Manayı daraltmanın anlamı yok.Okudan kasıt sadece okuma fiili değildir.Dediğim gibi okuyup idrak edip uygulamaktır ki sadece bu da değildir.Okumaktan kasıt kaniatı,enerjiyi okumaktır.Uzatmanın manası yok.Sen nerden buldun diye sormuşsun nerede arasan böyledir olay.Peki ben sana soruyorum şimdi.Allah'ın ilk önce kalemi yarattığını nerden buldun çıkardın?Uchiha Sasuke yazdı:nerden buldun bunu Allah aşkına , Allah(c.c) ilk önce kalemi yaratmıştır sonra kalemle herşeyi yaratmıştır bu bildiğimiz kalem değidir, ama gördün mü de okunacak birşey yok diyorsun bende diyemem,hem okunacak birşey olmasaydı SÖYLE derdi ? oku demezdi !!bigboss yazdı: Hz.Muhammed herhangi bir latin ülkesine inseydi kuran arapça falan inmezdi.Okuma yazma olayına gelirsek olay şöyle gerçekletiğine göre;Vahiy meleği Cebrâil (a.s.) bu ıssız ve karanlık gecede, güzel bir insan suretinde, etrafa ışıl ışıl nûrlar saçarak göz kamaştırıcı bir aydınlıkla Kâinatın Efendisine göründü. Tatlı fakat gür bir sadâ ile hitap etti:
"Oku!"
Kâinatın Efendisini hayret ve korku sardı. Yüreği ürperiyordu!
"Ben okuma bilmem" diye cevap verdi.
Hazret-i Cebrâil, kendilerini kucakladı ve sıkıp bıraktıktan sonra, tekrar,
"Oku!" diye seslendi.
Fahr-i Kâinat aynı cevabı verdi:
"Ben okuma bilmem!"
Hazret-i Cebrâil, ikinci kere Kâinatın Efendisini kucakladı ve sıkıp bıraktıktan sonra yine seslendi:
"Oku!"
Bu sefer Fahr-i Kâinat:
"Ben okuma bilmem," dedi. "Söyle ne okuyayım?"
Bunun üzerine melek, Allah'tan aldığı ve Resûlüne teslim etmeye geldiği Alâk Sûresinin ilk ayetlerini başından sonuna kadar okudu...(Alıntıdır)
Gördüğünüz söyle ne okuyayım cümlesinden de anlaşılacağı üzere Hz.Muhammed'e yazılı metin gelmedi ki okuma yazma işin içine dahil olsun :)
Bir başka meseleye geçersek fenomen'nin dediği genel hatlarıyla doğrudur.Bakın İslam bozulmaya uğramıştır bunu anlamanız içinse en büyük delil bidatlerdir.Hangi bidatmış hepsini biliyoruz diyenler bi kandil gecelerini araştırsan bakalım-ki bu sadece biri-.
Bir başka hususta bildiğim kadarıyla namazda türkçe okunmaz.Fakat bu şu manayada gelmez yani sırf arapça okumakla olmaz bu iş.Kuranı okumaktan asıl kasıt okuyup,anlamak ve yaşamında uygulamaktır.
Gercekler
-
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
- Cinsiyetiniz: Erkek
Re: Gercekler
siz hala neyi açıklamaya çalışıyorsunuz benim sorunurum okumakla vs. değil. fenomen in dediği doğru namaz kılınışı vs.
ilk önce derken ilk yarattıklarından biriside kalem demeye çalıştım :D
yani Allah ilk nuru yarattı sonra nuru 4 parçaya böldü o 4 parçadan biriylede kalem i yarattı mış yani Resulullah öyle buyurmuş.
ilk önce derken ilk yarattıklarından biriside kalem demeye çalıştım :D
yani Allah ilk nuru yarattı sonra nuru 4 parçaya böldü o 4 parçadan biriylede kalem i yarattı mış yani Resulullah öyle buyurmuş.
-
Okumak değil diyorsun benim ilk ayetlerle alakalı yazdıklarıma karşılık veriyorsun :D Neyse madem okumak değil ki hepimizin önceliği okumak olmalı :)
Daha öncede dediğim gibi fenomen'in söylediklerine katıldığım noktalar var islam bozulmuş durumda ancak namaz olayını bilmiyorum.Açıklayanda yok maalesef işte forumun eksik yanlarından biri ortaya bişey atılıyor yarıda bırakılıyor.Daha önceki konularda da böyle olmuştu.Bu arada kaynak gösterir misin?Nurun yaratılması hususunda.
