Az uyumak için neler yapılmalı? Nasıl daha az uyunabilir?
İngiliz bilim insanlarına göre normalde bir insanın günlük gerçek uyku ihtiyacı sadece 2 saattir. Hatta bununla ilgili bir ilaç hazırlıyorlardı ne aşamada bilmiyorum. Fakat bu uyku öyle bir uyku olmalı ki beden, 2 saat uykuya hazır halde bulunmalı. Zihnen ve bedenen hazır olan bir insan için 2 saatlik ram uykusu yeterli. Yediklerimiz, zihnimizi meşgul edenler, yetersiz uyku derinliği gibi nedenlerle malesef değil 2 saat 10 saatte uyunsa yeterli gelmeyebiliyor.
Ancak kısaca az uyumanın sırrı
* Az ve sağlıklı yemek
* İki öğündne fazla yememek
* Erken yatmak, erken kalkmak özellikle belirli zaman dilimlerinde uyumamak (Güneş batarken, güneş doğarken, ekstralar için 03:00 civarları)
* Zihni bulandıracak konularla fazla haşir neşir olmamak
* Ruhsal irtibatı kuracak çalışmalar yapmak (Nefes egzersizleri, meditasyon, tefekkür vb.)
* Teknolojiden mümkün olduğunca uzak durmak (Yeterli miktarda yararlanmak)
* Bulunduğumuz odanın veya yaşam alanımızın iyi havalandırılması
* Mümkünse yüksek bir yerde yaşamak
* Isı dengesinin iyi sağlandığı bir yaşam alanı
* Az veya çok uyku için zorlamamak
* Verimli uyku saatlerini belirleyerek bu saatlerde mutlaka uykuda bulunmak.
* Özellikle yatmadan bir saat önce yiyip içmemek. Mümkünse 21:00'dan sonra bir şey yememek.
* Fabrika ürünü yiyecek ve içeceklerden uzak durmak
* Solunum yollarında bir tıkanıklık varsa mutlaka tedavi olunmalı. Horlama ve uykuda solunum yolu tıkanıklığı uyku verimini büyük oranda düşürecektir.
* Mümkün olduğunda standart sertlikte ortopedik bir yatakta yatılmalı, baş altına çok yüksek yastık konularak uykuda solunum yolu tıkanmamalıdır.
Dikkat edilmesi gereken az uyumak için çaba sarfetmemektir. En ideal uyku süresi belirlenerek bun riayet etmeye çalışmak gerekir. İdeal uyku süresi 6-8 saat arasında kişiden kişiye değişebilir. Eğer 6 saat uyku yeterli geliyorsa bunun üzerine çıkmamaya çalışmak daha mantıklıdır.
Unutmamak gerekir ki asıl olan çok veya az uyumak değil verimli uyumaktır. 6 saat uyunduğunda kişi kendisini dinlenmiş ve enerjik hissediyorsa bu yeterlidir.
Ekstra Bilgi (Çok gerekli olanlar için) ** Hipnoz altında gerçekleşen bir uyku tüm dış uyaranlar devre dışı bırakıldığı için çok daha verimli oluyor. Aynı durum trans hallerinde yoğun alfa teta dalgaları açığa çıktığında da gerçekleşiyor. Bu durumları bizzat denediğim için çok rahat bir şekilde imkanı olanlar için tavsiye edebilirim. Hipnoterapistten alacağınız oto hipnoz verisi ile gireceğiniz derin transla daha az ama daha verimli uyuyabilirsiniz. (Her zaman en ideal olan kendinizi oluşturacağı hayat disiplini ve tecrübelerinizdir)
Benzer şekilde Sun'i olarak üretilen beyin dalgaları da zor durumda kalındığında kullanılabilir ancak bir süre sonra etkisini yitireceği veya frekans gücünün arttırılması gerekeceği için sadece gerektiğinde kullanılmalı abartılmamalıdır. Sun'i beyin dalgaları yerine doğal alfa dalgarı daha verimli olacaktır.
