Doğru ---> KONSANTRASYON <----Yanlış

Moderatör: Sai

Kullanıcı avatarı
TriGonoMetri
Medya-Tanıtım Yönetici
Medya-Tanıtım Yönetici
Yaşadığınız İl: 72 Batman
Burcunuz: Başak Burcu: 23 Ağustos-22 Eylül
Cinsiyetiniz: Erkek

Doğru ---> KONSANTRASYON <----Yanlış

Okunmamış mesaj gönderen TriGonoMetri »

Resim
Telekinezi çalışmalarında sık sık rastlayacağımız bir kelime...Nasıl konsantre olabilirim? Doğru yöntemi nedir? Yoğunlaşmama rağmen pw yapamadım vb soru ve sorunlarla sık sık karşılaşırız.Konu ile ilgili gelen sorulardan dolayı kısa ve öz bir açıklama getireceğim.
Dikkatli olmamız gereken asıl olay enerjinin tek bir noktaya verilmesi ile ilgilidir.Diğer bir deyişle tüm dikkatin sadece bir konuya verilmesidir.Düşüncemizin enerji akışının tek bir yönde olmasını (-) işaretiyle gösterecek olursak, konsantre olduğumuz zaman düşünce akışımızın oluşturduğu enerji (--------------------------) kesintiye uğramadan tek bir yol üzerinde devam eder.Araya farklı düşünceleri almamak ve akışı bozmamak gerekir.Düşünce akışı bu şekilde devam ederse konuya ve çalışmaya hakim olur ve istenilen sonucu daha çabuk elde edebilirsiniz.Asıl değinmek istediğim, konu başlığında da belirttiğim gibi en sık yapılan ve neden olmuyor dediğimiz bir yanlışı göstermek istiyorum.Bunu pw yapan biri üzerinde örnekleyerek anlatacağım.Örnek bir çalışmayı ele alalım;

''Ahmet; silgi,iğne ve kağıdı hazırladıktan sonra pw çalışmasına geçer.Pür dikkat yoğunlaşan Ahmet bir süre pw üzerinde çeşitli teknikler denemeye çalışır.Kağıda bir süre baktıktan sonra kendini biraz daha sıkar ve daha da yoğunlaştığını hissederek kağıdı döndürmeye çalışır.Arada kaşlarını aşağı doğru indirir ve göz kaslarını da sıkıp yoğunluğu arttırmaya çalışır.Fakat pw yapamadan çalışmasını bitirmek zorunda kalır.''

Yukarı da anlattığım örnekte yapılanları Ahmet üzerinden ele alıp inceleyelim.Ahmet konsantre olmuş mudur? Konsantrasyonu sağlamak için attığı adımlar ve yoğunlaşması doğru mudur? Kısaca cevaplayacak olursam -Hayır!...
Benim de ilk çalışmalarımda yaptığım yanlış Ahmet'in yaptığı ile aynıydı.Konsantre olmak kendini sıkmak değildir.Sakin ve düşüncesi üzerinde baskı oluşturmayacak bir şekilde enerjiyi ilgili noktaya yönlendirecek olsaydı belki de Ahmet pw çalışmasını başarıyla tamamlayabilirdi.Konsantrasyonu sağlayayım derken kendini aşırı derece de sıkmış ve enerjisi üzerinde baskı oluşturmuştur. Bu şekilde davranarak hem enerjiyi istediği noktaya aktaramamış hem de enerji kontrolünü kaybetmiştir.
Unutmayın konsantrasyon sağlamak için doğru adım atmak istiyorsanız kendinizi sıkmadan sakin ve rahat bir şekilde düşüncenizi tek bir noktaya yönlendirin.
Ne zaman şah desem herşey mat olur!