Aslında araştırıp, ilgili kişilere mesaj atıp kendim deneyip öyle yazacaktım fakat fikir zenginliği olsun diye forumdan herkese sorayım. Zaman yönetimi nasıl olur? Nasıl daha verimli zamanımızı geçiririz? Öyle ki 1 saatlik şey oluyor 3 saat. Siz nasıl değerlendirirsiniz?
Aslında daha önce farklı farklı başlıklar altında yazıldı şimdi tam olsun ve belli bir başlık altında olsun.
Daha önceden kağıda yapacaklarını yazmayı söyledim fakat işe yaramıyor maalesef her zaman ve bana unutkanlığı artırıyor gibime geliyor. Barış Özcan'ın bahsettiği tek mi çift mi yöntemi sadece sıkışık durumlar için geçerli ve pomodoro tekniği de hiç cazip değil açıkçası.
Not Barış Özcan 6 yaşındaki çocuğu ingilizce kitapda dahil 10 ayda 1000 kitap okudu hala da devam ediyor.
Mesajım burdan ulaşmaz belki ama canı gönülden tebrik ederim hem çocuğunu hemde kendisini.
Ahir zaman, zaman çabuk geçiyor. Sadaka vakti bereketlendirir.. Dedikten sonra,
Aslında bunun cevabını senin vermen gerekiyor. Yani gün içinde ne yapıyorsun ki zaman yetmiyor ? Veya neye zaman yetmiyor ders çalışmaya mı ?
Öncelikle zamanı verimli kullanmaya buradan başlayabilirsin. Gerçi eskisi kadar sık girmiyorsun ama hayatının, zamanının bir bölümünü buraya harcamanı gerektirecek birşey, bence yok.
Youtube da sanırım çok fazla takılıyorsun. Birşey izliyorsan başka bir şey görünce oraya geçiyorsun. 3-5 dk lık videolardır belki ama bu kadar az süreden bir şey olmaz deyip benimde 20-30 video izleyip kendimi kaptırmışlığım var. Başta benim videolar olmak üzere video falan izleme bence. Zamanın geri dönüşü yok. Ha yok illa izleyeceğim diyorsan bilmediğin şeyleri izle. Bildiklerini boşver. İçinde bir şeyler seni kemirir ama izleme. Hatta silebiliyorsan telefonundan falan youtube uygulamasını sil..
Oyun falan oynuyorsan oynama (: Bunu söylememe gerek yok sanırım. 2 dk girip köyümü düzenleyecem falan diye girenler en az yarım saat oynuyor..
Televizyon izleme. O kadar gereksiz ki aslında izlemediğin zaman hiç bir şey kaybetmediğini fark edince anlıyorsun bunu. İnternetten de dizi, film izleme. Şu avatarı da bırak artık bitmedi mi daha. Eski bölümlerini izleyip izleyip duruyorsun. Bana öyle geliyor.. (:
Bunları yapmadığında zaten bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Direk interneti de kesebilirsin.
Senin günlük yaşamını anlatmadan sağlıklı fikirler çıkmaz gibi. Benim tüm zamanım şu üstte saydıklarıma gidiyor..
Uchiha Sasuke yazdı: ↑10 Kas, 20:51
Ahir zaman, zaman çabuk geçiyor. Sadaka vakti bereketlendirir.. Dedikten sonra,
Aslında bunun cevabını senin vermen gerekiyor. Yani gün içinde ne yapıyorsun ki zaman yetmiyor ? Veya neye zaman yetmiyor ders çalışmaya mı ?
Öncelikle zamanı verimli kullanmaya buradan başlayabilirsin. Gerçi eskisi kadar sık girmiyorsun ama hayatının, zamanının bir bölümünü buraya harcamanı gerektirecek birşey, bence yok.
Youtube da sanırım çok fazla takılıyorsun. Birşey izliyorsan başka bir şey görünce oraya geçiyorsun. 3-5 dk lık videolardır belki ama bu kadar az süreden bir şey olmaz deyip benimde 20-30 video izleyip kendimi kaptırmışlığım var. Başta benim videolar olmak üzere video falan izleme bence. Zamanın geri dönüşü yok. Ha yok illa izleyeceğim diyorsan bilmediğin şeyleri izle. Bildiklerini boşver. İçinde bir şeyler seni kemirir ama izleme. Hatta silebiliyorsan telefonundan falan youtube uygulamasını sil..
Oyun falan oynuyorsan oynama (: Bunu söylememe gerek yok sanırım. 2 dk girip köyümü düzenleyecem falan diye girenler en az yarım saat oynuyor..
Televizyon izleme. O kadar gereksiz ki aslında izlemediğin zaman hiç bir şey kaybetmediğini fark edince anlıyorsun bunu. İnternetten de dizi, film izleme. Şu avatarı da bırak artık bitmedi mi daha. Eski bölümlerini izleyip izleyip duruyorsun. Bana öyle geliyor.. (:
Bunları yapmadığında zaten bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Direk interneti de kesebilirsin.
Senin günlük yaşamını anlatmadan sağlıklı fikirler çıkmaz gibi. Benim tüm zamanım şu üstte saydıklarıma gidiyor..
Videolarını izleyemiyorum maalesef zaten çünkü çok uzunlar YouTube meselesi doğru olabilir ama diğerleri yok belki Instagram felanda eklenir. Oyun oynamayı bayadır bıraktım tv yi de avatarı da izlemiyorum sadece kafamı rahatlatmak için bir bölüm felan anca. Ya burda tembellik yapmak değil de zamanımı güzel değerlendirememek var yani telefonu bıraksam mandalina yemeye giderim
Daha önce benzer konular geçmişti şu an aklıma gelen ilk konuyu yazayım.
A- Eğer önümde yazılması gereken konular duruyorsa, onları her gördüğümde zihnim onlarla ilgili faal bir kurgulama yapmaya başlıyor. Tam olarak netleşinceye kadar zihnim hedeflenen konuya adapte oluyor belki yazıya dökmek gecikiyor ama o ana kadar yazılacak çoğu konu belirlenmiş oluyor. Geriye sadece bilimsel doğruluklarını araştırıp nerede ne eklenip çıkarılması gerektiği varsa kaynak taraması kalıyor.
B- Eğer görebileceğim bir yerde yazılacak ve yapılacakların bulunduğu bir not yoksa, yazılması ve yapılması gerekenler olduğunu gene biliyorum ancak dağınık ve belirsiz bir zamana programlanmış bir şekilde duruyorlar. Ne zaman yazılacakları, ne zaman yapılacakları belirsiz...
C- Zamanın en verimli kullanıldığı durumlar... Hangi zaman diliminde hangi konuların yazılacağı, nelerin yapılacağının yer aldığı notlar. En büyük zevkse maddeleri bitirdikçe üzerlerini çizmek.
A'da yapılacakları görüyorum ancak zaman programı yok. Sadece neler yazılıp, yapılacağını gördüğüm için zihnen ön hazırlıktan dolayı zaman iyi kullanılmış oluyor. B'de Aslında çoğu zaman hayatımızın gereksiz akıp gitmesine sebep olan, zamanı öldürdüğümüz durum. Yapılacak çok şey var ama...
C ise en ideal olanı. A bir hafta B bir ay C bir gün. Aynı iş için zamanın kullanımı. Belirsiz olan herşey zihinde yüke sebep oluyor. Zamanı belirsiz durumlar hafifletse de gecikme yaşanıyor C her yönden büyük rahatlık.