Daha öncede dediğim gibi fenomen'in söylediklerine katıldığım noktalar var islam bozulmuş durumda ancak namaz olayını bilmiyorum.Açıklayanda yok maalesef işte forumun eksik yanlarından biri ortaya bişey atılıyor yarıda bırakılıyor.Daha önceki konularda da böyle olmuştu.Bu arada kaynak gösterir misin?Nurun yaratılması hususunda.
ne yapayım ustr ye biri karşı çıkınca bana birşey oluyor :D ya islam bozulmuş olabilir daha doğrusu islam bozulmadı islam olduğu gibi duruyo ama insanlar islamın işine geldikleri tarafını kullanıyorlar buda islamın bozulduğu fikirini doğuruyor.bigboss yazdı:Okumak değil diyorsun benim ilk ayetlerle alakalı yazdıklarıma karşılık veriyorsun :D Neyse madem okumak değil ki hepimizin önceliği okumak olmalı :)
Bir rivayette Hz. Cabir anlatıyor:
- Ey Allah'ın Resulü! Anam babam sana feda olsun, Allah'ın her şeyden önce ilk yarattığı şeyi bana söyler misiniz, diye sordum. Şöyle buyurdu:
- Ey Cabir! Her şeyden önce Allah'ın ilk yarattığı şey senin peygamberinin nurudur. O nur, Allah'ın kudretiyle onun dilediği yerlerde dolaşıp duruyordu. O vakit daha hiçbir şey yoktu. Ne Levh, ne kalem, ne cennet, ne ateş / cehennem vardı. Ne melek, ne gök, ne yer, ne güneş, ne ay, ne cin ve ne de insan vardı.?
Allah mahlukları yaratmak istediği vakit, bu nuru dört parçaya ayırdı. Birinci parçasından kalemi, ikinci parçasından Levhi (Levh-i Mahfuz), üçüncü parçasından Arş'ı yarattı.
-
Zaten diğer dinler de öyle oldu insanlar inandıklar gibi değil yaşadıkları gibi inandılar-günümüzde de islam böyle- dinler böyle bozuldu.Tek fark Kuran'ın bozulmamasıdır.
- MSS
- Yaşadığınız İl: 56 Siirt
- Burcunuz: Başak Burcu: 23 Ağustos-22 Eylül
Sadece kuranın kesinlikle doğru olduğuna emin olabiliriz insanlar kuranı değiştiremedikleri için hadislere saldırarak kendilerine uyarlamaya çalışmışlardır zaten hadisleri incelerseniz zıtlıklar göreceksiniz sebebi bazı hadislerin uydurma olduğudur.bigboss yazdı:Zaten diğer dinler de öyle oldu insanlar inandıklar gibi değil yaşadıkları gibi inandılar-günümüzde de islam böyle- dinler böyle bozuldu.Tek fark Kuran'ın bozulmamasıdır.
Evet belki haklısın 0'ın gücü yok ama
0'ın kaybedecek bir şeyi de yok
0'ın kaybedecek bir şeyi de yok
-
- Yaşadığınız İl: 32 Isparta
- Burcunuz: Yengeç Burcu: 23 Haziran-22 Temmuz
arkadaşlar Peygamber efendimiz (s.a.v) bildiğimiz gibi Her şeyden önce yaratılmıştır.Onunlar ilgili kısa bir hisse ;
-Hz. Ömer anlatıyor: Hz. Peygamber(a.s.m) şöyle buyurdu:
“Âdem hata işlediği zaman. ‘Ya Rabbi! Muhammed’in hakkı için beni affetmeni istiyorum’ diye yalvardı. Allah ‘ Ey Âdem! Kendisini daha yaratmamışken, sen Muhammed’i nereden öğrendin?’ diye sordu. Âdem: ‘Ya Rabbi! Sen beni elinle yaratıp ruhundan bana üflediğinde, başımı yukarıya kaldırdım. Arşın sütunlarında “La ilahe illellah, Muhammedurresulüllah” yazılı olduğunu gördüm ve bundan anladım ki, ismini kendi isminin yanında yazdığın kimse yarattıkların arasında sana en sevgili olandır.’ Bunun üzerine Allah şöyle buyurdu: ‘Ey Âdem, doğru söyledin; hiç şüphesiz Yarattıklarımdan bana en sevimli olan Odur. Onun hakkı için istediğinden ötürü seni bağışladım. Bilesin ki, eğer o olmasaydı, seni yaratmazdım.” Hadisi, Beyhakî, Taberanî, Hakim rivayet etmiştir. (bk. Hâkim, Mustedrek, II/615; Suyuti, ed-Dürrü'l-Mensûr, 1/116. Yusuf Nebhanî, Hucetullahi ale’l-âlemin, s. 210).
