Selamun aleyküm. Öncelikle bu konu için forumun aktifleşmesini bekledim ama şimdi yazmaya karar verdim.
Bilinçaltına gönderdiğiniz mesajları yaşarsınız. Farkında olmadan bile günde binlerce mesaj yollanır, muhtemelen bu mesajlardan bir kaçını bugün yaşarsınız, geri kalan çoğu ise ileriki günlerde ortaya çıkar.
Bu forumda çok fazla "Zor" kelimesi gördüm, siz bir işi zor kabul ederseniz, bilinçaltınız sizin için o işi zorlaştıracaktır :). Mesela ufak bir deneme yapalım: Elinize dambıl gibi ağırlık alın (Kitap da olabilir), Bir kolunuzla dambılı 40 defa kaldırıp indirin diğer kolunuzla 20 defa kaldırıp indirin (Elinde kitap olanlar ise şöyle yapsın: Dirseği bükmeden kitabı göğüs hizasına kadar kaldırın. İlk önce bir kolda 70 defa kaldırıp indirsinler, diğer kolda ise 35 defa kaldırıp indirin). Yaptığınızda şunu farketmeniz lazım: Hedefe doğru yaklaştıkça yorulmaya başlarsınız. Hedef, sizin değil de Allah'ın koyduğu sınıra kadar böyle işlev görür. Mesela 20 defa dambıl kaldırırken hedefi 50 koyarsanız 20.defaya geldiğinizde o kadar yorulduğunuzu hissetmezsiniz. Ben bunu denemiştim ve işe yarıyor. Bir arkadaşım yanımdayken şu kitabı 50 defa kaldırıp indiremezsin demişti (Cılız olduğum için :D) bende hedefimi 100 koyup başladım gözlerinin önünde ve 50.defaya biraz yorulmuş şekilde geldim. Lakin sonrasında kolum ağrımaya başladı o ayrı konu :D
Demem o ki hedefinizi yapacağınız sınıra koymayın, yapacağınızdan daha fazlasına koyun. Hatta hiç hedef koymayın. Koyduğunuz tüm sınırlar, dediğiniz tüm "Bu zor, ben bunu yapamam" lafları hepsi sizin sınırınız. Sınırlarınızı kaldırın!
Zor diye bir şey YOK!
Forum kuralları
Kaynak belirtilmeden eklenen tüm yazılardan ekleyen sorumludur.
Alıntı Yapılmadan Eklenen Tüm Yazılar Silinecektir.
Kaynak belirtilmeden eklenen tüm yazılardan ekleyen sorumludur.
Alıntı Yapılmadan Eklenen Tüm Yazılar Silinecektir.
-
- Yaşadığınız İl: 52 Ordu
- Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
- Cinsiyetiniz: Erkek
Zor diye bir şey YOK!
Umudun karşısında tüm imkansızlıklar diz çöker. Unutma! İnsan daha imkansızlığı keşfetmedi!
-
- Yaşadığınız İl: 31 Hatay
Re: Zor diye bir şey YOK!
Her şey inanmakla oluyor da görmezden gelmek, duymamak, anımızı yaşamamak daha kolay geliyor, gerçekler acı veriyor, genel olarak bizler acı çektiğimizde gerçekte olduğumuza inanıyoruz belkide bu yüzden zor demek ihtiyacını hissediyoruz kolaylık ilizyonunu yaşatabilmek ve acı olarak hissettiklerimizden kaçabilmek için.
-
- Yaşadığınız İl: 52 Ordu
Re: Zor diye bir şey YOK!
Biz henüz gerçekte değiliz. Rüyada da acı çekebilirsin ama bu rüyanın gerçek olduğu anlamına gelmezrainbow85 yazdı:Her şey inanmakla oluyor da görmezden gelmek, duymamak, anımızı yaşamamak daha kolay geliyor, gerçekler acı veriyor, genel olarak bizler acı çektiğimizde gerçekte olduğumuza inanıyoruz belkide bu yüzden zor demek ihtiyacını hissediyoruz kolaylık ilizyonunu yaşatabilmek ve acı olarak hissettiklerimizden kaçabilmek için.
Umudun karşısında tüm imkansızlıklar diz çöker. Unutma! İnsan daha imkansızlığı keşfetmedi!
-