Bilinçaltı ve Dil

Kullanıcı avatarı
Eerk07
Yaşadığınız İl: 7 Antalya
Burcunuz: Kova Burcu: 22 Ocak-19 Şubat
Cinsiyetiniz: Kadın

Bilinçaltı ve Dil

Okunmamış mesaj gönderen Eerk07 »

Merhaba arkadaşlar. Konuyu umarım doğru yere açmışımdır.
Bilinçaltının sadece ilk öğrendiğimiz dili algıladığını okumuştum bir yerde. Doğduğumuzda günlük hayatta en çok hangi dili duymaya alıştıysak, bilinçaltı da o dili daha samimi ve genel geçer kabul ediyormuş diyordu. Merak ettiğim bir konu var: Youtube'ta ya da başka mp3'lerde sadece Türkçe telkin mi dinlemek gerekiyor? Ben, sürekli dinlediğim şarkıların içine Türkçe telkin eklesem (kısık ya da ters halde) o zaman etkili olur mu? Dinlediğim müzikler genelde İngilizce olduğu için bu konuda aydınlanmaya ihtiyacım var.

Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
Cinsiyetiniz: Erkek

Re: Bilinçaltı ve Dil

Okunmamış mesaj gönderen Admin »

Eğer hazırlanan parça sadece belli bir amaca yönelik programlanmış beyin dalgaları içeriyorsa ve asıl mekanizmada buna ağırlık verilmişse içeriğinde söz olmayabilir veya yardımcı olarak kullanılabilir. Bu tür müziklerde hangi dil kullanıldığı da çok önemli değildir. Dilde telepatik algıda önemli.

Sözlü şarkıların içerisine eklemeniz şarkıdaki sözlerle çelişebileceği ve içerisinde telkin olduğunu bildiğiniz için bilinçaltında karmaşa oluşturabilir. Bilmiyor olsanız belki durum değişebilirdi. Eğer mutlaka sözlü bir parça içerisine ekleyecekseniz sözlerin uyumlu olmasına dikkat edin.
Aramak, güzel bir çabadır.
Kullanıcı avatarı
Eerk07

Yönetici yazdı: 13 Eyl, 19:40 Eğer hazırlanan parça sadece belli bir amaca yönelik programlanmış beyin dalgaları içeriyorsa ve asıl mekanizmada buna ağırlık verilmişse içeriğinde söz olmayabilir veya yardımcı olarak kullanılabilir. Bu tür müziklerde hangi dil kullanıldığı da çok önemli değildir. Dilde telepatik algıda önemli.

Sözlü şarkıların içerisine eklemeniz şarkıdaki sözlerle çelişebileceği ve içerisinde telkin olduğunu bildiğiniz için bilinçaltında karmaşa oluşturabilir. Bilmiyor olsanız belki durum değişebilirdi. Eğer mutlaka sözlü bir parça içerisine ekleyecekseniz sözlerin uyumlu olmasına dikkat edin.

Bahsi geçen gizli mesajlı müziklerden pek dinlemiyorum ama genellikle Türkçe değil. Telkin seslerini kısık ve tersten ekleyince beyin önce ters olanı mı algılar yoksa ana dilim olmayan İngilizce'yi kafamda çevirmeye mi çalışır? Çünkü genellikle şarkıyı dinlerken çevirmeye de kafa yoruyorum. İnternetteki telkin mp3 leri güvenilir gelmedi bana açıkça söylemem gerekirse. Bir de düpedüz telkin dinlediğimde kendimi şartlandırılmış hissediyorum. Öyle olunca baskıya karşı çıkmaya daha meyilli oluyor ve daha fazla dinlemeyi sürdüremiyorum. Belki sevdiğim müziklerin içine yerleştirir ve farketmeden dinlemiş olursam daha faydalı gelebilir. Ne dersiniz?
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi

Eğer sembolik bir anlam yoksa veya algılandığında hiçbir şey ifade etmiyorsa dilin veya yönünün bir önemi yok. Yalnız çok karmaşık teknikler var bir kaçını zamanında bende kullanmıştım, bilinmeyen yöntemeler varsa onlar için bir şey diyemem. Normal olan anlamlandırılabilendir. Anlamı olmayan herşey es geçilir. Hatta varsa içinde anlamlı olanlar onlar da bir süre sonra atlanabilir. Derste sıkıtı ve ilgi çekmeyen bir konu işlendiğinde ne kadar öğrenme gerçekleşiyor? Ona benzer bir durum. Görülür, duyulur ancak anlamlı bütünler halinde ulaşılabilir noktalarda yer almaz. Sadece görüntü ve ses alınır ama anlam yüklenemez.

Hiç tahmin edilemeyecek parçalar tersten çalındığında çok farklı anlamlar çıkıyor. Konu çok derin olduğu için o konulara girmek istemiyorum ancak insan öğrendikçe "en iyisi kötü de olsa kendi yaptığındır" demeden kendini alamıyor. Sevilen müzikler elbetteki etkiyi artıracaktır. Olumlu Duygu ve hislerin olduğu herşey etkiyi arttırır.
Kullanıcı avatarı
Eerk07

Yönetici yazdı: 13 Eyl, 22:02 Eğer sembolik bir anlam yoksa veya algılandığında hiçbir şey ifade etmiyorsa dilin veya yönünün bir önemi yok. Yalnız çok karmaşık teknikler var bir kaçını zamanında bende kullanmıştım, bilinmeyen yöntemeler varsa onlar için bir şey diyemem. Normal olan anlamlandırılabilendir. Anlamı olmayan herşey es geçilir. Hatta varsa içinde anlamlı olanlar onlar da bir süre sonra atlanabilir. Derste sıkıtı ve ilgi çekmeyen bir konu işlendiğinde ne kadar öğrenme gerçekleşiyor? Ona benzer bir durum. Görülür, duyulur ancak anlamlı bütünler halinde ulaşılabilir noktalarda yer almaz. Sadece görüntü ve ses alınır ama anlam yüklenemez.

Hiç tahmin edilemeyecek parçalar tersten çalındığında çok farklı anlamlar çıkıyor. Konu çok derin olduğu için o konulara girmek istemiyorum ancak insan öğrendikçe "en iyisi kötü de olsa kendi yaptığındır" demeden kendini alamıyor. Sevilen müzikler elbetteki etkiyi artıracaktır. Olumlu Duygu ve hislerin olduğu herşey etkiyi arttırır.
Dinlediğim müzikler bende coşku yaratıyor. dinlediğim an hayal kurmaya başlıyor ve müzik eşliğinde kafamda canlandırdığım an içinde yaşıyorum. Senfonik, epik ve metal tarzlar genellikle...
Bilinçaltının algılama biçimini tam olarak kavrayamasam da anladığım şeylerin bilinçte gerçekleştiğini düşünüyorum. Yani o an duyduğum cümlenin ne olduğunu anladıysam bunu bilinçli algılamış oluyorum.
Ayrıca telkin müzikleri ya da doğa seslerini dinlediğimde ise henüz dinldiğim müzikler kadar güçlü etkiler yaratamıyorum. Meditativ müzikler beni içine çekemiyor.
O zaman şöyle bir çıkarım yapabilirim: Dİnlediğim tarza yakın sadece sözü olmayan yani epic oyun ya da film müziklerine telkinleri yerleştirdiğimde, istediğim etkiyi yaratabilirim. Mümkün mü?

Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi

Evet. Bende o tarz müzikler kullanmıştım. Telkinleri Web sitelerinde yayınladığım dönemlerde, müzikleri genelde Kitaro'nun telkinlere uygun parçaları ile hazırlamıştım.

Konuya göre şu tarz müzikler de olabilir
http://www.seyrusefa.net/embed.php?vid=71e25adf3