Uyku ve hafıza ilişkisi için düzenli ve yeterli miktarda uyku çok önemlidir. Yapılan bilimsel araştırmalar en verimli uyku saatleri gece 23- 03 verimli olduğunu söylemektedir. Bu zaman dilimleri arasında uyulacak olan 2 saatlik uykunun gündüzün 8 saat uykusunda bedel olduğu tespit edilmiştir Bu yüzden kesinlikle bu zaman dilimlerinde mutlaka uyuyor olmamız gerekir. Aksi halde çalışmalarımız verimi olmayacaktır. Yine öğle vakti 11.30-13,00 arasında uyanacak 30 dakikalık bir uykunun gündüzün 4 saatinin uykusuna bedel olduğu tespit edilmiştir Bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre sağlıklı bir insan ortalama 8 saat uyumalıdır. Bilim insanların geceleri uyuyamayan kişilerin hastalığa yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu söylüyor. Yapılan bilimsel araştırmalar gece çok geç yatmanın sağlığımız için oldukça zararlı olduğunu gösteriyor bilimsel araştırmalara göre uzun uykuda kısa uykuda insanın ömrünü kısaltıyor. Bilim insanları uyku tekdüzeli süreç değil diyorlar. Bilimsel araştırmalara göre 2 tip uyku düzeni mevcut. Bu derin uyku ve yüzeysel uykudur. Bu derin uyku bağışıklık sistemini destekleyen hormonların salgılandığı 23 ile 03 arasındaki uykudur. Bu uyku vücudumuzun en çok ihtiyaç duyduğu uykudur. Ben saat dörtte yatayım 8 saat uyuyayım demek bu süreçte ki bu kadar etkili değildir.
En güzeli 23.00 ile 03.00 arasında uyuyup öğlen 1 saat uyumak fakat buda iş, okul hayatında mümkün olmuyor. En iyisi yukarıda yazdıklarınızı (uykuya etki eden etkenleri) yapıp beyine bırakmak
Hazır konu güncellenmişken ekleme yapayım bende.
Az yemek az uykunun verimini artırmada çok etkili, Yaklaşık 2 aya yakın bir süredir üzerlik otu üzerinde bir çalışma yapıyorum. Tüm ayrıntıları şu an burada yazmayacağım bir çalışma.
Sonuç belki bünyeden bünyeye farkedebilir ancak az yeme konusunda ve uyku verimliliğinin artırılmasında olumlu etkilerini gördüm. Günde bir çay kaşığı çiğnenerek yenildiğinde (Bütün yutulduğunda tümü hazmedilemiyor) iştahı yatıştırıcı etkisi + daha verimli bir uyku olarak geri dönüşü de oluyor. DMT konusunda da adı sıkça geçen ürerlik otunu bu yönüyle denemek isteyenler kullanımı hakkında aktarlardan da bilgi alabilirler.
Yönetici yazdı: ↑13 Eyl, 19:13
Az yemek az uykunun verimini artırmada çok etkili, Yaklaşık 2 aya yakın bir süredir üzerlik otu üzerinde bir çalışma yapıyorum. Tüm ayrıntıları şu an burada yazmayacağım bir çalışma.
Sonuç belki bünyeden bünyeye farkedebilir ancak az yeme konusunda ve uyku verimliliğinin artırılmasında olumlu etkilerini gördüm. Günde bir çay kaşığı çiğnenerek yenildiğinde (Bütün yutulduğunda tümü hazmedilemiyor) iştahı yatıştırıcı etkisi + daha verimli bir uyku olarak geri dönüşü de oluyor. DMT konusunda da adı sıkça geçen ürerlik otunu bu yönüyle denemek isteyenler kullanımı hakkında aktarlardan da bilgi alabilirler.