Değerli Arkadaşlarım ;
İmam Münâvî'nin Feyzu'l-Kadîr isimli hadis kitabında İbni Abbas'tan şu mealde bir hadis-i şerif rivayet edilir: "Üç hasletten dolayı Arabı seviniz: Çünkü ben Arabım, Kur'ân-ı Kerim Arapça olarak nazil olmuştur, Cennet ehlinin konuştukları dil Arapça’dır." (1)
Arapça, belagat, edebiyat, fesahat ve zenginlik bakımından dünya dillerinin en güzelidir. Aynı zamanda ses, ahenk ve cümle yapısı bakımından da diğer diller arasında apayrı bir yeri vardır. Cenab-ı Hak da kendi kelâmı Kur'ân-ı Kerimi Arap diliyle indirmiştir. Peygamber-i Zîşân (a.s.m.) da zaten bu dili konuşuyordu; kendi milletinin, kavminin dilini... 1. Feyzü'l-Kadîr, 1:178 Hadis no: 225.
Soru : Peygamber efendimiz (s.a.v) latin bir ulkede doğsaydı Kuran-ı Kerim latin bir dil mi olacaktı ?
Cevap : Böyle bir şey söz konusu bile olamaz .Çünkü her şeyi tesadüfe bağlayan insanlar , Allahın Gaybı ve Her şeyin en hayırlısını da bildiğini bilmelidirler.Hz. Adem (a.s) zamanında Arapça var idi çünkü Allah hz.Adem (a.s) Arşın sütunlarında “La ilahe illellah, Muhammedurresulüllah” yazısını görmüştür .Arapça ilk dildir .Yüce Allah onu Hz.Adem (a.s) Öğretmiştir .
Söylediklerimi Kanıtlayayım ;
Evet, Kur'ân'ın dili, son Peygamber Hazret-i Muhammed Mustafa'nın (asm.) konuştuğu dil Arapça olunca, cennet dilinin de Arapça olacağı şüphe götürmez bir gerçek olur. Hz. Âdem (as) de yeryüzüne indirilmeden önce cennette bulunduğu zamanlar Arapça olarak konuşurdu. Ayrıca bu dil Peygamberimiz (asm)'den başka diğer peygamberlerden bazılarının da konuştuğu dildir. Meselâ, Hz. Nuh, Hz. Hud, Hz. İsmail, Hz. Salih, Hz. Şuayb (as) Arapça konuşuyorlardı....
Allah'a emanet olun.... ( Arkadaşlar niyetim sizin bazı yanlış bilgilerinizi düzeltip Doğru bilgileri kalben tasdik ettirmektir)
Vesselam...
“Âdem hata işlediği zaman. ‘Ya Rabbi! Muhammed’in hakkı için beni affetmeni istiyorum’ diye yalvardı. Allah ‘ Ey Âdem! Kendisini daha yaratmamışken, sen Muhammed’i nereden öğrendin?’ diye sordu. Âdem: ‘Ya Rabbi! Sen beni elinle yaratıp ruhundan bana üflediğinde, başımı yukarıya kaldırdım. Arşın sütunlarında “La ilahe illellah, Muhammedurresulüllah” yazılı olduğunu gördüm ve bundan anladım ki, ismini kendi isminin yanında yazdığın kimse yarattıkların arasında sana en sevgili olandır.’ Bunun üzerine Allah şöyle buyurdu: ‘Ey Âdem, doğru söyledin; hiç şüphesiz Yarattıklarımdan bana en sevimli olan Odur. Onun hakkı için istediğinden ötürü seni bağışladım. Bilesin ki, eğer o olmasaydı, seni yaratmazdım.” Hadisi, Beyhakî, Taberanî, Hakim rivayet etmiştir. (bk. Hâkim, Mustedrek, II/615; Suyuti, ed-Dürrü'l-Mensûr, 1/116. Yusuf Nebhanî, Hucetullahi ale’l-âlemin, s. 210).
