Imajinasyon Nasil Yapabilirim ?

Yeni Başlayanlar İçin Acemiler Ocağı
KucukHeckir
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Yaşadığınız İl: 59 Tekirdağ
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
Cinsiyetiniz: Erkek

Imajinasyon Nasil Yapabilirim ?

Okunmamış mesaj gönderen KucukHeckir »

Arkadaşlar Ben Yeniyim. ilk Önce Nereden Başlamalıyım ?
Psi Ball Yapmak Istiyorum Fakat Nasıl Yapacağımı Bilmiyorum.
Soru 1 - Arkadaşlar Imajinasyon Nedir , Nasil Yapilir ? Ben Gozlerimi Kapatinca Sadece Karanlik Goruyorum. Nasil Birşeyi (Yanlis Yazmis Olabilirim) Imaje Edeceğim ?

Soru 2 - Arkadaslar Bunlara Baslamadan Once Yapmam Gereken Seyler Varmi ?

Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi
Yaşadığınız İl: 7 Antalya
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım

Re: Imajinasyon Nasil Yapabilirim ?

Okunmamış mesaj gönderen Admin »

https://cse.google.com.tr/cse?cx=partne ... gsc.page=1 Site içi arama sonuçlarında çıkan başlıklara bakar mısın daha önce açılmış çok sayıda başlık bulunuyor.
Aramak, güzel bir çabadır.
Kullanıcı avatarı
Meerox
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Terazi Burcu: 23 Eylül-22 Ekim

Okunmamış mesaj gönderen Meerox »

Ben de düzgün yapamıyorum arama kısmında çok bişey bulamadım
Ben mesela elektrik oldugunu düşünüyorum ama sadece düşünebiliyorum gözlerimin önünde göremiyorum onu nasıl yapıcaz
No_99
Yaşadığınız İl: 52 Ordu

Okunmamış mesaj gönderen No_99 »

...Tercih edilen rahat konuma girilir ve gözler kapatılır. Bu durumda ilk önce Kblan Tragna ekolünün derin nefes teknikleri on veya yirmi defa tekrarlanarak zihin boşaltılır, günlük düşüncelerden soyutlanır. Yeterli gevşeme ve sakinlik durumuna ulaşılınca imajinasyon çalışmalarına başlanır. İlk olarak renklerin imajine edilmesi ile başlamak gerekir. En kolay imajine edilen renk de kırmızıdır. Önce gözün önüne kırmızı renk getirilir. Sadece kırmızı renk düşünülür. Bir süre sonra zihnin tamamı kırmızı renkle kaplanınca kırmızı renkli basit cisimler veya geometrik şekiller düşünülmeye çalışılır. Mesela küçük küpler, üçgenler, beş köşeli yıldızlar vs. Bu renkler ve şekiller sadece zihinde tutulan şekiller ve renkler olarak kalmamalı, gözler kapalı olduğu halde sanki gerçekten gözönündeki renk ve şekillermiş gibi görülmelidirler. Kırmızı üzerinde yeteri kadar çalışıldıktan sonra renk değiştirmeli ve turuncuya geçmelidir. Çalışmalar aynen turuncu renkle tekrarlanmalı, sonra sarı, yeşil ve siyah dahil bütün renklerle çalışılmalıdır. Bütün renkler rahatlıkla imajine edilmeye başlandıktan sonra ki, bu günler veya haftalar da sürebilir, karışık renkler ve daha karışık şekiller imajine edilmeye başlanabilir. Mesela parlak lacivert zemin üzerinde kırmızı veya sarı geometrik cisimler ya da herhangi bir renkteki zemin üzerinde herhangi bir renkten oluşan şekiller görülebilir.

Daha sonra görülen geometrik şekiller şekil olmaktan çıkıp cisim olmalıdır, yani üçgen yerine piramit ya da koni, dörtgen yerine küp gibi. Daha sonra da bu cisimler çok renkli olmalı mesela her yüzü başka renk olan küp veya piramit üzerinde çalışılmalıdır.

Bu aşamadan sonra çalışmalarda daha karmaşık şeyler imajine edilebilir. Mesela tanıdık bir kimse. Böyle bir kimse imajine edildiği zaman o kimse gerçekten karşıda oturuyormuş gibi aşırı detaylı olarak görülebilmelidir. Bazı kimseler çalışma sırasında, tanıdıkları bir insanı imajine ettikleri zaman o kimsenin yüzünde, elinde ya da farkedilir bir bölgesinde, o zamana kadar bilinçli olarak farkedemedikleri bazı ayrıntıları da farkederler ve sonra o kimse ile gerçekten karşılaştıkları zaman, farkettikleri ayrıntının gerçekten de mevcut oldugunu görürler...

(https://tr-tr.facebook.com/notes/-parap ... 138870464/ sitesinden alıntıdır)

Başarılar dilerim, iyi günler.
Umudun karşısında tüm imkansızlıklar diz çöker. Unutma! İnsan daha imkansızlığı keşfetmedi!
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi

Meerox yazdı:Ben de düzgün yapamıyorum arama kısmında çok bişey bulamadım
Ben mesela elektrik oldugunu düşünüyorum ama sadece düşünebiliyorum gözlerimin önünde göremiyorum onu nasıl yapıcaz
EN kestirme yol ve kesin çözüm Oto Hipnoz dur. Bunu bir hipnotizör'e yaptırmak kendi başına yapacağın oto hipnoza göre zaman tasarrufu sağlar. Yaşadığın çevrede varsa bir hipnotizör onunla görüşebilirsin. Eğer yoksa psikoloklardan da yardım alabilirsin. (Çoğunun yanaşacağını sanmam ısrarcı olmak gerek)

Eğer acelen yoksa Meditasyon ve kendi başına hipnoz sana çok fazla tecrübe ve birikim kazandıracaktır.

Tavsiye edebileceğim kitap: Ruhsal Şifa Teknikleri

Kullanıcı avatarı
Budray

Okunmamış mesaj gönderen Budray »

Kendi basimiza nasil hipnoz yapariz önerdiğiniz yöntem var midir?
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi

https://cse.google.com.tr/cse?cx=partne ... gsc.page=1 linke bakar mısın

İnternette "Kendi kendine hipnoz" veya "oto hipnoz" şeklinde aratırsan çok sayıda kaynak bulabilirsin. Oto hipnoza başladığında takıldığın ayrıntılar olursa yardımcı olabilirim.
Kullanıcı avatarı
Meerox
Burcunuz: Terazi Burcu: 23 Eylül-22 Ekim

Okunmamış mesaj gönderen Meerox »

Yolda yürürken istemeden adam imajine edersen önündeki adamı gerçek sanıp yoldan çekilme gibi bişey olur mu?
O derece mi gözle görüyorlar
No_99
Yaşadığınız İl: 52 Ordu

Okunmamış mesaj gönderen No_99 »

Meerox yazdı:Yolda yürürken istemeden adam imajine edersen önündeki adamı gerçek sanıp yoldan çekilme gibi bişey olur mu?
O derece mi gözle görüyorlar
istemeden imajinasyon yapamaz diye biliyorum. Ama doğru şekilde imajinasyon yapılırsa o derece gerçekçi görebilirler. Yanlışım varsa düzeltin.
Umudun karşısında tüm imkansızlıklar diz çöker. Unutma! İnsan daha imkansızlığı keşfetmedi!