En Güçlü Dövüş Stili
- Budray
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
- Cinsiyetiniz: Erkek
En Güçlü Dövüş Stili
İlk olarak belirteyim ki benim bahsettiğim dövüş sanatı değil stili yani taekwondo daki hareketlerde, kung fu... Daki hareketlerle de bu mantık uygulanabilir. Burda dövüşmeden önce dinlemeli ve beklemelisin diyor. Bu yöntemle her dövüşü kazanırsınız oyunlarda(metin 2 oynarken birisiyle tanışmıştım geçen sene o da bu yöntemle her karakteri iyi oynuyor ve alamadığı kişi olmuyordu), gerçek hayatta ki dövüşte...
Fakat ben tam kavrayamadım. Anlayan, işi çözen birisi varsa bana açıklayabilir mi? Tabii ilk videoyu izlemeniz lazım.
https://drive.google.com/file/d/0BzLhOI ... p=drivesdk
Fakat ben tam kavrayamadım. Anlayan, işi çözen birisi varsa bana açıklayabilir mi? Tabii ilk videoyu izlemeniz lazım.
https://drive.google.com/file/d/0BzLhOI ... p=drivesdk
- Admin
- Site Yöneticisi
- Yaşadığınız İl: 7 Antalya
- Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
Re: En Güçlü Dövüş Stili
Anladığım kadarı ile, Özeti: Yüksek konsantrasyon ve maddesel değil ruhsal benlik.
Kişi kendine ve kendisi ile ilgili konulara değil yaptığı işe konsantre olursa başarır. Kalabalığa karşı şiir okurken neler olur? "Acaba yanlış yapar mıyım, yanlış yaparsam neler söylerler, ya rezil olursam, ya okuyamazsam vs. vs." Burada kişi tüm dikkatini sadece kendisi ile ilgili konulara dikkatini vermiştir. Bu da ruhsal bağları koparır. Güzel okuma özelliği varsa bile kullanamaz.
İçsel güçler ruhsal benliği ile bütünleşme durumunda (Madde planında herşeyi bir kenara atmak, maddesel etkileri yok etmek) daha net bir şekilde ortaya çıkar. Kulağın işittiklerini değil ruhun işittiklerini, gözün gördüğü değil, ruhun gördükleri...
Kişi kendine ve kendisi ile ilgili konulara değil yaptığı işe konsantre olursa başarır. Kalabalığa karşı şiir okurken neler olur? "Acaba yanlış yapar mıyım, yanlış yaparsam neler söylerler, ya rezil olursam, ya okuyamazsam vs. vs." Burada kişi tüm dikkatini sadece kendisi ile ilgili konulara dikkatini vermiştir. Bu da ruhsal bağları koparır. Güzel okuma özelliği varsa bile kullanamaz.
İçsel güçler ruhsal benliği ile bütünleşme durumunda (Madde planında herşeyi bir kenara atmak, maddesel etkileri yok etmek) daha net bir şekilde ortaya çıkar. Kulağın işittiklerini değil ruhun işittiklerini, gözün gördüğü değil, ruhun gördükleri...
Aramak, güzel bir çabadır.
- Budray
Anladım bu konu hakkında yazı da yazmıştım birden başlayınca daha çabuk odaklanıyorduk çünkü aklında ki düşünceleri silip direk o işe bakıyorsun ve bunu devam ettirmekte bi o kadar önemli. Teşekkür ederim 

- Admin
- Site Yöneticisi
- Budray
Hocam konstrasyon ve ruhsal benlik dediniz konstrasyon ve ruhsal benlik arasında ki fark nedir?
Ve nasıl ruhsal benliğe ulaşırız?
Ve nasıl ruhsal benliğe ulaşırız?
- Admin
- Site Yöneticisi
Konsantrasyon, bir olaya, nesneye, işe odaklanmak.
Ruhsal benlik, tüm çevresel etkilerden uzaklaşarak asıl özüne inmek.
İkisi arasında bağ ise Eğer, Ruhsal benliğinle bütünleşmişsen veya madde bedenle mana beden birbirine çok yakın veya bir bütün oluşturmuşsa, konsantrasyon çok kolay olur. Etki daha fazla olur. Çünkü isteyiş ruhsaldır. Bu tarif edilmesi çok zor bir durumdur. Havaya parmağınla vurup aksini hissetmek, duymak ve izlemek gibidir.
İkisi arasında bağ ise Eğer, Ruhsal benliğinle bütünleşmişsen veya madde bedenle mana beden birbirine çok yakın veya bir bütün oluşturmuşsa, konsantrasyon çok kolay olur. Etki daha fazla olur. Çünkü isteyiş ruhsaldır. Bu tarif edilmesi çok zor bir durumdur. Havaya parmağınla vurup aksini hissetmek, duymak ve izlemek gibidir.
- Budray
Anladım hocam fakat yeterli gelmedi pek. Daha doğrusu bunu nasıl yapabilirim?Yönetici yazdı: ↑26 Tem, 20:16 Konsantrasyon, bir olaya, nesneye, işe odaklanmak.
- Admin
- Site Yöneticisi
O kısım en zor olan kısmı. Uzun süre dünyevi olan herşeyden uzaklaşmak gerek. Veya meditasyonvari çalışmalar yapılmalı. Ancak halükarda her gün kendinle başbaşa kalacağın özel anlar ve bir yer olmalı. Günümüz yaşantısında zor ancak imkansız da değil.
Belli bir aşamaya gelmeden normal hayata dönmek insanda benlik karmaşasına yol açabilir bu yönüyle risklidir. Ya hiç başlanılmamalı, ya da başlanınca tamamlanmalı veya çok uzun yıllara yayarak yapılmalı. Filmlerde işlenen Tibet manastırları, Tasavvuftaki dergahları hatırla... Uzun süre zihnini meşgul edecek bir çok şeyden uzak durulması gerekir.
Belli bir aşamaya gelmeden normal hayata dönmek insanda benlik karmaşasına yol açabilir bu yönüyle risklidir. Ya hiç başlanılmamalı, ya da başlanınca tamamlanmalı veya çok uzun yıllara yayarak yapılmalı. Filmlerde işlenen Tibet manastırları, Tasavvuftaki dergahları hatırla... Uzun süre zihnini meşgul edecek bir çok şeyden uzak durulması gerekir.
Uzak doğu sporlarında ruhsal dinginliğe de çok önem verilir.En azından eskiden öyleydi. Bazıları, shaolin mesela. Bildiğimiz dövüş sanatı gibi değil. Dövüşmenin yanında bir o kadarda ruhsal gelişim için uğraşıyorlar. Meditasyonla falan.. Çünkü bazen o kadar uç noktaya geliyorlar ki fiziksel anlamda onun ötesi yok. Ama ruhen yaptıkları çalışmalarla onun ötesine geçebiliyorlar..
Tabii video da neyden bahsetmiş bilmiyorum..
Not:Abi bu telkin kafa yaptı (:
Tabii video da neyden bahsetmiş bilmiyorum..

Not:Abi bu telkin kafa yaptı (:
- Budray
Ya bu kız normalde kör. Ve toprağı dinleyerek görüyor. Gelen saldırılara karşı koyup rakibin zayıf anında yapıştırıyor tekmeyi
Hocam bencil ve bu konulara inanmıyor pek o karekter ama istemden yapmış olabilir mi?

Hocam bencil ve bu konulara inanmıyor pek o karekter ama istemden yapmış olabilir mi?
-