Değerli Arkadaşlarım ;
İmam Münâvî'nin Feyzu'l-Kadîr isimli hadis kitabında İbni Abbas'tan şu mealde bir hadis-i şerif rivayet edilir: "Üç hasletten dolayı Arabı seviniz: Çünkü ben Arabım, Kur'ân-ı Kerim Arapça olarak nazil olmuştur, Cennet ehlinin konuştukları dil Arapça’dır." (1)
Arapça, belagat, edebiyat, fesahat ve zenginlik bakımından dünya dillerinin en güzelidir. Aynı zamanda ses, ahenk ve cümle yapısı bakımından da diğer diller arasında apayrı bir yeri vardır. Cenab-ı Hak da kendi kelâmı Kur'ân-ı Kerimi Arap diliyle indirmiştir. Peygamber-i Zîşân (a.s.m.) da zaten bu dili konuşuyordu; kendi milletinin, kavminin dilini... 1. Feyzü'l-Kadîr, 1:178 Hadis no: 225.
Soru : Peygamber efendimiz (s.a.v) latin bir ulkede doğsaydı Kuran-ı Kerim latin bir dil mi olacaktı ?
Cevap : Böyle bir şey söz konusu bile olamaz .Çünkü her şeyi tesadüfe bağlayan insanlar , Allahın Gaybı ve Her şeyin en hayırlısını da bildiğini bilmelidirler.Hz. Adem (a.s) zamanında Arapça var idi çünkü Allah hz.Adem (a.s) Arşın sütunlarında “La ilahe illellah, Muhammedurresulüllah” yazısını görmüştür .Arapça ilk dildir .Yüce Allah onu Hz.Adem (a.s) Öğretmiştir .
Evet, Kur'ân'ın dili, son Peygamber Hazret-i Muhammed Mustafa'nın (asm.) konuştuğu dil Arapça olunca, cennet dilinin de Arapça olacağı şüphe götürmez bir gerçek olur. Hz. Âdem (as) de yeryüzüne indirilmeden önce cennette bulunduğu zamanlar Arapça olarak konuşurdu. Ayrıca bu dil Peygamberimiz (asm)'den başka diğer peygamberlerden bazılarının da konuştuğu dildir. Meselâ, Hz. Nuh, Hz. Hud, Hz. İsmail, Hz. Salih, Hz. Şuayb (as) Arapça konuşuyorlardı....
Allah'a emanet olun.... ( Arkadaşlar niyetim sizin bazı yanlış bilgilerinizi düzeltip Doğru bilgileri kalben tasdik ettirmektir)
Vesselam...
Bir köy muhtarsız olmaz. Bir iğne ustasız olmaz, sahipsiz olamaz. Bir harf kâtipsiz olamaz, biliyorsun. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu KÂİNAT hâkimsiz olur ? ( Bediüzzaman Said Nursi )
- turab
- Yaşadığınız İl: 37 Kastamonu
- Burcunuz: Boğa Burcu: 21 Nisan-21 Mayıs
levitasyon_ustası yazdı:arkadaşlar Peygamber efendimiz (s.a.v) bildiğimiz gibi Her şeyden önce yaratılmıştır.Onunlar ilgili kısa bir hisse ;
Değerli Arkadaşlarım ;
Vesselam...
herşeyden öncemi yaratılmış abicim bi yürüyün gidin ya bunların alayı uydurma hadis böylesini görmedim sizde araştırmadan koyuyorsunuz. hadisi okumadım bile çünkü vakit kaybı bu tarz hadislerle gelmeyin buraya varsa elinizde kaynak (KURAN) kuranda yazıyorsa bu tamam ama onun harici böyle şeylere pek inanmayın HADİSLERLE yola çıkılmaz .HAdislerden sadece ders alın inanmayın
uubam.com
Kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir...
- turab
- Yaşadığınız İl: 37 Kastamonu
- Burcunuz: Boğa Burcu: 21 Nisan-21 Mayıs
Abicim biz ses ahenk bakımında arapça kötü bir dil mi dedik ? HAyır. Ben diyorum ki eğer kuran türkiyede inse türkçe olacaktııı.....
