenin kendi kendine oluşma imkanı yok.cehalet yazdı:İnsanları inandırmak için bilimsel veri olması şart değil.Din örneğini vermeme gerek yok.ozzzyyy yazdı:Tamamda herşeye felsefik yaklaşamazsın. Kendine ispatlaman başkası için birşey ifade etmez, onu anlatmaya çalışıyorum. İnsanları inandırabilmek için elde bilimsel veri olması şarttır...
2)Bu arada turab nereden duydun bilmiyorum üzgünüm ama telekinezi bilim değildir. Bilim olabilmesi için kanıt ve bir takım veriler gerekir. "Ben inanıyorum şuan bir kağıdı bile döndüremiyorum ama ileride aynı anda hem uçup hemde keops piramidini zihin gücümle kaldırıcam" tarzı söylemler telekinezinin bilim olabilmesi için yeterli değildir. Eğer gerçekten telekinezinin bilim olmasını istiyorsanız yapın çalışmanızı, gidin deneylere katılın ispatlayın. Belki o zaman kanıt olarak evden gönderilmiş 2-3 adet asılsız videoya ve kuru laf salatalarına ihtiyaç duymazsınız.
3)Şimdi burada ben psi-wheel yapmıyorum veya kaşık bükmüyorum diyenlere niye diye sorduğumuzda bize "daha fazlasını yapabilecekken niye bunlarla yetiniyim diyor." İyi hoş tamamda daha fazlası dediğin şeyleri yapabiliyor musun? O da yok. Aslında o yapmam dediğiniz şeyleri yapamıyorsunuz ve bunun gibi basit bir kılıf uydurmuşsunuz. O beğenmediğinizi söylediğiniz şeyleri yapmak için aslında çıldırıyorsunuz ama yapamayacağınızı düşünüyorsunuz.
- UsTr
Dinin ortaya atılcak bir tarafı yok.Anlayamadığın nokta bilimsel veriler sadece bilimsel veridir.Ötesi yok.Bilimsel veri herkesin ona inanma zorunluluğunu getirmez.O bilimsel bir veri olarak kalır.Ne olursa olsun.İnanmak isteyen inanır olayını felsefe görsende aslında sende inanmak istediğine inanıyosun.Senin inanmak istediğin bilim en büyük kanıttır.İnanılması gereken bilimdir.Senin inanmak istediğin bu.İnanmak istemediğin ise bilimin verileri hiçbir şeyi inanma zorunluluğunun getiremeyeceğidir.Boşuna yazdım bu kadar yazıyı.Her konuda olduğu gibi çin seddi gibi önyargını geçemicem.Neyse.Benden bu kadar...........
- ozzzyyy
Önyargılı bir insan değilim, hiçbir zamanda olmadım. Ben hep açık fikirliydim ve bundan sonrada öyle olacağım. Ama senin yaptığında olaylara at gözlüğüyle bakmak oluyor. Ben inandığım şeyin yanlış olsa da arkasındayım, olsa da inanıyorum olmasa da tarzı bir yaklaşım cehaletin habercisidir haberin olsun. Sen eğer birşeyi gerçekten yapabiliyorsan arkasında dur. Yoksa daha iyisi varken onu yapmam, daha iyisi varken şunu yapmam diyene kadar yapabildiklerini say. Sıkışınca hemen ister inan ister inanmaya bağlıyorsunuz. Ben inanmıyorum demiyorum. Sadece inanmayan insanları bu kısıtlı görüşlerinizle inandıramazsınız onu anlatmaya çalışıyorum. Ancak seninde dediğin gibi bu kadar şeyi boşa yazdım ve sen hala devam edeceksin niye uçmak varken kaşık bükeyim falan tarzı konuşmalara. Boşverin herkes istediğine inansın. Fakat bu gereksiz ve boş düşüncelerle başkalarınında beynini zehirlemeyin...
-