Abi mesaj atacaktım da buradan sorayım dedim. Bu üzerlik otuna baktım sallama çay olarak satıyorlar mı diye de yokmuş. Tohum olarak satıyorlar herhalde. Bunu kaynatıp çay olarak içsem dmt ye etkisi olur mu ki ? Sallama alacaktım ne güzel uğraştıracaklar illa beni. (:
Şöyle 2-3 kaşık atıp kaynatsam akşama kadar normal çay gibi içsem bi sıkıntı çıkmaz herhalde ? Halisünasyon görmeyelim de şimdi.. (:
Ben sordum kokusu hoş olmayabilir. Haliyle tadı da öyle olabilir. Çevremden edindiğim bilgi bu. Alacaksan seni zorlamayacak şekilde tadımlık al ilk önce.
Budray yazdı: ↑08 Eki, 04:43
Ben sordum kokusu hoş olmayabilir. Haliyle tadı da öyle olabilir. Çevremden edindiğim bilgi bu. Alacaksan seni zorlamayacak şekilde tadımlık al ilk önce.
Ihlamur, elma, kuşburnuyla falan karıştırır kaynatır içerim. Nasıl bir etki olur bilmiyorum ama (:
Başka birşeyler yok mu dmtyi arttıracak ? Ayhuasya mı ne vardı onu hiç bulamayız ama en azından bunu bir denerdik.
Yönetici yazdı: ↑13 Eyl, 19:13
Abi mesaj atacaktım da buradan sorayım dedim. Bu üzerlik otuna baktım sallama çay olarak satıyorlar mı diye de yokmuş. Tohum olarak satıyorlar herhalde. Bunu kaynatıp çay olarak içsem dmt ye etkisi olur mu ki ? Sallama alacaktım ne güzel uğraştıracaklar illa beni. (:
Şöyle 2-3 kaşık atıp kaynatsam akşama kadar normal çay gibi içsem bi sıkıntı çıkmaz herhalde ? Halisünasyon görmeyelim de şimdi.. (:
Etkisi her bünyede farklı olacaktır. Çay olarak içmenin de etkisi mutlaka olur ancak daha uzun süre kaynatmanı tavsiye ederim. Bir kaç çay kaşığı demlenerek içmenin halüsinasyona neden olacağını sanmıyorum. Üzerlik mevcut dmt'nin serbest kalmasında etkili bir nevi katalizör gibi. Bunun yanında içerisinde bol miktarda dmt bulunan takviye alman gerekir. Sebze ağırlı besleniyorsan etkisi olur. İçerisinde yoğun olarak DMT bulunan bitkileri araştırırsan onları deneyebilirsin diyemiyorum çünkü ya ülkemizde bulunmuyor ya da kullanımları riskli.
Budray yazdı: ↑08 Eki, 04:43
Ihlamur, elma, kuşburnuyla falan karıştırır kaynatır içerim. Nasıl bir etki olur bilmiyorum ama (:
Başka birşeyler yok mu dmtyi arttıracak ? Ayhuasya mı ne vardı onu hiç bulamayız ama en azından bunu bir denerdik.
Ayahuasca'ya gerek yok. Sebze ağırlı beslenmek te bünyedeki DMT oranını artırır. Kargı kamışı, kuş otu ve akasya ile hazırlanan karışımlar var ancak hiçbiri Ayahuasca etkisi göstermez.
Bunca karmaşaya gerek yok. DMT doğrudan epifiz bezi ile de ilgili. Uzun süreli trans çalışmaları ile doğal olarak salgılanıyor. Doğal olmayan yollar belki yüksek deneyimler yaşatabilir ancak sadece doğum ve ölüm anında en yüksek seviyeye çıkan bir maddenin kişide ne gibi değişimlere sebep olabileceğini kimse bilemez.
Kullanım amacınız ne olursa olsun, İster çay olarak ister doğrudan çiğneyerek tüketmenizi tavsiye ederim. Miktarı çok fazla tutmanıza gerek yok, uzun vadede zaten şifalı bitkiler grubunda yer alan bu bitkinin çok yararını görürsünüz.
Bazen birileri çıkar da faydalarını keşfedince "uluslararası alanda Bu bitkiyi yasaklarlar mı" diye de düşünmüyor değilim.
Uchiha çok fazla debelenme bu senin bitkin