Ozaman bana niye ilk kutsal kitapların arapça olmadığını söyle ? Allah biliyordu Kuranı göndereceğini ondan ilk kutsal kitapları arapça yollamadı falan deme gülerim haa :D sonrada kendini bana zor ciddiye aldırırsın :))
Ozaman bana niye ilk kutsal kitapların arapça olmadığını söyle ? Allah biliyordu Kuranı göndereceğini ondan ilk kutsal kitapları arapça yollamadı falan deme gülerim haa :D sonrada kendini bana zor ciddiye aldırırsın :))
uubam.com
-
Bence bu daha mantıklı;
Dillerin Ortaya Çıkışı:
«...Adem'e herşeyin ismini öğretti.»
Allah (c.c) Adem (a.s)'a ve nesline lazım olan her şeyin ismini öğretti. Bu isimlerle birlikte bütün dilleri de öğretti. Adem(a.s) de bu dilleri çocuklarına öğretti. Zamanla çocukları çoğalıp kabilelere ayrılınca her kabile kendilerine kolay gelen dili konuşmaya başladı. Zamanla diğer diller unutuldu. Ve böylece değişik değişik diller ortaya çıkmış oldu.
«Sonra onları meleklere gösterdi ve dedi ki: «Eğer sizler doğrulardan iseniz bunların isimlerini bana haber verin bakalım.»(alıntıdır.
Çünkü senin dediklerin bana sorarsan
"Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdar olandır."HUCURÂT - 13 ayeti ile çelişmekte.
Bunu geçelim arapçaya gelelim.Bakın Kuran başka bir ülkede olsaydı o dille inerdi bu kadar basit.Tabi sen "efenim arapça gelişmiştir vs." diyorsun ancak bak bi bakalım arapçanın sürecine öncelikle mantıken insanlara yol göstericek kitabın dilinin gelişmiş olması gerekir zaten.Arapçaya baktığımız vakit ilginçtir ki şehirdekilerin fasih yani düzgün konuşmadığı çöldeki bedevilerin fasih konuştuğu görülür zaten hepinizin bildiği üzere arapların çocuklarını süt anneye verme nedenlerinden biri de budur ki buda bana sorarsan bunun nedeni Kuran'dır.
Sadece gelişmişlik açısından bakarsak olmaz.Çünkü mesela farsçanın arapçadan eksik kalan bir yanı yoktur.Bu sadece gelişmeyle alakalı değil bölgenin konumu vs. birçok nedeni var.Fakat şu var ki tüm şartlar ele alındığında Kuran'ın inmesi gereken en uygun yer Arabistan'dır.
Dillerin Ortaya Çıkışı:
«...Adem'e herşeyin ismini öğretti.»
Allah (c.c) Adem (a.s)'a ve nesline lazım olan her şeyin ismini öğretti. Bu isimlerle birlikte bütün dilleri de öğretti. Adem(a.s) de bu dilleri çocuklarına öğretti. Zamanla çocukları çoğalıp kabilelere ayrılınca her kabile kendilerine kolay gelen dili konuşmaya başladı. Zamanla diğer diller unutuldu. Ve böylece değişik değişik diller ortaya çıkmış oldu.
«Sonra onları meleklere gösterdi ve dedi ki: «Eğer sizler doğrulardan iseniz bunların isimlerini bana haber verin bakalım.»(alıntıdır.
Çünkü senin dediklerin bana sorarsan
"Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdar olandır."HUCURÂT - 13 ayeti ile çelişmekte.
Bunu geçelim arapçaya gelelim.Bakın Kuran başka bir ülkede olsaydı o dille inerdi bu kadar basit.Tabi sen "efenim arapça gelişmiştir vs." diyorsun ancak bak bi bakalım arapçanın sürecine öncelikle mantıken insanlara yol göstericek kitabın dilinin gelişmiş olması gerekir zaten.Arapçaya baktığımız vakit ilginçtir ki şehirdekilerin fasih yani düzgün konuşmadığı çöldeki bedevilerin fasih konuştuğu görülür zaten hepinizin bildiği üzere arapların çocuklarını süt anneye verme nedenlerinden biri de budur ki buda bana sorarsan bunun nedeni Kuran'dır.
Sadece gelişmişlik açısından bakarsak olmaz.Çünkü mesela farsçanın arapçadan eksik kalan bir yanı yoktur.Bu sadece gelişmeyle alakalı değil bölgenin konumu vs. birçok nedeni var.Fakat şu var ki tüm şartlar ele alındığında Kuran'ın inmesi gereken en uygun yer Arabistan'dır.