Selamün aleyküm.
Ben geçenlerde bir soru sormuşdum,bazen 2 dakika uyuduğumuzu sanarız ama yarım saat uyumuşuzdur,ya da aksine.ozzzyyy bunun zaman algısı ile ilgili olduğunu söylemişdi.Ayrıca bunun rem evresinin tamamlanması ile alakalı olmasını da yazmışdı.Benim 12 saat uyuyup,uyandıkdan sonra gene uykulu olduğum,ve 2 saatlik bir uykudan sonra gayet rahat ve uykusuz olmuşluğum var...
ŞİMDİ
1.Bu süreler rem evresinin tamamlanması ile mi alakalı?
2.Rem evresinin zamanını isteyimize göre değiştire bilir miyiz?
3.Bize gerekli olan uyku Rem evresi sırasında mı alınıyor???
Rem uyku evresiyle alakalı
Moderatör: Sai
-
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: Kova Burcu: 22 Ocak-19 Şubat
- Cinsiyetiniz: Erkek
Rem uyku evresiyle alakalı
Başaranlar önce inandılar,sonra yaptılar,başaramayanlarsa önce yapıp sonra inanmayı denediler...
Doğru seçimi tecrübe
kazandırır,tecrübeyi yanlış
seçim..
AZERBAIJAN
Doğru seçimi tecrübe
kazandırır,tecrübeyi yanlış
seçim..
AZERBAIJAN
- Electrons
- Yaşadığınız İl: 20 Denizli
- Burcunuz: Başak Burcu: 23 Ağustos-22 Eylül
Re: Rem uyku evresiyle alakalı
Yetişkin bir insana 4 saat uyku yetiyormuş. Ben yetişkin mi değilim? yoksa insan mı değilim? 12 saat uyuyorum hala uykum var ***??
En son ozzzyyy tarafından 06 Ara, 19:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sebep: Küfür ve argo kullanımı...
Sebep: Küfür ve argo kullanımı...
- Admin
- Site Yöneticisi
- Yaşadığınız İl: 7 Antalya
- Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
Re: Rem uyku evresiyle alakalı
Beyin için 2 saatlik uykunun yeterli olduğu İngiliz Bilimciler tarafından ispatlanmıştı hatta bununla ilgili bir ilaç geliştiriyorlardı hangi aşamaya gelindi bilmiyorum. Yalnız bu 2 saatlik süreç 2 saatlik derin uykunun tamamı mı yoksa bölümler halinde olması mı daha sağlıklı olur bu kişiden kişiye değişebilir sanırım. Kendisi ile barışık ve dingin bir zihin yapısına sahip birisi için bu süre yeterli olabilir ancak karmaşık bir yaşamı olan zihni allak bullak hafızası darmadağın birisi için bu sürenin yeterli olmasının pek mümkün olacağını sanmıyorum. Çünkü gün içerisinde yaşananların, görülen, işitilen ve öğrenilenlerin derli toplu hale getirilmesi, psikolojik gerilimlerin ortadan kaldırılması uzun bir zaman alabilir.geller yazdı:Selamün aleyküm.
Ben geçenlerde bir soru sormuşdum,bazen 2 dakika uyuduğumuzu sanarız ama yarım saat uyumuşuzdur,ya da aksine.ozzzyyy bunun zaman algısı ile ilgili olduğunu söylemişdi.Ayrıca bunun rem evresinin tamamlanması ile alakalı olmasını da yazmışdı.Benim 12 saat uyuyup,uyandıkdan sonra gene uykulu olduğum,ve 2 saatlik bir uykudan sonra gayet rahat ve uykusuz olmuşluğum var...
ŞİMDİ
1.Bu süreler rem evresinin tamamlanması ile mi alakalı?
2.Rem evresinin zamanını isteyimize göre değiştire bilir miyiz?
3.Bize gerekli olan uyku Rem evresi sırasında mı alınıyor???
Yani stresten uzak durgun bir zihin = Az ve yeterli uyku buna yenilen yemekleri ve sporda eklenebilir.
Herkesin derin uyku süresi aynı olmayacaktır. Kişi kendisi de bulabilir bunu her gün farklı saatlerde yatıp kalkarak hangisinin verimli olacağını bulabilir. 3'ün katları şeklinde giden bir süreci vardı sanırım.
Asıl dinlendirici uyku Rem evresi denilen derin uyku sürecinde gerçekleşir hatta 1 saati 3-4 hatta 5 saate bedel olabilir.
Aramak, güzel bir çabadır.
-