Telekinezideki Başarının Sırrı ve Konsantrasyonun Serbest Bırakılması

Telekinezide başarılı olmak için yapılması gerekenler, telekinezi yapabilmek için dikkat edilmesi gereken noktalar

Telekinezi Nasıl Yapılır? Telekinezi Teknikleri, Telekinezi için Yapılması Gerekenler...
Kullanıcı avatarı
Asamın Sütunları
Yaşadığınız İl: 9 Aydın
Burcunuz: Boğa Burcu: 21 Nisan-21 Mayıs
Cinsiyetiniz: Erkek

Okunmamış mesaj gönderen Asamın Sütunları »

Resim

Telekinezi parapsikoloji bilim dalının incelediği mühim bir psişik güçtür. Telekinezi düşünce kuvvetini yoğunlaştırarak canlı ya da cansız maddeler üstünde etkiler uygulanabilmesi kuvvetine denir. Her ülkede bu uluslar arası bir sözcüktür. Telekineziye psikokinezi de denir. Kelime manası olarak tele uzak uzaktan anlamlarına gelen yunanca bir sözcüktür. Kinezi ise hareket demektir. Yani sözcük manası olarak uzaktan hareket anlanlarına gelir.

Telekinezi psişik kökenli düşünce / zihinsel aktivite enerjisidir ve bugünkü parapsikoloji bilim dalında etkileri elektronik aletlerle ölçülmüş ve bu enerjinin zenginliği kabul edilmiştir. Ve fazlası bilim adamları bu enerjiyi günlük hayatımızda da her zaman kullandığımızı kanıtlamışlardır. Şans eseri diye tanımladığımız olaylardan fazlası telekinezinin eseridir ve bu kuvveti ister istemez kullanırız. Tanınmış parapsikologlardan biri olan Rex Stanford bu enerji üzerinde deneyler yapmış ve günlük hayatta kullandığımızı da ispatlamıştır. Buna en yalın misal zardaki istediğimiz numaranın gelmesidir.

Bu çalışmalar esnasında Duke üniversitesinde bu kuvveti olumlu etkileyen bir faktör bulunmuştur. Bu da konsantrasyonun serbest bırakılmasıdır. Atılan zarda gelmesi istenen bir numaranın gelebilmesi amacıyla zarlar atılmadan önce gelmesi istenen rakamlar için yoğun bir istek ve konsantrasyon olmalı daha sonra da zarlar bırakıldığı anda bu konsantrasyon ve istek kesilmelidir. Bunun önemi Enid Hofffman’nın kitabındaki hikayeyle çok yalın anlatılabilir: “Bir öğrencim başından geçtiği enteresan bir tecrübesini bana şu şekilde anlatmıştı: Bir kasenin içine su koymuş ve kasenin içerisinde suyu hareket ettirme egzersizleri yapıyormuş. Düşüncenin serbest bırakılması alanına kadar alıştırmayı doğru olarak yapmıştı. Suya bakıyor ama herhangi bir hareket olmuyordu. Tam o sırada telefon çalmış. Poflayarak sandalyeden kalkmış. Başarısızlık duygusu içersinde telefona bakmış. Tekrar geri döndüğünde kabın içerisindeki suyun bir kısmının dışarıya sıçrayıp masaya döküldüğünü farketmiş. Burada olan nedir? Çalışma yapan kişi telefona bak için için kalktığında ilgisi dağılmış başka tarafa yönlenmiş ve suyu hareket ettirme arzusunu serbest bırakmıştır.”

Stanford dualarında telekinezi yasasına dayandığını fark etmiştir. Duaların gerçekleşmesinde dua eden bireyin yoğun konsantrasyon içersinde düşünce enerjisini yoğunlaştırıp göndermesiyle telekinetik etkileri söz konusudur.

Bunun yanı sıra kültürümüz ve dinimizde adı geçen nazar olgusunun da esası telekinezidir. Nazar birtakım kimselerin bakışlarında olduğu kabul edilen ve insanlara bilhassa da daha savunmasız oldukları için çocuklara, evcil hayvanlara ve birtakım eşyalara zarar verdiğine inanılan kuvvettir. Ve bu da öfkeli kıskançlık vb. gibi duygularda gönderilen negatif tesirdir. Nazarlıklar ise göze gözle karşı koyma manasında göz şeklindedir. Ama nazarlıklarda asıl mühim olan yapıldığı maddeler ve dikkat farklı yönlere çekebilme özelliğidir.

Kullanıcı avatarı
Budray
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos

Re: Telekinezideki Başarının Sırrı ve Konsantrasyonun Serbest Bırakılması

Okunmamış mesaj gönderen Budray »

İlk katıldığın da dikkatli bakıyorum olmuyor demiştin. Bende dikkatli bakınca olmadığını söylemiştim. Ek olarak gün geçtikçe benim dediğimi daha iyi anlayacaksın dedim. Ve çok güzel bir konu açmışsın. Dediklerim çıktı daha bu başlangıç 7 aydır bu siteye üyeyim hala daha sonradan daha iyi anlıyorum. Daha bi dank diye oturuyor.
Kullanıcı avatarı
Asamın Sütunları
Yaşadığınız İl: 9 Aydın
Burcunuz: Boğa Burcu: 21 Nisan-21 Mayıs

Okunmamış mesaj gönderen Asamın Sütunları »

Haklısın. Yaşayarak öğrenmek çok farklı. Sürekli ruhsal ve psişik anlamda yeni ve farklı değişimler yaşıyorum
Kullanıcı avatarı
Budray
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos

Okunmamış mesaj gönderen Budray »

Çok zevk verir bana zaten açtığım konular genelde yaşayarak öğrendiğim konulardır. Bu arada 8 ay olmuş yanlış bilgi vermeyeyim. :D